Kies data
Keulen

Musea & tentoonstellingen

Keulen Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Keulen: ticket Chocolademuseum

1. Keulen: ticket Chocolademuseum

Het Chocolademuseum ligt in de oude stad van Keulen, op het  schiereiland van de Rheinau-haven, aan beide zijden omringd door de rivier. Je herkent het gemakkelijk door de  Malakoffturm die direct voor het museum staat.   Het museum herbergt een collectie die je meeneemt door 5000 jaar chocoladegeschiedenis. De grote ruimte bevat exposities die licht werpen op de oorsprong en de cultuur van chocolade en hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.  De schatkamer bekijkt hoe de Maya's en Azteken chocolade gebruikten toen het nog een drankje was gewijd aan de goden. Cacao reisde vanuit Amerika naar Europa, waar het alleen voor de rijke klassen toegankelijk was. Het Chocolademuseum in Keulen laat zien hoe chocolade een traktatie werd voor iedereen en hoe media en reclamecampagnes begonnen met het aanprijzen van deze zoete lekkernij.

Keulen: toegangsbewijs voor tentoonstelling Van Gogh Alive

2. Keulen: toegangsbewijs voor tentoonstelling Van Gogh Alive

Dompel jezelf onder in de wereld van de beroemde Vincent van Gogh bij de Van Gogh Alive-tentoonstelling in Keulen met een toegangsbewijs. Ervaar kunst en verlies jezelf in onberispelijke projecties die de meest iconische werken van Van Gogh animeren. Dwaal door betoverende bewegende beelden die zijn techniek demonstreren. Je zult getuige zijn van een levendige symfonie van licht, kleur en geluid, gecombineerd en versterkt om een onvergetelijke multi-zintuiglijke ervaring te creëren. Van Gogh Alive neemt je in een handomdraai mee naar de wereld van de kunstenaar. Tijdens deze tour kun je je zintuigen prikkelen en met kunst bezig zijn. Van een indoor zonnebloemveld tot een recreatie van de slaapkamer in Arles, geniet als nooit tevoren van de interactie met de wereld van Van Gogh.

Dagtour Keulen en Limburg

3. Dagtour Keulen en Limburg

Bezoek Keulen voor een dag en ontdek 2000 jaar geschiedenis, van de Romeinse tijd tot de middeleeuwen tot de bruisende metropool die vandaag bestaat. Deze tour laat je enkele van de oudste overblijfselen van de stad zien, de grootse gotische kathedraal en blijvende iconen van cultuur door de eeuwen heen. Zodra je je groep in het centrum van Frankfurt hebt ontmoet, kun je een ritje maken over het platteland voor je bezoek aan de op drie na grootste stad van Duitsland. Een dubbeldekkerbus brengt je naar de plaats van het Romeinse Praetorium en het beroemde Dionysus-mozaïek in het Romeins-Germaans museum, evenals naar de machtige stadspoorten en fantastische kerken die inzicht bieden in het voormalige middeleeuwse stadsleven. Wanneer u wat tijd vrijmaakt voor de lunch, wandel dan door de centrale voetgangersgebieden van de stad om de levendige en levendige sfeer te ervaren die Keulen tot een hotspot van kunst, cultuur en het moderne leven maakt. Neem een kijkje in de grote kathedraal van Keulen, die meer dan 600 jaar in beslag nam. Maak 's middags een stop in de stad Limburg an der Lahn om de prachtige oude bruggen en middeleeuwse huizen te zien voordat je terugkeert naar Frankfurt.

Bonn Regio WelcomeCard met gidsboekje

4. Bonn Regio WelcomeCard met gidsboekje

Ontdek Bonn en de omgeving op een betaalbare en eenvoudige manier met de Bonn Regio WelcomeCard. Verken de stad op je eigen houtje, maak gratis gebruik van het openbaar vervoer, krijg gratis toegang tot meer dan 20 musea en profiteer van andere kortingen. Bezoek de volgende attracties en bezienswaardigheden in Bonn en de omgeving: Kunst- en tentoonstellingsruimte van de Bondsrepubliek Duitsland: één tentoonstelling gratis Kunstmuseum Bonn: 50% korting op toegang Haus der Geschichte (Geschiedenishuis): gratis toegang Museum Koenig: gratis toegang Deutsches Museum: gratis toegang LVR-LandesMuseum Bonn: gratis toegang Max Ernst Museum: gratis toegang Adenauer-Haus: gratis toegang Bonn Egyptisch Museum: gratis toegang Academisch kunstmuseum: gratis toegang Arithmeum: gratis toegang Arp Museum: gratis toegang August-Macke-Haus: gratis toegang Beethoven-Haus: gratis toegang Beethoven Orkest: 10% korting op toegang Bonner Kunstverein: gratis toegang Burg Wissem: toegang voor 2 EUR Bonn Vrouwenmuseum: gratis toegang Rheinbach Glass Museum: gratis toegang Heimatmuseum Altwindeck: gratis toegang Brühl Castle: 50% korting op de toegang Drachenburg Slot: korting op de toegangsprijs Schumann House Music Library: gratis toegang Siebengebirgsmuseum in Königswinter: gratis toegang Siegberg Stadsmuseum: gratis toegang Stadsmuseum en Ernst Moritz Arndt House: gratis toegang Bonn stadsrondleiding: 30% korting Drachenfelsbahn: 20% korting Duftmuseum Keulen: 50% korting ITour: 1 EUR korting Chocolade Museum in Keulen: 17% korting Spielbank Bad Neuenahr: korting op de toegangsprijs Sauna Park Siebengebirge: 10% korting Bonner Personen Schiffahrt (bootrit): 30% korting KD Köln Düsseldorfer (bootrit): 20% korting Personenschiffahrt Siebengebirge (bootrit): 20% korting Brauhaus Bonnsch: 1 Bönnsch voor de lunch Stattreisen Bonn Erleben (stadsrondleiding): 25% korting Fischereimuseum Bergheim an der Sieg: gratis toegang Willy-Brandt-Forum: gratis toegang Ahr thermische baden in Ban Neuenahr: 10% korting Kameha Spa: 10% korting City-Marketing Bad Godesberg: ambassade wandelroute voor 10 EUR per persoon Der KölnShop: 15% korting Reisgidsen Keulen: 15% korting Frau Holle Fashion Art Café: 1 cappuccino voor het ontbijt Dinea Café & Restaurant in de Galeria Kaufhof: 20% korting (bestelling van minimaal 5 EUR) Parkrestaurant Rheinaue: 1 glas mousserende wijn met een maaltijd Kameha Brasserie Next Level: 1 glas Kameha Bubbles Cava met een maaltijd Rolandsbogen restaurant: 1 glas mousserende wijn met een maaltijd

Keulen: stadswandeling met gids door kunstgalerijen

5. Keulen: stadswandeling met gids door kunstgalerijen

Bezoek 4 tot 5 kunstgalerijen in het centrum van Keulen tijdens deze intieme wandeltocht door de kunstgalerij met een persoonlijke gids. Verken exposities vol creatieve inspiratie, met schilderijen, sculpturen en meer. Leer meer over de stad en de galerijen die je bezoekt. Kom oog in oog te staan met galeriehouders en bekijk het beste van de kunstscene van Keulen met toegang tot meerdere galerijen allemaal in één tour. Ontdek het hart van de kunstwereld, niet in musea maar in de beste galerieën. Dompel jezelf onder in de meest opwindende, wilde en avant-garde scènes van de Duitse metropool. Kijk uit naar meeslepende ontmoetingen met kunst die allesbehalve cliché is. Behalve enthousiasme en nieuwsgierigheid hoeft u verder niets mee te nemen. De gekozen kunstgalerijen worden elke maand exclusief geselecteerd door de redactie van ART magazine en omvatten alles van schilderijen tot sculpturen.

Vanuit Amsterdam: privé dagtocht naar Keulen

6. Vanuit Amsterdam: privé dagtocht naar Keulen

Begin de dag met het ophalen van uw hotel in Amsterdam of een andere locatie naar keuze. Verlaat de stad richting Keulen en geniet onderweg van de vele verschillende landschappen. Kom aan in Keulen en begin het avontuur met een bezoek aan het populaire Chocolademuseum van de stad. Geniet daarna van de vrijheid om de bezienswaardigheden en monumenten te zien die u het meest interesseren. Hoogtepunten van de stad zijn de prachtige Dom van Keulen en het indrukwekkende Ludwig Museum. Aan het einde van een dag vol actie neemt u afscheid van de stad en begint u aan de terugreis naar Amsterdam.

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Keulen

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Keulen?

Welke Musea & tentoonstellingen in Keulen nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

Interessante geschiedenis. Voor kleintjes ( 5 jaar ) wordt het al gauw saai. Mijn kleinzoon was daarom heel blij dat hij even bezig kon zijn bij de Maya tekens :):) Toen ik hem net vroeg wat hij het leukst vond, was dat dan ook het eerste wat hij riep. Dat, terwijl hij zijn zelf samengestelde chocoladereep met gummy Bears ook fantastisch en super lekker vond.

Heel leuk bezoek. Passende prijs. Het sterke punt van deze activiteit is het kunnen zien van de productielijn. Verder kan het geen kwaad om gesmolten chocolade te proeven met een lekker wafeltje dat nu gedipt wordt. Aan het begin en aan het einde van de tour wordt een chocolaatje bezorgd. Ik zou het opnieuw doen.

We werden perfect geholpen bij het inwisselen van de voucher. De persoon die ons hielp sprak ook Nederlands. Fijne ervaring, goede uitleg over het gebruik van de tickets.

Alles ging geweldig. Wachtrij was vrij lang, dankzij de eerder gekochte tickets mochten we gelijk door. Zeer interessante excursie

Super leuk museum! En tussendoor word je met lekker verwend :)).