Keulen
Nachttours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Keulen Nachttours: Onze meest aanbevolen

 • Oude stad van Keulen: historische rondleiding in het Duits

  1. Oude stad van Keulen: historische rondleiding in het Duits

  Verken het oude centrum van Keulen en bekijk de historische gebouwen die 's avonds worden verlicht. Je wandelt door de steegjes aan de kant van de nachtwaker en ontdekt mooie maar ook griezelige dingen. Kom meer te weten over waarom varkens werden geslagen voor de kerken in Keulen en waarom zwerfhonden in die tijd zo goed werden gevoed. Ontdek hoe de inwoners van Keulen zich tegen de autoriteiten verdedigden en luister naar vele legendes en anekdotes over de geschiedenis van Keulen. Je volgt de nachtwaker in een historisch kostuum naar een andere tijd dat elk vol uur nog steeds werd uitgeroepen. Verneem alles over de taken van de historische nachtwachters tijdens deze griezelige rondleiding door de smalle steegjes van de stad. 

  De plekken waar we geweest zijn en de verhalen die er werden verteld, gaven een mooie impressie van hoe het leven in Keulen in de Middeleeuwen moet zijn geweest. De gids vertelde heel boeiend en vermakelijk.

 • Keulen: Night Watchman Walking Tour

  2. Keulen: Night Watchman Walking Tour

  Ga terug in de tijd met een wandeltocht door Keulen in het donker. Volg de nachtwaker door de stad terwijl hij je trakteert op angstaanjagende verhalen uit voorbije eeuwen. Loop langs enkele van de meest prominente historische locaties in Keulen. Luister naar de taken van de nachtwaker in de middeleeuwen, terwijl hij patrouilleerde in de stad om de orde en vrede te handhaven. Het was zijn taak om de slapende bevolking te beschermen tegen brand en dieven, de sluiting van de stadspoorten te controleren en de uurstaking te roepen. Lees meer over de bescheiden levensstijl die de nachtwaker zou leiden. Luister naar enge verhalen over de spookachtige gebeurtenissen waarvan hij getuige zou zijn tijdens de nachtelijke stilte.

 • De Ronde van Keulen van de beul in het Duits

  3. De Ronde van Keulen van de beul in het Duits

  Wie zou het beroep van beul kunnen beoefenen? Wanneer ontving een beul zijn meesterlijke vakdiploma, waardoor hij de hoofden kon laten rollen namens de staat? Wie verbood melaatsen en door de plaag besmeurde hoeren? Wie wandelde door middeleeuwse donkere steegjes en vermoorde wilde honden en verdwaalde zwijnen? Wie heeft spellenboeken verbrand en kon galgen bouwen? De beul - iemand moest het doen! Sluit je aan bij een middeleeuwse headsman op een bloedstollende rondleiding van 1,5 uur, die je door het historische centrum van Keulen leidt. Zoek uit wat er tijdens een executie mis kon gaan en hoe een beul zijn eigen lage inkomen aanvulde als een knacker, een hondenvanger of een goudzoeker. Leer alle bloederige en gruwelijke details ... als je het aandurft om mee te doen.

 • Keulen: Halloween- en Walpurgisnachtkostuumtour

  4. Keulen: Halloween- en Walpurgisnachtkostuumtour

  Door de eeuwen heen vertelden de inwoners van Keulen graag mysterieuze en sombere verhalen en enge verhalen. Ze spraken over alles wat de middeleeuwse stad met angst en terreur vervulde, inclusief verhalen over de dood en de duivel, en verhalen over beesten en spoken die 's nachts door de stad zwerven. Tijdens deze rondleiding leer je over de drastische straffen door de geheime erehoven van de stadsadel, en hoe een dappere vrouw de praktijk van deze geheime rechtbanken beëindigde met de zogenaamde "Femegerichte". Tijdens Walpurgisnacht verzamelden de heksen zich op straatovergangen, rijdend op hun bezems. Je hoort over Katharina Henot, de bekendste heks van Keulen, en luistert naar angstaanjagende verhalen over weerwolven zoals verteld door de vrouw van de nachtwaker tijdens je wandeling door het oude stadscentrum van Keulen.

Sitemap Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 891 beoordelingen

Ik kan deze tour alleen maar aanraden aan iedereen die als bezoeker van Keulen een ongewone sightseeingtour wil maken. Iedereen vond de weg naar het ontmoetingspunt ... De gids ... ☆ De hamer !!! ☆ We waren met ongeveer 20 mensen op de tour en de "nachtwaker", een geweldige kerel, maakte het super grappig. Hij sprak goede beginnerskölsch die iedereen verstond. Gewoon een aanrader!

Sterk aanbevolen en vermakelijke tour! De groepsgrootte was aangenaam en onze nachtwaker Bernd had echt een goede mix van interessante, grappige en enge verhalen uit het oude "Keulen". De deelnemers werden op een zeer prettige manier betrokken. We waren met z'n drieën ingeschreven en we hebben er enorm van genoten!

De plekken waar we geweest zijn en de verhalen die er werden verteld, gaven een mooie impressie van hoe het leven in Keulen in de Middeleeuwen moet zijn geweest. De gids vertelde heel boeiend en vermakelijk.

Heeft mijn belangstelling voor het leven in de middeleeuwen gewekt.

Het duits van de Nachtwaker was niet gemakkelijk om te volgen, maar ik kreeg er toch genoeg van mee. Blij dat ik het gedaan heb!

zeer goede gids met prachtige verhalen. erg betrokken.