Keulen
Nachttours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Keulen Nachttours: Onze meest aanbevolen

Oude stad van Keulen: historische rondleiding in het Duits

1. Oude stad van Keulen: historische rondleiding in het Duits

Verken het oude centrum van Keulen en bekijk de historische gebouwen die 's avonds worden verlicht. Je wandelt door de steegjes aan de kant van de nachtwaker en ontdekt mooie maar ook griezelige dingen. Kom meer te weten over waarom varkens werden geslagen voor de kerken in Keulen en waarom zwerfhonden in die tijd zo goed werden gevoed. Ontdek hoe de inwoners van Keulen zich tegen de autoriteiten verdedigden en luister naar vele legendes en anekdotes over de geschiedenis van Keulen. Je volgt de nachtwaker in een historisch kostuum naar een andere tijd dat elk vol uur nog steeds werd uitgeroepen. Verneem alles over de taken van de historische nachtwachters tijdens deze griezelige rondleiding door de smalle steegjes van de stad. 

...
Keulen: winterrondvaart met live muziek en glühwein

2. Keulen: winterrondvaart met live muziek en glühwein

Geniet van een feestelijke en romantische winterrondvaart over de Rijn met live muziek en een warme drank naar keuze. Vanaf de panoramaboot krijg je een schitterend uitzicht op de skyline van Keulen, die tijdens de feestdagen prachtig versierd is. Zie de kenmerkendste bezienswaardigheden van Keulen, zoals de beroemde kerk "Groß St. Martin", de voormalige Rheinau haven met de 3 kraanhuizen en, natuurlijk, de Dom van Keulen. Luister naar muzikanten die feestelijke muziek spelen en geniet van een kop "Glühwein" (warme wijn punch), koffie of warme chocolademelk.

...
De Ronde van Keulen van de beul in het Duits

3. De Ronde van Keulen van de beul in het Duits

Wie zou het beroep van beul kunnen beoefenen? Wanneer ontving een beul zijn meesterlijke vakdiploma, waardoor hij de hoofden kon laten rollen namens de staat? Wie verbood melaatsen en door de plaag besmeurde hoeren? Wie wandelde door middeleeuwse donkere steegjes en vermoorde wilde honden en verdwaalde zwijnen? Wie heeft spellenboeken verbrand en kon galgen bouwen? De beul - iemand moest het doen! Sluit je aan bij een middeleeuwse headsman op een bloedstollende rondleiding van 1,5 uur, die je door het historische centrum van Keulen leidt. Zoek uit wat er tijdens een executie mis kon gaan en hoe een beul zijn eigen lage inkomen aanvulde als een knacker, een hondenvanger of een goudzoeker. Leer alle bloederige en gruwelijke details ... als je het aandurft om mee te doen.

...
Keulen: Halloween- en Walpurgisnachtkostuumtour

4. Keulen: Halloween- en Walpurgisnachtkostuumtour

Door de eeuwen heen vertelden de inwoners van Keulen graag mysterieuze en sombere verhalen en enge verhalen. Ze spraken over alles wat de middeleeuwse stad met angst en terreur vervulde, inclusief verhalen over de dood en de duivel, en verhalen over beesten en spoken die 's nachts door de stad zwerven. Tijdens deze rondleiding leer je over de drastische straffen door de geheime erehoven van de stadsadel, en hoe een dappere vrouw de praktijk van deze geheime rechtbanken beëindigde met de zogenaamde "Femegerichte". Tijdens Walpurgisnacht verzamelden de heksen zich op straatovergangen, rijdend op hun bezems. Je hoort over Katharina Henot, de bekendste heks van Keulen, en luistert naar angstaanjagende verhalen over weerwolven zoals verteld door de vrouw van de nachtwaker tijdens je wandeling door het oude stadscentrum van Keulen.

...

Sitemap Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 891 beoordelingen

We hielden van deze ervaring. Zoveel hoogtepunten! Maar eerst vergat ik de nieuwste COV-19-richtlijnen (2G+) te checken en geen negatieve test mee te nemen. We hadden alleen een vaccinatiebewijs. En de medewerker aan de balie was zo aardig en gaf ons een optie om naar de latere cruise (16.00 uur) te komen. Ik vond het ook leuk dat hij erop stond dat de regels moesten worden nageleefd. Ik voelde me op deze manier veiliger. Maar terug naar de cruise. Het was zo lief. Het hele personeel was zo vriendelijk en geduldig. Niet alleen de man aan de balie, maar ook de man die de kaartjes controleert, de obers (vooral) en de zanger. Zijn stem was zo kalm en ik heb echt genoten van zijn liedkeuze (velen zongen in het Engels). Hij zong de hele cruise! Het interieur voelde ook erg gezellig, toiletten waren schoon, het was warm van binnen. Glühwein was heerlijk, net als de erwtensoep. Ik heb niets te klagen! Ik zou graag nog een keer gaan :-)

Ik kan deze tour alleen maar aanraden aan iedereen die als bezoeker van Keulen een ongewone sightseeingtour wil maken. Iedereen vond de weg naar het ontmoetingspunt ... De gids ... ☆ De hamer !!! ☆ We waren met ongeveer 20 mensen op de tour en de "nachtwaker", een geweldige kerel, maakte het super grappig. Hij sprak goede beginnerskölsch die iedereen verstond. Gewoon een aanrader!

Sterk aanbevolen en vermakelijke tour! De groepsgrootte was aangenaam en onze nachtwaker Bernd had echt een goede mix van interessante, grappige en enge verhalen uit het oude "Keulen". De deelnemers werden op een zeer prettige manier betrokken. We waren met z'n drieën ingeschreven en we hebben er enorm van genoten!

De plekken waar we geweest zijn en de verhalen die er werden verteld, gaven een mooie impressie van hoe het leven in Keulen in de Middeleeuwen moet zijn geweest. De gids vertelde heel boeiend en vermakelijk.

Super aardig personeel, vooral de zanger was geweldig! Een aanrader voor een verandering van perspectief op Keulen.