Datums kiezen

Kingdom of Railways

Kingdom of Railways: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Praag: Big Bus Hop-on-hop-off-bustour en Vltava-riviercruise

1. Praag: Big Bus Hop-on-hop-off-bustour en Vltava-riviercruise

Vermijd het gedoe van georganiseerde groepsrondleidingen en verken Praag op je eigen tempo met een gecombineerd 24- of 48-uurs ticket voor de hop-on hop-off sightseeing bus. Eenmaal aan boord van de bus krijg je een koptelefoon en een audiogids (beschikbaar in 24 talen), met personeel aan boord dat altijd beschikbaar is om je te helpen. Luister naar de fascinerende geschiedenis van Praag en bekijk de beroemde bezienswaardigheden. Verken de rode en groene routes van de stad. Haltes van de Groene lijn zijn onder andere: - Na Františku (bij het Ministerie van Industrie en Handel), - Oude Stadsplein, - Malostranské náměstí (naast de Heilige Drievuldigheidskolom)- Jiráskovo náměstí (naast het Danshuis), - Václavské náměstí (op de hoek van de Jindřišská straat bij de Duplex club)- Hlavní nádraží (voor het Hoofdstation). Haltes van de rode lijn zijn onder andere: - Kasteel van Praag - Dlabačov- Náměstí Kinských- Jiráskovo náměstí (naast het Danshuis), - I.P. Pavlova (op de hoek van de Sokolská straat)- Karlov (B. Němcové straat)- Hlavní nádraží (voor het Hoofdstation).

Praag: het gigantische modelspoorwegmuseum van het spoorwegkoninkrijk

2. Praag: het gigantische modelspoorwegmuseum van het spoorwegkoninkrijk

Ontdek ongelooflijk gedetailleerd werk met honderden meters modelbanen. Het gigantische spoorwegmodelmuseum omvat bekende landschappen uit Karlovy Vary, Pilsen, Ústí nad Labem, Liberec, Midden-Bohemen en de hoofdstad van Praag. De modellen zijn opgebouwd uit de regio's van Tsjechië, die in de toekomst zullen worden uitgebreid. Het model neemt al meer dan 459 vierkante meter in beslag en is daarmee de grootste modelbaan van Midden-Europa. En hoe zou de maquette in het spoorwegmuseum zijn zonder treinen? Het geheel van het model is verweven door een dicht spoorwegnet met tot wel 80 treinstellen, auto's, trams, kabelbanen en metro's. Bekijk ongelooflijke op maat gemaakte modellen die echte kopieën zijn van bezienswaardigheden in Tsjechië.

2 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Kingdom of Railways: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Kingdom of Railways

Wil je alle activiteiten in Kingdom of Railways bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kingdom of Railways

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 831 beoordelingen

Alles was perfect! Met het buskaartje kun je met het busje de groene lijn verkennen en vervolgens overstappen op de dubbeldekkerbus om de rode lijn te nemen. Omdat we een combinatieticket hadden, hebben we ook de boottocht gemaakt. Dit was ook erg leuk! Het was een goede manier om Praag en zijn geschiedenis te verkennen.

Een paar instappunten zijn moeilijk te vinden of slecht aangegeven, verder is alles in orde. Een 24-uursticket is ruim voldoende om alle belangrijke punten te zien. Ik raad aan om de afzonderlijke bezienswaardigheden op eigen gelegenheid te bezoeken met tramlijn 22. Praag is een prachtige stad en erg goedkoop.

De gids was fantastisch en nam alle tijd. De chauffeur op dag één reed werkelijk de rodeo. Niet normaal! Zo hard dat foto’s maken niet lukte en we beiden blij waren dat we weer buiten stonden.

Geweldige manier om de stad te leren kennen. Er was maar één halte waar we in de kou wachtten tot de bus arriveerde. Hij was ruim 10 minuten te laat. Verder is het nog steeds de moeite waard.

De bussen zijn niet groot genoeg voor het grote aantal passagiers. Houd rekening met lange wachtrijen!