Ontdek het beste van
Kissamos

Alle activiteiten

77 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Onze aanbevelingen voor Kissamos

Haven van Kissamos: boottocht naar Balos Lagune & Gramvousa

Haven van Kissamos: boottocht naar Balos Lagune & Gramvousa

Maak een dagtrip van de haven van Kissamos naar het onbewoonde eiland Gramvousa en Balos tijdens een rondvaart. Glijd langs kliffen, stop bij ongerepte gouden stranden, zwem in kristalhelder water en bezoek het fort van Gramvousa - een kasteel met een ongelooflijk panoramisch uitzicht. Vertrek vanuit de haven van Kissamos en vaar ongeveer een uur door de baai. Nader het eiland Gramvousa en vervolgens Balos of andersom, afhankelijk van de route. Vaar tegen een prachtige achtergrond van steile kliffen en rotsen, ongelooflijke afgelegen stranden en oneindig blauw. Bekijk een grote grot, waarvan men denkt dat het een oude scheepswerf is. Aan het einde van de baai vaar je tussen het eiland Gramvousa en Kaap Vouxa. Geniet van het schilderachtige landschap tegen de achtergrond van Valenti, Pontikonisi, Balos Lagune en Imeri Gramvousa. Afhankelijk van de route is de eerste bestemming Gramvousa en dan Balos of andersom. Kom aan in de kleine haven van Gramvousa en geniet van de magische omgeving die is gecreëerd door de Kretenzische natuur, de legendes en de turbulente geschiedenis van het gebied. Zie hoe het strand wordt gesierd door een eenzaam scheepswrak. Bekijk het beroemde kasteel van Gramvousa, het hoogste punt van het eiland dat bovenop een steile rots ligt. Geniet van een duik in het gebied naast de kerk van Agioi Apostoloi. Na een stop bij Gramvousa stap je weer op de boot naar de Balos Lagune. Deze exotische strandlagune staat op de lijst van beste stranden ter wereld en ligt tussen het schiereiland Gramvousa en Kaap Tigani. Vanwege de recente wetgeving voor de ecologische bescherming van het gebied, is het verboden om passagiers van boord te laten gaan op de kust van Balos (zowel van schepen als boten). Ons schip zal ongeveer 2,5 uur voor anker gaan in de zee van Balos om te zwemmen (ongeveer 250 meter van de kust). Maar als de weersomstandigheden gunstig zijn, zal het schip heel dicht (ongeveer 10 meter) bij de kust voor anker gaan. Woorden kunnen de indrukwekkendheid van deze plek niet beschrijven. Niets kan beschrijven wat je gaat voelen als je dit ziet. Wanneer je mag zwemmen in het kristalheldere, smaragdgroene water, ontspan je aan boord en bewonder je het uitzicht op de zeldzame natuurlijke schoonheid van het landschap, de zee, de kust, de rotsen en kliffen die voor je oprijzen!

Chania: Balos Gramvousa Cruise met transfer en ticket voor de boot

Chania: Balos Gramvousa Cruise met transfer en ticket voor de boot

Maak een dagtrip naar het meest westelijke deel van Kreta en bezoek twee van de beroemdste bezienswaardigheden, Balos Lagoon en Gramvousa eiland. Je wordt opgehaald door een bus met airconditioning bij een ophaalpunt in de buurt van je hotel en je wordt naar de haven van Kissamos gereden. Daar ga je aan boord van een grote comfortabele boot met een open dek en een bar-restaurant. Geniet van je cruise langs de kust en bekijk de dramatische rotswanden vanaf het water. Na een tocht van 1 uur nadert de boot het eiland Gramvousa of de lagune van Balos (afhankelijk van de route). Gramvousa eiland was vroeger een piratenbaai. Kies voor een wandeling van 20 minuten naar het Venetiaanse kasteel dat is gebouwd op een steile rots van 137 meter hoog. Geniet vanaf hier van een panoramisch uitzicht over de Egeïsche Zee en het unieke landschap. Je kunt ook zwemmen in het gebied naast de kapel van Agioi Apostoloi. Daarna vertrekt de boot naar de lagune van Balos, die je na ongeveer 20 minuten bereikt. Balos wordt gekarakteriseerd als een van de beste stranden ter wereld. Woorden kunnen de wilde schoonheid niet overbrengen. Je zult het witte en op sommige plaatsen het roze zand, het turquoise water en de natuurlijke schoonheid van deze unieke plek bewonderen. Je hebt de mogelijkheid om in dit paradijs te verblijven en te zwemmen. **Dankzij de nieuwe regels voor Natura 2000 gebieden, zal het schip ongeveer 10 meter van het strand van Balos stoppen (afhankelijk van de weersomstandigheden) voor 2,5 uur, waar je kunt zwemmen.

Chania Gebieden/Kalyves:Gramvousa Eiland & Balos,Boot Tkt Extra

Chania Gebieden/Kalyves:Gramvousa Eiland & Balos,Boot Tkt Extra

Laat Chania achter je en maak een dagtrip naar Kissamos met een rondleiding. Geniet van een boottocht naar Gramvousa Island en Balos Lagoon Beach en bewonder het landschap en de panoramische uitzichten. Je dag begint met een ophaalservice vanaf je hotel of bij een specifiek ophaalpunt met de bus. Afhankelijk van de optie die je kiest, kun je genieten van een ophaalservice vanaf Chania, Kalyves of Almyrida. Rijd richting de westkant van Kreta om de haven van Kissamos Kasteli te bereiken. Nadat je van je begeleider alle benodigde informatie over de cruise hebt ontvangen, kom je aan in de haven waar de veerboot Gramvousa op je wacht om de cruise te beginnen. Je begeleider zal het geld voor de boottickets van je in ontvangst nemen, zodat je de rijen bij de loketten kunt overslaan. Als je hebt gekozen voor de optie die vertrekt vanuit Kalyves en Almyrida, zijn je ticket voor de boot en de toegang tot het fort inbegrepen. Om ongeveer 10:40 uur vertrek je naar het eiland Gramvousa, dat ongeveer 45 minuten duurt. Help jezelf naar de keuken van de veerboot met zelfbedieningsgerechten, maaltijden of snacks (op eigen kosten). Je kunt achterover leunen op een ligstoel of in de lounge. Bekijk tijdens je boottocht de verhoging van het land langs de klifranden van Kreta. Deze verhoging vindt al meer dan 2000 jaar plaats. De geschiedenis van het eiland wordt uitgelegd via microfoons in verschillende talen. Eenmaal aangekomen op het eiland Gramvousa kun je zwemmen of een wandeling maken naar de top van het eiland naar het Venetiaanse fort. Daar heb je 2,5 uur de tijd voordat je verder gaat naar de lagune van Balos die 20 minuten verderop ligt. Geniet van 3 uur bij de lagune. Je kunt op elk moment teruggaan naar de boot om eten te kopen of paraplu's te huren als de hitte te intens is. Na het zwemmen en ontspannen bij de lagune brengt de boot je rechtstreeks terug naar de haven van Kissamos. Dit is een geweldig fotomoment omdat de zon achter je staat terwijl je uitkijkt over het landschap van het eiland. Om 18:00 uur komt de veerboot aan in de haven en eindigt de reis. Je keert op tijd terug naar je startpunt voor het diner. **Wij willen je graag informeren dat de cruisemaatschappij het schema van de cruise naar Balos & Gramvousa wijzigt. Volgens hun recente aankondiging is er voor de komende periode geen bootaanleg in Balos vanaf 22 mei tot 10 juni. Het schip zal op 100 meter van de kust van Balos voor anker gaan en daar ongeveer 1,5 uur blijven om te zwemmen. Aan de andere kant wordt het verblijf in Gramvousa met 1 uur verlengd, dus de totale tijd dat ze daar zullen blijven is ongeveer 2,5-3 uur. Bedankt voor je begrip.

Chania/Kalyves: Balos Gramvousa Dagtrip zonder Boat Ticket

Chania/Kalyves: Balos Gramvousa Dagtrip zonder Boat Ticket

Bewonder de Tersanas Grot en de Vouxa Kaap op deze sightseeing cruise naar de Balos Lagune en Gramvousa Eiland. Geniet van het gemak van de inbegrepen busvervoer met airconditioning vanaf centraal gelegen trefpunten op locaties in Chania en de omliggende gebieden. Word opgehaald en ontspan in comfort met airconditioning tijdens de rit naar de haven van Kissamos. Je reisleider/reisleidster zal de bootkosten van je innen en je kaartjes geven waarmee je de voorrangsticket kunt overslaan. Geniet vanaf het water van het uitzicht op de majestueuze Tersanas-grot, waarvan wordt gezegd dat het een oude scheepswerf was. Geniet van het uitzicht op de geologische formaties die zich hebben gevormd op de prachtige kliffen van de Vouxa Kaap. Maak foto's van de unieke landschappen van de Imeri en Agria Gramvousa eilanden. Zeil ongeveer 1 uur tot je het Balosstrand bereikt waar je kunt afkoelen met een verfrissende duik in het turquoise water.** Ga verder naar het Gramvousa eiland waar je het op een heuvel gelegen 16e-eeuwse Venetiaanse kasteel kunt verkennen dat in de 19e eeuw een piratenbasis was en waar je een oud scheepswrak kunt zien. Aan het eindpunt van je tour keer je terug naar je vertrekpunt. **Vanwege de nieuwe regels met betrekking tot Natura 2000-gebieden zal de veerboot gedurende 1,5 uur stoppen op 100 meter afstand van het strand van Balos, waar je in zee kunt zwemmen. Hoewel de tijd op het eiland Gramvousa langer zal zijn.

Vanuit Heraklion: Gramvousa en Balos Cruise met ophaalservice vanaf je hotel

Vanuit Heraklion: Gramvousa en Balos Cruise met ophaalservice vanaf je hotel

Begin met ophalen vanuit Heraklion of omgeving. Rijd met de bus naar Kastelli om aan boord van uw boot te stappen. Balos zijn Gramvousa zijn gelegen op het westelijke deel van het eiland. Afhankelijk van het gebied waar uw hotel zich bevindt, is het ongeveer 4 uur met de bus naar de plaats waar de boten vertrekken. Stap aan boord van de boot vanuit het dorp Kasteli en ga naar de Balos-lagune en geniet van voldoende tijd om te zwemmen in het rustige kristalheldere water, over het gouden zandstrand te wandelen en te genieten van de zon terwijl u ontspant. Vaar over de West-Kretenzische zee en arriveer in het rustige Gramvousa. Zwem langs de kust en wandel naar het kasteel op de heuvel om een panoramisch uitzicht op het natuurlijke landschap te bewonderen terwijl je naar dat punt wandelt. De chauffeurs wachten op u in de haven om de rit terug naar Heraklion te beginnen.

Chania: Elafonisi Strand Dagtocht met Elos Stop en Transfer

Chania: Elafonisi Strand Dagtocht met Elos Stop en Transfer

Ontspan op Elafonisi Beach, 76 kilometer ten westen van Chania op het zuidwestelijke puntje van Kreta. Laat je ophalen bij je accommodatie in Chania, geniet van voldoende vrije tijd om het eiland te verkennen en rijd vervolgens veilig terug. Maak een stop in Elos om lunch te kopen en de lokale keuken te ontdekken. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, begin je aan je rit naar Elafonisi, met onderweg een korte koffiestop. Zodra je aankomt, neem je de opvallende duinen met zandlelies en jeneverbessen in je op. Ontdek stranden aan beide zijden van het schiereiland, waarvan vele met roze zand vanwege de duizenden gebroken schelpen. Als je kleintjes meeneemt, ga dan naar het puntje van het schiereiland, waar een kleine ondiepe lagune is gevormd. Zwem en zonnebaad aan de oostkant van het strand, tegenover de lagune, waar je parasols, douches, strandwachten, snackbars en kleedkamers kunt vinden. Bezoek op de terugweg het traditionele dorp Elos voor de kans om een traditionele lunch te kopen voordat je terugkeert naar Chania waar je wordt afgezet bij je hotel.

Omgeving Rethymno: Gramvousa Eiland & Balos, Bootticket Extra

Omgeving Rethymno: Gramvousa Eiland & Balos, Bootticket Extra

Vertrek uit Rethymno om ongeveer 07:45 uur en reis per bus over de nieuwe nationale weg naar het meest westelijke puntje van Kreta. Je passeert de baai van Souda en de voormalige Kretenzische hoofdstad Chania voordat je aankomt in Kissamos. Bij aankomst klim je aan boord van een boot en vaar je naar Balos Bay op het noordelijkste puntje van het schiereiland. Ontspan tijdens de 1 uur durende boottocht en krijg 2,5 uur in Balos Bay om te genieten van het zachte witte zand en het unieke blauwe en groene water van de lagune. Maak vervolgens een boottocht van 20 minuten naar het eiland Gramvousa en neem ruim de tijd om te genieten van een onvergetelijke duik in het kristalheldere water. Als je je energiek voelt, maak dan een optionele klim van 137 meter naar het 16e-eeuwse Venetiaanse fort voor een onvergelijkbaar uitzicht over de omgeving. Geniet van ongeveer 1,5 uur rust op het eiland Gramvousa en maak dan een 1 uur durende boottocht terug naar Kissamos. Bij aankomst ga je aan het eind van de ontspannen bustour per bus verder naar Rethymno. **Wij willen je graag informeren dat de cruisemaatschappij het schema van de cruise naar Balos & Gramvousa wijzigt. Volgens hun recente aankondiging zal er de komende periode geen bootaanleg zijn in Balos vanaf 22 mei tot 10 juni. Het schip zal op 100 meter van de kust van Balos voor anker gaan en daar ongeveer 1,5 uur blijven om te zwemmen. Aan de andere kant wordt het verblijf in Gramvousa met 1 uur verlengd, dus de totale tijd dat ze daar zullen blijven is ongeveer 2,5-3 uur. Bedankt voor je begrip.

De Terra Creta Olijfolie Experience Tour

De Terra Creta Olijfolie Experience Tour

Tijdens deze tour van 1 uur geniet je van een totale olijfolie-ervaring in Terra Creta, gelegen in het hart van de regio Kolymvari. Bezoek de innovatieve, ultramoderne faciliteit en leer over het proces van oogsten tot productie. De molen werkt alleen van oktober tot februari. Informatie en tips over het beste gebruik en opslag worden verstrekt door het hoogopgeleide personeel. Geniet van een begeleide proeverij van 3 verschillende olijfolie en proef een verscheidenheid aan hapjes. Blader daarna door de winkel en koop hoogwaardige Terra Creta-olijfolie van verschillende labels, evenals balsamicoazijn en Griekse olijven in reisveilige verpakkingen.

Van Kissamos: Balos en Gramvousa Luxe Catamaran Cruise

Van Kissamos: Balos en Gramvousa Luxe Catamaran Cruise

Vertrek voor een onvergetelijke reis door de kristalheldere wateren van Kreta aan boord van een luxe catamaran. Vertrek vanuit de betoverende haven van Kissamos en bereid je voor op een dag vol ongeëvenaard avontuur en ontspanning terwijl we koers zetten naar de betoverende wonderen van Balos Bay en het eiland Gramvousa. Stap aan boord van de hypermoderne catamaran, waar weelde en comfort elkaar ontmoeten, en laat onze ervaren bemanning je verwennen met een onberispelijke service tijdens je reis. Terwijl je sierlijk over de azuurblauwe Egeïsche Zee glijdt, geniet je van het panoramische uitzicht op de ruige kustlijn en de levendige landschappen die de horizon sieren. Je eerste bestemming, de adembenemende Balos Bay, lonkt met zijn idyllische witte zandstranden en kristalheldere turkooizen water. Neem een duik in de verfrissende zee of geniet van de mediterrane zon op het dek terwijl je jezelf onderdompelt in dit natuurlijke paradijs. Vervolg je reis en vaar naar het legendarische eiland Gramvousa, bekroond door een majestueus Venetiaans fort bovenop ruige kliffen. Tijdens je stop op het eiland Gramvousa kun je genieten van een uitgebreide lunch met de heerlijkste verse zeevruchten, zorgvuldig bereid door de getalenteerde chef-koks aan boord. Proef de smaken van de zee terwijl je geniet van de ongeëvenaarde schoonheid van je omgeving. Geniet de hele dag door van verrukkelijke gastronomische gerechten en verfrissende drankjes die aan boord worden geserveerd, zodat elk moment van je ervaring niets minder dan buitengewoon is. Als je op zoek bent naar nog meer avontuur, maak dan gebruik van de gratis snorkeluitrusting, stand-up paddleboards (SUP) en visuitrusting. Duik onder het wateroppervlak om het bruisende zeeleven te ontdekken, glijd over de golven op een paddleboard of probeer te vissen in de azuurblauwe diepten.

Vanuit Kissamos: zeilcruise op Balos Gramvousa met lunch

Vanuit Kissamos: zeilcruise op Balos Gramvousa met lunch

Geniet van een ontspannende cruise langs de Egeïsche zee en bewonder adembenemende uitzichten terwijl je vaart naar de Balos-lagune en het eiland Gramvousa. Neem de tijd om te zwemmen en verken deze ongelooflijke locaties in je eigen tempo. Begin uw ochtend in de haven van Kissamos en stap aan boord van een privézeilboot. Nadat je de veiligheidsprocedures aan boord hebt geleerd van je ervaren schipper, vaar je op een privécruise naar de Balos-lagune en het eiland Gramvousa. Ontspan aan boord terwijl u geniet van het spectaculaire uitzicht op de Kretenzische kust. Leer een beetje over zeilen tijdens de reis met de hulp van uw schipper. Na 1,5 uur op zee bereik je de Balos-lagune. Geniet van de zon aan de ongerepte oevers van Balos Beach of ga zelfs zwemmen in het heldere water. Volgende stop: Gramvousa-eiland. Wandel naar het buitengewone kasteel dat hoog op het eiland is gebouwd en bewonder van bovenaf een panoramisch uitzicht op de horizon. Neem de tijd om dit ruige eiland te verkennen of oefen je snorkelen. Ontspan 's middags aan dek en geniet van een heerlijke lunch aan boord. Als het te warm is, neem dan een pauze in de hutten. Bewonder nogmaals het prachtige uitzicht op de zee terwijl u richting de haven gaat.

Veelgestelde vragen over Kissamos

Wat zijn de topattracties van Kissamos?

De topattracties van Kissamos zijn:

Bekijk alle topattracties van Kissamos

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kissamos?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Kissamos op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Kissamos

Activiteiten in Kissamos

Steden in Griekenland

Andere activiteiten in Kissamos

Wil je alle activiteiten in Kissamos bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kissamos

Gemiddelde beoordeling

4.2
(3.708 beoordelingen)

Geweldige reis, maar best vermoeiend als je heen en weer moet zwemmen naar Balosbeach omdat de boot je niet aan land brengt. De klim naar het Gramvousa Fort is een must, fantastische uitzichten!

Geweldige overtocht met prachtig weer. Schitterend landschap, een onvergetelijke plek met prachtige kleuren van de lagune en het zand. Absoluut de moeite waard om te ontdekken.

Geweldige activiteit. Maak je klaar om op beide locaties vroeg van de boot te stappen. Draag surfschoenen als u in Gramvousa zwemt.

geen shuttle om aan te meren op het strand van Balos...zwemmen...niemand iets geven

Geweldig om te doen om met masker in helder water te duiken en vissen te zien