Dingen om te doen Killarney

Killarney: De beste dingen die je niet wil missen

Van Killarney: dagtour door de Ring of Kerry

1. Van Killarney: dagtour door de Ring of Kerry

Breng de dag door in een van de mooiste kustgebieden van Europa tijdens een dagexcursie door de Ring of Kerry en bewonder het panoramische uitzicht, wandel door betoverende dorpjes en meer. Vertrek uit Killarney en rijd naar het Iveragh-schiereiland, de officiële naam voor de Ring of Kerry. Krijg een inzicht in het oude erfgoed van Ierland. Bekijk stenen forten en staande stenen in een landschap gevormd uit rotsen tijdens de ijstijd. Reis door Killorglin, de geboorteplaats van de Puck Fair, een volksfestival dat dateert uit het Keltische tijdperk. Het festival wordt gevierd sinds 1613 en is daarmee een van de oudste populaire festivals ter wereld. De kroning van een geit tot "Koning van het Dorp" is een integraal onderdeel van het festival. Geniet van het panoramische uitzicht op Dingle Bay en Inch Beach. Voor zover het weer het toelaat, strekt het uitzicht zich uit over de kust tot aan de Blasket-eilanden in de Atlantische Oceaan. Vervolgens ga je naar het pittoreske dorpje Waterville met uitzicht op Ballinskelligs Bay. Zie de mistige Skelligrotsen, bekend om zijn vroegchristelijke klooster. Ontdek waarom er in het dorp een standbeeld van Charlie Chaplin staat. Pauzeer in het charmante dorpje Sneem, een van de kleurrijkste dorpen van Ierland, met 2 pleinen en een prachtige brug waar de rivier de Sneem de stromingen van Kenmare Bay ontmoet. Betreed Killarney National Park, misschien wel het mooiste nationale park van Ierland, met een prachtig uitzicht op de meren van Killarney en Black Valley vanaf de haltes bij Molls Gap en Ladies View (Leprechaun Crossing). Bewonder de watervallen van de Torcwaterval in de bossen van Friers Glenn.

Killarney te paard en wagen: autorit van 1 uur

2. Killarney te paard en wagen: autorit van 1 uur

Ga terug naar het 15e-eeuwse Ierland met verhalen over het legendarische bolwerk van de O'Donoghue Chieftains en de tragische val van het oude kasteel aan het Cromwelliaanse leger tijdens hun verovering van Ierland, de legende van het meer en nog veel meer. Leer meer over de natuur van het park en over de beroemde bewoners van het wild, waaronder het Ierse edelhert. Grijp deze unieke kans om die speciale vakantiemomenten vast te leggen terwijl je gids pauzeert op enkele van de meest dramatische schilderachtige locaties van Killarney voordat hij de oevers van Ross Castle bereikt, waar je wordt uitgenodigd om het terrein van het 15e-eeuwse bolwerk met adembenemende uitzichten te verkennen over Lough Léin. En omdat je tour je door gebieden voert waar geen gemotoriseerd verkeer is toegestaan, kun je genieten van je avontuurlijke rit in een absoluut paradijs. Als de tour ten einde loopt, keer je terug naar het stadscentrum of je hotel met herinneringen die een leven lang meegaan.

Vanuit Cork: dagvullende rondleiding naar Ring of Kerry

3. Vanuit Cork: dagvullende rondleiding naar Ring of Kerry

De Ring of Kerry biedt geweldig inzicht in de vroege geschiedenis van Ierland. Zie de stenen forten, de staande stenen en een landschap dat zo'n 10.000 jaar geleden uit de rotsen gehouwen is door de laatste ijstijd. Gedetailleerd programma Sneem: bezoek een van de kleurrijkste en charmantste dorpen van Ierland. Je ziet 2 dorpspleinen en een mooie brug in het centrum van het dorp. Dit is waar rivier de Sneem en de stromingen van Kenmare Bay bij elkaar komen. Killorglin: kom langs Killorglin, waar het oude Keltische festival dat bekend staat als de Puck Fair gehouden wordt. Het festival dateert uit 1613 en is daarmee een van de oudste festivals ter wereld. Tijdens dit festival wordt een geit gekroond als koning van het dorp! Dingle Bay: geniet van geweldig uitzicht over Dingle Bay, het beroemde Inch Beach en, op heldere dagen, misschien zelfs de Blasket Islands aan de wilde Atlantische kust. Waterville: bewonder dit pittoreske kleine dorpje dat uitkijkt over Ballinskelligs Bay en de Skellig Rocks met het vroeg-christelijke klooster. Charlie Chaplin hield van Waterville en bezocht het vaak. Zie het standbeeld ter ere van hem, dat in 1998 onthuld werd. Nationaal park Killarney: zie wat waarschijnlijk het mooiste en meest bewonderde nationaal park van Ierland is en geniet van uitzicht over de Lakes of Killarney en de Black Valley tijdens pauzes bij Molls Gap en Leprechaun Crossing. Torc Waterfall: pauzeer bij de prachtige waterval van 18 meter hoog, die door de bebosde Friar's Glenn naar beneden stroomt, en bewonder deze plaats vol natuurlijke schoonheid. Killarney: neem de tijd om even te ontspannen en wat versnaperingen in te slaan in Killarney voordat je weer op weg gaat naar Cork.

Kerry: begeleide paardrijtocht in Killarney National Park

4. Kerry: begeleide paardrijtocht in Killarney National Park

Kom aan bij de manege net buiten de stad Killarney en ontmoet je paardrijgids en bereid je voor op je rit. Je gids leidt de groep langs het ruiterpad naar het Knockreer Estate ten noorden van Lough Lein, waarbij je de essentie van Killarney National Park in je opneemt. Je pad voert je langs Lough Lein, het grootste van de drie meren in Killarney, en door gebieden met adembenemende natuurlijke schoonheid. Verwacht een fantastisch uitzicht op stijgende bergen en glooiende heuvels met een uniek ecosysteem met talloze soorten fauna en flora. Het park werd in 1981 aangewezen als UNESCO-biosfeerreservaat en maakt deel uit van een speciale beschermingszone.

Van Killarney: 1-daagse bustour 'Ring of Kerry' Mountain Road

5. Van Killarney: 1-daagse bustour 'Ring of Kerry' Mountain Road

Leun achterover en ontspan tijdens deze bustour door het prachtige schiereiland Iveragh. Leer meer over de geschiedenis, geografie, cultuur, verhalen en folklore. En ontdek Ierlands meest spectaculaire bergweg - de Ring of Kerry. Deze tour van de Ring of Kerry neemt je mee langs de oevers van de rivier de Laune en vervolgens door landelijke steden en dorpen naar de zuidelijke oevers van Dingle Bay. Daarna gaat de tocht verder langs de kust, om uiteindelijk de bergweg op te gaan naar een fantastisch uitzicht op Molls Gap en Ladies' View voordat we terugkeren naar Killarney. Naast het stoppen bij alle bezienswaardigheden onderweg, heb je ook een uur pauze tijdens de lunch. Dan stop je 's middags voor een verfrissing. Je gidsen zijn deskundig, vriendelijk en altijd bereid om een grapje met je te delen, dus mis deze onvergetelijke ervaring niet.

Gap of Dunloe: begeleide boot-, jaunting-auto- en bustour

6. Gap of Dunloe: begeleide boot-, jaunting-auto- en bustour

Krijg de volledige Killarney-ervaring tijdens deze uitgebreide tour. Bezoek het groene merengebied waar u het huisje van Kate Kearney vindt. Spring dan op een pony en ga verder door de Gap of Dunloe. Geniet van een lunch en een ritje in een traditionele open boot. Je reis van 14 mijl gaat over alle 3 de meren van Killarney met een pony- en valreis door de beroemde Black Valley en Gap of Dunloe. Geniet van een onvergetelijk avontuur en de ultieme Killarney-ervaring. De reis begint halverwege de ochtend in het huisje van de wereldberoemde Kate Kearney. Hier maak je een rit van 7 mijl op een pony en val je door de Gap of Dunloe, waar je een spectaculaire gletsjervallei kunt aanschouwen. Je pony- en traprit eindigt bij Lord Brandon's Cottage, waar je kunt genieten van een lichte snack (niet inbegrepen in de prijs). Na de lunch stapt u in een traditionele open boot voor een tocht van ongeveer 2 uur over de drie meren van Killarney. Passeer Innisfallen Island, Bricin Bridge, Colleen Bawn Rock, Torc Mountain, Old Weir Bridge, de ontmoetingen van de wateren en meer, eindigend bij het 15e-eeuwse Ross Castle. De tour is de perfecte manier om de rijke en gevarieerde vegetatie en het landschap te zien dat Killarney te bieden heeft. Je tour eindigt halverwege de middag.

Killarney Tocht & Afternoon Tea

7. Killarney Tocht & Afternoon Tea

Begin je tour met een levendige tocht door de drukke straten van Killarney Town, boordevol kleuren en charme, voordat je de stille en vredige omgeving van het pittoreske Killarney National Park betreedt. Geniet van het uitzicht op de magnifieke MacGillycuddy Reeks, de hoogste bergtoppen van Ierland, wees getuige van de laatst overgebleven kudde majestueuze edelherten en geniet van de unieke bezienswaardigheden en geluiden van de Oak and Yew Woodland, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van het park en hoe het is gekomen. Reis verder naar Ross Castle en zijn Tower Keep aan de rand van Lough Lein en laat je betoveren door spectaculaire uitzichten onderweg. Ooit het voorouderlijk huis van de O'Donoghue-clan, zult u betoverd worden door de opvallende schoonheid van het kasteel terwijl u luistert naar uw Jarvey-gids die zijn geschiedenis ontvouwt met verhalen over ellende en oorlogsschip, evenals de oude profetie en legendes van het fort. Maak een korte tocht terug door de lommerrijke groene buitenwijken van Killarney's Ross Road en terug naar de buitenwijken van de stad voordat je van je reis vertrekt in het Great Southern, Killarney's Premier Historic Hotel en de perfecte plek om de meest memorabele tour te beëindigen. Ontspan en ontspan in de pracht van de ruime Grand Foyer waar al sinds de Victoriaanse tijd High Tea wordt geserveerd. Geniet van een selectie vingersandwiches, vers gebakken fruit of gewone scones met clotted cream en jam, evenals een selectie van gebak en bananenbrood, en natuurlijk vers gezette thee of koffie, aangevuld met een verfrissend glas prosecco. Kinderoptie ook beschikbaar. Geef eventuele dieetwensen aan ons door.

Ierland: 2-daagse Wild Atlantic Way Tour

8. Ierland: 2-daagse Wild Atlantic Way Tour

Dag 1: Dublin – Cliffs of Moher – schiereiland Dingle Ontmoet uw gids en medereizigers 's ochtends op een van de centrale ophaalpunten in Dublin. Geniet van een ontspannende rit door het prachtige landschap met een prachtig uitzicht. Je gids zal er ook voor zorgen dat je de best mogelijke ervaring hebt terwijl je onderweg bent door verhalen te vertellen en informatie te verstrekken waarin je mogelijk geïnteresseerd bent. Neem een korte stop voor een drankje en vervolg de rit naar de westkust. Geniet vervolgens van een rit langs de oevers van de baai van Galway met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Deze kustroute onderscheidt zich door zijn prachtige gouden stranden en dolfijnen die voor de kust doorbreken. Baan je een weg naar de Burren, een van de meest populaire landschappen in Ierland, beroemd om zijn kalkstenen rots die zich uitstrekt zover het oog reikt, tot aan de kust. Voordat je de Cliffs of Moher bereikt, pauzeer je voor de lunch in het kleine dorpje Doolin met continu uitzicht op de haven van Doolin en de Aran-eilanden. Kom dan aan bij de wereldberoemde Cliffs of Moher, die wordt beschouwd als een van 's werelds grootste natuurlijke attracties. Hier kunt u genieten van adembenemende uitzichten, ontspannende wandelingen en onvergetelijke foto's maken. In de middag stapt u over op de bus en rijdt u verder naar het zuiden richting het koninkrijk Kerry. Overnacht dan op het schiereiland Dingle. DAG 2: Dingle Peninsula - Hoogtepunten van de Ring of Kerry - Killarney - Dublin Na een ontspannende ochtend en een stevig ontbijt, vertrek je vanaf het schiereiland Dingle en ga je op weg naar enkele hoogtepunten van de Ring of Kerry, waaronder Torc Waterfall, Moll's Gap, Lakes of Killarney, Leprechaun Crossing en Killarney National Park, voordat je geniet van de tijd in vrije tijd in Killarney. Als je eenmaal in Killarney bent aangekomen, kun je een ritje te paard door het park maken of een ritje met paard en wagen maken door Killarney National Park, beide zijn optioneel. Op de terugweg naar Dublin rijdt u door de historische stad Adare met zijn verbazingwekkende Golden Vale, de mooiste landbouwgrond van Ierland. Je zou rond 19:00 uur terug moeten zijn in Dublin.

Ring of Kerry: schilderachtige bustour door de meren van Killarney

9. Ring of Kerry: schilderachtige bustour door de meren van Killarney

De Ring of Kerry loopt langs het Iveragh-schiereiland en is ongetwijfeld de populairste schilderachtige rit van Ierland. Begin door Killorglin te passeren, de thuisbasis van het beroemde Puck Fair-festival dat elk jaar in augustus wordt gehouden. Stop bij The Bog Village, een klein cluster van huisjes met rieten daken die laten zien hoe het landelijke leven in Kerry in de 19e eeuw was. Ga verder door het dorp Glenbeigh, met prachtig uitzicht over Rossbeigh Beach en de ruige heuvels van het schiereiland Iveragh. Geniet in de zomermaanden van het spektakel van een traditionele Ierse herdershondenshow in Kells. Proef verse lokale producten terwijl u pauzeert voor een heerlijke traditionele lunch in de stad Cahersiveen, The Scarriff Inn of Waterville. Na de lunch verken je de historische baai van Derrynane, een rotsachtige inham en beruchte schuilplaats voor smokkelaars in de 18e eeuw. Het is de voormalige zetel van de O'Connell-clan en de thuisbasis van Daniel O'Connell, een legende uit de Ierse geschiedenis. Geniet van het dorp Sneem - misschien wel het meest kleurrijke dorp van Ierland - voordat je door het ruige en spookachtige landschap reist op weg naar Moll's Gap. Het uitkijkpunt hier biedt weidse vergezichten van MacGillycuddy's Reeks en de hoogste berg van Ierland, Corrán Tuathail - 3.414 voet hoog. Ga verder van Moll's Gap naar Killarney en kijk hoe de zon glinstert over de brede vallei van de Killarney Lakes. Keer terug naar Killarney om ongeveer 17.00 - 17.30 uur.

Killarney: begeleide boottocht naar het eiland Innisfallen

10. Killarney: begeleide boottocht naar het eiland Innisfallen

Boten vertrekken vanaf Reen Pier (in de buurt van Ross Castle) in onze rode en zwarte traditionele boten. Geniet van een boottocht van 10 minuten naar het eiland Innisfallen, waarna je het eiland 30-45 minuten zult verkennen. Je gids zal je informeren over de geschiedenis van het eiland en de dieren in het wild die het eiland bewonen. De boot vaart dan terug naar Reen Pier. In Innisfallen vind je de ruïnes van de abdij van Innisfallen, een van de meest indrukwekkende archeologische overblijfselen uit de vroegchristelijke periode in het Killarney National Park. Het klooster werd in 640 gesticht door Sint Finan de melaatse en werd ongeveer 950 jaar bewoond. Over een periode van ongeveer 300 hiervan schreven de monniken de Annalen van Innisfallen, die de vroege geschiedenis van Ierland beschrijven zoals het bekend was bij de monniken. Het eiland is ook de thuisbasis van een gehoord van Sika Deer, verken het 21 hectare grote eiland en als je geluk hebt, kun je deze prachtige dieren spotten.

Veelgestelde vragen over Killarney

Welke topattracties zijn een must-see in Killarney?

De topattracties in Killarney zijn:

Killarney: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Sitemap Killarney

Wil je alle activiteiten in Killarney ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Killarney

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.883 beoordelingen

Het was een leuke rondleiding, aangezien het alleen mogelijk is om bepaalde plaatsen te bereiken met de auto. En voor buitenlanders die uit een ander land komen, helpt een rondleiding je om de landschappen en het lokale platteland, de gewoonten en de cultuur en zijn traditionele aspecten te verkennen.

Geweldige tour met prachtige stops en uitzichten en de tocht met paard en koets door het nationaal park is een aanrader. De buschauffeur Ian vertelde vol trots over zijn prachtige Ierland.

Prachtige tour, uitgebalanceerd met autorijden, bezienswaardigheden bekijken en in de absoluut unieke natuur zijn

Gevarieerde tocht met veel bezienswaardigheden. Voldoende verblijf bij alle haltes. Aardige gids/buschauffeur.

geweldige gids, zeer goed geplande tour op tijd - genoeg tijd voor alles