Datums kiezen

Ontdek het beste van
Kissamos

Onze aanbevelingen voor Kissamos

Haven van Kissamos: boottocht naar Balos Lagune & Gramvousa

1. Haven van Kissamos: boottocht naar Balos Lagune & Gramvousa

Maak een dagtocht vanuit de haven van Kissamos naar het onbewoonde eiland Gramvousa en de Balos-lagune tijdens een rondvaart. Zweef langs kliffen, stop bij ongerepte gouden stranden, zwem in kristalhelder water en bezoek het fort van Gramvousa, een kasteel dat ongelooflijke panoramische uitzichten biedt. Vertrek vanuit de haven van Kissamos en vaar ongeveer een uur in de baai. Benader het eiland Gramvousa en vervolgens de lagune van Balos of omgekeerd, afhankelijk van de route. Vaar tegen een prachtige achtergrond van steile kliffen en rotsen, ongelooflijke afgelegen stranden en oneindig blauw. Krijg de kans om een grote grot te zien, waarvan men denkt dat deze een oude scheepswerf is. Aan het einde van de baai vaart u tussen het eiland Gramvousa en Kaap Vouxa. Geniet van het schilderachtige landschap tegen de achtergrond van Valenti, Pontikonisi, de Balos-lagune en Imeri Gramvousa. Aankomst in de kleine haven van Gramvousa en geniet van de magische omgeving gecreëerd door de Kretenzische natuur, de legendes en de turbulente geschiedenis van het gebied. Zie hoe het strand wordt versierd door een eenzaam scheepswrak. Bekijk het beroemde kasteel van Gramvousa, het hoogste punt van het eiland dat bovenop een steile rots ligt. Geniet van een duik in de omgeving naast de kerk van Agioi Apostoloi. Na een stop bij Gramvousa stapt u weer op de boot en gaat u naar de Balos-lagune. Deze exotische strandlagune staat vermeld als een van de beste stranden ter wereld en ligt tussen het schiereiland Gramvousa en Kaap Tigani. Kies ervoor om te zwemmen in het turkooisblauwe water, te ontspannen op het roze zandstrand, of bewonder de natuurlijke schoonheid, de rotsen en de kliffen die boven je uitstijgen tijdens je rust op het strand voordat je terugkeert.

Chania Gebieden/Kalyves:Gramvousa Eiland & Balos,Boot Tkt Extra

2. Chania Gebieden/Kalyves:Gramvousa Eiland & Balos,Boot Tkt Extra

Laat Chania even voor wat het is, en ga mee met een dagtocht met gids naar Kissamos. Geniet van een boottocht naar het eiland Gramvousa en het strand van de Balos-lagune, en bewonder het landschap en de panoramische uitzichten. Aan het begin van de dag word je door de bus opgehaald bij je hotel of een locatie naar keuze. Afhankelijk van de optie die je kiest, word je opgehaald in Chania, Kalyves of Almyrida. Je rijdt vervolgens naar de westkust van Kreta en bereikt de haven van Kissamos Kastelli. Nadat je alle benodigde informatie over de boottocht van de begeleider hebt ontvangen, kom je aan in de haven waar de veerboot van Gramvousa al ligt te wachten. Je geeft de tourbegeleider geld voor de veerbootkaartjes, zodat je zelf niet in de rij hoeft te staan bij het loket. Als je kiest voor de optie die vertrekt vanuit Kalyves en Almyrida, zijn je bootticket en de toegang tot het fort inbegrepen. Je vertrekt rond 10:40 uur naar het eiland Gramvousa, de reis duurt ongeveer 45 minuten. In de keuken van de veerboot vind je verschillende zelfbedieningsgerechten, maaltijden of snacks (op eigen kosten). Er zijn zitplaatsen in de kajuit en op het dek. Tijdens de boottocht zie je aan de kliffen langs de kust van Kreta de verhoging van het eiland. Deze verhoging vond meer dan 2000 jaar geleden plaats. Via de meertalige audiogids aan boord krijg je meer uitleg over de geschiedenis van het eiland te horen. Eenmaal aangekomen op het eiland Gramvousa kun je zwemmen of een wandeling maken naar het Venetiaanse fort op de top van het eiland. Daar heb je 2,5 uur de tijd voordat je verdergaat naar de lagune van Balos, die 20 minuten verderop ligt. Geniet van 3 uur tijd aan de lagune. Je kunt te allen tijde teruggaan naar de boot om iets te eten te kopen, of om een paraplu te huren als de zon te fel is. Na een duik en ontspanning aan de lagune brengt de boot je rechtstreeks terug naar de haven van Kissamos. Dit is een prachtig fotomoment omdat de zon achter je staat terwijl je uitkijkt op het landschap van het eiland. Om 18:00 uur komt de veerboot aan in de haven en eindigt de reis. Je keert terug naar je vertrekpunt op tijd voor het diner.

Vanuit Heraklion: Gramvousa en Balos Cruise met ophaalservice vanaf je hotel

3. Vanuit Heraklion: Gramvousa en Balos Cruise met ophaalservice vanaf je hotel

Begin met ophalen vanuit Heraklion of omgeving. Rijd met de bus naar Kastelli om aan boord van uw boot te stappen. Balos zijn Gramvousa zijn gelegen op het westelijke deel van het eiland. Afhankelijk van het gebied waar uw hotel zich bevindt, is het ongeveer 4 uur met de bus naar de plaats waar de boten vertrekken. Stap aan boord van de boot vanuit het dorp Kasteli en ga naar de Balos-lagune en geniet van voldoende tijd om te zwemmen in het rustige kristalheldere water, over het gouden zandstrand te wandelen en te genieten van de zon terwijl u ontspant. Vaar over de West-Kretenzische zee en arriveer in het rustige Gramvousa. Zwem langs de kust en wandel naar het kasteel op de heuvel om een panoramisch uitzicht op het natuurlijke landschap te bewonderen terwijl je naar dat punt wandelt. De chauffeurs wachten op u in de haven om de rit terug naar Heraklion te beginnen.

Vanuit Chania/Kalyves: Balos en het eiland Gramvousa

4. Vanuit Chania/Kalyves: Balos en het eiland Gramvousa

Bewonder het uitzicht op de Tersanas-grot en de Vouxa-kaap tijdens deze rondvaart naar de Balos-lagune en het eiland Gramvousa. Geniet van het gemak van de inbegrepen bustransfer met airconditioning vanaf centraal gelegen ontmoetingspunten op locaties in Chania en de omliggende gebieden. Laat u ophalen en ontspan in comfort met airconditioning tijdens de rit naar de haven van Kissamos. Uw reisleider int de bootkosten bij u en geeft u uw boottickets waarmee u de wachtrij overslaat. Geniet van het uitzicht op de majestueuze Tersanas-grot vanaf het water waarvan wordt gezegd dat het een oude scheepswerf is. Geniet van het uitzicht op de geologische formaties die zich hebben gevormd op de prachtige kliffen van de Kaap van Vouxa. Maak foto's van de unieke landschappen van de eilanden Imeri en Agria Gramvousa. Vaar ongeveer 1 uur tot je het strand van Balos bereikt, waar je kunt afkoelen met een verfrissende duik in het turquoise water of een wandeling kunt maken over het witte zand. Ga verder naar het eiland Gramvousa, waar u het op een heuvel gelegen 16e-eeuwse Venetiaanse kasteel kunt verkennen dat in de 19e eeuw een piratenbasis was, en u kunt een oud scheepswrak zien. Keer terug naar je startpunt aan het einde van je tour.

Rethimnon: Gramvousa & Balos-lagunetour, bootticket extra

5. Rethimnon: Gramvousa & Balos-lagunetour, bootticket extra

Maak een dagtour per bus en boot naar de prachtige Balos-lagune en het eiland Gramvousa, aan de noordwestkust van Kreta.Reis per bus met airconditioning naar de haven van Kissamos en ga aan boord van de boot voor een boottocht met zwemstops en een bezoek aan een kasteel. Na een vroege ochtend pick-up in de buurt van jouw hotel, leun je achterover en ontspan je terwijl je door een prachtig landschap naar de haven van Kissamos rijdt. Daar betaal je voor de boottocht en ga je aan boord van de boot die je ongeveer een uur de zee op brengt tot je bij het eiland Gramvousa aankomt. Eenmaal in Gramvousa kun je 1 uur en 45 minuten besteden aan het verkennen van het Venetiaanse fort, dat vanaf de top een adembenemend uitzicht biedt. Anders kun je op de boot blijven om gebruik te maken van het bar-restaurant of ontspannen aan het strand. Daarna vaart de boot nog ongeveer 20 minuten door om de Balos-lagune te bereiken. Daar heb je 3 uur vrije tijd op het strand. Zwem, snorkel, zon en verken de duinen. In de namiddag begint de boot aan de terugvaart naar Kissamos en vanaf daar word je teruggebracht naar jouw hotel in Rethymno.

Omgeving Rethymno: Gramvousa Eiland & Balos, Bootticket Extra

6. Omgeving Rethymno: Gramvousa Eiland & Balos, Bootticket Extra

Vertrek rond 07:45 uit Rethymno en reis per bus over de nieuwe nationale weg naar het meest westelijke puntje van Kreta. Passeer de baai van Souda en de voormalige Kretenzische hoofdstad Chania voordat je aankomt in Kissamos. Bij aankomst klim je aan boord van een boot en steek je over naar Balos Bay op het noordelijkste puntje van het schiereiland. Ontspan tijdens de boottocht van 1 uur en krijg 2,5 uur in Balos Bay om te genieten van het zachte witte zand en het unieke blauwe en groene water van de lagune. Maak vervolgens een boottocht van 20 minuten naar het eiland Gramvousa voor voldoende tijd om te genieten van een onvergetelijke duik in het kristalheldere water. Als je je energiek voelt, maak dan een optionele klim van 137 meter naar het 16e-eeuwse Venetiaanse fort voor een onvergelijkbaar uitzicht op de omliggende omgeving. Geniet van ongeveer 1,5 uur rust op het eiland Gramvousa en maak vervolgens een boottocht van 1 uur terug naar Kissamos. Ga bij aankomst met de bus verder naar Rethymno aan het einde van de relaxte tour.

De Terra Creta Olijfolie Experience Tour

7. De Terra Creta Olijfolie Experience Tour

Tijdens deze tour van 1 uur geniet je van een totale olijfolie-ervaring in Terra Creta, gelegen in het hart van de regio Kolymvari. Bezoek de innovatieve, ultramoderne faciliteit en leer over het proces van oogsten tot productie. De molen werkt alleen van oktober tot februari. Informatie en tips over het beste gebruik en opslag worden verstrekt door het hoogopgeleide personeel. Geniet van een begeleide proeverij van 3 verschillende olijfolie en proef een verscheidenheid aan hapjes. Blader daarna door de winkel en koop hoogwaardige Terra Creta-olijfolie van verschillende labels, evenals balsamicoazijn en Griekse olijven in reisveilige verpakkingen.

Chania: Elafonisi Strand Dagtocht met Elos Stop en Transfer

8. Chania: Elafonisi Strand Dagtocht met Elos Stop en Transfer

Ontspan op Elafonisi Beach, 76 kilometer ten westen van Chania op het zuidwestelijke puntje van Kreta. Laat je ophalen bij je accommodatie in Chania, geniet van voldoende vrije tijd om het eiland te verkennen en rijd vervolgens veilig terug. Maak een stop in Elos om lunch te kopen en de lokale keuken te ontdekken. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, begin je aan je rit naar Elafonisi, met onderweg een korte koffiestop. Zodra je aankomt, neem je de opvallende duinen met zandlelies en jeneverbessen in je op. Ontdek stranden aan beide zijden van het schiereiland, waarvan vele met roze zand vanwege de duizenden gebroken schelpen. Als je kleintjes meeneemt, ga dan naar het puntje van het schiereiland, waar een kleine ondiepe lagune is gevormd. Zwem en zonnebaad aan de oostkant van het strand, tegenover de lagune, waar je parasols, douches, strandwachten, snackbars en kleedkamers kunt vinden. Bezoek op de terugweg het traditionele dorp Elos voor de kans om een traditionele lunch te kopen voordat je terugkeert naar Chania waar je wordt afgezet bij je hotel.

Vanuit Kissamos: zeilcruise op Balos Gramvousa met lunch

9. Vanuit Kissamos: zeilcruise op Balos Gramvousa met lunch

Geniet van een ontspannende cruise langs de Egeïsche zee en bewonder adembenemende uitzichten terwijl je vaart naar de Balos-lagune en het eiland Gramvousa. Neem de tijd om te zwemmen en verken deze ongelooflijke locaties in je eigen tempo. Begin uw ochtend in de haven van Kissamos en stap aan boord van een privézeilboot. Nadat je de veiligheidsprocedures aan boord hebt geleerd van je ervaren schipper, vaar je op een privécruise naar de Balos-lagune en het eiland Gramvousa. Ontspan aan boord terwijl u geniet van het spectaculaire uitzicht op de Kretenzische kust. Leer een beetje over zeilen tijdens de reis met de hulp van uw schipper. Na 1,5 uur op zee bereik je de Balos-lagune. Geniet van de zon aan de ongerepte oevers van Balos Beach of ga zelfs zwemmen in het heldere water. Volgende stop: Gramvousa-eiland. Wandel naar het buitengewone kasteel dat hoog op het eiland is gebouwd en bewonder van bovenaf een panoramisch uitzicht op de horizon. Neem de tijd om dit ruige eiland te verkennen of oefen je snorkelen. Ontspan 's middags aan dek en geniet van een heerlijke lunch aan boord. Als het te warm is, neem dan een pauze in de hutten. Bewonder nogmaals het prachtige uitzicht op de zee terwijl u richting de haven gaat.

Heraklion: dagtrip Gramvousa-eiland & Balos Beach

10. Heraklion: dagtrip Gramvousa-eiland & Balos Beach

Begin uw dag met ophalen vanaf het dichtstbijzijnde punt bij uw hotel. Rijd richting de westkant van Kreta in een bus om de haven van Kissamos Kasteli te bereiken. Nadat uw begeleider u alle nodige informatie over de cruise heeft gegeven, arriveert u in de haven om aan boord te gaan van de veerboot naar Gramvousa. Uw begeleider haalt het geld voor de boottickets bij u op, zodat u de rijen bij de loketten kunt overslaan. Vertrek om ongeveer 10.30 uur met de veerboot naar het eiland Gramvousa, dat een restaurant heeft met zelfbedieningsmaaltijden en snacks. Leun achterover op een ligstoel of in de lounge voor de reis van ongeveer 45 minuten. Bewonder tijdens de cruise de kliffen van het wildste deel van Kreta en leer over de geschiedenis van het eiland met het commentaar aan boord dat in verschillende talen door de luidsprekers wordt gespeeld. Bij aankomst in Gramvousa kunt u zwemmen of een wandeling maken naar de top van het eiland naar het Venetiaanse fort. Geniet van 2,5 uur op Gramvousa voordat je doorgaat naar de lagune van Balos, op 20 minuten afstand. Zodra je bij de lagune aankomt, heb je iets minder dan 3 uur om van de omgeving te genieten. U kunt op elk moment teruggaan naar de boot om te eten of u kunt ook parasols huren als de hitte te intens is. In de vroege avond stapt u aan boord van de boot om terug te keren naar de haven van Kissamos, waar een bus klaarstaat om u terug te brengen naar uw hotel.

Alle activiteiten

41 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Kissamos

Wat zijn de topattracties van Kissamos?

De topattracties van Kissamos zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kissamos?

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Kissamos?

Andere activiteiten in Kissamos

Wil je alle activiteiten in Kissamos bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kissamos

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 3.708 beoordelingen

Interessante schema's en comfortabele en stabiele boot (buitenstoelen beschermd tegen de zon of in de boot). Er is alles wat je nodig hebt om te drinken en te eten tegen "normale" prijzen (het is niet duur, doe geen moeite om eerst iets te zoeken). Gratis toiletten. Schema's gerespecteerd; de boot blijft tussen elke tussenstop aan de kade. Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding om het Balos-circuit te vermijden. L

Absoluut geweldig! De haltes / stranden hadden de beste uitzichten ooit. Het voelde alsof ik naar een ansichtkaart staarde. Er is een qr-code aan boord die u kunt downloaden voor informatie, hoewel u liever een echte gids aan boord had gehad. Al met al een geweldige manier om een dag op Kreta door te brengen.

DE REIS WAS ZEER SUCCESVOL, HET PERSONEEL AAN BOORD WAS VRIENDELIJK, ER WAS EEN GROTE KEUZE AAN VOEDSEL IN DE STARK, HET ENIGE ONTBREKEN IS EEN GID DIE ME MEER ZOU VERTELLEN OVER SPECIFIEKE PLEKKEN, MAAR DE TICKETKOSTEN ZIJN ERG LAAG EN DE REIS WAS PRACHTIG

Goede ervaring! aangename dag, mogelijk om te verzoenen en te genieten van mooie uitzichten, maar ook om te kunnen zonnebaden en zwemmen op plaatsen van grote schoonheid

Alles ging goed. Op een winderige dag schommelde het schip de rest van de reis een beetje, maar niet voor lang. Geschikte tijd bij beide haltes.