Kies data
Keulen

Tweede Wereldoorlog

Keulen Tweede Wereldoorlog: Onze meest aanbevolen

Keulen: nostalgische tour in het Duits in vintage bus

1. Keulen: nostalgische tour in het Duits in vintage bus

Dompel jezelf onder in het verleden van Keulen en geniet van een nostalgische reis door de stad. Beleef de jaren 50 en 60 tijdens deze spannende reis door de tijd. Stap aan boord van de vintage bus en word verwelkomd door je gids, die een petticoat zal dragen ‒ de beroemde pluizige rok. Bekijk de stad door de ramen van een oude Zwitserse postbus of een vintage bus uit 1960 en ervaar een stukje van het levendige verleden. Ontdek alle aspecten van Keulen na de wederopbouw. Begin bij de kathedraal, het herkenningspunt van Keulen. U rijdt door het Gerlingsquartier, over de ringwegen en door het Griechenmarktviertel tot u in de Südstadt aankomt. Werp een blik op de pittoreske oude binnenstad voordat u terugkeert naar de Komödienstraße dicht bij de kathedraal.

Keulen: WWII Historische locaties Privé begeleide wandeltocht

2. Keulen: WWII Historische locaties Privé begeleide wandeltocht

Dompel jezelf onder in de historische ontwikkeling van het nazi-regime in de oude binnenstad van Keulen. Leer hoe historische hoogtepunten, zoals de Romeinse duikers, getuigden van de verschrikkingen van oorlog. Luister naar diepgaande verhalen van je gids over hoe de stad zich zijn verleden herinnert, ondanks wijdverbreide vernietiging. Bekijk de door oorlog geteisterde buitenkant van de Dom van Keulen voordat je de bunker gaat verkennen. Volg je gids langs het pad van de struikelstenen, herdenk de slachtoffers van de concentratiekampen en bezoek de Trail of Remembrance. Wandel door de ruïnes van de St. Alban-kerk en de Hindenburgbrücke. De verlengde optie krijgt toegang tot het EL-DE House. Je gids neemt je mee langs administratieve kamers die het georkestreerde kwaad van de nazi's huisvestten en naar de gevangenis van de Gestapo. Hier zie je meer dan 1800 berichten achtergelaten door dwangarbeiders en politieke vijanden, van wie sommigen de terreur hebben overleefd. Duik in deze donkere periode van de geschiedenis met een ervaren, erkende gids die de tour zal afstemmen op je interesses en taalvoorkeur. Neem twee uur de tijd om de hoogtepunten van de oude stad te bekijken, of ga naar het EL-DE House voor de vier uur durende volledige rondleiding.

Keulen: privéwandeling door middeleeuwse kerken

3. Keulen: privéwandeling door middeleeuwse kerken

Ontdek de vele prachtige kerken van Keulen tijdens een wandeltocht door de oude stad met een privégids. Leer meer over de geschiedenis van religie in Duitsland en bekijk de beroemde kathedraal van Keulen, de basiliek van St. Ursula en bezoek de Grote St. Martin-kerk en de basiliek van St. Gereon. Begin je tour in het hart van de oude binnenstad van Keulen op het levendige oude marktplein. Bezoek eerst de Grote St. Martin-kerk, een van de 12 Romaanse kerken van de stad. Stap binnen in dit prachtige gebouw om te genieten van de rustige sfeer en te horen over de fascinerende geschiedenis. Op een steenworp afstand stopt u voor de kathedraal van Keulen, het beroemdste monument van de stad. Bewonder de spectaculaire gotische architectuur en ontdek waarom de kathedraal niet alleen belangrijk is voor de christenen van Keulen, maar ook voor de joodse gemeenschap. Bekijk de barokke Kirche Mariä Himmelfahrt en de romaanse basiliek van St. Ursula, die een heiligdom herbergt gemaakt van echte botten. Maak een laatste stop bij de middeleeuwse basiliek van St. Gereon, die een van de grootste en mooiste koepels van Europa heeft.

  • Rondleidingen
  • Privétours
4 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Tweede Wereldoorlog in Keulen

Welke andere activiteiten dan Tweede Wereldoorlog zijn de moeite waard in Keulen?

Sitemap Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.