Kirstenbosch Nationale Botanische Tuin

Kirstenbosch Nationale Botanische Tuin: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Sightseeing in Kaapstad: hop on, hop off-ervaring

1. Sightseeing in Kaapstad: hop on, hop off-ervaring

Kaapstad, één van Zuid-Afrika's meest populaire bestemmingen, wordt beschouwd als één van 's werelds mooiste steden. Je bekijkt bezienswaardigheden, zoals Tafelberg, Camps Bay en Kirstenbosch Nationale Botanische Tuinen tijdens een hop on, hop off-sightseeingtocht. Kies uit 4 opwindende tourroutes. Er zijn 2 ticketopties beschikbaar. Als je kiest voor een ticket van één dag , kun alle vier routes ervaren: rode, gele, blauwe en paarse routes. Met het tweedaagse ticket kun je profiteren van alle routes - rood, geel, blauw en paars -gedurende 2 opeenvolgende dagen.  Het 2-daagse ticket bevat ook 2 wandeltochten, een boottocht door de haven en een zonsondergangbustour tijdens het zomerseizoen. Rode stadsroute 1 V&A Waterfont 2 The Clock Tower 3 Kaapstad Convention Centre 5 81 Lang Straat 6 Jewel Africa 7 Lower Cableway Station 8 Camps Bay Beachfront 9 President Hotel 10 St John's Road 11 Winchester Mansions Hotel 12 Green Lighthouse Point Blauwe stadsroute 1 V&A Waterfont 4 Foreshore 5 81 Long Street 15 Mount Nelson Hotel 20 Botanische tuinen van Kirstenbosch 21 Constantia Nek (wijn bustocht OVERSTAPPUNT) 22 World of Birds Park in Hout Baai 23 Imizamo Yethu Township (wandeltocht) 24 Mariner’s Wharf at Hout Bay Harbor 8 Camps Bay Beachfront 9 President Hotel 10 St John's Road 11 Winchester Mansions Hotel 12 Green Lighthouse Point Gele stadscentrum route  5 81 Lang Straat 13 St George's Cathedral 14 South African Museum & Planetarium 15 Mount Nelson Hotel (toegang tot de Government Gardens) 16 SA Jewish Museum & Holocaust Center 17 District Six Museum 18 Kasteel de Goede Hoop Paarse wijnroute Bezoek Constantia Valley - de oudste wijnmakerijregio in Zuid-Afrika. Groot Constantia Estate (oudste commerciële wijnlandgoed) Kehlsteinhaus (boetiekwijn)  Beau Constantia (geweldige wijn en een prachtig uitzicht)

Kaapstad: officiële City Pass

2. Kaapstad: officiële City Pass

Ontdek het beste dat Kaapstad te bieden heeft. Je kiest voor een City Pass voor 2, 3 of 5 dagen, waarmee je toegang krijgt tot meer dan 90 topattracties in Kaapstad. Als je het centrum van Kaapstad echt wilt leren kennen, mag je deze kans niet missen. Je bespaart ook nog eens geld met de officiële City Pass voor Kaapstad.  Er is voor elk wat wils.  Enkele van de meer dan 90 attracties en uitstapjes: • Tijdens de geldigheidsduur van je pas maak je gratis gebruik van de hop on, hop off-bus, die je naar meer dan 80% van de attracties brengt. • Tafelberg per kabelbaan• Champagnerondvaart bij zonsondergang• Zeehonden- en havenrondvaart in V&A Waterfront• Rondrit in de Township LaGuGu• Zeitz MOCCA Museum van hedendaagse Afrikaanse kunst• Nationale botanische tuinen van Kirstenbosch• Het reuzenrad • Aquarium Two Oceans• Wereld van de vogels• Rondvaart naar het zeeleeuweneiland• Krokodillenkwekerij• Hard Rock Café• Piratenboot Jolly Roger• Rondrit per fiets met hapjes• Zuid-Afrikaans museum• Slavenhut• District Sixmuseum • En nog veel meer Als je voor de premiumoptie kiest, kan je een van de onderstaande exclusieve uitstappen maken:   • Kooiduiken met grote witte haaien• Safari naar de grote 5• Kaapstad-helikoptervlucht• Walvissen spotten• Snorkelen met zeehonden en speedboottocht• en nog veel meer

Vanuit Kaapstad: dagexcursie naar Kaappunt

3. Vanuit Kaapstad: dagexcursie naar Kaappunt

Kaappunt ligt op slechts 60 kilometer buiten Kaapstad in een natuurreservaat dat onderdeel is van nationaal park Tafelberg. Het is de meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent en wordt vaak omschreven als de mythologische plek waar de Atlantische en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Kaappunt werd in 1488 ontdekt door Bartholomeu Dias en was een tijd lang een belangrijk oriëntatiepunt. De uitstap van 9 uur begint in Kaapstad met een rit langs de schilderachtige Atlantische kust met de Tafelberg, Leeuwenkop en de 12 Apostelen op de achtergrond. Na een korte pauze bij Clifton Beach gaat de rit verder langs Kampsbaai, over de schitterende Chapmanspiek-Drive naar het pittoreske vissersdorpje Houtbaai. Bezoek als je wil Houtbaai om een kijkje te nemen bij de ambachtelijke markt of kies voor een optionele boottocht naar Seal Island. Rijd langs de voorstad Noordhoek — bekend om de pittoreske kustlijn en het lange, brede zandstrand — en rijd vervolgens door de charmante dorpen Kommetjie en Scarborough naar het nationaal park Tafelberg. Houd onderweg naar het nationaal park Tafelberg je ogen open voor beerbavianen, struisvogels en antilopes. Nadat je aankomt op Kaappunt kunn je naar de historische vuurtoren wandelen (of ga er in 3 minuten heen met de kabelbaan) voor geweldig, panoramisch uitzicht over de zee. Daarna maak je een kort ritje naar wat officieel het meest zuidwestelijk gelegen puntje van Afrika is: Kaap de Goede Hoop. Vergeet niet om een foto van het beroemde bord te maken! Begin aan je reis terug naar Kaapstad met een rit langs de oostelijke kant van het Kaapse Schiereiland en bezoek de pinguïnkolonie bij Boulders Beach in Simonstad. Kom langs het kustplaatsje Vishoek en de populaire surflocatie Muizenburg en maak een korte pauze om de wereldberoemde Kirstenbosch Botanical Garden te zien. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar je hotel in Kaapstad. Houd er rekening mee dat de toegangskosten tot Kaappunt, bij de privé-excursie niet zijn inbegrepen.

Kaapstad: stadsbezichtiging privétrip naar de Tafelberg

4. Kaapstad: stadsbezichtiging privétrip naar de Tafelberg

Begin met een ochtendwandeling door de prachtige botanische tuinen van Kirstenbosch. Top naar de top van de Tafelberg met de kabelbaan en bekijk 360 graden adembenemend uitzicht vanaf de top van de Tafelberg. Dwaal langs houten en zanderige voetpaden en adem de aantrekkelijke geuren van fynbos in. Verken Bo-kaap te voet langs de geplaveide straten en bewonder de kleurrijk beschilderde huizen. Proef warme, pittige en zoete Kaap-Maleisische gerechten. Sluit af met een van de meest spectaculaire kustritten ter wereld, met een stop bij Camps Bay en drankjes bij zonsondergang op een geheime locatie, met uitzicht op de Atlantische kust.

Vanuit Kaapstad: dagexcursie naar het Kaapse Schiereiland

5. Vanuit Kaapstad: dagexcursie naar het Kaapse Schiereiland

Ontdek de zuidwestelijke punt van het Kaapse schiereiland en bewonder enkele van de meest spectaculaire uitzichten ter wereld. De rit vanuit Kaapstad gaat langs steile bergen, afgelegen baaien en uitgestrekte stukken strand. Je dagexcursie begint met een mooie rit langs de Atlantische kust, door de kosmopolitische buitenwijken van Sea Point en Camps Bay, waar je een spectaculair uitzicht hebt op Tafelberg. Rij door naar het vissersdorp Hout Bay, een van de best bewaarde geheimen van Kaapstad. Ervaar een optionele korte boottocht naar Duiker Island als de tijd het toelaat, om de Kaapse pelsrobben te zien die het eiland bewonen. Het volgende is het natuurreservaat Cape Point, met een oppervlakte van meer dan 17.300 hectare. Het reservaat huisvest een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder bavianen, rhebok, Kaapse bergzebra, bontebok en de ongrijpbare eland. Het is ook een van 's werelds grootste broedplaatsen voor schildpadden. Je zult de plek zien waar, volgens de legende, de Atlantische en Indische Oceanen elkaar ontmoeten en de stevige wind voelen waarvan gezegd wordt dat ze genezende krachten hebben. Na de kustlijn langs False Bay, keer je terug naar Kaapstad via Simon's Town, met een halte om de pinguïnkolonie op Boulders Beach te bezoeken. Bezoek Kirstenbosch National Botanische Tuin voor een korte wandeling, voordat je de universiteit van Kaapstad, het Rhodes Memorial en het Groote Schuur-ziekenhuis passeert.

Privé begeleide tafelbergwandelingen in Kaapstad

6. Privé begeleide tafelbergwandelingen in Kaapstad

Doe mee met deze privé begeleide wandeling naar de iconische Tafelberg. De Tafelberg stijgt tot iets meer dan duizend meter direct vanaf zeeniveau en staat in status naast beroemde Afrikaanse reuzen zoals de Kilimanjaro en het Atlasgebergte. Deze tour is perfect voor de energieke en nieuwsgierige reiziger. Leer de geheimen van de berg kennen, inclusief hoe de wachter van het zuiden, Umlindi Wemingizimu, de Tafelberg werd. Laat uw ervaren gids de natuurlijke wonderen van het Cape Floral Kingdom interpreteren. Hieronder vindt u een aantal tourroutes. Uit deze selectie zal een optimale route worden gekozen op basis van de conditie van de leden van de partij en het onvoorspelbare weer van de Kaap op dat moment. Western Table naar Maclears Beacon terugkeer: Een gemakkelijke tot middelzware wandeling van 2 uur op het Tafelbergplateau. Je gids regelt kaartjes en gaat vervolgens met je mee de Tafelberg op in de kabelbaan. De kabelbaan kan tot 60 personen tegelijk vervoeren en maakt een volledige rotatie. Dit betekent dat je kunt genieten van 360 graden uitzicht over Kaapstad, Lions Head en de berg zelf. Eenmaal op de top ga je weg van de groepen en dwaal je langs Maclears Beacon, het hoogste punt op de Tafelberg. Deze aangename wandeling over het platte tafelplateau met uitzicht op de stad loopt door enkele moerassige broedgebieden voor kikkers met interessante vegetatie. Twaalf apostelen naar het Tafelbergplateau: Een gematigde klim van 5 uur: De klim naar Kasteelspoort zigzagt zich een weg omhoog door een gedeeltelijk beschaduwde kloof onder de overhangende muren van Spring Buttress. Klimmers worden beloond met uitzicht op de Twaalf Apostelen die als schildwachten uitkijken over de Atlantische kust. Geniet van een picknicklunch in de Valley of the Red Gods en de Valley of Isolation. Uiteindelijk kom je op het Tafelbergplateau voor een aangename wandeling naar het Bovenste Kabelbaanstation. Je gids regelt kaartjes en je gaat vervolgens met de kabelbaan de Tafelberg af, genietend van 360 graden uitzicht op Kaapstad, Lions Head en de berg zelf. Skeletkloof langs de top van het Tafelbergplateau: Een matige tot inspannende wandeling van 6 uur: begin met wandelen in de Kirstenbosch Botanical Gardens, bekend om hun spectaculaire reeks inheemse planten. De klim naar de Skeleton-kloof is goed uitgerust met ladders om wandelaars over de gladde rotsen te helpen. Houd de ongrijpbare bedreigde spookkikker in de gaten terwijl je door de dichte inheemse bossen opstijgt. Het bos maakt geleidelijk plaats voor het struikachtige Fynbos. Deze aangename wandeling over het platte tafelplateau met uitzicht op de stad loopt door enkele moerassige broedgebieden voor kikkers met interessante vegetatie. Daal de Platteklip-kloof af of maak een ritje met de kabelbaan als je benen moe zijn.

Kaaps Schiereiland & pinguïnkolonie: gedeelde dagtour

7. Kaaps Schiereiland & pinguïnkolonie: gedeelde dagtour

Deze dagtour door het schiereiland neemt je mee over het hele Kaapse schiereiland en laat je de wonderen van Kaapstad zien - van de ongerepte stranden tot de spectaculaire aanblik van Cape Point, waar de oceanen elkaar ontmoeten. Breng ook zeker een bezoek aan de sensationele botanische tuinen van Kirstenbosch, een ervaring die je niet wilt missen. 1. Clifton & Camps Bay Gelegen aan de Atlantische kust, zijn de stranden van Clifton en Camps Bay bekroond met de Blauwe Vlag-status, met ongerepte witte stranden en prachtig, helder water dat deze stranden zeer populair maakt bij zowel de lokale bevolking als de bezoekers. (30 minuten) 2. Hout Bay & Seal Island boottocht Het kleine vissersdorpje Hout Bay wordt door de inwoners van Kaapstad vaak gekscherend de 'Republic of Hout Bay' genoemd en voelt als een volledig ander dorp. Een prachtig strand, heerlijk zee-eten, levendige markten en meer dan genoeg restaurants, maken deze suburb een must bij elk bezoek. Je hebt eveneens de mogelijkheid om op Seal Island de duizenden zeehonden te bewonderen (op eigen kosten). (45 minuten) 3. Kaappunt Kaappunt en het spectaculaire natuurgebied dat in dit gebied ligt, zijn enkele van de meest beroemde bezienswaardigheden in Kaapstad, en met goede reden. Gelegen op het uiterste puntje van het schiereiland, met de Indische Oceaan aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant, bestrijkt het gebied landschappen van ruige kliffen, weelderig fynbos en uitgestrekte open ruimten - geen tour door Kaapstad is compleet zonder een bezoek aan Cape Point. (1,5 uur) 4. Simon's Town & pinguïnkolonie Simon's Town is de zetel van de SA marine en heeft een charmante kuststad sfeer en een levendige geschiedenis. Hier vindt je een bloeiende haven, een speelgoedmuseum, marine museum en tal van andere bezienswaardigheden - in de buurt is ook Boulders Beach, waar je de pinguïns kunt bewonderen tegen een extra vergoeding. (45 minuten) 5. Botanische tuinen van Kirstenbosch De botanische tuinen van Kirstenbosch zijn een oase van rust aan de voet van de berg Devil's Peak. Laat je betoveren en je zintuigen dwalen rond in de bezienswaardigheden, geuren en geluiden van dit weelderige bos. (45 minuten)

Van Kaapstad: Kaappunt, pinguïns en wijnproeverij

8. Van Kaapstad: Kaappunt, pinguïns en wijnproeverij

Je wordt om 8:00 uur opgehaald bij je centraal gelegen stadshotel of accommodatie in Kaapstad om de Cape Peninsula Tour te starten. Reis langs de prachtige Atlantische kust, langs de wereldberoemde stranden van Clifton en Camps Bay, Bakoven, Llandudno en door Hout Bay. Vervolg over de wereldberoemde Chapman's Peak Drive richting Kommetjie, een geweldige surfplek, de Slangkop Lighthouse, langs Misty Cliffs en verder door het schilderachtige kustplaatsje Scarborough tot je naar Kaap de Goede Hoop gaat in het Table Mountain National Park. Ontvang gratis thee / koffie en koekjes op het veel gefotografeerde uithangbord van Kaap de Goede Hoop voordat je verder rijdt om uiteindelijk op de Flying Dutchman-kabelbaan te springen (inclusief kosten) om naar het ongelooflijk mooie uitkijkpunt rond de voet van de oude Kaap te gaan Punt vuurtoren. Je volgende spannende stop is Boulders Beach, een populaire toeristische bestemming, om een kolonie Afrikaanse pinguïns te bekijken die zich daar in 1982 vestigde. Boulders Beach is een van de weinige plekken waar de pinguïns van dichtbij kunnen worden geobserveerd, vrij ronddwalend in een beschermd natuurgebied. natuurlijke omgeving. Promenades brengen u tot op een paar meter van de vogels. De lunch is normaal gesproken in Seaforth in de buurt van Boulders. Hun fish and chips is altijd een winnaar, maar dat geldt ook voor de rest van het menu. Daarna gaat het door Glen Cairn, Fish Hoek, Kalk Bay en over Boyes Drive voor een panoramisch uitzicht op False Bay, waar je misschien het geluk hebt om haaien of walvissen te spotten tijdens een korte stop naar de Shark Spotters uitkijkpunt. Niet ver hiervandaan bereik je de Constantia Valley Wine Route, een van de 9 routes in Zuid-Afrika. Onderweg wordt u getrakteerd op een proeverij van 5 heerlijke wijnen op een van de zorgvuldig geselecteerde landgoederen. Maak vervolgens een mooie rit terug naar uw hotel langs de botanische tuinen van Kirstenbosch, die u op uw eigen gemak kunt bezoeken door de hop-on hop-off-bus voor sightseeing in de stad of een Uber vanuit de stad te nemen. Dit is een tour van een hele dag en je bent pas rond 17.00 uur terug bij je hotel, maar het zal de meest memorabele dag van je bezoek aan Kaapstad zijn.

Kaapstad: spectaculaire botanische tuinen met rondleiding

9. Kaapstad: spectaculaire botanische tuinen met rondleiding

Ontdek een rijke verscheidenheid aan flora in de Company's Garden, die oorspronkelijk werd opgericht om de broodnodige voeding en geneeskrachtige kruiden te leveren aan zieke en ondervoede zeevarenden. Voel de geschiedenis van de tuinen die uitgroeiden tot een prachtige botanische site die nu veel verschillende invloeden herbergen, van de Nederlandse barok tot de Victoriaanse romantiek. Bekijk de oudste gecultiveerde boom in Zuid-Afrika en de rozentuin met zijn vele verschillende soorten gecultiveerde rozen. Vanaf hier gaat de botanische reis verder naar de Arderne Gardens, een Zuid-Afrikaans Provinciaal Erfgoed. The Gardens - met zijn schaduwrijke open plekken en vijvers in Japanse stijl - heeft een van de meest diverse en waardevolle collecties exotische bomen in Zuid-Afrika. Het omvat officieel een van de grootste bomen in Zuid-Afrika, de uitgestrekte Moreton Bay Fig. Deze boom werd samen met vijf andere trots uitgeroepen tot Champion Trees.

Van Kaapstad: Kaapse Schiereiland-dagtour met gids

10. Van Kaapstad: Kaapse Schiereiland-dagtour met gids

Maak je klaar voor een gedeelde of privérondleiding van een hele dag rond het Kaapse Schiereiland. Bezoek must-see plekken zoals Camps Bay, Hout Bay, Chap Mans Peak, Simon's Town, Kaap de Goede Hoop, en nog veel meer. De tour begint met ophalen bij hotels in Kaapstad. De eerste stop van de tour is Camps Bay, bekend om zijn fijne witte zand, natuurlijke rotszwembaden en uitzicht op de Twelve Apostles Mountains. Ga vervolgens verder langs de kustlijn en kom uit bij Houtbaai, gelegen in een vallei aan de Atlantische kust van het Kaapse Schiereiland. Bereid je daarna voor op een mooie rit in Kaapstad, vergelijkbaar met een rit langs de Amalfikust in Italië. Ontdek een schilderachtig uitzicht op de oceaan terwijl u reist. Bezoek dan Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste punt van het Afrikaanse continent. Neem een kabelbaan naar de vuurtoren van Cape Point en geniet van een adembenemend uitzicht op de bergketen en de Atlantische Oceaan. Ga later naar Penguins Colony in Simon's Town, waar je zwartvoetpinguïns (Zuid-Afrikaanse pinguïns) in hun natuurlijke habitat kunt zien. Een stop bij de Kirstenbosch Botanische Tuinen aan de oostelijke voet van de Tafelberg kan een optie zijn als de tijd het toelaat.

Sitemap Kirstenbosch Nationale Botanische Tuin

Wil je alle activiteiten in Kirstenbosch Nationale Botanische Tuin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kirstenbosch Nationale Botanische Tuin

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.966 beoordelingen

We kochten het dagticket en gebruikten de blauwe tour. Geweldige rit, veel informatie, een fantastisch uitzicht, als je op meerdere stations wilt uitstappen, is het raadzaam om 's ochtends vroeg te beginnen. Aangezien de reis zonder uitstappen een goede 3 uur duurt. We stapten uit in Kirstenbosch, de botanische tuin is prachtig aangelegd en nodigt uit tot verpozen. Helaas hadden we niet genoeg tijd voor verdere uitgangen, maar de andere stations zijn de moeite waard om nog een ritje op de blauwe tour te maken.

De tour was zeer bevredigend. U kunt alle toeristische plaatsen in de stad zien en informatie krijgen. Hoewel CT overdag veilig is, is het veel beter om als groep op te treden. De tourroute is goed georganiseerd, dus je kunt vroeg uitstappen en naar de V&A lopen en daar winkelen en eten.

Dit was van grote waarde voor mij, het was gemakkelijk te gebruiken op alle plaatsen waar we naartoe gingen, en stelde ons in staat om Kaapstad te zien en hoe geweldig het is, ik raad de 3-daagse pas aan

Hop on en hop off bus is de beste manier om de stad te zien. het is handig, gemakkelijk op tijd en overal waar we gaan zie je de rode bus. vond het geweldig!

deze bus is echt zo de moeite waard. je kunt de hoogtepunten van Kaapstad op een goedkope en heel makkelijke manier bekijken. top.