Kies data
Belevingen in

Killarney

Killarney: De beste dingen die je niet wil missen

1-uur durende meren van Killarney: bootcruise

1. 1-uur durende meren van Killarney: bootcruise

Ontdek de meren van Killarney tijdens deze prachtige cruise van 1 uur Vaar over het grootste meer van Killarney, Lough Léin (het leermeer) in het comfort en de veiligheid van een moderne met glas overdekte boot. Drijf door de eilanden aan boord van de MV The Lily of Killarney watercoach cruiser en ontspan in de schoonheid en pracht die je omringt. U kunt ook het geluk hebben de prachtige kuddes edelherten te zien die door de Killarney-vallei zwerven, en de ongrijpbare White Tailed Eagle die in de regio leeft. Tijdens je tour zal je kapitein zijn inzicht en kennis van de flora, fauna en geschiedenis van het gebied delen. Opgenomen rondleidingen in het Frans en Duits zijn op aanvraag beschikbaar.

Vanuit Cork: dagvullende rondleiding naar Ring of Kerry

2. Vanuit Cork: dagvullende rondleiding naar Ring of Kerry

De Ring of Kerry biedt geweldig inzicht in de vroege geschiedenis van Ierland. Zie de stenen forten, de staande stenen en een landschap dat zo'n 10.000 jaar geleden uit de rotsen gehouwen is door de laatste ijstijd. Gedetailleerd programma Sneem: bezoek een van de kleurrijkste en charmantste dorpen van Ierland. Je ziet 2 dorpspleinen en een mooie brug in het centrum van het dorp. Dit is waar rivier de Sneem en de stromingen van Kenmare Bay bij elkaar komen. Killorglin: kom langs Killorglin, waar het oude Keltische festival dat bekend staat als de Puck Fair gehouden wordt. Het festival dateert uit 1613 en is daarmee een van de oudste festivals ter wereld. Tijdens dit festival wordt een geit gekroond als koning van het dorp! Dingle Bay: geniet van geweldig uitzicht over Dingle Bay, het beroemde Inch Beach en, op heldere dagen, misschien zelfs de Blasket Islands aan de wilde Atlantische kust. Waterville: bewonder dit pittoreske kleine dorpje dat uitkijkt over Ballinskelligs Bay en de Skellig Rocks met het vroeg-christelijke klooster. Charlie Chaplin hield van Waterville en bezocht het vaak. Zie het standbeeld ter ere van hem, dat in 1998 onthuld werd. Nationaal park Killarney: zie wat waarschijnlijk het mooiste en meest bewonderde nationaal park van Ierland is en geniet van uitzicht over de Lakes of Killarney en de Black Valley tijdens pauzes bij Molls Gap en Leprechaun Crossing. Torc Waterfall: pauzeer bij de prachtige waterval van 18 meter hoog, die door de bebosde Friar's Glenn naar beneden stroomt, en bewonder deze plaats vol natuurlijke schoonheid. Killarney: neem de tijd om even te ontspannen en wat versnaperingen in te slaan in Killarney voordat je weer op weg gaat naar Cork.

Van Killarney: dagtour door de Ring of Kerry

3. Van Killarney: dagtour door de Ring of Kerry

Breng de dag door in een van de mooiste kustgebieden van Europa tijdens een dagexcursie door de Ring of Kerry en bewonder het panoramische uitzicht, wandel door betoverende dorpjes en meer. Vertrek uit Killarney en rijd naar het Iveragh-schiereiland, de officiële naam voor de Ring of Kerry. Krijg een inzicht in het oude erfgoed van Ierland. Bekijk stenen forten en staande stenen in een landschap gevormd uit rotsen tijdens de ijstijd. Reis door Killorglin, de geboorteplaats van de Puck Fair, een volksfestival dat dateert uit het Keltische tijdperk. Het festival wordt gevierd sinds 1613 en is daarmee een van de oudste populaire festivals ter wereld. De kroning van een geit tot "Koning van het Dorp" is een integraal onderdeel van het festival. Geniet van het panoramische uitzicht op Dingle Bay en Inch Beach. Voor zover het weer het toelaat, strekt het uitzicht zich uit over de kust tot aan de Blasket-eilanden in de Atlantische Oceaan. Vervolgens ga je naar het pittoreske dorpje Waterville met uitzicht op Ballinskelligs Bay. Zie de mistige Skelligrotsen, bekend om zijn vroegchristelijke klooster. Ontdek waarom er in het dorp een standbeeld van Charlie Chaplin staat. Pauzeer in het charmante dorpje Sneem, een van de kleurrijkste dorpen van Ierland, met 2 pleinen en een prachtige brug waar de rivier de Sneem de stromingen van Kenmare Bay ontmoet. Betreed Killarney National Park, misschien wel het mooiste nationale park van Ierland, met een prachtig uitzicht op de meren van Killarney en Black Valley vanaf de haltes bij Molls Gap en Ladies View (Leprechaun Crossing). Bewonder de watervallen van de Torcwaterval in de bossen van Friers Glenn.

Gap of Dunloe-tour te voet en per boot

4. Gap of Dunloe-tour te voet en per boot

The Gap of Dunloe is een smalle bergpas gelegen tussen Macgillycuddy's Reeks en Purple Mountain in County Kerry. Het beslaat 11 kilometer van noord naar zuid en bestaat uit 5 meren. Volg een rondleiding door het smalle en kronkelende pad en ontdek een terrein gevormd door gletsjers. Bewonder de torenhoge toppen van de Reeks, de veranderende schaduwen op de Purple Mountains en de stilte en eenzaamheid van de ruige vallei. Nadat u per bus bent vervoerd, arriveert u bij het beroemde huisje dat de ingang van de Gap markeert. Het huisje is vernoemd naar Kate Kearney, die hier op de rijpe leeftijd van 102 jaar zou zijn overleden aan de bevalling! Een onwaarschijnlijk verhaal! Begin aan een reis van 7 mijl naar het huisje van Lord Brandon per val, pony of te voet. Er is gelegenheid om lunch te kopen bij Brandon Cottage. Daarna gaat u aan boord van een boot naar Ross Castle en reist u door de 3 van de 5 meren van Killarney. Laat u betoveren door de verhalen en folklore van de schippers. Naarmate de tour ten einde loopt, wordt u per touringcar teruggebracht naar Killarney.

Dagtocht naar het schiereiland Dingle & Slea Head

5. Dagtocht naar het schiereiland Dingle & Slea Head

Deze spectaculaire tour vertrekt om 10.30 uur en keert terug om 17.00 uur. De tour gaat door kleine steden zoals Milltown en Castlemaine voordat je je eerste stop bij Inch Beach bereikt. Inch heeft opnamelocaties geleverd voor verschillende Hollywood-films, waaronder het epische Ryan's Daughter. Reis vervolgens naar de stad Dingle, een prachtige havenstad waar de vissersboten de hele dag door de dagelijkse vangst van vis lossen. Ga verder naar Slea Head Drive, een schilderachtige cirkelvormige lus van 41 kilometer, en reis door Ventry, Dunquin en Ballyferriter. Rondom de kop van het schiereiland zijn er prachtige uitzichten op de zeven rotsachtige Blasket-eilanden, spectaculaire kliffen en idyllische stranden. Dit is de rand van Europa en de geschiedenis is overal - forten uit de ijzertijd, bijenkorfhutten, vroegchristelijke kerken, 19e-eeuwse huisjes en pittoreske stenen huizen tegen een lappendeken van velden. De stad Dingle is rijk aan cultuur, traditionele muziek, geweldige pubs en restaurants. Er zal hier een stop zijn voor de lunch en een wandeling door de stad op uw gemak. Na de lunch keert de bus terug naar het centrum van Killarney via Camp en Tralee (thuisbasis van Rose of Tralee Festival).

Van Killarney: 1-daagse bustour 'Ring of Kerry' Mountain Road

6. Van Killarney: 1-daagse bustour 'Ring of Kerry' Mountain Road

Leun achterover en ontspan tijdens deze bustour door het prachtige schiereiland Iveragh. Leer meer over de geschiedenis, geografie, cultuur, verhalen en folklore. En ontdek Ierlands meest spectaculaire bergweg - de Ring of Kerry. Deze tour van de Ring of Kerry neemt je mee langs de oevers van de rivier de Laune en vervolgens door landelijke steden en dorpen naar de zuidelijke oevers van Dingle Bay. Daarna gaat de tocht verder langs de kust, om uiteindelijk de bergweg op te gaan naar een fantastisch uitzicht op Molls Gap en Ladies' View voordat we terugkeren naar Killarney. Naast het stoppen bij alle bezienswaardigheden onderweg, heb je ook een uur pauze tijdens de lunch. Dan stop je 's middags voor een verfrissing. Je gidsen zijn deskundig, vriendelijk en altijd bereid om een grapje met je te delen, dus mis deze onvergetelijke ervaring niet.

Ierland: dagtocht naar het schiereiland Dingle

7. Ierland: dagtocht naar het schiereiland Dingle

Het schiereiland Dingle in het zuidwesten van Ierland strekt zich uit tot in de Atlantische Oceaan en trekt bezoekers vanwege het berg- en kustlandschap en de oudheid. Je bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van deze spectaculaire regio tijdens een 6,5 uur durende tour vanuit Killarney. Vanaf Slea Head kun je de Blasket-eilanden zien, de laatste buitenposten van Europa en bekend als de volgende parochie van Amerika . Ze staan bekend om het literaire en taalkundige erfgoed van de voormalige bewoners. Deze afgelegen eilanden zijn sinds de jaren vijftig onbewoond. Het westelijke uiteinde van het schiereiland is een Gaeltacht- gebied dat een aantal nationaal opmerkelijke auteurs en dichters heeft voortgebracht, waaronder O'Siochfhradha en Peig Sayers. Omdat het een Iers sprekend district is, zijn de traditionele gebruiken nog steeds springlevend. Een band van zandsteen vormt het Slieve Mish-gebergte aan de hals van het schiereiland in het oosten, en het niet nader genoemde centrale gebergte verder naar het westen. De hoogste berg van Ierland, behalve Macgillycuddy's Reeks, Mount Brandon, is 951 meter hoog en maakt deel uit van een hoge bergkam met een prachtig uitzicht over het schiereiland en het noordelijke graafschap Kerry. Het schiereiland Dingle is vernoemd naar de stad Dingle, afgeleid van de Corco Dhuibhne die het schiereiland in de middeleeuwen bezette en die ook een aantal gebieden in het zuiden en oosten van het graafschap Kerry bezaten. Dingle was de belangrijkste haven van Kerry in de oude Spaanse handelsdagen en tijdens het bewind van koningin Elizabeth was het belangrijk genoeg om een ommuurde stad te zijn. Het schiereiland is de locatie van talrijke prehistorische en vroegmiddeleeuwse overblijfselen. Het Gallarus-oratorium bevindt zich bijvoorbeeld in het uiterste westen van het schiereiland nabij het dorp Baile an Fheirtearaigh in Ard na Caithe.

Gap of Dunloe: begeleide boot-, jaunting-auto- en bustour

8. Gap of Dunloe: begeleide boot-, jaunting-auto- en bustour

Krijg de volledige Killarney-ervaring tijdens deze uitgebreide tour. Bezoek het groene merengebied waar u het huisje van Kate Kearney vindt. Spring dan op een pony en ga verder door de Gap of Dunloe. Geniet van een lunch en een ritje in een traditionele open boot. Je reis van 14 mijl gaat over alle 3 de meren van Killarney met een pony- en valreis door de beroemde Black Valley en Gap of Dunloe. Geniet van een onvergetelijk avontuur en de ultieme Killarney-ervaring. De reis begint halverwege de ochtend in het huisje van de wereldberoemde Kate Kearney. Hier maak je een rit van 7 mijl op een pony en val je door de Gap of Dunloe, waar je een spectaculaire gletsjervallei kunt aanschouwen. Je pony- en traprit eindigt bij Lord Brandon's Cottage, waar je kunt genieten van een lichte snack (niet inbegrepen in de prijs). Na de lunch stapt u in een traditionele open boot voor een tocht van ongeveer 2 uur over de drie meren van Killarney. Passeer Innisfallen Island, Bricin Bridge, Colleen Bawn Rock, Torc Mountain, Old Weir Bridge, de ontmoetingen van de wateren en meer, eindigend bij het 15e-eeuwse Ross Castle. De tour is de perfecte manier om de rijke en gevarieerde vegetatie en het landschap te zien dat Killarney te bieden heeft. Je tour eindigt halverwege de middag.

Kerry: dagtour vanuit Dublin

9. Kerry: dagtour vanuit Dublin

Deze dagtour van Dublin naar Kerry neemt je mee naar een mystieke en ongerepte regio van Ierland die al honderden jaren bezoekers trekt. De regio heeft enkele van de mooiste kustlandschappen van Europa. Je ontdekt schilderachtige stadjes en geniet van een panoramisch uitzicht op een landschap dat tijdens de laatste ijstijd uit de rotsen is gehouwen. Gedetailleerd reisplan Een uitdaging Op weg naar Kerry stop je bij een van de meest pittoreske dorpjes van Ierland. Adare's huisjes met rieten daken en mooie stenen gebouwen liggen langs de brede hoofdstraat van het dorp. Je ziet ook middeleeuwse kloosters en ruïnes. Nationaal park Killarney Dit zijn waarschijnlijk de mooiste en meest bewonderde nationale parken ter wereld. Bewonder het adembenemende uitzicht op de meren van Killarney en Black Valley bij haltes in Aghadoe en bij de Torc-waterval. Geniet van een wandeling langs de meren van Killarney. Stad van Killarney Killarney is de bekendste stad in County Kerry en de toegangspoort tot de regio. Omgeven door bergen en meren, is het gemakkelijk in te zien waarom het vaak is uitgeroepen tot de beste plaats om te bezoeken in Ierland. Neem de tijd om de stad te verkennen. Torc-waterval Bekijk deze 18 meter hoge waterval die door Friars Glen stroomt. Maak een wandeling door de bosrijke omgeving en geniet van de rust. Killorglin Je passeert Killorglin, de thuisbasis van de Puck Fair, een oud Keltisch festival waar een geit tot koning van het dorp wordt gekroond. Dit dateert uit 1613 en is een van de oudste festivals ter wereld. Je zult ook een deel van de beroemde Ring of Kerry zien tijdens dit deel van de tour. Dingle Bay Geniet van een panoramische rit langs het beroemde schiereiland Dingle. Stop om te genieten van een fantastisch uitzicht op Dingle Bay en geniet van een bezoek aan het beroemde Inch-strand, waar de wilde Atlantische Oceaan de Keltische kusten omhelst. Wilde Atlantische Weg Uw rit langs Dingle Bay en de Atlantische kust gaat verder met nog meer adembenemende uitzichten. Je rijdt ook langs de bekende Wild Atlantic Way en gaat naar de andere kant van het schiereiland Dingle, waar je een spectaculair uitzicht hebt op Tralee Bay en de afgelegen landschappen van het Dingle-gebied. Inch Beach Inch Beach, dat zich kilometers ver langs de Atlantische kust uitstrekt, is een van de beroemdste stranden van Ierland. Stop voor een wandeling over het zand en bewonder het uitzicht op een plek die in veel films is verschenen.

Gap of Dunloe & Lakes of Killlarney Boottocht

10. Gap of Dunloe & Lakes of Killlarney Boottocht

De tour begint met een busreis naar Kate Kearney's Cottage. Bij aankomst kunt u een ritje met een karretje maken door de zes mijlspas. Deze traditionele Ierse rit met paard en wagen brengt extra kosten met zich mee die op de dag kunnen worden betaald. Als alternatief kunt u de zes mijl lange pas bewandelen en in uw eigen tempo van het prachtige landschap genieten. Eenmaal door de kloof wachten boten op de Gearhameen-rivier voor de terugreis via de betoverende bovenste, middelste en onderste meren. Geniet aan boord van de boot van een prachtig uitzicht op het nationale park en ontdek de beroemde Old Weir Bridge. Reis naar het historische Ross Castle, waar bussen klaar staan om je terug te brengen naar Killarney. Ross Castle ligt op 30 tot 40 minuten lopen van het stadscentrum, dus er is een mogelijkheid om na de boottocht in Ross Castle te blijven en op eigen gelegenheid terug te gaan naar Killarney.

Sitemap Killarney

Wil je alle activiteiten in Killarney ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Killarney

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.266 beoordelingen

Het was een leuke rondleiding, aangezien het alleen mogelijk is om bepaalde plaatsen te bereiken met de auto. En voor buitenlanders die uit een ander land komen, helpt een rondleiding je om de landschappen en het lokale platteland, de gewoonten en de cultuur en zijn traditionele aspecten te verkennen.

We went to the Ring of Kerry and it was an amazing experience! Maarten was our tour guide, he did a really great job. He has a lot of knowledge and humour. The weather was lovely so we were really lucky! I would recommend this tour to everyone!

Geweldige tour met prachtige stops en uitzichten en de tocht met paard en koets door het nationaal park is een aanrader. De buschauffeur Ian vertelde vol trots over zijn prachtige Ierland.

Prachtige tour, uitgebalanceerd met autorijden, bezienswaardigheden bekijken en in de absoluut unieke natuur zijn

Gevarieerde tocht met veel bezienswaardigheden. Voldoende verblijf bij alle haltes. Aardige gids/buschauffeur.