Keulen
Spook- & vampierentours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Keulen Spook- & vampierentours: Onze meest aanbevolen

 • Keulen: Melaten - De begraafplaats gids

  1. Keulen: Melaten - De begraafplaats gids

  Ontdek een plek van stilte ingebed in een prachtig park met onvergelijkbare flora en fauna in het midden van Keulen. Bezoek de Melaten-begraafplaats en wandel door het complex met een oppervlakte van meer dan vierhonderd vierkante meter en ongeveer 55.000 graven. Geniet van momenten van vrede en rust tijdens een rondleiding van 2 uur en ervaar hoe dicht liefde, dood en lijden, evenals kunstcultuur elkaar zijn. Leer interessante feiten en curiosa over historische persoonlijkheden en indrukwekkende graftomben en monumenten en bezoek de voormalige "Leprosenanstalt".

 • Oude stad van Keulen: historische rondleiding in het Duits

  2. Oude stad van Keulen: historische rondleiding in het Duits

  Verken het oude centrum van Keulen en bekijk de historische gebouwen die 's avonds worden verlicht. Je wandelt door de steegjes aan de kant van de nachtwaker en ontdekt mooie maar ook griezelige dingen. Kom meer te weten over waarom varkens werden geslagen voor de kerken in Keulen en waarom zwerfhonden in die tijd zo goed werden gevoed. Ontdek hoe de inwoners van Keulen zich tegen de autoriteiten verdedigden en luister naar vele legendes en anekdotes over de geschiedenis van Keulen. Je volgt de nachtwaker in een historisch kostuum naar een andere tijd dat elk vol uur nog steeds werd uitgeroepen. Verneem alles over de taken van de historische nachtwachters tijdens deze griezelige rondleiding door de smalle steegjes van de stad. 

  De plekken waar we geweest zijn en de verhalen die er werden verteld, gaven een mooie impressie van hoe het leven in Keulen in de Middeleeuwen moet zijn geweest. De gids vertelde heel boeiend en vermakelijk.

 • Keulen: Beroemdheden en curiositeiten op de begraafplaats Melaten

  3. Keulen: Beroemdheden en curiositeiten op de begraafplaats Melaten

  Begraafplaats Melaten, meer dan twee eeuwen oud, is een oase van rust midden in deze bruisende metropool. Start de tour bij de oude hoofdingang. Je lokale gids geeft je een korte geschiedenis van het gebied, hoe het een dorp was voor de melaatsen, een plaats van executie en uiteindelijk hoe het een centrale begraafplaats werd.

  Maak je dan klaar om de omgeving te verkennen. Bewonder het parkachtige ontwerp en vind tal van indrukwekkende monumenten en voorwerpen van traditionele en hedendaagse kunst. Bewonder classicistische tot neogotische en neobarokke grafmonumenten, symbolen en sculpturen.

  Op de begraafplaats Melaten zijn ongeveer 55.000 graven. Loop langs de hoofdpaden die gereserveerd zijn voor de rijken die bekend staan als de "Millionaires Alley". Ontdek curieuze verhalen over de prominente inwoners van Keulen die hier begraven liggen. De rondleiding ...

 • Keulen: Night Watchman Walking Tour

  4. Keulen: Night Watchman Walking Tour

  Ga terug in de tijd met een wandeltocht door Keulen in het donker. Volg de nachtwaker door de stad terwijl hij je trakteert op angstaanjagende verhalen uit voorbije eeuwen. Loop langs enkele van de meest prominente historische locaties in Keulen. Luister naar de taken van de nachtwaker in de middeleeuwen, terwijl hij patrouilleerde in de stad om de orde en vrede te handhaven. Het was zijn taak om de slapende bevolking te beschermen tegen brand en dieven, de sluiting van de stadspoorten te controleren en de uurstaking te roepen. Lees meer over de bescheiden levensstijl die de nachtwaker zou leiden. Luister naar enge verhalen over de spookachtige gebeurtenissen waarvan hij getuige zou zijn tijdens de nachtelijke stilte.

 • De Ronde van Keulen van de beul in het Duits

  5. De Ronde van Keulen van de beul in het Duits

  Wie zou het beroep van beul kunnen beoefenen? Wanneer ontving een beul zijn meesterlijke vakdiploma, waardoor hij de hoofden kon laten rollen namens de staat? Wie verbood melaatsen en door de plaag besmeurde hoeren? Wie wandelde door middeleeuwse donkere steegjes en vermoorde wilde honden en verdwaalde zwijnen? Wie heeft spellenboeken verbrand en kon galgen bouwen? De beul - iemand moest het doen! Sluit je aan bij een middeleeuwse headsman op een bloedstollende rondleiding van 1,5 uur, die je door het historische centrum van Keulen leidt. Zoek uit wat er tijdens een executie mis kon gaan en hoe een beul zijn eigen lage inkomen aanvulde als een knacker, een hondenvanger of een goudzoeker. Leer alle bloederige en gruwelijke details ... als je het aandurft om mee te doen.

 • Köln: Galgenvögel en Hübschlerinnen - Crime Tour

  6. Köln: Galgenvögel en Hübschlerinnen - Crime Tour

  Ga op een reis terug in de tijd naar het middeleeuwse Keulen en treed in de voetsporen van vroegere misdaad. Ontdek de schokkende straffen die worden uitgedeeld. Slenter door de prachtige oude binnenstad van Keulen en geniet van een bijzondere stadstour. Leer alles over misdaad en straf in de middeleeuwen tijdens een gezellige tour door de oude binnenstad van Keulen en hoor wat reflectieve en sprekende straffen in die tijd betekenden. Luister naar verhalen over galgenvogels en heksen en leer alles over de taken en de reputatie van beulen in het verleden.

 • Keulen: historische misdaadtour in het Duits

  7. Keulen: historische misdaadtour in het Duits

  Ontdek samen met je deskundige gids enkele van de plaats delicten van Keulen van 1900 tot heden. In de afgelopen decennia heeft Keulen herhaaldelijk de krantenkoppen gehaald met Hollywood-achtige inbraken, berovingen, kinderontvoering en moord, met opgeloste en onopgeloste misdaden. Sommige gevallen zijn herinnerd, maar andere zijn volledig vergeten, hoewel de media-interesse groot was. Niet alleen de media hebben een grote rol gespeeld in de recente strafzaken, ook de werkwijze van criminelen en rechercheurs is sterk veranderd. Dompel jezelf onder in de donkere kant van de stad, van de kathedraal tot de Neumarkt, en kom meer te weten over de afschuwelijke geschiedenis van Keulen.

 • Keulen: spooktocht in het Duits

  8. Keulen: spooktocht in het Duits

  Door de eeuwen heen vertelden de inwoners van Keulen legendes over alle dingen die hen angst aanjoegen en angst in hun hart brachten: verhalen over de duivel en geesten, verhalen over weerwolven en geheime erehoven. Geniet van deze tour door de nachtelijke oude stad van Keulen met de vrouw van de nachtwaker. Deze tour is ook geldig op 31 oktober, Halloween.

 • Keulen: Night Watchman Tour (Costume Tour in Duits)

  9. Keulen: Night Watchman Tour (Costume Tour in Duits)

  Niemand kent de nachtelijke straten van het middeleeuwse Keulen beter dan de nachtwakers, die zorgen voor orde en wet als respectabele burgers al lang de straten van de stad hebben verlaten. Tijdens deze kostuumtour door het oude centrum van Keulen, zult u leren wie 's nachts hun handel voortzetten, waar de oneerlijken en de bedelaars leefden, en op welke nachten de inwoners van Keulen magische gebruiken cultiveerden.

 • Hoe de wijzen naar Keulen kwamen - mythen en legendes

  10. Hoe de wijzen naar Keulen kwamen - mythen en legendes

  Waarom is er een vloek op de Dom van Keulen? Waar gaat het over de beschermheilige van Keulen, Saint Ursula, die tijdens haar bedevaart door elfduizend maagden werd vergezeld? Waarom heeft de Heinzelmännchen in Keulen de stad voorgoed verlaten? Keulen zit vol met plaatsen die verband houden met verhalen en legendes, zowel bekende als minder bekende, sommige verteld sinds de middeleeuwen, sommige van recentere oorsprong. Toch hebben ze allemaal één ding gemeen: de meeste legendes hebben een basis in de waarheid of ze weerspiegelen de wensen, angsten en ideeën van de mensen vanaf het moment dat ze voor het eerst werden verteld. Luister naar oude legendes en krijg inzicht in het leven en de wereld van ideeën in vroegere tijden tijdens een wandeltocht door het oude stadscentrum. Natuurlijk zul je ontdekken waarom en hoe de relikwieën van de wijzen naar Keulen zijn gekomen.

Sitemap Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 530 beoordelingen

Ik kan deze tour alleen maar aanraden aan iedereen die als bezoeker van Keulen een ongewone sightseeingtour wil maken. Iedereen vond de weg naar het ontmoetingspunt ... De gids ... ☆ De hamer !!! ☆ We waren met ongeveer 20 mensen op de tour en de "nachtwaker", een geweldige kerel, maakte het super grappig. Hij sprak goede beginnerskölsch die iedereen verstond. Gewoon een aanrader!

Sterk aanbevolen en vermakelijke tour! De groepsgrootte was aangenaam en onze nachtwaker Bernd had echt een goede mix van interessante, grappige en enge verhalen uit het oude "Keulen". De deelnemers werden op een zeer prettige manier betrokken. We waren met z'n drieën ingeschreven en we hebben er enorm van genoten!

De plekken waar we geweest zijn en de verhalen die er werden verteld, gaven een mooie impressie van hoe het leven in Keulen in de Middeleeuwen moet zijn geweest. De gids vertelde heel boeiend en vermakelijk.

Heeft mijn belangstelling voor het leven in de middeleeuwen gewekt.

Het duits van de Nachtwaker was niet gemakkelijk om te volgen, maar ik kreeg er toch genoeg van mee. Blij dat ik het gedaan heb!

zeer goede gids met prachtige verhalen. erg betrokken.