Dingen om te doen Kilkenny

Kilkenny: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Dublin: Wicklow Mountains, Glendalough & Kilkenny

1. Vanuit Dublin: Wicklow Mountains, Glendalough & Kilkenny

Maak een dagtrip met gids door de weelderige weilanden van Ierland vanuit Dublin. Maak een tour door de uitgestrekte Wicklow Mountains en bekijk het klooster van Glendalough. Verdwaal in de middeleeuwse steegjes van Kilkenny. Vertrek vanuit Dublin en rijd in een luxe bus naar Glendalough. Terwijl je de stad verlaat, zal je gids je op de hoogte brengen van vele interessante feiten en leuke verhalen over Dublin. Vervolgens kom je aan in Glendalough, dat wordt beschouwd als een van de mooiste plekjes van Ierland. Geniet van een optionele rondleiding door de kloosternederzetting en wat vrije tijd om de omgeving te verkennen of te ontspannen in een lokaal café. Avonturiers kunnen kiezen voor een wandeling naar het Upper Lake en terug te keren via een boardwalk (ca. 2,5 km). De route voert je langs het Lower Lake via een prachtig natuurpad dat diep de vallei in leidt en verder naar het Upper Lake. Ga vervolgens verder naar de Wicklow Mountains. Tijdens de rit zal je gids je vertellen over de geologie en de geschiedenis. Kom langs beroemde filmlocaties die in P.S. I Love You en Braveheart voorkomen. Stop voor een fotomoment van 10 minuten bij de Wicklow Gap waarna je een schilderachtige rit naar Kilkenny maakt. Eenmaal in Kilkenny aangekomen, heb je vrije tijd om de smalle steegjes en historische gebouwen te verkennen.Bewonder het buitengewone kasteel waar je kunt picknicken, of geniet van een lunch in de plaatselijke pubs. Neem vervolgens deel aan een optionele rondleiding door de stad voordat je weer terugkeert naar Dublin.

Vanuit Dublin: dagtrip naar Glendalough, Wicklow Mountains en Kilkenny

2. Vanuit Dublin: dagtrip naar Glendalough, Wicklow Mountains en Kilkenny

Maak een dagtrip met gids door de weelderige weilanden van Ierland vanuit Dublin. Maak een tour door de uitgestrekte Wicklow Mountains en bekijk het klooster van Glendalough. Verdwaal in de middeleeuwse steegjes van Kilkenny. Vanuit Dublin ga je eerst naar Glendalough. Daar heb je de tijd om een van de mooiste bezienswaardigheden van Ierland te verkennen, in een gebied dat bekend staat om zijn prachtige landschap en kloosterruïnes uit de 10e eeuw. Ga verder door het nationale park Wicklow Mountains. Ga langs beroemde filmlocaties uit P.S. I Love You en Braveheart. Zie hoe het landschap verandert van weelderige groene weiden en glooiende valleien naar de gletsjerdalen van de Wicklow Gap. Dan kom je aan in Kilkenny, ooit de middeleeuwse hoofdstad van Ierland en thuisbasis van het mooiste Normandische kasteel van Ierland. Je hebt vrije tijd om de smalle steegjes en historische gebouwen te verkennen. Ga dan terug naar Dublin.

Vanuit Dublin: dagtrip naar Glendalough, Wicklow en Kilkenny

3. Vanuit Dublin: dagtrip naar Glendalough, Wicklow en Kilkenny

Eerst ga je naar het fantastische kleine stadje Kilkenny. Je loopt 2 uur lang door de straten met kinderkopjes en bezoekt kastelen in een plaats die ooit in de 11e eeuw de middeleeuwse hoofdstad van Ierland was. Je kunt ook de Black Abbey en de Kathedraal van Saint Canice met zijn fantastische ronde toren bezoeken.  Je laat Kilkenny achter je en reist door de Wicklow Mountains naar de volgende halte, de kloosterplaats Glendalough. Dit is een schitterende rit met prachtige landschappen zover het oog reikt. Grote Hollywoodfilms zoals ‘P.S. I Love You’ en ‘Braveheart’ zijn hier opgenomen. Je pauzeert 10 minuten lang om foto's te maken van het schitterende uitzicht. Eenmaal in Glendalough krijg je 2 uur om een van de mooiste plekken van Ierland te verkennen. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige landschappen en de kloosterruïnes uit de 10e eeuw. Bovendien vind je hier schitterende meren, watervallen, etc. De huwelijksscène uit de film Braveheart werd ook in Glendalough opgenomen.  Als laatste ga je naar een herdershondenboerderij waar je een herdershond aan het werk ziet met zijn baasje. Bij kuddehondenwerk gebruikt een Border Collie een tactiek genaamd 'eye' bij schapen. Hij staart de schapen direct aan om ze tijdens het hoeden te intimideren. Een kuddehondenwedstrijd is ook een competitieve sport waarbij herdershonden schapen op aanwijzing van hun herder over een veld, door poorten of bepaalde ruimtes in bewegen. Je ziet een herder en zijn hond aan het werk en ziet hoe ze een kudde schapen hoeden. De excursie eindigt tussen 18:00 en 18:30 uur. *Let op: alle tijden zijn bij benadering. Afhankelijk van het verkeer en het weer kunnen de locaties ook in een andere volgorde bezocht worden.

Wicklow Mountain, Glendalough & Kilkenny: daguitstap

4. Wicklow Mountain, Glendalough & Kilkenny: daguitstap

Beleef een gecombineerde sightseeingtour van een hele dag door enkele van de mooiste landschappen van Ierland, waaronder het kasteel van Kilkenny uit de 12e eeuw, de ruige Wicklow Mountains en het klooster van Glendalough uit de 7e eeuw. De eerste halte is Kilkenny Castle, majestueus gelegen aan de oevers van de River Nore. Ookwel de ambachtshoofdstad van Ierland genoemd, hier kun je het Kilkenny Art and Design Centre bezoeken om meer te weten te komen over de ambachtelijke tradities van goudsmeden, beeldhouwers, schilders en meer. Je slentert door de met klinkers geplaveide straten en je bezoekt Saint Frances, de oudste brouwerij van Ierland. Bewonder het prachtige zijdekoopmanshuis Rothe House met haar onbetaalbare Viking-artefacten. Ook kun je door de middeleeuwse tuinen lopen om historische variëteiten van groenten en fruit te bekijken, zoals Gortahok-kool en Blood of Boyne-appels. Je geniet van een lunch in één van de ambachtelijke cafés van de stad. Op weg naar Glendalough rijd je de ruige Wicklow Mountains van County Carlow in. Je ziet hoe het landschap verandert van weelderige groene weiden en glooiende valleien naar de gletsjerdalen van de Wicklow Gap. Dit landschap staat bekend om haar filmische kwaliteit, waardoor het een populaire locatie was om films zoals Braveheart en PS I Love You op te nemen. Je reist daarna over de bergen om het monastieke Glendalough te verkennen, waar het christendom na de donkere middeleeuwen opnieuw in Ierland werd geïntroduceerd. Kom meer te weten over Saint Kevin, oprichter van het klooster uit de 7e eeuw, en bezichtig de goed gepreserveerde architectuur, zoals St. Kevin's Kitchen, Church en Round Tower. Glendalough betekent 'Glen of 2 Lakes', en een wandeling rond het onderste meer van de glen duurt minder dan 1 uur, terwijl een wandeling rond het bovenste meer iets langer dan 1 uur duurt. Het laatste deel van je epische reis voer je door het hoogste dorp van Ierland, bekend als Roundwood. Je bewondert het Sugarloaf-gebergte dat hoger was dan de Alpen vóór de ijstijd. Passeer Powerscourt Estate en de Glen of Imaal op weg naar Kilnacanogue. Je gids verrast je met verhalen over Ierland en je zult zelfs worden getrakteerd op traditionele Ierse muziek, terwijl je terugrijdt naar Dublin.

Kilkenny: historische en hysterische stadswandeltocht met gids

5. Kilkenny: historische en hysterische stadswandeltocht met gids

Reis terug in de tijd terwijl je de middeleeuwse Middeleeuwse mijl van de stad Kilkenny verkent op een fascinerende en opwindende wandeling die is bedacht door een van de grootste magiërs en raconteurs van Ierland. Met je gepassioneerde gids, Nevin Cody, begin je aan een reis om de wonderen te ontdekken die verborgen zijn in een van de meest historische locaties van Ierland. De tour begint bij de hoofdingang van Kilkenny Castle, waar je je een weg baant door de pittoreske straatjes van de middeleeuwse mijl terwijl je luistert naar unieke anekdotes en verhalen over het land. Luister naar de geschiedenis van je gids, magie, grappige pret en een klodder oneerbiedige humor die je van begin tot eind vermaakt. Tegen de achtergrond van de beroemde middeleeuwse mijl van Ierland, kijk hoe de sluier van de geschiedenis wordt opgeheven en de verborgen geheimen die in de stad liggen worden ontdekt. De tour duurt ongeveer 75 minuten en beslaat iets meer dan anderhalve kilometer lopen. De groep handhaaft een gematigd tempo van lopen en er zijn veel stops onderweg. De tour loopt regen of zonneschijn dus kom alsjeblieft voorbereid op alle weersvoorspellingen.

Vanuit Dublin: dagexcursie Kilkenny en Wicklow Mountain

6. Vanuit Dublin: dagexcursie Kilkenny en Wicklow Mountain

Reis door het prachtige Kildare naar historisch Kilkenny op deze panoramische dagexcursie vanuit Dublin. Kilkenny was ooit de middeleeuwse hoofdstad van Ierland en herbergt het mooiste Normandische kasteel. Je kan er natuurlijk ook een pint met Kilkenny drinken in de stad waar het geproduceerd wordt! Krijg wat vrije tijd om traditioneel Iers kunsthandwerk te kopen in de Kilkenny design winkels, zoals de winkel in het Kilkenny Design Centre, waar je unieke wolproducten, aardewerk en glas kan kopen. Je gaat verder naar het kloostergebied van St Kevin in Glendalough, beter bekend dankzij de huwelijksscenes in het kassucces "Braveheart" en beroemd als locatie voor de film 'PS I Love You'. Glinsterende meren, dichte bossen en kabbelende beekjes maken dit tot een enorm panoramische rit en een lekker dagje uit vanuit de stad. Als extraatje bezoek je ook het megalitische graf van de dolmen van Brownshill en zie je hoe de oude Ierse voorvaderen hun doden begroeven en hun overgang naar de volgende wereld vierden.

Kilkenny: wandeltocht met historische hoogtepunten

7. Kilkenny: wandeltocht met historische hoogtepunten

Verken het fascinerende verleden van Kilkenny tijdens een wandeltocht met een gecertificeerde gids. Loop door de historische straten van de stad en hoor verhalen over Kilkenny Castle, St. John's Priory en meer, terwijl je voor deze indrukwekkende bezienswaardigheden staat. Geef je historische avontuur een kickstart bij de Kilkenny Crystal Shop. Steek vervolgens de rivier de Nore over naar Kilkenny County Hall, waar u meer te weten komt over de beroemdste geleerde in de geschiedenis van Kilkenny. Ga vanaf daar naar St. John's Priory en de Butler Gallery. Ga verder naar de Kilkenny County Library en het Great War Memorial. Steek Irishtown en St. Canice's Cathedral in, waar de geschiedenis van de stad begon. Bekijk vele andere fascinerende bezienswaardigheden tijdens de tour, waaronder de straten Kieran en Parliament, de Black Abbey en meer. Rond je tour af voor het prachtige Kilkenny Castle, al 600 jaar de thuisbasis van de familie Butler.

Kilkenny: rondleiding door het Medieval Mile Museum

8. Kilkenny: rondleiding door het Medieval Mile Museum

Ontdek de wonderen van het middeleeuwse tijdperk in Kilkenny's Medieval Mile Museum. Aan het begin van uw bezoek haalt u uw audiogids op, beschikbaar in 6 verschillende talen en een kindvriendelijke optie, en begint u aan uw reis terug in de tijd. Het museum is het mooiste voorbeeld van een middeleeuwse kerk in Ierland en is de afgelopen jaren liefdevol gerestaureerd. Terwijl je het museum verkent, kun je de reeks oude artefacten bewonderen die eeuwenlang verborgen zijn gebleven en nu te zien zijn in een tentoonstelling van wereldklasse. Leer vanuit je audiogids meer over en bewonder de schat aan tentoongestelde voorwerpen die het werk en leven van Ierland en zijn mensen door de eeuwen heen omvatten. Het museum bevat ook enkele van Ierlands beste voorbeelden van middeleeuwse beeldhouwkunst en de grootste collectie renaissancegraven van het land die dateren uit het jaar 1200. Hier kunt u de begraafplaats van de rijken en armen zien, en in feite zijn veel van Kilkenny's vorige generaties nog steeds in rust hier in de graven.

6-daagse tour door Zuid-Ierland vanuit Dublin

9. 6-daagse tour door Zuid-Ierland vanuit Dublin

Dag 1: Dublin - Glendalough - Kilkenny Castle - Waterford City De 6-daagse tour begint vanochtend in het centrum van Dublin. Laat de stad achter je en rijd door het glooiende landschap naar de Wicklow Mountains. Je eerste stop zijn de kloosterruïnes in Glendalough, de Valley of Two Lakes. Dit is een gebied met natuurlijke schoonheid en je hebt vrije tijd om te genieten van de lokale wandelingen en paden en om geweldige foto's te maken van de oude Keltische kruisen en ronde torens. Ga daarna verder naar het middeleeuwse Kilkenny met zijn geplaveide straatjes en het beroemde rode bier. Dunmore East, niet ver van Waterford Harbor aan de zuidoostkust, is een ontspannende plek om de avond door te brengen met een handvol pubs en een aantal geweldige visrestaurants. Dag 2: Waterford City - Waterford Crystal - Blarney Castle - schiereiland Dingle Uw dag begint met een bezoek aan de wereldberoemde Waterford Crystal-fabriek. Sla een voorraad fijn geslepen glas in bij de outlet of pauzeer gewoon even om de ambachtslieden aan het werk te zien. Ga daarna verder met een mooie rit door County Waterford en een panoramische rit door de stad Cork. Het hoogtepunt voor velen is tegenwoordig het wereldberoemde Blarney Castle. Na de lunch vervolg je je reis naar het schiereiland Dingle en overnacht je tussen de laatste parochies voor Amerika. Dag 3: Dingle Peninsula - Slea Head - Killarney Maak vandaag een korte rit naar Dingle, een charmant Gaelisch sprekend vissersdorp. Beroemd in vele films zoals Far and Away en Ryan's Daughter, wordt Dingle gevierd omdat het de meeste pubs in Ierland heeft voor een stad van zijn omvang, 52 pubs en 2000 mensen. Daarna gaat u op een prachtige aangename reis rond Slea Head met een prachtig uitzicht op Sleeping Giant Island, de Blasket-eilanden en Beehive Huts. Dag 4: Killarney - Ring of Kerry - Killarney Begin vandaag aan de wereldberoemde Ring of Kerry. De dag begint met een rit met paard en wagen door Killarney National Park (optioneel) of paardrijtocht door het park voor de energieke en avontuurlijke (optioneel). Je middag zit boordevol hoogtepunten, waaronder Moll's Gap, Ladies View, Leprechaun Crossing, Killarney National Park, Lakes of Killarney, Torc Waterfall en nog veel meer. Dag 5: Killarney - Cliffs of Moher - Galway Vandaag bezoekt u Killarney, Bunratty Castle, Wild Atlantic Way, Cliffs of Moher en Doolin. Overnachting in Galway, bekend als de stad van de stammen en de culturele hoofdstad van Ierland, met een breed scala aan goede visrestaurants en de thuisbasis van een eindeloze selectie van traditionele Ierse muzieklocaties. Dag 6: Galway - Connemara - Dublin Vandaag bezoekt u Connemara. Neem de tijd om Cong Abbey te bezoeken voordat je op je korte reis door de Midlands terug naar Dublin vertrekt, geïnspireerd door een prachtige 6-daagse ervaring in Zuid-Ierland.

Kilkenny zelfgeleide wandeling: Shenanigans middeleeuws avontuur

10. Kilkenny zelfgeleide wandeling: Shenanigans middeleeuws avontuur

Ontdek Kilkenny als nooit tevoren met deze originele interactieve game-ervaring. Met je mobiele telefoon begint je uitdaging bij het videobord van de bezoekerskiosk halverwege de heuvel naar Kilkenny Castle. Open gewoon uw e-maillink en uw avontuur kan beginnen. Verken de charmante straten van de middeleeuwse Mile Kilkenny in Ierland. Ontdek geweldige kastelen, het enige middeleeuwse koopmanshuis van Ierland, straatkunst van lokale animators die 4 Oscar-nominaties hebben, prachtige abdijen, het beroemde heksenhuis en nog veel meer! Ontgrendel de verhalen van Kilkenny en ontvang aanbevelingen voor lokale cafés, pubs en restaurants, terwijl je 17 raadsels op je telefoon oplost. Scherp je zintuigen, waardeer de mooiste (en kleine) details om je heen en inspireer je nieuwsgierigheid waar je ook gaat.

Topbezienswaardigheden in Kilkenny

Veelgestelde vragen over Kilkenny

Welke topattracties zijn een must-see in Kilkenny?

De topattracties in Kilkenny zijn:

Kilkenny: wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige dagen?

Kilkenny: wat zijn de beste betaalbare dingen om te doen?

Sitemap Kilkenny

Wil je alle activiteiten in Kilkenny ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kilkenny

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.116 beoordelingen

Absolute aanrader! Een hele gevulde dag vol met prachtige natuur, het mooie Kilkenny en interessante informatie voorzien door Peter. Peter doet een hoop moeite om iedereen in de bus te voorzien van alle informatie die je wilt weten. Daarnaast zorgt hij voor muziek in de bus die zo is afgestemd dat je absoluut de ultieme Ierse ervaring zult beleven. De eerste stop wat in het prachtige Glendalough waar je genoeg tijd krijgt om op eigen houtje op pad te gaan. Daarnaast krijg je de optie aangeboden om met Peter mee te gaan die je dan van nog meer weetjes voorziet tijdens de wandeling. De demonstratie van herdershonden is een absolute meerwaarde! Unieke beleving. Je eindigt de dag in Kilkenny waar je nog ruim de tijd krijgt om deze prachtige stad te bewonderen. Fred, de buschauffeur zorgt voor een veilige en voorspoedige rit. De bus heeft fantastische faciliteiten waaronder de mogelijkheid om je telefoon op te laten. Een ervaring waar je meer dan waar voor je geld krijgt!

De gids, Sean, fantastisch en met een wonderbaarlijk geheugen om legendes van Ierland te vertellen. We hadden 2 uur tijd in Glendalough, wat leuk is omdat we rond de meren konden lopen en een beetje konden klimmen om de waterval te zien. Prachtige landschappen en ook een curieuze ervaring die van de schapengeleidehonden. Sterk aanbevolen.

Zeer mooie dag. Geen slechte bus maar verwacht. Stop bij een zeer interessante herder. Rustgevende camping in Glendalough en mooie stad Kilkenny. Ik raad aan. Zeer vriendelijke gids en chauffeur.

De bezochte plaatsen zijn de moeite waard, en de organisatie, bus, gids... alles perfect, zoals verwacht. Aanbevelen.

Interessante en duidelijke uitleg. Enthousiaste gids! Veel mooie plekjes van Ierland ontdekt! Een echte aanrader!