Toegangsticket

Keulen: virtual reality-tijdreis naar oud-Keulen

Keulen: virtual reality-tijdreis naar oud-Keulen

Vanaf € 14,50 per persoon

Dompel jezelf onder in de Gouden Twenties van Keulen tijdens een VR-rit! Ontdek de spannende post-WWI, Britse bezetting en Spaanse griep. Beleef een Keulen in bloei met 3 haltes: de bioscoop, de hoedenwinkel & de VR-ride.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 45 minuten
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging
Gastheer of -vrouw
Duits
Kleine groep
Beperkt tot 6 deelnemers

Belevenis

Highlights
 • Dompel jezelf onder in oud-Keulen
 • Ervaar een geweldige virtual reality-ervaring
 • Reis terug in de tijd en ervaar de stad in 1909
Volledige beschrijving
Ga op een spannende reis met TimeRide en ervaar het ongerepte Keulen en de fascinerende levensstijl van de legendarische jaren twintig! Samen met de charmante hoedenmaker Tessa en de Keulse tramchauffeur Pitter ontdek je de spannende tijd na het einde van de Eerste Wereldoorlog, de Britse bezetting en de Spaanse griep. Je tijdreizen in drie stappen: · De bioscoop: in de jaren twintig evolueerden steeds meer bioscopen tot enorme filmpaleizen. De bioscoop was een alomtegenwoordig en glamoureus onderdeel van het dagelijks leven en een belangrijke bron van informatie. Stap binnen in ons "Lichtspielhaus" en neem plaats samen met de fijne samenleving: een onderhoudende korte film in de stijl van die tijd laat je de historische ontwikkeling van Keulen in de jaren twintig zien. · The Hatter's Store: In de hoedenwinkel van de familie Riedschneider duik je samen met Tessa in de wereld van de glamoureuze mode van de jaren twintig. In de jaren twintig droeg iedereen een hoed en de keuze van de hoed zei veel over de drager! In de liefdevol ingerichte winkel wordt de kunst van het hoeden dragen en maken geïllustreerd aan de hand van talrijke originelen van de hoedenmakersfamilie Diefenthal in Keulen. Je komt ook meer te weten over Tessa's dringende speciale bestelling... Zal haar belangrijke levering dankzij Pitter op tijd op de Neumarkt aankomen? · De VR-Ride: het hoogtepunt van je reis terug in de tijd naar 1926: tijdens je virtuele rit met de eerste elektrische tram van Keulen, ervaar je de schoonheid van de stad vóór haar verwoesting in de Tweede Wereldoorlog. Met je VR-bril geniet je van een panoramisch uitzicht van 360° en ontdek je iconische bezienswaardigheden van het oude Keulen, waarvan er vele zijn verdwenen of tegenwoordig nauwelijks herkenbaar zijn: de toenmalige omgeving van de Dom van Keulen, het oude centraal station, het theater Schauspielhaus, het stadhuis onder leiding van Konrad Adenauer, en nog veel meer. Op de Neumarkt eindigt je reis in de kleurrijke carnavalsdrukte met een "Grand Finale".
Inbegrepen
 • Toegangskaart
 • Technische uitrusting
 • Alle toeslagen en belastingen
 • Eten en drinken
Niet geschikt voor
 • Kinderen onder de 6 jaar
 • Rolstoelgebruikers
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • You must present either proof of full vaccination, proof of a Covid-19 infection in the past 6 months, or a negative test taken no more than 24 hours before the activity starts

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Gelieve 10 minuten voor aanvang van de activiteit aanwezig te zijn.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Huisdieren (geleidehonden toegestaan)
 • Fotografie met flits

Goed om te weten

 •  Deze ervaring is voornamelijk visueel
 • De tocht is geschikt voor brildragers
 •  Let op: het kan zijn dat je bij de ingang moet wachten
 •  Je ticket is geldig voor de geboekte dag
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,4 /5

gebaseerd op 50 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,5/5
 • prijs / kwaliteit
  4,5/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Een goed idee. Ik wou dat de daadwerkelijke reis langer dan 15 minuten zou duren. Het gevoel in de S-Bahn is zeer realistisch gemodelleerd. Er zit ook veel liefde in de details. Je kunt zien dat de grondlegger van dit idee er gepassioneerd over is. Het zou geweldig zijn als alle medewerkers het over zouden kunnen brengen. Helaas kwam het over alsof ze hun programma snel moesten draaien en niet veel tijd hadden om vragen te beantwoorden. We waren die dag de laatste groep.

Verder lezen

31 juli 2020

Het proces was ondanks Corona goed verlopen op deze zonnige dag, je werd voor de entree in de tussenhal opgehaald, het was wat krap en de reportage was op dit punt niet nodig, je had het in de bioscoopzaal kunnen afspelen. De informatie in de zogenaamde bioscoop was toen goed informatief . Toen ging het daar ook in de trein, het was erg informatief en heel goed de re-enactment van toen.

Verder lezen

30 juli 2020

Eine schöne Zeitreise ins alte "C"-Köln. Ich habe die Tour mit meiner Mutter gemacht (77 Jahre) und sie war sowas von begeistert !!! Wir hatten die Tour im August gemacht, es war sehr warm und meine Brille ist leider etwas beschlagen (so habe ich zum Teil nicht alles scharf gesehen und musste immer mal die Brille hochziehen damit der Beschlag weg ging) Ein wenig nervig war nur, dass man die Einführung der anderen Gruppe mitbekommen hat indem man schon in der Bahn gesessen hat - aber vielleicht empfand nur ich das so ?

Verder lezen

2 september 2020

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 324333