Kies data
Keulen

Spook- & vampiertours

Keulen Spook- & vampierentours: Onze meest aanbevolen

Keulen: de Melaten-begraafplaats - Tour over leven, liefde en dood

1. Keulen: de Melaten-begraafplaats - Tour over leven, liefde en dood

Dwaal door de Melaten-begraafplaats in Keulen en bekijk de graven van de meest prominente persoonlijkheden van de stad tijdens een wandeltocht. Dompel je onder in de rust en rijke historie van het grote park met een gids. Ontdek een plek van stilte ingebed in een prachtig park met onvergelijkbare flora en fauna in het midden van Keulen. Bezoek de begraafplaats Melaten en slenter door het complex, dat een oppervlakte heeft van meer dan vierhonderdduizend vierkante meter en ongeveer 55.000 graven. Geniet van momenten van rust tijdens de rondleiding en ervaar hoe dicht liefde, dood, lijden en kunstcultuur bij elkaar staan. Leer interessante feiten en curiosa over historische persoonlijkheden en indrukwekkende graven en monumenten en bezoek de voormalige "Leprosenanstalt".

Keulen: Beroemdheden en curiositeiten op de begraafplaats Melaten

2. Keulen: Beroemdheden en curiositeiten op de begraafplaats Melaten

Begraafplaats Melaten, meer dan twee eeuwen oud, is een oase van rust midden in deze bruisende metropool. Start de tour bij de oude hoofdingang. Je lokale gids geeft je een korte geschiedenis van het gebied, hoe het een dorp was voor de melaatsen, een plaats van executie en uiteindelijk hoe het een centrale begraafplaats werd. Maak je dan klaar om de omgeving te verkennen. Bewonder het parkachtige ontwerp en vind tal van indrukwekkende monumenten en voorwerpen van traditionele en hedendaagse kunst. Bewonder classicistische tot neogotische en neobarokke grafmonumenten, symbolen en sculpturen. Op de begraafplaats Melaten zijn ongeveer 55.000 graven. Loop langs de hoofdpaden die gereserveerd zijn voor de rijken die bekend staan als de "Millionaires Alley". Ontdek curieuze verhalen over de prominente inwoners van Keulen die hier begraven liggen. De rondleiding eindigt bij het graf van de architect van het kerkhof.

Keulen: spooktocht in het Duits

3. Keulen: spooktocht in het Duits

Door de eeuwen heen vertelden de inwoners van Keulen legendes over alle dingen die hen angst aanjoegen en angst in hun hart brachten: verhalen over de duivel en geesten, verhalen over weerwolven en geheime erehoven. Geniet van deze tour door de nachtelijke oude stad van Keulen met de vrouw van de nachtwaker. Deze tour vindt ook plaats op 31 oktober, Halloween.

De Ronde van Keulen van de beul in het Duits

4. De Ronde van Keulen van de beul in het Duits

Wie zou het beroep van beul kunnen beoefenen? Wanneer ontving een beul zijn meesterlijke vakdiploma, waardoor hij de hoofden kon laten rollen namens de staat? Wie verbood melaatsen en door de plaag besmeurde hoeren? Wie wandelde door middeleeuwse donkere steegjes en vermoorde wilde honden en verdwaalde zwijnen? Wie heeft spellenboeken verbrand en kon galgen bouwen? De beul - iemand moest het doen! Sluit je aan bij een middeleeuwse headsman op een bloedstollende rondleiding van 1,5 uur, die je door het historische centrum van Keulen leidt. Zoek uit wat er tijdens een executie mis kon gaan en hoe een beul zijn eigen lage inkomen aanvulde als een knacker, een hondenvanger of een goudzoeker. Leer alle bloederige en gruwelijke details ... als je het aandurft om mee te doen.

Keulen: ontdekkingsspel & tour door spookstad Keulen

5. Keulen: ontdekkingsspel & tour door spookstad Keulen

Ontdek de gevangen zielen, de geesten en de mysterieuze skeletten van Keulen met een interactieve stadsverkennings-app. Je wordt stap voor stap naar de vervloekte gebouwen geleid waar ze hun eeuwige straffen uitzitten terwijl je al hun verhalen hoort. Zet je schrap en kom spookachtig Keulen verkennen, met behulp van je smartphone. Elke hint leidt je naar een nieuwe plek. Je krijgt exacte aanwijzingen waar je heen moet zodat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Wanneer je een aanwijzing hebt opgelost en het juiste antwoord raadt, wordt een geheim verhaal over de plek waar je je bevindt onthuld. Onderweg vind je horror-verhalen die je zullen doen huiveren. Durf jij deze excursie aan? Je kunt de excursie afmaken in je eigen tempo. Er is geen tijdslimiet, hoewel rond de 2 uur meestal genoeg is. Pauzeer het spel op elk gewenst moment en begin weer wanneer je maar wilt, vanaf de locatie waar je gebleven was. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde weer ontmoeten.

Keulen: historische misdaadtour in het Duits

6. Keulen: historische misdaadtour in het Duits

Ontdek samen met je deskundige gids enkele van de plaats delicten van Keulen van 1900 tot heden. In de afgelopen decennia heeft Keulen herhaaldelijk de krantenkoppen gehaald met Hollywood-achtige inbraken, berovingen, kinderontvoering en moord, met opgeloste en onopgeloste misdaden. Sommige gevallen zijn herinnerd, maar andere zijn volledig vergeten, hoewel de media-interesse groot was. Niet alleen de media hebben een grote rol gespeeld in de recente strafzaken, ook de werkwijze van criminelen en rechercheurs is sterk veranderd. Dompel jezelf onder in de donkere kant van de stad, van de kathedraal tot de Neumarkt, en kom meer te weten over de afschuwelijke geschiedenis van Keulen.

Keulen: wandeltocht met gids voor kinderen

7. Keulen: wandeltocht met gids voor kinderen

Volg een begeleide wandeling door Keulen, speciaal gemaakt voor kinderen van 8-12 jaar. Ontdek het oudste deel van de stad, zijn oude locaties, en hoor verhalen over de Romeinen, de bouw van de kathedraal en de rol van de duivel bij de bouw ervan. Neem je kinderen mee en laat ze de geschiedenis beleven. Aankomst op het ontmoetingspunt en de wandeling door de oudste delen van Keulen. Kijk om je heen naar de oude ruïnes en luister naar het verhaal van de Heinzelmannchen, een mystiek ras van wezens die verbonden zijn met de regio. Bezoek vervolgens de kleine man die zijn blote achterste uit een raam hing om over de neus van Tunnes te wrijven om een wens uit te laten komen. Verken de Romeinse ondergrond en hoor verhalen over hun invloed. Geef kinderen de kans om zich betrokken te voelen bij de geschiedenis van Keulen.

Keulen: Night Watchman Tour (kostuumtour in het Duits)

8. Keulen: Night Watchman Tour (kostuumtour in het Duits)

Niemand kent de nachtelijke straten van het middeleeuwse Keulen beter dan de nachtwakers, die zorgen voor de openbare orde wanneer fatsoenlijke burgers de straten van de stad al lang hebben verlaten. Tijdens deze kostuumtour door de oude binnenstad van Noord-Keulen leer je wie 's nachts hun vak uitoefenden, waar de oneerlijken en de bedelaars woonden, en op welke nachten de inwoners van Keulen magische gebruiken cultiveerden.

Keulen: wandeltocht langs de donkere kant van de stad

9. Keulen: wandeltocht langs de donkere kant van de stad

Geniet van een begeleide wandeling door Keulen en ontdek de donkere kant van de stad terwijl je hoort over schurken, ontvoerders en andere rapscallions. Slenter door de straten en bewonder de beroemde kathedraal, de St. Andreaskerk en andere bezienswaardigheden. Begin met de sprekende straffen van de Middeleeuwen en volg de vele daden, oordelen en straffen tot in onze tijd. Wie was de laatste ter dood veroordeelde gifmenger in Duitsland, en wie was de vampier van Düsseldorf? Rollen er echt koppen in Keulen tijdens carnaval? Waar was het rode licht thuis in Keulen en wat had Romy Schneider te maken met Keulse pooiers? Geniet van een spookachtige stadswandeling die je niet snel zult vergeten. Ga naar huis met veel interessante feiten over het griezelige verleden van Keulen en verhalen over deze soms donkere, soms roodverlichte stad.

Keulen: zelfgeleide outdoor-escape-game en wandeltocht

10. Keulen: zelfgeleide outdoor-escape-game en wandeltocht

Je start op een locatie in het centrum. Vanaf dan zal uw smartphone (onze speciale app in de Duitse taal) u begeleiden. Je hoort over een vermiste persoon. Help de politie om hem te vinden of te achterhalen wat er met hem is gebeurd. Je assisteert de lokale politie. U krijgt toegang tot alle politiedossiers en tot alle getuigenverklaringen. Er moet een detail zijn dat dit mysterie uiteindelijk zal oplossen. De app leidt je naar 15 verschillende locaties. Op elke locatie los je een raadsel op of probeer je een Blackstory op te lossen. En je krijgt toegang tot nieuwe informatie over deze vreemde misdaadzaak. Dit is een leuk spel en is perfect voor een groep van maximaal vijf personen. Perfect voor stellen, perfect voor gezinnen met kinderen ouder dan 9. Dit is meer dan een eenvoudige wandeltocht, dit is een geweldige en een uitdaging voor jullie als team. Lees hieronder het achtergrondverhaal. Waar gaat deze misdaadzaak over, wat is het verhaal erachter? Laat ons u wat achtergrondinformatie geven. Deze hele zaak gaat over hem. Hij was vroeger een succesvolle detective. Na zijn pensionering begon hij boeken te schrijven die bestsellers werden. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe boek met korte verhalen over de meest gekke misdaadzaken waarmee hij te maken heeft gehad tijdens zijn carrière als rechercheur. Maar plotseling verdween hij, de auteur. En ook het script van zijn nieuwe boek ontbreekt. Er gaan geruchten over problemen in zijn huwelijk en de laatste tijd deed hij ook raar. Dat zeggen zijn vrienden. Sinds hij vermist werd, berichtten de media voortdurend over deze zaak, maar de politie is nog steeds niet in staat om deze misdaadzaak op te lossen. Kun je erachter komen wat er is gebeurd? Je gaat naar 15 verschillende locaties om zijn vrienden te ontmoeten, naar getuigen te luisteren en politierapporten te lezen of te beluisteren. En je vindt ook enkele van de rare verhalen die hij wil publiceren in zijn nieuwe boek. Een boek dat een bestseller moet worden. Werk samen als een team en ontdek wat er echt is gebeurd, terwijl je dit gebied verkent. Dit is een goede workout, een leuk spel en een spannende en uitdagende taak voor jullie als team. Speciale aanbieding: als het weer plotseling niet geschikt is voor je avontuur of je wilt om andere redenen een nieuwe afspraak maken: geen probleem. Als je eenmaal hebt geboekt, kun je binnen 48 uur na de oorspronkelijk geboekte starttijd starten. Bonus: we hebben een aantal extra taken en raadsels toegevoegd die je op elk moment kunt oplossen nadat je dit evenement hebt voltooid. Opmerking: uw route is geen reguliere toeristische route van de ene beroemde bezienswaardigheid naar de andere. Er zullen ook geen historische of saaie artikelen of toespraken zijn over de plaatsen die u gaat bezoeken. De plaatsen die je gaat bezoeken passen misschien bij het verhaal van de misdaadzaak, maar misschien niet altijd. Je zult het gebied verkennen terwijl je je concentreert op het oplossen van deze lastige fictieve misdaadzaak.

Veelgestelde vragen over Spook- & vampierentours in Keulen

Welke andere activiteiten dan Spook- & vampierentours zijn de moeite waard in Keulen?

Welke Spook- & vampierentours in Keulen nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Deze Spook- & vampierentours in Keulen nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen:

Sitemap Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 530 beoordelingen

Absoluut eerlijke prijs-prestatieverhouding. Zeer mooie wandeling door Keulen en ook leerzaam. Altijd blij.