Kies data
Dingen om te doen

Kildare

Kildare: De beste dingen die je niet wil missen

Kildare: Irish National Stud & Gardens Racehorse Experience

1. Kildare: Irish National Stud & Gardens Racehorse Experience

Ervaar een van de echte pareltjes van Ierland met dit ticket voor de Irish National Stud and Gardens, slechts 40 minuten buiten Dublin. Ontdek het historische terrein dat een van de weinige volbloedfokkerijen is die open is voor het publiek. Eenmaal binnen wandel je door de stoeterij en zijn pittoreske tuinen en leer je over zijn unieke geschiedenis. Doe mee met een gratis rondleiding en bekijk onberispelijk gefokte hengsten. Bewonder beschermende merries naast hun dartelende veulens. Ontmoet gepensioneerde paardenracesterren zoals Hurricane Fly, Beef, Salmon en Faugheen in het stud "Living Legends" Team. Geniet van een wandeling door twee opmerkelijke tuinen; De Japanse tuinen en St Fiachra's Garden. Betreed een oase van rust in de Japanse tuinen en bewandel het pad "Life of Man", dat de doorgang van een ziel volgt van geboorte tot dood en daarna. Bezoek St Fiachra's Garden, een inherent Ierse tuin die de kracht van het Ierse landschap symboliseert. Spot verschillende inheemse soorten en een scala aan Ierse dieren in het wild. Neem deel aan de bekroonde interactieve Irish Racehorse Experience die bezoekers meeneemt op een reis van de geboorte tot de pensionering van een renpaard. Ontvang een "paardenbox" die u de mogelijkheid geeft om "een renpaard te bezitten". Nadat je hebt geleerd over het veulenen, de vroege jaren en de geschiedenis van de volbloed, ga je naar een interactieve veiling waar je een ongebroken jaarling kunt kopen. Via een reeks prachtig ingerichte kamers leer je over training, renbanen, jockeys en de anatomie en fysiologie van deze geweldige atleten. Ervaar de mode, weddenschappen en geanimeerde commentaarstijl terwijl je getuige bent van je gekozen renpaard op de racedag. Bezoekers krijgen zelfs de kans om hun paard te berijden tijdens een gesimuleerde rit om erachter te komen hoe hun investeringen in een race werken. Sluit je ervaring af in de Living Legend-kamer met grote ramen van vloer tot plafond die uitkijken op de elite, gepensioneerde renpaarden terwijl ze in de paddock grazen. Deze kamer zal niet alleen het leven na het racen uitleggen, maar ook de diaspora van alle beroemde paarden en mensen over de hele wereld. Prachtig gelegen op 850 hectare weelderig groene glooiende heuvels, is de Irish National Stud & Gardens een must voor iedereen die naar Ierland reist en op zoek is naar een echte Ierse schat.

Kildare: workshop boekbinden erfgoed

2. Kildare: workshop boekbinden erfgoed

Door Endurance We Conquer is het motto van de Shackleton-familie, en we zullen het als onze inspiratie gebruiken voor een dag vol creativiteit waarin we onze eigen boeken zullen maken, net zoals Shackleton deed op Antarctica. Je leert meer over Ernest en andere creatievelingen van Shackleton, waaronder zijn tante Mary, in deze leuke, praktische workshop, waar je ook een beetje zeefdruk kunt uitproberen, je zult dagboeken maken waarin je je meest zinvolle gedachten! Ik leer je de koptische steektechniek van het boekbinden en begeleid je bij het inbinden van je eigen met stof beklede dagboek. U kunt het Shackleton-motto "By Endurance we veroveren" in het Engels en Latijn ("Fortitudine Vincimus") op de voorkant afdrukken, of u kunt uw eigen onderwerp en motto kiezen als u dat wilt! Koptische steek is met name geweldig voor schetsboeken, omdat de pagina's volledig plat worden geopend, zodat u op beide pagina's kunt tekenen of schrijven. En met een keuze aan inkten, omslagen en briefpapier, kunt u een boek maken dat precies bij u past. Je krijgt ook de kans om een klein notitieboekje met één handtekening en zachte kaft in te binden, met een keuze uit natuurlijk geverfde botanische omslagen - neem gerust je eigen kunstwerk mee naar de boekbindworkshop als je dat liever hebt. Er is iets heel bijzonders aan het inbinden van je eigen schetsboek, notitieboekje of dagboek. Als je een dagboek bijhoudt of graag schrijft of schetst, is dit een perfecte manier om je meest avontuurlijke gedachten op een echt persoonlijke manier op te slaan!

Kildare: workshop eco-printen op papier met natuurlijke kleurstoffen

3. Kildare: workshop eco-printen op papier met natuurlijke kleurstoffen

Benut de kracht van natuurlijke kleurstoffen wanneer u deelneemt aan een proefworkshop eco-printen in de Blueway Art Studio. Deze hands-on workshop voor beginners is een uitstekende proefervaring als je wilt leren hoe je natuurlijke kleurstoffen kunt maken. De leuke en informatieve ervaring geeft je de kans om je eigen natuurlijke, botanische kunstafdruk op papier te maken met bladeren en bloemen van de lokale bomen en planten in het eeuwenoude oosten van Ierland. Het grootste deel van de workshop natuurlijk verven vindt buiten plaats in Blueway Art Studio, gelegen in de bandhal in het prachtige dorp Narraghmore. We nemen de tijd om met een kopje thee te kletsen terwijl we wachten tot de kleurstoffen zijn opgelost. Ik zal je kennis laten maken met de geschiedenis en tradities van het verfproces, van natuurlijke verftechnieken tot de felle kleuren van onze voorouders. Wanneer de natuurlijke kleurstoffen zijn uitgehard, krijg je een origineel en uniek ontwerp te zien, dat kan worden gebruikt als muurafdruk, kaartontwerp of boekomslag. Het is een prachtige ervaring om de natuur en je creaties te zien veranderen in iets nieuws in deze leuke en creatieve workshop.

Sitemap Kildare

Wil je alle activiteiten in Kildare ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.