Kies data

Dingen om te doen Kiruna

Wat je niet wil missen in Kiruna

Kiruna: begeleide sneeuwscootertour en Zweedse Fika-ervaring

1. Kiruna: begeleide sneeuwscootertour en Zweedse Fika-ervaring

Schiet op in een beeldschoon winterwonderland tijdens deze begeleide sneeuwscootertocht vanuit Kiruna. Betreed de Lapse wildernis en maak kans om het noorderlicht te spotten. Geniet van een Zweedse fika-ervaring midden in de natuur. Je wordt opgehaald vanuit het comfort van je accommodatie in Kiruna. Spring aan boord van een comfortabele en klimaatgestuurde bus. Ontspan en geniet van het uitzicht op de wildernis op weg naar het basiskamp in Poikkijärvi. Trek warme schoenen, handschoenen en hoogwaardige winterkleding aan om ervoor te zorgen dat je het niet koud krijgt tijdens je avontuur. Trek met twee personen per sneeuwscooter de sneeuw in. Ervaar de sensatie van autorijden terwijl u de kans krijgt om te rijden en plaats te nemen op de passagiersstoel. Ga ver weg van de lichtvervuiling van de stad en zoek een mooie plek om de dansende kleuren van het noorderlicht te zien. Neem plaats voor een typische lokale ervaring met een fika van gloeiend hete koffie of thee en wat snoep. Keer terug naar je hotel met de bus aan het einde van je tour.

Kiruna: begeleide sneeuwscootertocht en jacht op noorderlicht

2. Kiruna: begeleide sneeuwscootertocht en jacht op noorderlicht

Ervaar de vrijheid en sereniteit van het rijden door de uitgestrekte wildernis van het Zweedse platteland van Lapland tijdens een begeleide sneeuwscooterrit. Spot het noorderlicht vanaf locaties ver weg van de lichtvervuiling van de stad en stop voor een traditionele Zweedse fika (thee- of koffiepauze). Nadat je bent opgehaald bij je hotel, reis je naar het kamp in Poikkijärvi, waar je avontuur begint. Trek je sneeuwscooteruitrusting en warme kleding aan voordat je op sneeuwscootersafari gaat. Breng vervolgens wat tijd door met het ontdekken van de beste plekken in de omgeving om het noorderlicht te zien zonder de lichtvervuiling van de stad. Stop voor een Zweedse fika met warme dranken en zoetigheden voordat je terugkeert naar je accommodatie na de sneeuwscooterrit.

Van Kiruna: husky-slee-avontuur met gids door het noorderlicht

3. Van Kiruna: husky-slee-avontuur met gids door het noorderlicht

Ga mee op een nachtelijke excursie vanuit Kiruna en begin aan een begeleide sledetocht in de besneeuwde Arctische wildernis. Bestuur je eigen husky-slee terwijl je de natuur in trekt en het noorderlicht probeert te spotten. Sluit uw avond af met een warm drankje en een zoete lekkernij rond een gezellig vuur. Begin je buitenavontuur met een handige pick-up van Kiruna en reis naar het gehucht Kalixforsbron. Hier ontmoet je je gids en maak je kennis met de husky's die al het zware werk van de avond zullen doen. Kleed je aan in de winterkleding die voor je is voorzien en luister terwijl je gids gedetailleerde instructies geeft over hoe je met de honden moet omgaan en hoe je ze moet inspannen en hoe je je slee moet besturen. Ga vervolgens het donker in om het winterse landschap te ervaren. Laat je veilig door het landschap trekken en bewonder het met sneeuw bedekte moerasland terwijl je langs hoge bomen en over bevroren meren zoeft. Met een beetje geluk kun je ook de aurora borealis zien dansen in de nachtelijke hemel erboven. Ga aan het einde van je huskytocht terug naar het basiskamp in Kalixforsbron en warm je op rond een open vuur in een traditionele Noordse tipi. Drink een warme kop koffie of thee en geniet van een smakelijke Zweedse fika voordat je weer in een busje stapt voor je terugreis naar Kiruna.

Kiruna: noorderlichttour met diner

4. Kiruna: noorderlichttour met diner

Begin met het ophalen van je hotel in Kiruna en reis naar het dorp Abisko. We zullen heerlijk dineren in Abisko Mountain Lodge. Ga na het diner op zoek naar het spectaculaire natuurverschijnsel van het noorderlicht. Zoek met je ervaren gids de ideale locatie om een glimp op te vangen van levendige kleuren die dansen in de nachtelijke hemel. De locatie varieert en is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden. Een professionele fotograaf maakt verschillende foto's en video's van het noorderlicht, die je na de tour worden toegestuurd. Geniet van een warm drankje terwijl je rond het vuur verzamelt om de prachtige lucht te bewonderen. Hoor een klein beetje over de geschiedenis van de regio en de bijbehorende legendes. Zodra de tour is afgelopen, keert u terug naar Kiruna.

Kiruna: sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

5. Kiruna: sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

In de diepe sneeuw loop je het beste met sneeuwschoenen. Nadat we je hebben opgehaald in het centrum van de stad Kiruna, brengen we je naar ons huis in Kalixforsbron, waar je je winterkleding aantrekt. Sneeuwschoenen worden al duizenden jaren gebruikt als een manier om de diepe sneeuw te doorkruisen door je gewicht te spreiden zodat je niet wegzakt. Tijdens de wandeling vertelt je gids je over de natuur en dieren in het wild in de Zweedse toendra. We houden sporen van dieren in de gaten en sporen om te identificeren. Je leert hoe je droog brandhout kunt vinden in het besneeuwde bos om een verwarmend vuur te maken. Om je overlevingstechnieken in de barre arctische omgeving verder uit te breiden, kun je ijsvissen op het bevroren meer van Sir Folke. Thuis warmen we op rond een open vuur in onze Scandinavische tipi met warme soep en sandwiches en traditionele Zweedse Fika. Daarna brengen we je terug naar Kiruna Town.

Kiruna: Husky-ochtendtour met eigen aandrijving

6. Kiruna: Husky-ochtendtour met eigen aandrijving

Ontdek de arctische natuur bij daglicht door met een hondenslee door de verse ochtendsneeuw te rijden. Nadat we u hebben opgehaald in de stad Kiruna, brengen we u naar ons huis in Kalixforsbron, waar u onze honden zult ontmoeten en u zult aankleden in warme winterkleding en schoenen die wij verstrekken. Meestal wordt u geleerd hoe u met de honden moet omgaan en hoe u ze moet inspannen. Twee deelnemers delen een slee en sturen en zitten om de beurt. Voor de veiligheid van u en onze husky's krijgt de gids een gedetailleerde instructie voordat u de natuur intrekt. We steken bevroren meren over, doorkruisen stille bossen en uitgestrekte moerassen terwijl we uitkijken naar lokale dieren in het wild. Met een beetje geluk kunt u rendieren, elanden, poolhazen of zelfs "Ripa", de sneeuwhoen, Kiruna's officiële vogel, spotten. Zorg ervoor dat je een camera meeneemt, want deze tour is geweldig voor foto's! Thuis warmen we op rond een open vuur in onze Scandinavische tipi met warme soep en sandwiches en traditionele Zweedse Fika. Daarna brengen we je weer terug.

Kiruna: begeleide middagrit met uw eigen hondensledetocht

7. Kiruna: begeleide middagrit met uw eigen hondensledetocht

Vaar door het besneeuwde platteland van Zweeds Lapland op een begeleide hondenslee-avontuur terwijl de lucht overgaat in schemerige avondtinten. Leer zelf hoe je met de honden om moet gaan op deze duurzame manier van transport die dateert uit 1980 voor Christus. Neem een welverdiende pauze naast een open vuur in een Nordic-tent. Ga aan de slag in Kalixforsbron, waar je de honden ontmoet en je aankleedt in de warme winterkleding en schoenen die aanwezig zijn. Leer hoe je met de honden om moet gaan en ze moet tuigen. Profiteer van een gedetailleerde veiligheidsbriefing voordat je het besneeuwde landschap onder de sprankelende poolnachthemel intrekt. Werk samen met de goedgetrainde husky's terwijl je door de wit bedekte wildernis langs de Kalix-rivier wordt getrokken. Warm daarna op rond een open vuur in een Nordic Ten met een traditionele Zweedse Fika.

Kiruna: noorderlichttour met fotograaf/gids

8. Kiruna: noorderlichttour met fotograaf/gids

Ga op jacht naar het noorderlicht in Kiruna tijdens een begeleide aurora-fotografietour. Zoek een gebied met een heldere lucht en stel je camera in om foto's te maken van het ongrijpbare natuurverschijnsel. Kijk naar de lichten terwijl je warm blijft bij het vuur en geniet van warme dranken. Laat je ophalen bij je accommodatie in Kiruna en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor de nacht. Laat je deskundige team een geschikte locatie met een heldere lucht vinden om je kamp op te slaan. Krijg hulp bij het instellen van je eigen camera zodat je wat foto's van het noorderlicht kunt maken. Wacht om een glimp van helder groen op te vangen om de sterrenhemel te verlichten. Je gids maakt ook enkele foto's van jou en de aurora in de lucht. Kijk hoe de aurora boven je danst terwijl je luistert naar het knetterende kampvuur dat je warm en gezellig houdt. Ontvang warme dranken en denk na over je magische nacht terwijl je terugkeert naar Kiruna.

Andere activiteiten in Kiruna

Wil je alle activiteiten in Kiruna ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.