Datums kiezen

Ontdek het beste van
Kinderdijk

Kinderdijk

Onze aanbevelingen voor Kinderdijk

Rotterdam: Entree Kinderdijk Molendorp

1. Rotterdam: Entree Kinderdijk Molendorp

Verken het molendorp Kinderdijk, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Zie museummolens en een gemaal en vaar vervolgens met een rondvaartboot door de polders. Reis terug door de tijd naar een wereld van oude Hollandse molens. Wandel door de eeuwenoude gebouwen van een prachtig dorp en bezichtig boeiende tentoonstellingen uit verschillende historische tijdperken. Bezoek twee museummolens, openluchtdemonstraties en een pompstation. Er is ook een interactieve speurtocht voor kinderen, een multi-screenfilm en een app om het maximale uit je bezoek te halen. Klim daarna aan boord van een van de rondvaartboten. Vaar over het polderwater terwijl de vele windmolens van het dorp voorbij drijven.

Rotterdam: Waterbusticket naar Dordrecht en/of Kinderdijk

2. Rotterdam: Waterbusticket naar Dordrecht en/of Kinderdijk

Stap aan boord van de Waterbus en reis over het water om prachtige bestemmingen zoals Dordrecht, Rotterdam, UNESCO Werelderfgoed Molendorp Kinderdijk te verkennen en ontdek de mooie plekjes van de Biesbosch. Reizen met Waterbus is gemakkelijk, snel en comfortabel. Neem plaats op een van de binnenstoelen of blijf op het buitendek zitten met je haren in de wind en de zon op je gezicht. De skyline van Rotterdam is prachtig vanaf het water. En het prachtige historische Dordrecht is een bezoek meer dan waard. Slenter door het oude centrum of geniet van een drankje op een terrasje. Natuurlijk komt u ook op bezoek in Kinderdijk. Niets leuker dan een bezoek aan de molens boven het water. Stap in een van de molens en duik in de geschiedenis van Nederland in het algemeen. Ontdek via wandeltochten, fietsroutes, per boot of met kano's de mooiste plekjes en de vele mogelijkheden van de Biesbosch. Neem je fiets of scooter mee aan boord en ga een dag op verkenning en over het water. Lijn 21 (rijdt van 11:00 – 20:00 uur): Erasmusbrug – Capelle a/d IJssel – Molendorp Kinderdijk  Lijn 20 (diensttijd 07:00 – 21:00 uur): Erasmusbrug – Capelle a/d IJssel – Krimpen a/d IJssel – Ridderkerk – Alblasserdam – H.I. Ambacht – Papendrecht – Dordrecht

Vanuit Amsterdam: Kinderdijk en Den Haag Tour met musea

3. Vanuit Amsterdam: Kinderdijk en Den Haag Tour met musea

Geniet van het prachtige landschap vanuit het comfort van een luxe minibus. Je wordt opgehaald bij een centraal gelegen ontmoetingspunt in Amsterdam en in ongeveer 75 minuten naar Kinderdijk gereden. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht op het Nederlandse landschap terwijl je naar het UNESCO-werelderfgoed gaat. Bezoek een werkende windmolen van binnenuit, bekijk de film over het gebied en leer meer over de geschiedenis van dit UNESCO-werelderfgoed. Na een bezoek van 90 minuten stapt u weer in de minibus en rijdt u verder naar Den Haag. Deze bruisende stad is de thuisbasis van enkele van Europa's belangrijkste politieke instellingen, waaronder de Nederlandse regeringszetel en de koninklijke familie. Het is ook de thuisbasis van tal van ambassades en internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof en verschillende koninklijke paleizen. Begin je avontuur in Den Haag, waar je een stadstour per minibus maakt. Je ziet alle hoogtepunten en er wordt een lunchstop gemaakt (op eigen kosten) voordat je geniet van een inbegrepen bezoek aan een van de drie culturele hoogtepunten van Den Haag. Ontdek het Mauritshuis, de thuisbasis van enkele van de beste Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw. In dit museum vind je meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel en afbeeldingen van Rembrandt van Rijn. Geniet van een inbegrepen audiotour van Escher in Het Paleis. Dit voormalig koninklijk winterpaleis herbergt nu ruim 120 prenten van de beroemde MC Escher. Door de manier waarop hij speelde met perspectief, ruimte en realiteit, blijft hij tot op de dag van vandaag fascineren. Wat maakt het kleine land Nederland zo groot? Ontdek dit en meer bij Madurodam. De kleinste stad ter wereld zit vol met prachtige miniaturen, speelse activiteiten en geweldige attracties voor kinderen en volwassenen om te ontdekken wat ons zo uniek maakt.

Vanuit Amsterdam: Privé dagvullende tour in Nederland

4. Vanuit Amsterdam: Privé dagvullende tour in Nederland

Ga op een op maat gemaakte reis door Nederland met een volledig aanpasbare dagvullende tour vanuit Amsterdam onder leiding van een privétour. Ga verder dan de iconische straten van Amsterdam en ontdek een schat aan Nederlandse schatten. Pas je route aan om plaatsen te bezoeken die je het meest aanspreken. Begin je avontuur met een ophaalservice vanaf je hotel, terwijl je gastheer de mooie route volgt en inzicht geeft in de geschiedenis van de bestemmingen die je kiest. Met een zorgvuldig samengestelde route met twee of drie stops op verschillende locaties kun je genieten van een diverse en verrijkende ervaring. Kies voor de charmante grachten van Delft, de vorstelijke allure van Den Haag, de betoverende molens van Kinderdijk, de moderne architectuur van Rotterdam, de historische charme van Delfshaven of de pittoreske straatjes van Dordrecht. Ontdek op elke bestemming een hoofdstuk uit het verhaal van Nederland, van het betoverende platteland tot levendige dorpen en indrukwekkende steden.

VIP Private Full Day Tour door Nederland

5. VIP Private Full Day Tour door Nederland

Verken een andere kant van Nederland met deze aanpasbare tour van een hele dag door Nederland met een privégids en chauffeur. Er is zoveel meer te zien in Nederland dan alleen Amsterdam. Met deze tour maken we een persoonlijk reisschema van de plaatsen die u graag zou willen zien. De tour wordt gegeven door een professionele gids die je rondrijdt in een luxe voertuig. De gids vertelt je alle geschiedenis, verhalen en informatie over de plaatsen die je wilt bezoeken. Na de rondleiding brengt de gids u terug naar het hotel. Wordt opgehaald bij uw accommodatie of een andere locatie in de stad. Laat je naar het zuiden van Nederland rijden om het prachtige Nederlandse platteland, dorpen en indrukwekkende steden te verkennen. Kies tussen verschillende plaatsen om te bezoeken. Denk hierbij aan Delft, Den Haag, Kinderdijk, Rotterdam, Delfshaven en Dordrecht. Uw route wordt voor u gemaakt met twee of drie stops op verschillende plaatsen. Je gids vertelt je alle geschiedenis, verhalen en informatie over de plaatsen die je bezoekt. Na de rondleiding brengt de gids je terug naar je accommodatie.

Dagtocht naar Zaanse Schans, Volendam en Marken

6. Dagtocht naar Zaanse Schans, Volendam en Marken

Ontdek het prachtige landschap en de geweldige windmolens op deze dagtrip vanuit Amsterdam. Bereid je voor op een dag vol traditionele windmolens, historische houten huizen en boeiende culturele ervaringen. Maak van de gelegenheid gebruik om het pittoreske dorpje Zaanse Schans te bezoeken en meer te weten te komen over de cultuur en geschiedenis van Nederland die van invloed zijn geweest op de innovatie en architectuur die u tijdens de tour zult zien. Eerst zal je gids je naar het platteland van Nederland brengen om de Zaanse Schans te verkennen, een must-see tijdens een bezoek aan Nederland. Verken deze prachtige windmolens en bekijk ook de originele houten huizen, schuren en winkels. Je gids neemt je mee naar binnen in een van deze windmolens. Ook krijg je de mogelijkheid om een kaasmakerij en stroopwafelfabriek te bezoeken. Hier zie je hoe de Hollandse kaas en wafels worden gemaakt. Daarna verken je ook de omliggende gebieden en ontdek je verborgen pareltjes en culturele schatten. Duik in de geschiedenis van de regio terwijl we nabijgelegen steden en dorpen bezoeken, elk met hun eigen karakter. Van het charmante vissersdorpje Volendam, bekend om zijn traditionele klederdracht en verse zeevruchten, tot het historische stadje Edam, beroemd om zijn iconische kaas, bij elke halte wordt iets nieuws onthuld over het Nederlandse erfgoed en de Nederlandse cultuur.

Amsterdam: privédagtrip Kinderdijk en Delft met transfers

7. Amsterdam: privédagtrip Kinderdijk en Delft met transfers

Ga met ons mee op een privétour van een hele dag naar de prachtige windmolens op Unesco-werelderfgoed Kinderdijk en de historische stad Delft, de thuisbasis van het wereldberoemde Delfts blauwe aardewerk. De bezienswaardigheden van Delft, met zijn grachten, gevels en torens, zijn buitengewoon pittoresk. De stad is een stuk kleiner dan Amsterdam, maar net zo mooi (en vooral: met minder toeristen). Delft is de thuisbasis van het wereldberoemde Delfts Blauwe aardewerk en een bezoek aan de fabriek, waar je het proces van het maken van het prachtige aardewerk kunt zien, is inbegrepen. Daarna heb je tijd om het stadscentrum op eigen houtje te verkennen of met onze ervaren gids om mee te gaan, net zoals je wilt. Omdat het uw dagje uit is, kunnen we de tour op maat aanpassen aan uw wensen. In Delft is er ook tijd om te lunchen (niet bij de prijs inbegrepen). Onze tweede stop voor vandaag is bij de unieke windmolens van Kinderdijk, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Een stelsel van windmolens en pompen pompt al eeuwenlang het water van de poldergrond naar de rivier. In de loop der jaren werden de systemen verbeterd, waarbij menselijk verstand, technologie en de natuur werden gecombineerd om samen te werken om onze voeten droog te houden, al meer dan 700 jaar! Bewonder de 19 originele windmolens in hun prachtige historische omgeving. U kunt een werkende molen betreden om de persoonlijke verhalen van de molenaars te ontdekken en/of een rondvaart maken voor een beter uitzicht vanaf het water! Aan het einde van onze privétour brengen we je terug naar Amsterdam

Rotterdam en Kinderdijk Dagelijkse Wandeltour en Rondvaart

8. Rotterdam en Kinderdijk Dagelijkse Wandeltour en Rondvaart

⇒ Rotterdam Centraal Parel van moderne architectuur, het belangrijkste treinstation van Rotterdam dat dagelijks gemiddeld 170.000 passagiers ontvangt. Een van de architectonische hoogtepunten van de grootste stad ⇒ Schielandhuis Het 17e-eeuwse gebouw, voormalig hoofdkantoor van Waterschap Schieland, verantwoordelijk voor het waterbeleid en -beheer in dit deel van Zuid-Holland. Ook was het ooit de tijdelijke verblijfplaats van Napoleon Bonaparte. ⇒ Grote Kerk/St. Laurentiuskerk Laatgotisch gebouw uit 1525 en tegelijkertijd het oudste gebouw van Rotterdam. Een van de zeldzame gebouwen die het bombardement van de Nazi's op 15 mei 1940 overleefde. ⇒ Monument Erasmus van Rotterdam Monument ter ere van Desiderius Erasmus Roterdamus alias Erasmus van Rotterdam, een van de grootste filosofen, theologen, geleerden, priesters uit de 16e eeuw. Veel openbare gebouwen, bouwwerken en onderwijsinstellingen zijn naar deze beroemde Rotterdammer vernoemd. ⇒ Markthal Modern gebouw gelegen aan een van de grootste pleinen van Rotterdam in de vorm van een hoefijzer - gesloten markt gecombineerd met woonruimte en faciliteiten, ook wel de "Sixtijnse Kapel van Rotterdam" genoemd. ⇒ Kijk-Kubus (De Kubuswoningen) Atypische, boomachtige gebouwen met kubusvormige appartementen bovenop de ondersteunende kolommen. Door de vorm is slechts 3/4 van de binnenruimte geschikt en bruikbaar voor gemeenschappelijk wonen. ⇒ Oude haven Een van de oudste (maar niet de oudste!) havens van middeleeuws Rotterdam, de voormalige riviermonding van de Rotte naar de Nieuwe Maas. Tegenwoordig de favoriete ontmoetingsplaats van Rotterdammers met veel koffiebars, restaurants, tavernes, discotheken... ⇒ De Witt Huis Ooit de hoogste "wolkenkrabber" van Europa aan het eind van de 19e eeuw, 42 meter hoog. Willemsbrug Ook wel "De Rode Brug" genoemd, gewijd aan Willem III, is een van de drie Rotterdamse bruggen die het centrale en noordelijke deel van de stad verbindt met de zuidelijke wijken. De Hef Enorme stalen constructie die ooit dienst deed als "draaiende" en "heffende" treinbrug over de Nieuwe Maas. ⇒ De Boeg Het oorlogsmonument ter nagedachtenis aan 3500 opvarenden van Nederlandse koopvaardijschepen die het leven lieten in de Tweede Wereldoorlog. ⇒ Maritiem Museum Leuwhaven Een openlucht maritiem museum. De grote collectie stoomschepen, machines en apparatuur voor het aanmeren van vracht, scheepsmotoren en andere voorwerpen. ⇒ Erasmusbrug Een van de grootste symbolen en beelden van deze stad, ook wel "De Zwaan" of "De Harp" genoemd, 139 m hoog met het grootste en zwaarste "openingsgedeelte" van de brug in Europa, 80 m lang. ⇒ bootvervoer van Rotterdam naar Kinderdijk, ca. 45 min... ⇒ Kinderdijk Pittoresk gebied met 19 authentieke poldermolens uit de 1e helft van de 18e eeuw, op 15 km afstand van de grootste Europese haven. Het beste voorbeeld van efficiënt en goed georganiseerd Nederlands waterbeheer door de eeuwen heen. Het stukje ongerepte natuur, groene oase van rust en kalmte, exotische vogelsoorten.

Veelgestelde vragen over Kinderdijk

Wat zijn de leukste buitenactiviteiten om te doen tijdens een bezoek aan Kinderdijk?

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Kinderdijk?

Andere activiteiten in Kinderdijk

Wil je alle activiteiten in Kinderdijk bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kinderdijk

Gemiddelde beoordeling

4.6
(174 beoordelingen)

De audiotour was zeer informatief en de windmolens waren interessant om rond te kijken. Een zeer uitgebreide cadeauwinkel en een leuk café. Enige negatieve was het weer, ik kan me voorstellen dat het nog beter is in de zon!

Het is heel mooi, de dienstregelingen zijn niet handig omdat je de boot kunt nemen wanneer je maar wilt. Aan de andere kant zegt de gids niets en dat is jammer.

Leuk om de molens te zien. Begreep alleen niet zo goed dat een tochtje met de boot niet perse hoefde omdat we de molens ook lopend konden bereiken.

Het was erg leuk, we hebben er heel erg van genoten, ijskoud mooi

Super leuk! Mooie omgeving en molens en weer wat wijzer geworden