Kirkjufell

Kirkjufell: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Schiereiland Snaefellsnes: dagtour door natuurpark met gids

1. Schiereiland Snaefellsnes: dagtour door natuurpark met gids

Bezoek Mini-IJsland, of het Snaefellsnes schiereiland op deze begeleide dagtocht. Zie alles wat IJsland te bieden heeft in één reis, van lavavelden, watervallen en folklore tot zeehonden, vulkaankraters en bergen. Leer de plaatselijke legenden kennen en bekijk een plaatselijke zeehondenkolonie van dichtbij. Begin jouw reis in de plaats Borgarnes. Neem wat te eten voordat je naar het schiereiland gaat en probeer een glimp op te vangen van de met ijs bedekte stratovulkaan Snaefellsjokull. Kom aan bij het lavaveld Berserkjahraun, en leer de oorsprong van zijn naam kennen. De volgende locatie is Kirkjufell, bekend om zijn rol in de televisieserie "Game of Thrones" en als de meest gefotografeerde berg van het hele land. Bezoek de naburige waterval, en laat je meeslepen door de magie. Beklim de trap naar de top van Saxholl, een 100-meter hoge vulkaankrater. Bereik de top en laat je belonen door het prachtige uitzicht op dit 3000-jaar oude staaltje van de natuur. Leer de plaatselijke legenden en de geschiedenis van de IJslandse afkomst kennen. Trek naar de onbewoonde nederzetting Djupalonssandur, en test je krachten zoals de plaatselijke mannen dat vroeger op het strand deden. Ga naar het vissersdorpje Arnarstapi en aanschouw de prachtig geërodeerde kliffen en het beeldhouwwerk van Barour Snaefellsas. Krijg een beter begrip van de IJslandse geschiedenis in Budakirkja, of de "Zwarte Kerk". Bekijk historische objecten uit de 19e eeuw, allemaal dankzij een vrouw genaamd Steinunn. Kom uiteindelijk aan op het betoverende goudkleurige strand van Ytri-Tunga. Wees getuige van een enorme zeehondenkolonie, liggend op de rotsen en genietend van de zon. Zoek precies de plek waar ze graag ontspannen, en probeer hun dutje niet te verstoren.

Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

2. Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

Vertrek vanuit Reykjavik naar het schiereiland Snæfellsnes voor een dagtocht per bus om de natuurlijke schoonheid van IJsland te ervaren. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Bezoek charmante vissersdorpen, zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en Hellnar. Bewonder de grootse bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij Djúpalónssandur, zie de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull. Neem de tijd en beleef de imposante omgeving van het schiereiland op je gemak. De tour bevat een verscheidenheid aan landschappen in een overzichtelijk gebied dat vereeuwigd is in het boek 'Naar het middelpunt der aarde' van Jules Verne.

Reykjavik: minibustour Snaefellsnes & berg Kirkjufell

3. Reykjavik: minibustour Snaefellsnes & berg Kirkjufell

Ontdek een oase van rust in het westen van IJsland en reis terug naar het land van talloze geheimen en eewenoude landschappen. Bezoek het indrukwekkende schiereiland Snæfellsnes, waar vervormde lavavelden de druk en vernietiging onthullen die het land ooit heeft doorstaan. Bewonder vulkanische rotsen van onvoorstelbare vormen die in verwrongen vormen uit de aarde oplaaien. Wandel naast de grillige kilffen van Arnastapi en zie de prachtige bogen van Hellnar, waar basaltzuilen langzaam opstijgen uit de meedogenloze zee. Neem het prachtige decor van de top van de Snæfellsjökull gletsjer in je op. Reis langs minder bekende wegen om bij Djupalónssandur lavastranden en gladde vulkanische rotsen te vinden. Eindig aan de noordzijde van het schiereiland bij de hoge berg Kirkjufell. Reis dan terug naar Reykjavik met een hernieuwd gevoel van rust en positieve energie. Onderweg profiteer je van de uitgebreide kennis en ervaring van de gidsen. Ze zullen niet alleen de onmisbare plekken delen, maar ook hun lokale kennis, fantastische verhalen en persoonlijke aanbevelingen, om het meeste uit je tijd in IJsland te halen.

Reykjavík: dagexcursie naar schiereiland Snaefellsnes

4. Reykjavík: dagexcursie naar schiereiland Snaefellsnes

Tijdens deze 10-uur durende dagtocht vanuit Reykjavik reis je over het schiereiland Snæfellsnes en door het nationale park Snæfellsjökull. Je stopt in het kleine dorp Arnarstapi en maakt een prachtige oeverwandeling door dit ruige en dramatische landschap. Bezoek het oogstrelende zwarte kiezelstrand van Djúpalónssandur, bewonder de rotsformaties en luister naar enerverende verhalen over de beroemde scheepswrakken die voor de kust liggen. Je hebt zicht op de beroemde driehoekige berg Kirkjufell, die in de tv-serie Game of Thrones gebruikt werd als Arrowhead Mountain.  Door onderweg af en toe te pauzeren krijg je een goede indruk van de magische invloed van de Snæfellsjökull gletsjer.

Snæfellsnes-schiereiland: privédagtour

5. Snæfellsnes-schiereiland: privédagtour

Ontmoet je gids in je hotel en bereid je voor op een dag vol avontuur terwijl je op pad gaat om het ongelooflijke uitzicht op dit epische schiereiland te zien. Ontspan in een comfortabele 8-persoons jeep, met je vrienden en familie, terwijl je gids je naar enkele van de meest iconische landschappen van IJsland brengt. Bewonder de prachtige Kirkjufell-berg, zoals te zien in de hitshow Game of Thrones, terwijl je naar de Kirkjufellsfoss- waterval reist, naast de berg. Ga verder naar Búðir, waar je de prachtige zwarte kerk te zien krijgt, een prachtige plek voor foto's. Verken dit prachtige gebied dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen, waaronder lavavelden bedekt met mos, basaltrotsformaties, bergketens, zwarte zandstranden en veel prachtige dieren in het wild tussen kleine vissersdorpjes. Tijdens de tour stopt je gids overal, zodat je voldoende tijd hebt om de perfecte foto te maken van elk spectaculair uitzicht, terwijl ze je informeren over de fascinerende geschiedenis van het schiereiland.

Nationaal Park Snaefellsnes: excursie in kleine groep

6. Nationaal Park Snaefellsnes: excursie in kleine groep

Spendeer een dag in het nationaal park Snæfellsnes, ook omschreven als 'IJsland in minatuur' tijdens een daguitstap vanuit Reykjavik. Je wordt opgehaald in het stadscentrum en je reist langs de kust van het Snæfellsnes schiereiland en de Snæfellsnes gletsjer terwijl je geniet van de bergomgeving aan een kant en het unieke Breiðafjörður strand aan de andere kant. De lokale mensen noemen het 'gouden strand', omdat het één van de stranden van IJsland is dat niet zwart is. Passeer de kleine dorpjes en vissersdorpjes, inclusief het Arnarstapi en Hellnar en bekijk spectaculaire vogels die nestelen op de kliffen. Kijk ook uit naar ander wildleven, zoals – als je geluk hebt - zeehonden! Eindig de uitstap in het centrum van het park bij de machtige vulkansiche gletsjer Snæfellsjökull, die beroemd werd door Jules Verne in zijn 'Reis naar het centrum van de aarde'. Aan de noordkant van het schiereiland bekijk je de bekende kerkvormige Kirkjufell-berg, met de waterval Kirkjufellfoss.

Van Reykjavík: privédagtour Snæfellsnes-schiereiland

7. Van Reykjavík: privédagtour Snæfellsnes-schiereiland

In één dag ervaar je het gevarieerde IJslandse landschap. Vulkanische kraters, Arnarstapi-zeekliffen, vogels en kustrotsen, zwart zand van Djúpalónssandur, de majestueuze top van Kirkjufell in de vorm van een pijlpunt, de zeehondenkolonie en vogels, de zwarte kerk, lavavelden van Berserkjahraun enz. Snæfellsnes National Park is een schiereiland in het westen van IJsland. Het schiereiland is een omweg van de ringweg, een bezoek waard. Je zult getuige zijn van adembenemende attracties. Snæfellsjökull de gletsjer die de belangrijkste attractie is en een van de drie vulkanische systemen op het schiereiland. Het is nu een actief, onafhankelijk vulkanisch systeem, weg van het belangrijkste Atlantische riftsysteem. De gletsjer zelf is een kegelvormige vulkaan die 1700 jaar geleden voor het laatst is uitgebarsten. Snæfellsjökull en zijn omgeving was het eerste nationale park dat in IJsland werd opgericht en dat bekend staat als de parel van het westen. Attracties zijn ook de iconische zwarte kerk tot de torenhoge Kirkjufell-berg die populair werd gemaakt door Game of Thrones. Anderen zijn dramatische zeekliffen/rotsen met spectaculaire vogels, vissersdorpjes, kleurrijke stranden en vulkanische lavalandschappen met mos.

Sitemap Kirkjufell

Wil je alle activiteiten in Kirkjufell ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kirkjufell

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.578 beoordelingen

Had een absoluut geweldige ervaring. Mat was uitstekend. Hij was informatief en grappig en een absoluut genot. Er was een probleem met de weg die we namen en hij nam extra tijd om de vertraging te omzeilen om ervoor te zorgen dat we binnen een goede tijd terugkwamen in plaats van te wachten bij een wegversperring voor god weet hoe lang. Hij was beleefd en ik zou de tour 100% aanbevelen. We reisden rond het hele schiereiland en zagen alle belangrijke plekken. Het enige wat ik zou willen is dat we bij elke stop wat meer tijd hadden. Ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over de algehele ervaring. Bedankt dat je mijn tijd in IJsland magisch hebt gemaakt!

Had een geweldige tijd! Cora - onze gids bij Troll Expeditions was erg geduldig en extravert met de groep. Ze gaf veel goed inzicht en informatie over de gebieden die we bezochten. Je kunt zien dat ze erg gepassioneerd is over IJsland. Ik heb ook vooral genoten van het eten van de traditionele lamssoep om me warm te houden tijdens de tour. Het is een driedaagse tour die samengesmolten is tot 1 ... dus je ziet veel op één dag, wat geweldig was voor iemand die weinig tijd heeft, zoals ik. Beveel ten zeerste aan, want er zijn enkele ontzagwekkende bezienswaardigheden die u niet wilt missen!

Schitterende (zeer lange) excursie naar het nauwelijks bewoonde schiereiland met mooie ruige landschappen. Gids David vertelde mooie verhalen tijdens de lange ritten.

Prachtig eiland en mooie reis met vele hoogtepunten. Veel stops, prettig. Mooie wandelingen. Kleine groep. Goede verhalen vd reisleider/bus chauffeur.

Maté has been a very great guide and driver on this small group tour. It was very interesting and he knew a lot about the highlights on the tour.