Kies data

Dingen om te doen Kinderdijk

Kinderdijk: De beste dingen die je niet wil missen

Rotterdam: toegangsticket voor windmolendorp Kinderdijk

1. Rotterdam: toegangsticket voor windmolendorp Kinderdijk

Verken het molendorp Kinderdijk, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Zie museummolens en een gemaal en vaar vervolgens met een rondvaartboot door de polders. Reis terug door de tijd naar een wereld van oude Hollandse molens. Wandel door de eeuwenoude gebouwen van een prachtig dorp en bezichtig boeiende tentoonstellingen uit verschillende historische tijdperken. Bezoek 3 museummolens, openluchttentoonstellingen en een waterpompstation. Er is ook een interactieve speurtocht voor kinderen, een multi-screenfilm en een app om het meeste uit je bezoek te halen. Klim daarna aan boord van een van de rondvaartboten. Vaar over het polderwater terwijl de vele windmolens van het dorp voorbij drijven.

Vanuit Amsterdam: Kinderdijk en Den Haag Tour met musea

2. Vanuit Amsterdam: Kinderdijk en Den Haag Tour met musea

Geniet van het prachtige landschap vanuit het comfort van een luxe minibus. Je wordt opgehaald bij een centraal gelegen ontmoetingspunt in Amsterdam en in ongeveer 75 minuten naar Kinderdijk gereden. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht op het Nederlandse landschap terwijl je naar het UNESCO-werelderfgoed gaat. Bezoek een werkende windmolen van binnenuit, bekijk de film over het gebied en leer meer over de geschiedenis van dit UNESCO-werelderfgoed. Na een bezoek van 90 minuten stapt u weer in de minibus en rijdt u verder naar Den Haag. Deze bruisende stad is de thuisbasis van enkele van Europa's belangrijkste politieke instellingen, waaronder de Nederlandse regeringszetel en de koninklijke familie. Het is ook de thuisbasis van tal van ambassades en internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof en verschillende koninklijke paleizen. Begin je avontuur in Den Haag, waar je een stadstour per minibus maakt. Je ziet alle hoogtepunten en er wordt een lunchstop gemaakt (op eigen kosten) voordat je geniet van een inbegrepen bezoek aan een van de drie culturele hoogtepunten van Den Haag. Ontdek het Mauritshuis, de thuisbasis van enkele van de beste Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw. In dit museum vind je meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel en afbeeldingen van Rembrandt van Rijn. Geniet van een inbegrepen audiotour van Escher in Het Paleis. Dit voormalig koninklijk winterpaleis herbergt nu ruim 120 prenten van de beroemde MC Escher. Door de manier waarop hij speelde met perspectief, ruimte en realiteit, blijft hij tot op de dag van vandaag fascineren. Wat maakt het kleine land Nederland zo groot? Ontdek dit en meer bij Madurodam. De kleinste stad ter wereld zit vol met prachtige miniaturen, speelse activiteiten en geweldige attracties voor kinderen en volwassenen om te ontdekken wat ons zo uniek maakt.

Privé dagtocht vanuit Amsterdam naar Rotterdam en Kinderdijk

3. Privé dagtocht vanuit Amsterdam naar Rotterdam en Kinderdijk

Ontdek het prachtige landschap en de verbazingwekkende stad van Rotterdam tijdens deze eendaagse privérondleiding vanuit Amsterdam. Je maakt van de gelegenheid gebruik om het pittoreske dorp Kinderdijk en de verbazingwekkende stad Rotterdam te bezoeken waar je meer komt te weten over de cultuur en geschiedenis van Nederland die van invloed is geweest op de innovatie en architectuur die je tijdens de rondleiding ziet. Je dagexcursie begint wanneer je door je gids en chauffeur van je accommodaties in Amsterdam wordt opgehaald. Vanuit Amsterdam bezoek je het platteland van Nederland en verken je Kinderdijk, een dorp met op de Unesco Werelderfgoedlijst staande windmolens. Je ziet ook de dijken en komt meer te weten over hoe Nederlanders met water omgaan. Vervolgens maak je een boottocht van 1 uur door Kinderdijk om met de gids het Nederlandse platteland te verkennen. Vanuit Kinderdijk gaat je excursie verder naar Rotterdam, de tweede stad van Nederland. Met je gids verken je zowel het oude als het nieuwe in de stad en leer je hoe de stad vorm kreeg. De stad biedt verbazingwekkende voorbeelden van moderne architectuur in Nederland en historische bezienswaardigheden. Je ziet veel architectonische bezienswaardigheden in de stad, zoals Markthal, de beroemde Kubuswoningen, de Erasmusbrug en het stadhuis van Rotterdam. Nadat je Rotterdam hebt verkend, brengt je gids je terug naar je accommodatie in Amsterdam.

VIP Private Full Day Tour door Nederland

4. VIP Private Full Day Tour door Nederland

Worden opgehaald bij uw accommodatie of op een andere locatie in de stad. Wordt naar het zuiden van Nederland gereden om het prachtige Nederlandse platteland, de dorpen en indrukwekkende steden te verkennen. Kies uit verschillende plaatsen om te bezoeken. Dit omvat Delft, Den Haag, Kinderdijk, Rotterdam, Delfshaven en Dordrecht. Je route zal voor je worden gemaakt met twee of drie haltes op verschillende plaatsen. Je gids vertelt je alle geschiedenis, verhalen en informatie over de plaatsen die je bezoekt. Na de rondleiding rijdt de gids je terug naar je accommodatie.

Vanuit Amsterdam: privé-dagtocht Rotterdam en Kinderdijk

5. Vanuit Amsterdam: privé-dagtocht Rotterdam en Kinderdijk

Begin de tour met een ophaalservice vanaf je hotel. Vanaf hier rijd je naar het platteland van Nederland en verken je Kinderdijk, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie, en een niet te missen attractie voor ieder die Nederland bezoekt. Zie de prachtige windmolens, dijken, en het platteland, en kom meer te weten over de indrukwekkende manieren waarop de Nederlanders omgaan met water. Maak je een boottocht van 1 uur door Kinderdijk om met de gids het Nederlandse platteland te verkennen. Je kunt ook wat vrije tijd nemen om op eigen houtje rond te lopen. Vanaf hier rijd je naar prachtig Rotterdam, de tweede Nederlandse stad die je op deze tocht bezoekt. Ontdek hoe de Tweede Wereldoorlog de stad verwoestte, leidend tot een intensieve heropbouw die ervoor gezorgd heeft dat Rotterdam een van de meest uitdagende architectonische voorbeelden is van Nederland. Eerst verken je het centrum van Rotterdam. Je ziet veel architectonische bezienswaardigheden, zoals Markthal, de beroemde Kubuswoningen, de Erasmusbrug en het stadhuis van Rotterdam. Binnen in de Markthal kun je pauzeren, en iets eten en drinken. Dan brengt de gids je naar een ouder gedeelte van Rotterdam: Delfshaven. Dit is één van de weinige delen van de stad die niet verwoest werd door de bombardementen. Na Delshaven rijdt de gids je naar de haven van Rotterdam. Rotterdam kent de grootste haven van Europa, en tot 2004 was het zelfs de grootste ter wereld. Na je bezoek aan Rotterdam rijdt de gids je weer terug naar je hotel of een andere gewenste locatie in Amsterdam.

Amsterdam: privédagtrip Kinderdijk en Delft met transfers

6. Amsterdam: privédagtrip Kinderdijk en Delft met transfers

Ga met ons mee op een privétour van een hele dag naar de prachtige windmolens op Unesco-werelderfgoed Kinderdijk en de historische stad Delft, de thuisbasis van het wereldberoemde Delfts blauwe aardewerk. De bezienswaardigheden van Delft, met zijn grachten, gevels en torens, zijn buitengewoon pittoresk. De stad is een stuk kleiner dan Amsterdam, maar net zo mooi (en vooral: met minder toeristen). Delft is de thuisbasis van het wereldberoemde Delfts Blauwe aardewerk en een bezoek aan de fabriek, waar je het proces van het maken van het prachtige aardewerk kunt zien, is inbegrepen. Daarna heb je tijd om het stadscentrum op eigen houtje te verkennen of met onze ervaren gids om mee te gaan, net zoals je wilt. Omdat het uw dagje uit is, kunnen we de tour op maat aanpassen aan uw wensen. In Delft is er ook tijd om te lunchen (niet bij de prijs inbegrepen). Onze tweede stop voor vandaag is bij de unieke windmolens van Kinderdijk, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Een stelsel van windmolens en pompen pompt al eeuwenlang het water van de poldergrond naar de rivier. In de loop der jaren werden de systemen verbeterd, waarbij menselijk verstand, technologie en de natuur werden gecombineerd om samen te werken om onze voeten droog te houden, al meer dan 700 jaar! Bewonder de 19 originele windmolens in hun prachtige historische omgeving. U kunt een werkende molen betreden om de persoonlijke verhalen van de molenaars te ontdekken en/of een rondvaart maken voor een beter uitzicht vanaf het water! Aan het einde van onze privétour brengen we je terug naar Amsterdam

Topbezienswaardigheden in Kinderdijk

Andere activiteiten in Kinderdijk

Wil je alle activiteiten in Kinderdijk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kinderdijk

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 174 beoordelingen

Het is een geweldige plek, hoewel ik ging op de dag dat het mistig was, kon ik de echte landschappelijke schoonheid niet waarderen. Maar deze plek zou je laten zien wat het Nederlandse waterbeheer is en hoe kritisch en uitdagend het was om ermee om te gaan. De oude windmolens uit de 16e en 17e eeuw zijn buitengewoon en werken nog steeds om het waterpeil op een veilige grens te houden. Ook het filmpje van Kinderdijk is interessant. Je kon ook zien hoe mensen vroeger leefden en in de buurt en in de windmolens woonden. Ze worden de "MILLERS" genoemd, mooie ppl en best interessant om van ze te leren

Uitstekende ervaring, er zijn veel molens, 2 kunnen worden bezocht en er zijn 2 kleine boten beschikbaar om de tour te maken, één zonder stops met meer reizen en de andere met stops bij de molens. Sterk aanbevolen. Ps neem iets mee om je hoofd te beschermen tegen de zon, er zijn geen schaduwplekken

Karel Kroon was de beste chauffeur/gids waar we op hadden kunnen hopen. Hij heeft uitstekend inzicht in Amsterdam, Rotterdam, Kinderdijk, Delft en Den Haag en was in staat om onze tour aan te passen aan onze specifieke interesses. Hij is een vriendelijke en gedienstige gids.

De service is zeer veilig, zodra ik de code laat zien gaan we alles snel en probleemloos door. Het is een uitstekende optie.

Heel mooi openluchtmuseum, ideaal als er niet te veel volk is, buiten het seizoen in de week