Khao Sok: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Khao Lak of Phuket: 2-daagse Cheow Lan Lake en Wildlife Tour

1. Khao Lak of Phuket: 2-daagse Cheow Lan Lake en Wildlife Tour

Geniet van een nachtelijke tour naar "Cheow Lan Lake", gelegen in het "Khao Sok National Park". Bezoek het "Nam Rad Watershed Forest" en bewonder de unieke jungle en de kristalheldere kreek. Slaap op een prachtig drijvend vlothuis op het meer, ontdek het landschap en de wildernis per boot. Neem deel aan een ontspannen junglewandeling en verken een grot. Dag 1: Geniet van het gemak om 's morgens vroeg opgehaald te worden vanaf een adres in Khao Lak. Leun achterover en ontspan in een busje met airconditioning tijdens de rit naar het Khao Sok National Park. Stop om foto's te maken van de ochtendmist en het weelderige groenblijvende bos vanuit het Khao Sok-uitkijkpunt. Kom aan bij de Nam Rad Watershed, een uniek stroomgebiedbos waar je kunt zwemmen in een kristalheldere kreek en kunt genieten van het groen. Ga verder naar Cheow Lan Lake voor een boottocht naar hoogtepunten zoals de Three-brother Pillar. Heb de kans om vanaf de boot te zwemmen. Duik in een lokale lunch in het vlothuis en check in bij de charmante drijvende bungalows met adembenemend uitzicht op het meer. Stap in de late namiddag aan boord van een boot en bewonder het prachtige gebied in de gloed van de ondergaande zon. Zoek naar heldere vogels, reptielen en sommige zoogdieren. Keer terug naar het vlothuis voor het diner en heb vrije tijd om naar de sterren te staren en de frisse lucht in te ademen. Rust uit voor je volgende avontuurlijke dag. Dag 2: Word wakker met een kopje koffie en het uitzicht, of ga kajakken om te genieten van het ochtendlandschap terwijl de zon opkomt achter de bergtoppen die opdoemen boven de jungle. Vul aan met een stevig ontbijt voordat u inpakt en uitcheckt. Vaar naar een junglepad waar u een weelderig uitzicht op het regenwoud kunt bewonderen. Begin aan een gemakkelijke, begeleide junglewandeling rond het eiland. Maak kennis met flora en fauna langs het pad door je gids. Verken de grot met prachtige stalagmieten en stalactieten. Geniet van een heerlijke Thaise lunch, met een uitzicht van 270 graden over het meer. Breng wat vrije tijd door, gewoon ontspannend of zwemmend om de hitte te verslaan. Stap terug op de boot en ga naar de pier voor uw transfer terug naar uw accommodatie in Khao Lak.

Khao Sok National Park: boomhuttrip met overnachting en maaltijden

2. Khao Sok National Park: boomhuttrip met overnachting en maaltijden

Deze all-inclusive overnachting brengt je een stap dichter bij de jungle. Slaap in een stijlvolle boomhut en krijg inzicht in de diverse natuur van Khao Sok National Park, een van de oudste nationale parken ter wereld. Je tour is inclusief maaltijden en vervoer heen en terug vanuit Khao Lak. Pak je koffers en bereid je voor op een boordevolle meerdaagse reis met kanoën en olifantenbaden (niet rijden) in de vallei van het regenwoud en een tochtje maken met een longtailboot op het Cheow Lan-meer , een bezoek aan een grot en jungletrekking. Je krijgt de kans om Khao Sok van verschillende kanten te leren kennen om de diversiteit ten volle te ervaren. Als je op het juiste moment op de juiste plaats bent, zie je misschien bloeiende orchideeën of zelfs de grootste bloem ter wereld. Met een beetje geluk zie je gibbon-apen je pad kruisen. Verken op je eerste dag de rivieroever van Khao Sok per kano en ontmoet een paar vriendelijke olifanten om mee te spelen en een bad te nemen. Lunch en diner in het Rock and Treehouse Resort en heb daarna genoeg tijd om de omgeving te verkennen. Na een onvergetelijke nacht in een van de unieke bungalows midden in de natuur, wordt u wakker voor een vers ontbijt voordat u aan de tweede dag begint, die wordt doorgebracht aan het stuwmeer. > Bezienswaardigheden per longtailboot, krijg de kans om gemakkelijk te genieten van het unieke landschap. Neem later deel aan een jungletocht van 1 uur met een lokale ranger. Hij neemt je mee diep de jungle in om de ongerepte natuur te verkennen. Een bezoek aan een grot maakt ook deel uit van de reis en na een authentieke Thaise lunch bij de bamboevlothuizen heb je wat meer tijd om te zwemmen en te ontspannen. Ga 's middags terug naar je hotel en rijd opnieuw door het weelderige landschap van Khao Sok.

Khao Sok: dagtrip bamboeraften en olifanten wassen

3. Khao Sok: dagtrip bamboeraften en olifanten wassen

Ontdek de wilde schoonheid van Nationaal park Khao Sok tijdens een dagtocht met gids vanuit Khao Sok. Olifanten voeren en baden en stroomafwaarts varen op een bamboevlot. Geniet van een Thaise lunch, bezoek een markt en probeer lokale koffie. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Khao Lak, ga je naar de lokale markt in Takuapa (dit geldt alleen voor gasten die worden opgehaald vanuit Khao Lak. Gasten van andere ophaallocaties gaan niet naar de lokale markt) waar je kunt rondkijken. Vervolgens reis je verder naar het olifantenkamp. Hier kun je deze fantastische wezens bananen voeren en ze wassen in een verkoelend bad. De volgende stop is de apentempel. Geniet van een lunch in Thaise stijl in het plaatselijke restaurant naast de rivier, voordat je gaat bamboevaren op de rivier de Khao Sok. Ontspan je terwijl de gidsen de bamboevlotten zachtjes stroomafwaarts sturen en je de dramatische kalksteenbergen en serene geluiden van de jungle kunt bewonderen. Stop aan de oever van de rivier voor een korte wandeltocht en een stukje ontspanning voor een kalksteengrot nadat je hebt kunnen genieten van een koffiepauze. Deze koffie wordt in een bamboescheut gemaakt en geserveerd in een bamboekopje dat je mee naar huis mag nemen. Aan het einde van de tour reis je terug naar je hotel in Khao Lak.

Vanuit Khao Lak: dagexcursie Cheow Lan Lake met grottour

4. Vanuit Khao Lak: dagexcursie Cheow Lan Lake met grottour

Na ophaalservice van je hotel in Khao Lak, vaar je met een bamboevlot over de Khao Sok-rivier. Je ontspant op het vlot en bereikt het Cheow Lan-meer. Hier bewonder je het prachtige landschap van verbazingwekkende kalksteenformaties. Pauzeer bij de oever van de rivier en geniet van een kopje bamboekoffie in de ochtend voor de grot. Later proef je een heerlijke lunch geserveerd in een authentiek drijvend vlothuis. Ga naar de pier van het meer om aan boord te gaan van een traditionele longtailboot voor meer verkenning van het meer. Je ontdekt hier de Rajjaprabha-dam voordat je ongeveer 2 uur besteedt aan je vrije tijd, ontspant en zwemt aan het Khao Sok-meer.

Khao Lak: dagtrip naar Cheow Lan Lake en Khao Sok Nationaal Park

5. Khao Lak: dagtrip naar Cheow Lan Lake en Khao Sok Nationaal Park

06:45 Laat je ophalen vanaf elk adres in Khao Lak. Rijd noordwaarts naar Khao Sok National Park, Cheow Lan Lake (2 uur rijden). Aankomst in het Takhun-district. Kom aan bij "Nam Rad Watershed Creek", zwem gewoon in de kristalheldere kreek en geniet van de natuurlijke bosrijke omgeving. Kom aan bij de pier van "Cheow Lan Lake" en maak een boottocht om de hoogtepunten te zien. Maak een stop bij de iconische plek van het meer "Three-brother Pillar", de verborgen lagune om wat foto's te maken, of neem zelfs een duik direct vanaf de boot. Verken de grot en bekijk de stalagmieten en stalactieten, vleermuizen, in de grot. Aankomst in het vlothuis, geniet van een heerlijke Thaise lunch, met 270 graden uitzicht op het meer. Breng de tijd gewoon door met ontspannen, kajakken of zwemmen om de hitte te verslaan. Bekijk bezienswaardigheden langs het meer voordat u terugkeert naar de pier. 15:30 Aankomst op de pier, stap in de bus, ga in zuidelijke richting. Maak een korte stop om het panoramische uitzicht op het weelderige regenwoud vast te leggen bij het Khao Sok View Point. 18:30 Aankomst in Khao Lak.

Khao Sok: olifantenopvangcentrum met lunch en bamboeraften

6. Khao Sok: olifantenopvangcentrum met lunch en bamboeraften

Zorg voor zachtaardige olifanten in een opvangcentrum voor olifanten in het Khao Sok National Park. Communiceer met je nieuwe vrienden terwijl je ze helpt wassen en hun favoriete snacks geeft. Geniet daarna van een Thaise kookles en een ontspannend bamboeraftavontuur. Begin je avontuur vroeg met ophalen bij je hotel in Khao Lak. Geniet van de bezienswaardigheden van het lokale leven in het zuidelijke deel van Thailand terwijl je naar je eerste stop, het Khao Sok Viewpoint, rijdt. Geniet van een panoramisch uitzicht over het nationale park en een perfect fotomoment. Bezoek vervolgens een olifantenreservaat en ontmoet de vriendelijke reuzen. Luister naar hun individuele verhalen en hoe ze werden gered. Leer hoe je een medicinale maaltijd voor de olifanten maakt van de professionele mahout(olifantenverzorger) en baad de olifanten vervolgens in een leuk modderbad. Voer ze ten slotte uit je eigen handen terwijl je een paar charmante foto's maakt met je nieuwe maatjes. Ga vanaf hier naar een lokaal restaurant en leer hoe je authentiek Thais eten kookt, om te worden geserveerd voor je lunch als een heerlijke Zuid-Thaise vaste lunch. Vertrek vervolgens op je volgende avontuur langs de vredige en weelderige Sok-rivier met peddelaars van bamboevlotten. Bewonder een prachtig uitzicht op dramatische torenhoge bergen en vang misschien een glimp op van de verschillende vogels, reptielen, wilde orchideeën en apen die het gebied naar huis roepen. Neem een welverdiende pauze aan de oevers van de rivier en geniet van verse koffie gemaakt van bamboe. Stap na je avontuurlijke dag weer in het busje en maak je laatste snelle stop bij de Mea Yai-waterval voordat je terugkeert naar je hotel.

Vanuit Khao Lak: wandeltocht door de jungle en kanotour

7. Vanuit Khao Lak: wandeltocht door de jungle en kanotour

Ontdek de natuur met deze combinatieactiviteit in Nationaal park Khao Sok. Je wordt opgehaald bij je hotel in Khao Lak en gaat op weg naar het park. Maak een tussenstop onderweg bij het uitkijkpunt Khao Sok om het panoramische uitzicht op de ochtendmist over het regenwoud te bewonderen. Dan kom je aan bij het park en maak je een wandeling door de jungle. Volg een eenvoudig pad van 3 kilometer en raak onderweg met behulp van je gids vertrouwd met de lokale flora en fauna. Stop bij een zoetwaterstroom om je op te frissen en af te koelen voordat je aan de terugweg begint (3 kilometer). Geniet vervolgens van een heerlijke traditionele Thaise lunch en stap dan aan boord van een kano of een bamboevlot, geroeid door een professionele peddelaar, voor een tocht over de rivier de Sok. Bewonder het adembenemende landschap langs de rivier en pauzeer langs de oever van de rivier voor een kopje thee of koffie in een bamboemok die je als souvenir mee naar huis kunt nemen. Bezoek tot slot het uitzichtpunt van Khao Sok om een panoramisch uitzicht over het regenwoud vast te leggen voordat je weer bij je hotel wordt afgezet.

Van Khao Lak: dagtocht naar Khao Sok met bezoek aan het olifantenkamp

8. Van Khao Lak: dagtocht naar Khao Sok met bezoek aan het olifantenkamp

Verlaat Khao Lak en ga de jungle van Khao Sok National Park in tijdens een dagtocht. Ontmoet olifanten, peddel langs een jungle-rivier en geniet van de natuurlijke schoonheid van je omgeving. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Khao Lak, reis je naar het park om je kanoavontuur te beginnen. Peddel langs een kalme rivier met je gids, langs kalkstenen kliffen, oude bomen en exotische planten. Besteed aandacht aan je omgeving en misschien spot je wat van de lokale fauna. Zoek naar slangen die in de bomen slapen en naar groepen apen die dicht bij het water spelen. Duik daarna in een Thaise lunchbuffet in een geweldige sfeer in een boomhutresort. Geniet van de sfeer terwijl u dineert op een aantal lokale gerechten. Bezoek vervolgens het olifantenkamp voor een ontmoeting van dichtbij met deze reuzen. Je krijgt de kans om met olifanten te spelen, ze te voeren en te wassen. Laat je aan het einde van je ervaring terugbrengen naar je hotel in Khao Lak.

Khao Sok: bezoek aan ethische olifantenopvang

9. Khao Sok: bezoek aan ethische olifantenopvang

Start de activiteit door boomgaarden en bananenbomen duurzaam te kappen. Ingrediënten voor het maken van de combinatie komen uit de boomgaard of het nabijgelegen gemeenschapsbos, wat helpt om inkomsten te genereren voor de lokale gemeenschap. Kijk vervolgens hoe olifanten spelen terwijl u ontspant in de schaduw. Heb de mogelijkheid om jeukende plekken te schrobben die de olifanten zelf niet gemakkelijk kunnen bereiken. Leer meer over het gedrag van deze prachtige dieren in je deskundige gids.

Khao Lak: cruise bij zonsondergang Cheow Lan Lake met drankjes

10. Khao Lak: cruise bij zonsondergang Cheow Lan Lake met drankjes

Vaar met een traditionele langstaartboot op het Khao Sok-meer tijdens een begeleide middagtrip, inclusief hoteltransfers. Passeer kalkstenen kliffen, weelderig regenwoud en het natuurreservaat Cheow Lan Lake. Geniet van het serene uitzicht op het zonlicht en zwem in het smaragdgroene water van het meer. Begin uw reis met het ophalen van een hotel en begeef u naar Khao Sok National Park. Laat je door het regenwoud naar de rand van het meer rijden. Ga verder naar het uitkijkpunt Cheow Lan Lake en ga vervolgens naar de Ratchaprapha Marina Pier om aan boord van een traditionele langstaartboot te stappen. Vaar langs de iconische rotsformaties die het meer stabiliseren. Stop bij Khao Sam Kloe om foto's te maken van kalkstenen karsts vanuit verschillende hoeken. Geniet van zwemmen in het heldere water van het meer. Geniet aan boord van mousserende wijn, frisdrank, canapes (hapklare hapjes) en fruit. Om uw reis op het meer af te ronden, gaat u naar de nabijgelegen rafthuizen en geniet u van kajakken en zwemmen. Nadat we ons hebben ontspannen in het vlothuis, gaan we terug naar de boot en vervolgen we onze tocht voor nog een spannende activiteit. Safari in de middag in het wild, een van de hoogtepunten aan het Khao Sok-meer. Laten we, voordat we terugkeren naar de pier, proberen wat wilde olifanten of andere dieren in het wild in het nationale park te spotten.

Datums kiezen

Khao Sok

Alle activiteiten

35 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 3

Voor ieder wat wils

In de buurt van Khao Sok

Meer zien

Andere activiteiten in Khao Sok

Wil je alle activiteiten in Khao Sok bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Khao Sok

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 522 beoordelingen

We kunnen de junglewandeling alleen maar aanraden. We waren maar met z'n tweeën, wat natuurlijk niet standaard is, maar op dit moment is het net een privétour. We zagen een slang, een varan en twee apenmama's met baby's. Onze gids vertelde ons veel over het land tijdens de reis en liet ons altijd zien en legde ons uit in de jungle. We waren op een gegeven moment in de rivier de Baden, kristalblauw water. De lunch was in een lokaal restaurant en was erg lekker, vooral gevarieerd. Daarna gingen we kanoën. We konden kiezen tussen een kano en een bamboevlot. We kozen voor de kano om de prachtige natuur te zien. Al met al een prachtige rondreis.

Absoluut een aanrader!! Onze gids Ken nam veel tijd om al onze vragen te beantwoorden. We liepen niet de directe route, maar over smalle paadjes midden in de jungle over beekjes, heuvel en dal. Halverwege de route was er een geweldig uitzicht en een frisdrank. Na afloop werd er een zeer, zeer heerlijke lunch geserveerd met liefde en liefde in bamboe schalen. Daarna was het op weg naar de rivier. Erg indrukwekkend met de hoge bergen rondom. Het beste van alles was de thee-/koffiepauze tijdens de rit langs de rivier! Als je 6 sterren zou kunnen geven, verdient deze tour het!

wat een geweldige en geweldige dag hadden we met het baden van de zachte olifanten. Het bamboe-raften en de bamboe-koffiepauze op de rivier was zo vredig en een prachtig landschap.

wat een geweldige dag! een wat een leuke gids en chauffeur. hebben er een onvergetelijke dag van gemaakt❤️

De excursie was geweldig. De gids genaamd Jungle Joe is een echte aanrader!