Belevingen in
Kinderdijk

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kinderdijk: De beste dingen die je niet wil missen

Rotterdam: toegangsticket voor windmolendorp Kinderdijk

1. Rotterdam: toegangsticket voor windmolendorp Kinderdijk

Verken het molendorp Kinderdijk, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Zie museummolens en een gemaal en vaar vervolgens met een rondvaartboot door de polders. Reis terug door de tijd naar een wereld van oude Hollandse molens. Wandel door de eeuwenoude gebouwen van een prachtig dorp en bezichtig boeiende tentoonstellingen uit verschillende historische tijdperken. Bezoek 3 museummolens, openluchttentoonstellingen en een waterpompstation. Er is ook een interactieve speurtocht voor kinderen, een multi-screenfilm en een app om het meeste uit je bezoek te halen. Klim daarna aan boord van een van de rondvaartboten. Vaar over het polderwater terwijl de vele windmolens van het dorp voorbij drijven.

Kleine groepsreis naar UNESCO Kinderdijk & Den Haag

2. Kleine groepsreis naar UNESCO Kinderdijk & Den Haag

Ontmoet je gids en chauffeur op een centraal ontmoetingspunt in Amsterdam. Een comfortabele luxe minivan met airconditioning brengt u in ongeveer 75 minuten naar de bestemming van vandaag. Leun achterover, ontspan en geniet van het karakteristieke uitzicht op het Nederlandse vlakke landschap. Een bezoek aan Kinderdijk geeft u de buitengewone kans om een bezoek te brengen aan een UNESCO-werelderfgoed in Nederland. In 1997 werd het molencomplex van Kinderdijk vanwege het unieke karakter toegevoegd aan de prestigieuze UNESCO Werelderfgoedlijst. UNESCO beschouwt het poldergebied met zijn dijken, molens en gemalen als een bewijs van menselijke vindingrijkheid bij het terugwinnen en beschermen van het land. Dit is een wereldwijde erkenning van het feit dat dit kwetsbare gebied voor de toekomst behouden moet blijven. Bij aankomst in Kinderdijk neemt uw persoonlijke gids u mee naar het bezoekerscentrum, gevestigd in een oud gemaal. Bekijk de film over het Kinderdijkgebied voordat u door het gebied wandelt. Indien mogelijk bezoek je een werkende windmolen van binnenuit (afhankelijk van hoe druk het is). Na een bezoek van 90 minuten is het terug aan boord van de minivan en naar Den Haag. Deze stad is niet alleen de zetel van de Nederlandse regering, maar ook de thuisbasis van de Nederlandse koninklijke familie en de op twee na grootste stad van het land. Den Haag is waar de meeste buitenlandse ambassades in Nederland zijn gevestigd, evenals 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Het is ook de thuisbasis van het Vredespaleis, een aantal koninklijke paleizen, het Mauritshuis en het Binnenhof (het Nederlandse parlement). Bij aankomst in Den Haag maak je een stadstour in een minibus om al deze hoogtepunten te zien en wordt er een stop gemaakt voor de lunch voordat je gaat genieten van een bezoek aan een van de 3 culturele hoogtepunten van Den Haag: - Het Mauritshuis; de thuisbasis van enkele van de beste Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw. Ontdek meesterwerken zoals Vermeers Meisje met de parel en schilderijen van de beroemde Rembrandt van Rijn. Geniet van een audiotour. - Escher in Het Paleis; Dit voormalige koninklijke winterpaleis herbergt nu meer dan 120 prenten van de beroemde MC Escher. Door de manier waarop hij speelde met perspectief, ruimte en realiteit, blijft hij tot op de dag van vandaag fascineren. Zijn speelse prints zijn een lust voor het oog en zijn al jaren een rijke inspiratiebron voor wiskundigen, filmmakers en architecten over de hele wereld. - Madurodam; wat maakt het kleine land Nederland zo groot? Ontdek dit en meer in Madurodam, een kleine stad vol prachtige miniaturen, ludieke activiteiten en de leukste attracties. In de late namiddag keert u terug naar Amsterdam. Een professionele, ervaren en vriendelijke chauffeur/gids zal je tijdens de tour begeleiden.

Privé dagtocht vanuit Amsterdam naar Rotterdam en Kinderdijk

3. Privé dagtocht vanuit Amsterdam naar Rotterdam en Kinderdijk

Ontdek het prachtige landschap en de verbazingwekkende stad van Rotterdam tijdens deze eendaagse privérondleiding vanuit Amsterdam. Je maakt van de gelegenheid gebruik om het pittoreske dorp Kinderdijk en de verbazingwekkende stad Rotterdam te bezoeken waar je meer komt te weten over de cultuur en geschiedenis van Nederland die van invloed is geweest op de innovatie en architectuur die je tijdens de rondleiding ziet. Je dagexcursie begint wanneer je door je gids en chauffeur van je accommodaties in Amsterdam wordt opgehaald. Vanuit Amsterdam bezoek je het platteland van Nederland en verken je Kinderdijk, een dorp met op de Unesco Werelderfgoedlijst staande windmolens. Je ziet ook de dijken en komt meer te weten over hoe Nederlanders met water omgaan. Vervolgens maak je een boottocht van 1 uur door Kinderdijk om met de gids het Nederlandse platteland te verkennen. Vanuit Kinderdijk gaat je excursie verder naar Rotterdam, de tweede stad van Nederland. Met je gids verken je zowel het oude als het nieuwe in de stad en leer je hoe de stad vorm kreeg. De stad biedt verbazingwekkende voorbeelden van moderne architectuur in Nederland en historische bezienswaardigheden. Je ziet veel architectonische bezienswaardigheden in de stad, zoals Markthal, de beroemde Kubuswoningen, de Erasmusbrug en het stadhuis van Rotterdam. Nadat je Rotterdam hebt verkend, brengt je gids je terug naar je accommodatie in Amsterdam.

VIP Private Full Day Tour door Nederland

4. VIP Private Full Day Tour door Nederland

Worden opgehaald bij uw accommodatie of op een andere locatie in de stad. Wordt naar het zuiden van Nederland gereden om het prachtige Nederlandse platteland, de dorpen en indrukwekkende steden te verkennen. Kies uit verschillende plaatsen om te bezoeken. Dit omvat Delft, Den Haag, Kinderdijk, Rotterdam, Delfshaven en Dordrecht. Je route zal voor je worden gemaakt met twee of drie haltes op verschillende plaatsen. Je gids vertelt je alle geschiedenis, verhalen en informatie over de plaatsen die je bezoekt. Na de rondleiding rijdt de gids je terug naar je accommodatie.

Vanuit Rotterdam: UNESCO Kinderdijk, Euromast & Spido Dagtrip

5. Vanuit Rotterdam: UNESCO Kinderdijk, Euromast & Spido Dagtrip

Ontspan bij het vertrekpunt op de bus met airconditioning en geniet van het uitzicht op het Nederlandse landschap tijdens de 30 minuten durende reis naar Kinderdijk. Neem de tijd om Kinderdijk te bezoeken, die sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk het unieke poldergebied van dijken, molens en pompstations en leer over de menselijke inventiviteit bij het terugwinnen en beschermen van het land. Volg je gids naar het bezoekerscentrum, gelegen in een oud gemaal. Misschien heb je het geluk om de binnenkant van een werkende windmolen te bezoeken (afhankelijk van hoe druk het is). Geniet bij terugkomst in Rotterdam van een Spido Harbor Cruise. Vaar door de grootste functionerende haven van Europa tijdens een tour van 75 minuten. Bewonder de indrukwekkende skyline van Rotterdam die voorbij glijdt en bekijk de drukke scheepswerven en het verkeer van de zee- en binnenvaartschepen. De cruise eindigt met uitzicht op het stoomschip Rotterdam, het voormalige cruisevlaggenschip van de Holland America Line. Gebruik ten slotte de meegeleverde tickets om naar de Euromast te gaan. Dit Rotterdamse icoon is 185 meter hoog en de hoogste uitkijktoren van Nederland. Luister naar verhalen over de stad terwijl je naar de top stijgt in een glazen lift. Geniet van het uitzicht over Rotterdam en daarbuiten. Bij mooi weer kunt u tot 30 km ver kijken.

Amsterdam: Kinderdijk, Euromast & Spido Tour door Rotterdam

6. Amsterdam: Kinderdijk, Euromast & Spido Tour door Rotterdam

Ontmoet uw professionele gids en chauffeur op een handig ontmoetingspunt in Amsterdam en vertrek vervolgens in een comfortabele, luxe Mercedes-minibus met airconditioning naar de bestemmingen. U begint de dag met een bezoek aan de Euromast. Met een hoogte van 185 meter is het de hoogste uitkijktoren van Nederland en een essentieel onderdeel van de skyline van de stad. Luister naar geweldige verhalen over de stad vanuit je professionele gids terwijl je je een weg baant naar de top van de glazen lift. Daarna gaat u verder naar de Spido-havencruise waar u de stad vanaf het water zult zien. Vaar door Europa's grootste functionerende haven en krijg een uniek perspectief op de scheepswerven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers terwijl u de skyline van Rotterdam bekijkt. U vervolgt uw weg naar Kinderdijk: UNESCO-werelderfgoed. Bij aankomst in Kinderdijk neemt uw gids u mee naar het bezoekerscentrum dat is gevestigd in een oud gemaal. Bekijk de film over het Kinderdijkgebied voordat u door het gebied wandelt, de molens ziet en leert hoe ze werken.

Tour met kleine groepen: Kinderdijk, Den Haag en bonusattractie

7. Tour met kleine groepen: Kinderdijk, Den Haag en bonusattractie

Bij aankomst in Kinderdijk neemt uw persoonlijke gids u mee naar het bezoekerscentrum, gevestigd in een oud gemaal. Bekijk de film en bezoek een werkende windmolen van binnen, afhankelijk van hoe druk het is. Bezoek na Kinderdijk Den Haag. Deze stad is niet alleen de zetel van de Nederlandse regering, maar ook de thuisbasis van de Nederlandse koninklijke familie en de op twee na grootste stad van het land. Bekijk het huis van het Vredespaleis, een aantal koninklijke paleizen, het Mauritshuis, werken van MC Escher in Het Paleis , de Madurodam en het Binnenhof vanuit het comfort van een minibus. Bekijk de beste Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw, dwaal door prachtige dagverlichte galerijen en betreed een kleine stad vol prachtige miniaturen. Sluit uw dag ten slotte af met een keuze uit twee attracties. Geniet van de ultieme 5D VR-vluchtervaring over het Nederlandse platteland zonder de stad te verlaten of leun achterover en ontspan tijdens een rondvaart door de grachten en bewonder de beroemdste attracties van Amsterdam vanaf de gracht.

Vanuit Amsterdam: privé-dagtocht Rotterdam en Kinderdijk

8. Vanuit Amsterdam: privé-dagtocht Rotterdam en Kinderdijk

Begin je tocht met ophaalservice bij je hotel. Vanaf hier rijd je naar het platteland van Nederland en verken je Kinderdijk, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie, en een niet te missen attractie voor ieder die Nederland bezoekt. Zie de prachtige windmolens, dijken, en het platteland, en kom meer te weten over de indrukwekkende manieren waarop de Nederlanders omgaan met water. Maak je een boottocht van 1 uur door Kinderdijk om met de gids het Nederlandse platteland te verkennen. Je kunt ook wat vrije tijd nemen om op eigen houtje rond te lopen. Vanaf hier rijd je naar prachtig Rotterdam, de tweede Nederlandse stad die je op deze tocht bezoekt. Ontdek hoe de Tweede Wereldoorlog de stad verwoestte, leidend tot een intensieve heropbouw die ervoor gezorgd heeft dat Rotterdam een van de meest uitdagende architectonische voorbeelden is van Nederland. Eerst verken je het centrum van Rotterdam. Je ziet veel architectonische bezienswaardigheden, zoals Markthal, de beroemde Kubuswoningen, de Erasmusbrug en het stadhuis van Rotterdam. Binnen in de Markthal kun je pauzeren, en iets eten en drinken. Dan brengt de gids je naar een ouder deel van Rotterdam: Delfshaven. Dit is één van de weinige delen van de stad die niet verwoest werd door de bombardementen. Na Delfshaven rijd je gids je naar de haven van Rotterdam, om deze te verkennen. Rotterdam kent de grootste haven van Europa, en tot 2004 was het de grootste ter wereld. Na je bezoek aan Rotterdam rijdt je gids je terug naar je hotel of andere gewenste locatie in Amsterdam.

Veelgestelde vragen over Kinderdijk

Welke topattracties zijn een must-see in Kinderdijk?

De topattracties in Kinderdijk zijn:

Welke tours in Kinderdijk nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Kinderdijk

Wil je alle activiteiten in Kinderdijk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kinderdijk

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 42 beoordelingen

Een site die je absoluut gezien moet hebben als je naar Nederland komt. Deze molens zijn perfect onderhouden, sommige zijn bewoond, andere zijn open voor bezoekers en omgevormd tot een museum. Elektrische boten verbinden de molens met elkaar en laten mensen die niet te lang willen lopen het hele bezoek zonder moeite afwerken.

Zeer interessante rondleiding met gidsen op elke bezienswaardigheid (Engels sprekend). Een boot shuttle systeem brengt u naar de 3 molens (elk 1/2 uur) Een leuke film met Franse ondertiteling zal het leven van de molenaars uitleggen en het systeem waardoor Nederland overstromingen kon voorkomen.

Gewoon mooi..je kunt een filmpje kijken heel leerzaam...je kunt een kleine boottocht maken naar twee open molens of de vele molens te voet of op de fiets bewonderen.. het is zeker de moeite waard om te zoeken.. Wij zouden kom nog eens ... een fantastisch landschap

Het lag er fantastisch bij. Molenaars/vrouwen waren in klederdracht. Overal toiletten. Goede uitleg, goede begeleiding.

Wat een fantastische belevenis. Nederland is rijk met dit stukje erfgoed.