Ontdek het beste van
Kiruna

Onze aanbevelingen voor Kiruna

Van Kiruna: noorderlichttour door het Abisko Nationaal Park

1. Van Kiruna: noorderlichttour door het Abisko Nationaal Park

Jaag op de meest comfortabele manier op de aurora's in een verwarmde minibus! We gaan met een minibus de poolnacht in, helemaal naar het wereldberoemde Abisko National Park en hopelijk krijgen we onderweg of onderweg wat noorderlicht te zien. We stoppen op alle goede plekken om de aurora te spotten. Als we Aurora Borealis aan de nachtelijke hemel zien, zullen we stoppen om foto's te maken van het prachtige hemelfenomeen. De gids helpt je om foto's van jezelf te maken als je dat wilt. In Abisko maken we een korte wandeling door de Abisko-kloof en hopelijk zien we het natuurfenomeen dansen in een donkere nachtelijke hemel. We serveren Zweedse fika, warm rode bosbessensap en zoete snacks van de plaatselijke bakker terwijl we naar de hemel kijken of het noorderlicht verschijnt. De afstand tussen het centrum van Kiruna en het dorp Abisko bedraagt ongeveer 95 km enkele reis. We kunnen niet garanderen dat we tijdens de tour het noorderlicht zien, omdat het een natuurverschijnsel is waar we geen controle over hebben. Maar we zullen ons best doen om u te helpen het te vinden =)

Kiruna: Sneeuwscootertocht met gids en Zweedse Fika-ervaring

2. Kiruna: Sneeuwscootertocht met gids en Zweedse Fika-ervaring

Begeef je in een perfect winterwonderland tijdens deze begeleide sneeuwscootertocht vanuit Kiruna. Sneeuwscooteren door de prachtige natuur van Zweeds Lapland. U zult kunnen genieten van de verscheidenheid van ons prachtige landschap in de omgeving, en misschien hebben we geluk en zien we ook dieren in het wild. Zoals elanden, rendieren, vossen etc. Onze gidsen zijn deskundige natuurliefhebbers met een passie voor buitenavonturen. We zullen ons best doen om u een onvergetelijke dag op de sneeuwscooter te bezorgen door u een echte ervaring te geven met nieuwe sneeuwscooters en uitrusting van hoge kwaliteit.

Kiruna: Sneeuwscootertocht met gids en noorderlichtjacht

3. Kiruna: Sneeuwscootertocht met gids en noorderlichtjacht

Ervaar de vrijheid en sereniteit van het rijden door de wildernis van het platteland van Zweeds Lapland tijdens een begeleide sneeuwscooterrit. Ontdek het noorderlicht vanaf locaties ver weg van de lichtvervuiling van de stad en stop voor een Zweedse fika, zoete snacks van de plaatselijke bakker en warm bosbessensap. Het startpunt van onze tochten is in Poikkijärvi, een dorp aan de rivier de Torner, 15 km van de stad Kiruna. In het kamp wordt u uitgerust met sneeuwscooteruitrusting van hoge kwaliteit, bedoeld voor sneeuwscooteravonturen in het Arctische klimaat. Sneeuwscooteruitrusting: overall, schoenen, handschoenen, gezichtsmasker, helmen en wollen sokken. U komt dus met uw eigen kleding en wij zorgen voor de extra toplaag op maat voor buiten. Als we aangekleed en klaar zijn, gaan we naar de sneeuwscooters voor veiligheidsinstructies en leren we je hoe je de sneeuwscooter moet besturen. Nog nooit met een sneeuwscooter gereden? -Geen probleem! Iedereen is de eerste keer een beginner. Onze ervaren gids leert je op een veilige en leuke manier autorijden, zodat we de best mogelijke ervaring hebben. Aan het einde van de tour voelt het alsof het een fluitje van een cent is. Als bestuurder van de sneeuwscooter heeft u een geldig rijbewijs nodig voor de auto in uw land, als passagier hoeft u alleen uw camera mee te nemen om enkele van uw momenten op foto vast te leggen. Oké, laat het plezier beginnen. We gaan een tocht maken van ongeveer 32 km door de verscheidenheid aan landschappen in de omgeving aan de rivier, meren, bossen en bergen. Je bevindt je in het winterwonderland. Ver weg van de lichtvervuiling rondom de stad. De donkere lucht vergroot je kansen om Aurora Borealis in de lucht te zien dansen. Halverwege stoppen we voor een Zweedse fika. Dit is een goede plek om van bestuurder te wisselen als u op een gedeelde sneeuwscooter gaat. Wij helpen u uw herinneringen met foto's te vereeuwigen, zodat u naar deze plek kunt terugkeren wanneer u maar wilt. Terug in het kamp kleden we ons om en brengt de minibus je terug naar je accommodatie. (We kunnen niet garanderen dat het noorderlicht zichtbaar is, omdat het een weersverschijnsel is waar we geen controle over hebben. Maar we kunnen wel garanderen dat we ons best zullen doen om je toch een geweldige ervaring te bezorgen.)

Kiruna: sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

4. Kiruna: sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

In de diepe sneeuw loop je het beste met sneeuwschoenen. Nadat we je hebben opgehaald in het centrum van de stad Kiruna, brengen we je naar ons huis in Kalixforsbron, waar je je winterkleding aantrekt. Sneeuwschoenen worden al duizenden jaren gebruikt als een manier om de diepe sneeuw te doorkruisen door je gewicht te spreiden zodat je niet wegzakt. Tijdens de wandeling vertelt je gids je over de natuur en dieren in het wild in de Zweedse toendra. We houden sporen van dieren in de gaten en sporen om te identificeren. Je leert hoe je droog brandhout kunt vinden in het besneeuwde bos om een verwarmend vuur te maken. Om je overlevingstechnieken in de barre arctische omgeving verder uit te breiden, kun je ijsvissen op het bevroren meer van Sir Folke. Thuis warmen we op rond een open vuur in onze Scandinavische tipi met warme soep en sandwiches en traditionele Zweedse Fika. Daarna brengen we je terug naar Kiruna Town.

Vanuit Abisko: Hondenslee excursie naar Kiruna met Fika

5. Vanuit Abisko: Hondenslee excursie naar Kiruna met Fika

Breng de dag door met een hondenslee door de spannende wildernis en stop bij het wilderniskamp voor wat Zweedse Fika, maak kennis met de sledehonden en reis dan terug naar het beginpunt. Tijdens het hondenslee-avontuur bestuurt je professionele musher/gids een slee die plaats biedt aan maximaal vier gasten. De slede wordt bestuurd door een professionele musher, zodat je verzekerd bent van de hoogste veiligheid en gezonde gasten van bijna elk niveau kunnen genieten van dit unieke hondenslee-avontuur. Terwijl je professionele musher het team honden bestuurt, kun jij achterover leunen, ontspannen, veel foto's nemen en genieten van elke seconde van je tijd in de Arctische wildernis. Ongeveer halverwege het hondenslee-avontuur stoppen we bij ons afgelegen Arctische wilderniskamp waar je gids een warm vuur, gloeiend hete drankjes en klassieke Zweedse Fika bereidt. Een voorbeeld van wat er geserveerd kan worden is een warme kop koffie of thee en dampende kaneelbroodjes. Breng wat één-op-één tijd door met je honden, want ze vinden het heerlijk om te knuffelen en genieten van een buikmassage in ruil voor de sensatie om achter hen aan te rijden in een klassiek hondenslee-avontuur. Nadat je de kans hebt gehad om te ontspannen bij het vuur, springen we weer op de hondenslee en gaan we verder met ons 10 - 12 KM lange circuit.

Abisko: Aurora sneeuwschoenwandelen

6. Abisko: Aurora sneeuwschoenwandelen

Leg het ware gevoel van een winternacht in het noordpoolgebied vast. Je gids neemt je mee om de winterse manier van bewegen met sneeuwschoenen te leren. Al wandelend door de sneeuw ervaar je hoe het melkachtige licht van de maan en de sterren betoverende schaduwen door de sneeuwvelden werpen. In Abisko leven in de winter veel dieren in het berkenbos, dus de kans om veel sporen te zien is vrij groot. Hoogstwaarschijnlijk ziet u sporen van boshazen, sneeuwhoenders, vossen, lemmingen en als u geluk heeft, ziet u misschien zelfs sporen van een eland. Tijdens de tour houden we een pauze en genieten we van wat warm bessensap terwijl het enige geluid dat je hoort het geruis van het bos en de heuvels is. Als je geluk hebt, zie je misschien zelfs het noorderlicht dansen over het meer Torneträsk en over de bergtoppen. Bij volle maan en een heldere hemel heb je ook een spectaculair uitzicht over het Abisko-gebergte met een van de beroemdste bergformaties van Zweden, Lapporten, een U-vallei gebeeldhouwd door de ijstijd.

Geniet van de Aurora Show op de top van de berg inc tipi diner

7. Geniet van de Aurora Show op de top van de berg inc tipi diner

Geniet van een magische avond rond het knisperende vuur in de tipi buiten de prachtige Lodge Máttaráhkka, waar je ook de rendieren kunt bezoeken. Nadat we hebben genoten van het tipi-diner, rijden we met gemakkelijk te manoeuvreren sneeuwscooters naar de top van Mt. Ednamvárri, weg van de lichtvervuiling. De bergtop biedt eindeloze uitzichten over de Arctische toendra en de Abisko Alpen. De gids neemt een camera mee en maakt de hele avond foto's voor je herinneringen. Welkom bij ons thuis! Inclusief: Vervoer van en naar je hotel Arctische kleding lenen 1 sneeuwscooter voor 2 personen (gedeeld met een andere persoon) Foto's van de avond Bezoek aan de rendieren 2-gangendiner in de prachtige Máttaráhkká - Noorderlicht Lodge

Vanuit Abisko: Verken het Icehotel

8. Vanuit Abisko: Verken het Icehotel

Je reis begint met het ontmoeten van je gids en de reis door de bergen en de bossen van het magische Zweeds Lapland. Bij aankomst in het ICEHOTEL ontvangt u uw toegangsticket en kunt u 's werelds eerste hotel volledig gemaakt van ijs verkennen! Bewonder de verbazingwekkende individueel gebeeldhouwde Art Suites, Ice Rooms en Ice Church terwijl je leert hoe dit unieke hotel elk jaar wordt ontworpen en gecreëerd. Ga ten slotte naar de Ice Bar om te genieten van een van de coolste drankjes die je waarschijnlijk ooit zult hebben! Na de tour heb je de kans om te lunchen in het comfortabele restaurant, een kopje koffie te drinken in de stijlvolle bar of wat souvenirs te kopen van je ervaring in dit werkelijk fantastische hotel, voordat je terugkeert naar Abisko en Björkliden. Het Icehotel ligt in een klein dorpje genaamd Jukkasjärvi, op ongeveer vijftien minuten van de luchthaven van Kiruna. Vanwege deze nabijheid van de luchthaven van Kiruna, kiezen veel van onze gasten ervoor om deze spannende dagtrip te boeken op de laatste dag van hun reis naar Abisko, waarbij ze de tour in wezen gebruiken als een goedkope en naadloze manier om te genieten van een leuke dagtrip die hen meeneemt in de richting van de stad en de luchthaven. U bent van harte welkom om uw koffers mee te nemen op deze dagtocht en vervolgens een bus of taxi rechtstreeks van het Icehotel naar Kiruna Airport of naar een ander hotel in Kiruna te nemen. Deze strategie werkt vooral goed voor klanten die naar Stockholm vliegen op een van de middagvluchten vanaf Kiruna Airport. Het winterhotel wordt tijdens de vroege winter gebouwd en is dus meestal half december klaar. Voor die tijd heb je nog toegang tot het geweldige ICEHOTEL 365, waar gasten dankzij nieuwe technologie in combinatie met traditionele bouwmethodes het hele jaar door in een sprankelende, ijskoude omgeving kunnen stappen. Inbegrepen in het ICEHOTEL 365-gebouw is de Ice Bar, wat betekent dat u deze ook in de vroege winter kunt bezoeken. De minimumleeftijd voor deze activiteit is 5 jaar. STARTPUNT We halen je op bij elk hotel in Abisko of Björkliden. INFORMATIE OPHALEN Als je in Abisko verblijft, zorg dan dat je vanaf 09:15 uur klaarstaat om opgehaald te worden bij je hotel. Als je in Björkliden verblijft, is de ophaaltijd 09:00 uur. RETOUR TIJDEN Vertrek vanaf Jukkasjärvi 14:00 uur. Alle gasten keerden om 16.00 uur terug naar hun hotel.

Ervaar de majestueuze Auroras Kiruna-Abisko & Tipi Diner

9. Ervaar de majestueuze Auroras Kiruna-Abisko & Tipi Diner

Geniet van een magische avond in de prachtige Máttaráhkká Northern Lights Lodge, die prachtig buiten de stadslichten ligt met een groot open uitzicht op de bergen. Samen met de plaatselijke gids begint je avond met een bezoek aan de rendieren naast de lodge, waar we ook een groot tipi-diner rond het vuur zullen hebben. Na genoten te hebben van een goede BBQ-maaltijd gaan we op pad met een warm en comfortabel busje dat je over rustige wegen door Lapland rijdt naar de allerbeste uitkijkpunten om het majestueuze noorderlicht te zien. Onze route ligt tussen Kiruna en Abisko National Park. Welkom bij ons thuis! De tour is inclusief: Transfer van en naar je hotel in Kiruna C Arctische kleding lenen. Donsjack, broek en winterlaarzen BBQ maaltijd in de tipi Bezoek aan de rendieren Foto's van de avond

Aurora jacht op sneeuwscooter - kleine groepen

10. Aurora jacht op sneeuwscooter - kleine groepen

Met kleine groepen van maximaal 6 deelnemers leren we je hoe je veilig kunt rijden terwijl je geniet van de natuur om je heen en hopelijk een glimp opvangt van het Noorderlicht. Elke sneeuwscooter wordt gedeeld door 2 personen. We beginnen je avontuur met een handige ophaalservice in de stad Kiruna, die je naar ons gezellige huis in Kalixforsbron brengt. Hier ontmoet je je gids en krijg je warme winterkleding en schoeisel aan, door ons geleverd. Leer omgaan met de krachtige sneeuwscooters onder begeleiding van onze goed opgeleide sneeuwscootergidsen. Onze widetrack sneeuwscooters bieden plaats aan twee deelnemers die om de beurt sturen en genieten van de rit. Om de veiligheid te garanderen geeft onze deskundige gids gedetailleerde instructies voordat je aan je reis door de ongerepte Arctische wildernis begint. Neem je camera mee om het noorderlicht aan de nachtelijke hemel vast te leggen. Als we geen geluk hebben met het noorderlicht is er nog genoeg te doen. Tijdens je verkenningstocht rijd je over bevroren meren, door vredige bossen en verken je uitgestrekte moerasgebieden, terwijl je een oogje in het zeil houdt voor de plaatselijke wilde dieren. Met een beetje geluk zie je rendieren, elanden, poolhazen of zelfs "Ripa", de officiële vogel van Kiruna. We zullen zeker hun sporen in de sneeuw vinden en identificeren. We warmen ons op rond een open vuur en eten Zweedse Fika met koffie en koekjes. Hier kunnen we praten over de mythen en de wetenschap rond het noorderlicht, de arctische dierenwereld en de noordelijke cultuur. Na de tocht zorgen we voor een rit terug naar je vertrekpunt, zodat je dierbare herinneringen overhoudt aan je arctische avontuur. We raden je aan om je warm aan te kleden met een bivakmuts of sjaal en meer laagjes aan te trekken voor meer comfort. Voor brildragers: overweeg contactlenzen.

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Kiruna

Van Kiruna: noorderlichttour door het Abisko Nationaal Park

Van Kiruna: noorderlichttour door het Abisko Nationaal Park

Jaag op de meest comfortabele manier op de aurora's in een verwarmde minibus! We gaan met een minibus de poolnacht in, helemaal naar het wereldberoemde Abisko National Park en hopelijk krijgen we onderweg of onderweg wat noorderlicht te zien. We stoppen op alle goede plekken om de aurora te spotten. Als we Aurora Borealis aan de nachtelijke hemel zien, zullen we stoppen om foto's te maken van het prachtige hemelfenomeen. De gids helpt je om foto's van jezelf te maken als je dat wilt. In Abisko maken we een korte wandeling door de Abisko-kloof en hopelijk zien we het natuurfenomeen dansen in een donkere nachtelijke hemel. We serveren Zweedse fika, warm rode bosbessensap en zoete snacks van de plaatselijke bakker terwijl we naar de hemel kijken of het noorderlicht verschijnt. De afstand tussen het centrum van Kiruna en het dorp Abisko bedraagt ongeveer 95 km enkele reis. We kunnen niet garanderen dat we tijdens de tour het noorderlicht zien, omdat het een natuurverschijnsel is waar we geen controle over hebben. Maar we zullen ons best doen om u te helpen het te vinden =)

Kiruna: Sneeuwscootertocht met gids en Zweedse Fika-ervaring

Kiruna: Sneeuwscootertocht met gids en Zweedse Fika-ervaring

Begeef je in een perfect winterwonderland tijdens deze begeleide sneeuwscootertocht vanuit Kiruna. Sneeuwscooteren door de prachtige natuur van Zweeds Lapland. U zult kunnen genieten van de verscheidenheid van ons prachtige landschap in de omgeving, en misschien hebben we geluk en zien we ook dieren in het wild. Zoals elanden, rendieren, vossen etc. Onze gidsen zijn deskundige natuurliefhebbers met een passie voor buitenavonturen. We zullen ons best doen om u een onvergetelijke dag op de sneeuwscooter te bezorgen door u een echte ervaring te geven met nieuwe sneeuwscooters en uitrusting van hoge kwaliteit.

Kiruna: Sneeuwscootertocht met gids en noorderlichtjacht

Kiruna: Sneeuwscootertocht met gids en noorderlichtjacht

Ervaar de vrijheid en sereniteit van het rijden door de wildernis van het platteland van Zweeds Lapland tijdens een begeleide sneeuwscooterrit. Ontdek het noorderlicht vanaf locaties ver weg van de lichtvervuiling van de stad en stop voor een Zweedse fika, zoete snacks van de plaatselijke bakker en warm bosbessensap. Het startpunt van onze tochten is in Poikkijärvi, een dorp aan de rivier de Torner, 15 km van de stad Kiruna. In het kamp wordt u uitgerust met sneeuwscooteruitrusting van hoge kwaliteit, bedoeld voor sneeuwscooteravonturen in het Arctische klimaat. Sneeuwscooteruitrusting: overall, schoenen, handschoenen, gezichtsmasker, helmen en wollen sokken. U komt dus met uw eigen kleding en wij zorgen voor de extra toplaag op maat voor buiten. Als we aangekleed en klaar zijn, gaan we naar de sneeuwscooters voor veiligheidsinstructies en leren we je hoe je de sneeuwscooter moet besturen. Nog nooit met een sneeuwscooter gereden? -Geen probleem! Iedereen is de eerste keer een beginner. Onze ervaren gids leert je op een veilige en leuke manier autorijden, zodat we de best mogelijke ervaring hebben. Aan het einde van de tour voelt het alsof het een fluitje van een cent is. Als bestuurder van de sneeuwscooter heeft u een geldig rijbewijs nodig voor de auto in uw land, als passagier hoeft u alleen uw camera mee te nemen om enkele van uw momenten op foto vast te leggen. Oké, laat het plezier beginnen. We gaan een tocht maken van ongeveer 32 km door de verscheidenheid aan landschappen in de omgeving aan de rivier, meren, bossen en bergen. Je bevindt je in het winterwonderland. Ver weg van de lichtvervuiling rondom de stad. De donkere lucht vergroot je kansen om Aurora Borealis in de lucht te zien dansen. Halverwege stoppen we voor een Zweedse fika. Dit is een goede plek om van bestuurder te wisselen als u op een gedeelde sneeuwscooter gaat. Wij helpen u uw herinneringen met foto's te vereeuwigen, zodat u naar deze plek kunt terugkeren wanneer u maar wilt. Terug in het kamp kleden we ons om en brengt de minibus je terug naar je accommodatie. (We kunnen niet garanderen dat het noorderlicht zichtbaar is, omdat het een weersverschijnsel is waar we geen controle over hebben. Maar we kunnen wel garanderen dat we ons best zullen doen om je toch een geweldige ervaring te bezorgen.)

Kiruna: sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

Kiruna: sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

In de diepe sneeuw loop je het beste met sneeuwschoenen. Nadat we je hebben opgehaald in het centrum van de stad Kiruna, brengen we je naar ons huis in Kalixforsbron, waar je je winterkleding aantrekt. Sneeuwschoenen worden al duizenden jaren gebruikt als een manier om de diepe sneeuw te doorkruisen door je gewicht te spreiden zodat je niet wegzakt. Tijdens de wandeling vertelt je gids je over de natuur en dieren in het wild in de Zweedse toendra. We houden sporen van dieren in de gaten en sporen om te identificeren. Je leert hoe je droog brandhout kunt vinden in het besneeuwde bos om een verwarmend vuur te maken. Om je overlevingstechnieken in de barre arctische omgeving verder uit te breiden, kun je ijsvissen op het bevroren meer van Sir Folke. Thuis warmen we op rond een open vuur in onze Scandinavische tipi met warme soep en sandwiches en traditionele Zweedse Fika. Daarna brengen we je terug naar Kiruna Town.

Vanuit Abisko: Hondenslee excursie naar Kiruna met Fika

Vanuit Abisko: Hondenslee excursie naar Kiruna met Fika

Breng de dag door met een hondenslee door de spannende wildernis en stop bij het wilderniskamp voor wat Zweedse Fika, maak kennis met de sledehonden en reis dan terug naar het beginpunt. Tijdens het hondenslee-avontuur bestuurt je professionele musher/gids een slee die plaats biedt aan maximaal vier gasten. De slede wordt bestuurd door een professionele musher, zodat je verzekerd bent van de hoogste veiligheid en gezonde gasten van bijna elk niveau kunnen genieten van dit unieke hondenslee-avontuur. Terwijl je professionele musher het team honden bestuurt, kun jij achterover leunen, ontspannen, veel foto's nemen en genieten van elke seconde van je tijd in de Arctische wildernis. Ongeveer halverwege het hondenslee-avontuur stoppen we bij ons afgelegen Arctische wilderniskamp waar je gids een warm vuur, gloeiend hete drankjes en klassieke Zweedse Fika bereidt. Een voorbeeld van wat er geserveerd kan worden is een warme kop koffie of thee en dampende kaneelbroodjes. Breng wat één-op-één tijd door met je honden, want ze vinden het heerlijk om te knuffelen en genieten van een buikmassage in ruil voor de sensatie om achter hen aan te rijden in een klassiek hondenslee-avontuur. Nadat je de kans hebt gehad om te ontspannen bij het vuur, springen we weer op de hondenslee en gaan we verder met ons 10 - 12 KM lange circuit.

Abisko: Aurora sneeuwschoenwandelen

Abisko: Aurora sneeuwschoenwandelen

Leg het ware gevoel van een winternacht in het noordpoolgebied vast. Je gids neemt je mee om de winterse manier van bewegen met sneeuwschoenen te leren. Al wandelend door de sneeuw ervaar je hoe het melkachtige licht van de maan en de sterren betoverende schaduwen door de sneeuwvelden werpen. In Abisko leven in de winter veel dieren in het berkenbos, dus de kans om veel sporen te zien is vrij groot. Hoogstwaarschijnlijk ziet u sporen van boshazen, sneeuwhoenders, vossen, lemmingen en als u geluk heeft, ziet u misschien zelfs sporen van een eland. Tijdens de tour houden we een pauze en genieten we van wat warm bessensap terwijl het enige geluid dat je hoort het geruis van het bos en de heuvels is. Als je geluk hebt, zie je misschien zelfs het noorderlicht dansen over het meer Torneträsk en over de bergtoppen. Bij volle maan en een heldere hemel heb je ook een spectaculair uitzicht over het Abisko-gebergte met een van de beroemdste bergformaties van Zweden, Lapporten, een U-vallei gebeeldhouwd door de ijstijd.

Geniet van de Aurora Show op de top van de berg inc tipi diner

Geniet van de Aurora Show op de top van de berg inc tipi diner

Geniet van een magische avond rond het knisperende vuur in de tipi buiten de prachtige Lodge Máttaráhkka, waar je ook de rendieren kunt bezoeken. Nadat we hebben genoten van het tipi-diner, rijden we met gemakkelijk te manoeuvreren sneeuwscooters naar de top van Mt. Ednamvárri, weg van de lichtvervuiling. De bergtop biedt eindeloze uitzichten over de Arctische toendra en de Abisko Alpen. De gids neemt een camera mee en maakt de hele avond foto's voor je herinneringen. Welkom bij ons thuis! Inclusief: Vervoer van en naar je hotel Arctische kleding lenen 1 sneeuwscooter voor 2 personen (gedeeld met een andere persoon) Foto's van de avond Bezoek aan de rendieren 2-gangendiner in de prachtige Máttaráhkká - Noorderlicht Lodge

Vanuit Abisko: Verken het Icehotel

Vanuit Abisko: Verken het Icehotel

Je reis begint met het ontmoeten van je gids en de reis door de bergen en de bossen van het magische Zweeds Lapland. Bij aankomst in het ICEHOTEL ontvangt u uw toegangsticket en kunt u 's werelds eerste hotel volledig gemaakt van ijs verkennen! Bewonder de verbazingwekkende individueel gebeeldhouwde Art Suites, Ice Rooms en Ice Church terwijl je leert hoe dit unieke hotel elk jaar wordt ontworpen en gecreëerd. Ga ten slotte naar de Ice Bar om te genieten van een van de coolste drankjes die je waarschijnlijk ooit zult hebben! Na de tour heb je de kans om te lunchen in het comfortabele restaurant, een kopje koffie te drinken in de stijlvolle bar of wat souvenirs te kopen van je ervaring in dit werkelijk fantastische hotel, voordat je terugkeert naar Abisko en Björkliden. Het Icehotel ligt in een klein dorpje genaamd Jukkasjärvi, op ongeveer vijftien minuten van de luchthaven van Kiruna. Vanwege deze nabijheid van de luchthaven van Kiruna, kiezen veel van onze gasten ervoor om deze spannende dagtrip te boeken op de laatste dag van hun reis naar Abisko, waarbij ze de tour in wezen gebruiken als een goedkope en naadloze manier om te genieten van een leuke dagtrip die hen meeneemt in de richting van de stad en de luchthaven. U bent van harte welkom om uw koffers mee te nemen op deze dagtocht en vervolgens een bus of taxi rechtstreeks van het Icehotel naar Kiruna Airport of naar een ander hotel in Kiruna te nemen. Deze strategie werkt vooral goed voor klanten die naar Stockholm vliegen op een van de middagvluchten vanaf Kiruna Airport. Het winterhotel wordt tijdens de vroege winter gebouwd en is dus meestal half december klaar. Voor die tijd heb je nog toegang tot het geweldige ICEHOTEL 365, waar gasten dankzij nieuwe technologie in combinatie met traditionele bouwmethodes het hele jaar door in een sprankelende, ijskoude omgeving kunnen stappen. Inbegrepen in het ICEHOTEL 365-gebouw is de Ice Bar, wat betekent dat u deze ook in de vroege winter kunt bezoeken. De minimumleeftijd voor deze activiteit is 5 jaar. STARTPUNT We halen je op bij elk hotel in Abisko of Björkliden. INFORMATIE OPHALEN Als je in Abisko verblijft, zorg dan dat je vanaf 09:15 uur klaarstaat om opgehaald te worden bij je hotel. Als je in Björkliden verblijft, is de ophaaltijd 09:00 uur. RETOUR TIJDEN Vertrek vanaf Jukkasjärvi 14:00 uur. Alle gasten keerden om 16.00 uur terug naar hun hotel.

Ervaar de majestueuze Auroras Kiruna-Abisko & Tipi Diner

Ervaar de majestueuze Auroras Kiruna-Abisko & Tipi Diner

Geniet van een magische avond in de prachtige Máttaráhkká Northern Lights Lodge, die prachtig buiten de stadslichten ligt met een groot open uitzicht op de bergen. Samen met de plaatselijke gids begint je avond met een bezoek aan de rendieren naast de lodge, waar we ook een groot tipi-diner rond het vuur zullen hebben. Na genoten te hebben van een goede BBQ-maaltijd gaan we op pad met een warm en comfortabel busje dat je over rustige wegen door Lapland rijdt naar de allerbeste uitkijkpunten om het majestueuze noorderlicht te zien. Onze route ligt tussen Kiruna en Abisko National Park. Welkom bij ons thuis! De tour is inclusief: Transfer van en naar je hotel in Kiruna C Arctische kleding lenen. Donsjack, broek en winterlaarzen BBQ maaltijd in de tipi Bezoek aan de rendieren Foto's van de avond

Aurora jacht op sneeuwscooter - kleine groepen

Aurora jacht op sneeuwscooter - kleine groepen

Met kleine groepen van maximaal 6 deelnemers leren we je hoe je veilig kunt rijden terwijl je geniet van de natuur om je heen en hopelijk een glimp opvangt van het Noorderlicht. Elke sneeuwscooter wordt gedeeld door 2 personen. We beginnen je avontuur met een handige ophaalservice in de stad Kiruna, die je naar ons gezellige huis in Kalixforsbron brengt. Hier ontmoet je je gids en krijg je warme winterkleding en schoeisel aan, door ons geleverd. Leer omgaan met de krachtige sneeuwscooters onder begeleiding van onze goed opgeleide sneeuwscootergidsen. Onze widetrack sneeuwscooters bieden plaats aan twee deelnemers die om de beurt sturen en genieten van de rit. Om de veiligheid te garanderen geeft onze deskundige gids gedetailleerde instructies voordat je aan je reis door de ongerepte Arctische wildernis begint. Neem je camera mee om het noorderlicht aan de nachtelijke hemel vast te leggen. Als we geen geluk hebben met het noorderlicht is er nog genoeg te doen. Tijdens je verkenningstocht rijd je over bevroren meren, door vredige bossen en verken je uitgestrekte moerasgebieden, terwijl je een oogje in het zeil houdt voor de plaatselijke wilde dieren. Met een beetje geluk zie je rendieren, elanden, poolhazen of zelfs "Ripa", de officiële vogel van Kiruna. We zullen zeker hun sporen in de sneeuw vinden en identificeren. We warmen ons op rond een open vuur en eten Zweedse Fika met koffie en koekjes. Hier kunnen we praten over de mythen en de wetenschap rond het noorderlicht, de arctische dierenwereld en de noordelijke cultuur. Na de tocht zorgen we voor een rit terug naar je vertrekpunt, zodat je dierbare herinneringen overhoudt aan je arctische avontuur. We raden je aan om je warm aan te kleden met een bivakmuts of sjaal en meer laagjes aan te trekken voor meer comfort. Voor brildragers: overweeg contactlenzen.

Veelgestelde vragen over Kiruna

Wat zijn de topattracties van Kiruna?

De topattracties van Kiruna zijn:

Bekijk alle topattracties van Kiruna

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Kiruna?

De leukste activiteiten voor het hele gezin zijn:

Bekijk de leukste kindvriendelijke activiteiten van Kiruna op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Kiruna

Activiteiten in Kiruna

Steden in Zweden

Andere activiteiten in Kiruna

Wil je alle activiteiten in Kiruna bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kiruna

Gemiddelde beoordeling

4.9
(73 beoordelingen)