Kies data

Kleine zeemeermin, Kopenhagen

Kleine zeemeermin, Kopenhagen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Kopenhagen: 1 uur rondvaart vanaf Ved Stranden of Nyhavn

1. Kopenhagen: 1 uur rondvaart vanaf Ved Stranden of Nyhavn

Ervaar Kopenhagen vanaf het water tijdens een rondvaart van 1 uur en zie hoe het verleden en het heden samensmelten terwijl je langs idyllische kanalen reist en veel van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, oud en nieuw, passeert. Vertrek vanuit Ved Stranden of Nyhavn om enkele van de vele waterwegen in de stad te bevaren. Bewonder de paleizen van Christiansborg en Amalienborg, bekijk de bezienswaardigheden van de waterkant van Nyhavn en bewonder de financiële centra, zoals de Centrale Bank en de voormalige Kopenhagen Stock Exchange. Vaar langs het standbeeld van de Kleine Zeemeermin in Langelinie terwijl je gids de geschiedenis vertelt van het standbeeld en andere monumenten en gebouwen die je passeert. Uitleg is beschikbaar in het Deens en het Engels, evenals een extra 3e taal op aanvraag.

Kopenhagen: fietstocht van 3 uur met gids

2. Kopenhagen: fietstocht van 3 uur met gids

Zodra iedereen de best passende fiets heeft, begint de fietstocht. Je bezoekt o.a. de Nieuwe Huizen, de Kleine Zeemeermin, de fontein van Gefion, de Engelse Kerk, Amalienborg, de Marmeren Kerk, het Operahuis, Nyhavn, Vrijstad Christiania, de Verlosserskerk, Christiansborg, de meren van Kopenhagen, de Koningstuin en het Rosenborg Slot. Tussendoor krijg je de gelegenheid voor een lunch- of koffiepauze op  Torvehallerne, een lokale streetfoodmarkt, om wat te rusten en iets te eten. Tijdens de tocht vertelt de gids je leuke verhalen over en de geschiedenis van de plaatsen die je passeert en over de Deense cultuur in het algemeen. Tijdens de tocht fiets je meestal, maar op enkele plaatsen, waar fietsen verboden is, loop je. De gidsen zijn de best geïnformeerde gidsen van Kopenhagen en met veel plezier delen ze alle informatie met jou. Zodra de tocht afgelopen is, zal je gids je graag aanbevelingen geven over nieuwe plaatsen om te bezoeken of misschien opnieuw de tijdens de tocht bezochte bezienswaardigheden te bekijken.

Kopenhagen: 48-uurs hop on, hop off klassieke bustour

3. Kopenhagen: 48-uurs hop on, hop off klassieke bustour

Geniet van het mooie Kopenhagen in je eigen tempo met de populaire hop on, hop off-bustour. De tour bevat alle hoogtepunten in Kopenhagen en je stapt zo vaak als je wilt in en uit. De bussen zijn aangepast met een elektrisch dak dat wordt gebruikt in het geval van regen. Uiteraard worden de bussen in de winter verwarmd. De belangrijkste bezienswaardigheden om te verkennen zijn: de kleine zeemeermin, paleis Amalienborg, paleis Rosenborg, Nyhavn, Gammel Strand, Fontein van Gefion  en  paleis Christiansborg. Het open-dak-tourticket  bevat ook veel kortingen op verschillende populaire attracties, rondleidingen en restaurants. Je ontvangt meer informatie bij vertrek van het reispersoneel. 

Kopenhagen: 1 of 2 uur durende Segway Tour

4. Kopenhagen: 1 of 2 uur durende Segway Tour

De begeleide Segway-tour geeft je de mogelijkheid om Kopenhagen op een leuke en unieke manier te verkennen in slechts 1 of 2 uur. Als enige officieel geautoriseerde Segway-touraanbieder in Denemarken, profiteer je van toeren op de nieuwste Segway-machines met ervaren gidsen, klaar om je eersteklas klantenservice te bieden - als bonus help je Kopenhagen groen en schoon te houden aangezien Segways nul zijn -uitstoot. Kom 15 minuten voor aanvang aan voor check-in en training, waar u uw helm ontvangt, onze verklaring van afstand ondertekent, uw radio krijgt en uw gids ontmoet. Je wordt dan individueel getraind in het besturen van een Segway op een ruim en rustig oefenterrein totdat je je comfortabel voelt om de straat op te gaan. Maak je geen zorgen als je het nog niet eerder hebt geprobeerd - het is supergemakkelijk en de meeste mensen leren het binnen enkele minuten. De Segway is een ongelooflijk intuïtieve machine. Op zowel de 1 als de 2 uur durende tour staan een aantal geweldige routes voor je gepland. Alle tochten beginnen langs het water voor een mooi stuk in een autovrije zone. Dit is een geweldige manier om op te stijgen en nog steeds iconische bezienswaardigheden te zien, zoals de kleine zeemeermin, een van de eerste fotostops. In feite zult u tijdens beide tours beroemde bezienswaardigheden zien, waaronder Nyhavn, The Royal Opera House, Amalienborg Palace, The Marble Church, Kastellet (The Citadel), evenals enkele verborgen juweeltjes. De tour van 1 uur omvat meer dan 10 van de belangrijkste monumenten en is een snelle en leuke manier om het stadscentrum van Langelinie Kaj helemaal tot Nyhavn te zien. De 2 uur durende tour waagt zich ook in de binnenstad en je vaart langs The Black Diamond, The Royal Library Garden, Christiansborg Palace, City Hall Square, Tivoli Gardens, het gezellige Quartier Latin en Kongens Nytorv. Halverwege neem je ook een kleine pauze in het café in het Koninklijk Deens Theater, waar desgewenst een aantal speciale aanbiedingen voor jou zijn (aankoop is niet nodig). Een Segway-tour is echt een geweldige manier om kennis te maken met Kopenhagen, bovendien kom je dicht bij bezienswaardigheden waar auto's niet zijn toegestaan, en kun je veel meer terrein sneller afleggen dan te voet. Je zult echt de rijke geschiedenis van Kopenhagen voelen. En maak je geen zorgen, de verhalen zijn licht en fris maar toch met inhoud. Stelt u zich eens voor dat u op het plein bij Paleis Amalienborg rijdt en naar de koningin zwaait, als ze thuis is. Of rijd dwars door Kastellet (The Citadel) - een nog steeds functionerend militair terrein uit de 17e eeuw. Na je rondleiding ontvang je een leuke Segway Souvenir en ben je van harte welkom om je gids te vergezellen voor een gratis biologische verfrissing en te blijven om te genieten van het uitzicht op het water. Alle tours zijn inclusief fotostops en bestaan alleen uit kleine groepen voor uw comfort en veiligheid. Ik hoop dat je nu klaar bent voor Segway-cruise Kopenhagen.

Kopenhagen: fietstocht van 1,5 uur

5. Kopenhagen: fietstocht van 1,5 uur

Je gids  wijst je de weg door de stad naar de beste attracties, terwijl hij je alles vertelt over de geschiedenis van Kopenhagen, samen met leuke verhalen over de bezienswaardigheden en de Deense cultuur. Je bent voornamelijk aan het fietsen, maar ook loop je door parken en gebieden waar fietsen niet is toegestaan. De gebruikelijke route is naar de meren, het kasteel Rosenborg in de Koningstuin, de nieuwe huizen, de kleine zeemeermin, de Gefion-fontein, het kasteel Amalienborg en Nyhavn. Je gids zal wensen om andere attracties te bezoeken of sommige over te slaan als een meerderheid van de groep dat zou willen. Er zullen toilet- en waterpauzes zijn tijdens de activiteit en daarnaast fiets je in een gemiddeld tempo waarin iedereen het bij kan houden.

Kopenhagen: 3 uur privé fietstour

6. Kopenhagen: 3 uur privé fietstour

Ontmoet uw groep op een tijdstip naar keuze bij de Inderhavnsbroen-brug , waar uw fietsen voor u klaar staan. Vanaf hier verken je de stad en leer je veel over de Deense cultuur en geschiedenis met ook wat traditioneel eten en folklore. De tour gaat langs een geplande route en omvat indien nodig een lunch / koffiepauze, voordat hij terugkeert naar de startplek. Tijdens de tour kun je bezienswaardigheden verwachten zoals de kleine zeemeermin, Christiania, kasteel Rosenborg, kasteel Amalienborg, de marmeren kerk en nog veel meer.

Centraal Kopenhagen: 2 uur durende kleine groepswandeling

7. Centraal Kopenhagen: 2 uur durende kleine groepswandeling

Ontdek de bezienswaardigheden van het centrum van Kopenhagen tijdens een 2 uur durende wandeling. Met een local aan je zijde leer je over de cultuur van de stad, bekijk je belangrijke historische bezienswaardigheden en stop je bij minder bekende juweeltjes. De tour begint bij Kafferiet, een van de charmantste koffiehuizen van Kopenhagen. Kom 10 minuten voor aanvang van de tour aan en je kunt een kopje koffie of een ander drankje pakken als je het mee wilt nemen. Vanuit het koffiehuis neemt je deskundige gids je mee op een historische snelweg met verhalen die je zullen boeien. Hoor over de grootste momenten uit de rijke 1000-jarige geschiedenis van Kopenhagen. Het begint allemaal bij een van de meest iconische vestingwerken, Kastellet genaamd. Van daaruit ga je door een weelderig, groen park dat de helden van de Tweede Wereldoorlog herdenkt. Ontmoet een van de meest indrukwekkende fonteinen van Kopenhagen, de Gefion-fontein. Als je langs loopt, ga je langs een promenade met een prachtig uitzicht op de haven. Zeg hallo tegen de iconische Kleine Zeemeermin en hoor waarom ze epischer is dan je je misschien kunt voorstellen. Bezoek daarna Amalienborg en bekijk het Koninklijk Paleis. Hier vertelt je gids je over insider-verhalen over de Royal Guards en ontzagwekkende verhalen over de royals waarvan alleen degenen die in de wacht hebben gestaan, weten. Je kunt zelfs een spelletje spelen dat je observatievaardigheden test over waar het huidige hoofd van de Deense koninklijke familie, Daisy, woont. Loop vervolgens naar het pittoreske havenkanaal, New Harbor. Krijg een heel speciaal gezichtspunt voor een gedenkwaardige foto. Aarzel niet om uw gids te vragen om te helpen bij het vastleggen van dat perfecte beeld. Ga door een klein steegje en loop over een van de beroemdste pleinen van Kopenhagen. Strek je nek naar achteren en bewonder de torenspits van een van de meest spectaculaire kerken van Kopenhagen. Dit leidt u gemakkelijk naar het paleis dat tegenwoordig dienst doet als het Deense parlement. Leer alles over de Deense politiek en de allesomvattende welzijnsmaatschappij. Hoor ook waarom het ertoe heeft bijgedragen dat de Denen jaren op rij de titel van een van de gelukkigste mensen ter wereld hebben verdiend. De tour eindigt hier op een prachtig plein, gunstig gelegen direct naast de belangrijkste voetgangersstraat in het hart van Kopenhagen, dicht bij bussen, taxi's en metrolijnen.

Kopenhagen: ontdek de stad op een fietstocht van 2 uur

8. Kopenhagen: ontdek de stad op een fietstocht van 2 uur

Begin je avontuur en spring bij aankomst op je  stijlvolle Jopo-fiets. Eenmaal uitgerust met je fiets krijg je een korte veiligheidsinstructie, waarna je klaar bent om op pad te gaan en  samen de beste fietsstad ter wereld te ontdekken. Onderweg ervaar je de iconische bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van Kopenhagen, terwijl je van een local leuke en interessante verhalen over de stad hoort. Tijdens de tocht zijn er genoeg mogelijkheden om even af te stappen en foto's te maken van de groene tuinen, geplaveide straatjes, grote kastelen en kleurrijke straten van Kopenhagen. Vraag je gids gerust over het leven in Kopenhagen en alles wat je maar wil bespreken.

Kopenhagen: begeleide e-bike-tour van 2 uur

9. Kopenhagen: begeleide e-bike-tour van 2 uur

Kom 10 minuten voor aanvang van de tour aan om je gids te ontmoeten en vertrouwd te raken met de e-bike. Je krijgt je helm en radiosysteem zodat je je gids tijdens het fietsen kunt horen - dit zorgt er ook voor dat je zoveel mogelijk ziet in slechts 2 uur. Je gids neemt je mee naar de meest iconische plekken in Kopenhagen, waaronder The Little Mermaid, Nyhavn, Amalienborg Palace, Gefion Fountain en nog veel meer! Er zal ook een korte stop zijn bij het unieke Freetown Christiania waar je op eigen gelegenheid kunt ronddwalen. Houd er rekening mee dat uw gids u hier niet zal vergezellen, omdat dit niet is toegestaan voor externe gidsen. Je krijgt dus de kans om deze oase in de stad zelf te ervaren. Pak een kopje koffie in een van de vele cafés en snuif de sfeer op van Christiania - dat is anders dan elke andere plek in Kopenhagen! Je steekt ook de fietsbruggen over en op de e-bike kun je in 2 uur zoveel afleggen als op een normale fietstocht van 3 uur. Ook zorgt het radiosysteem voor een vlotte rit zodat uw gids tijdens het rijden kan spreken. Elke fiets heeft ook een mand, zodat je kleine spullen kunt opbergen tijdens de tour. De E-Bike is een Deens ontworpen fiets met 7 versnellingen, cruise control en een snelheid tot 30km/uur. Je krijgt zowel sightseeing als plezier in één tour! Als u de kinderen wilt meenemen, zijn er twee extra opties: 1) Kinderzitje - hier kan een kind tot 8 jaar oud in 2) Vrachtaanhangwagen - hierin kunnen twee kinderen tot 8 jaar oud Geen zwaar trappen of moeite om de groep bij te houden - stap gewoon op je e-bike, volg je gids en geniet van Kopenhagen!

Kopenhagen: Kleine Zeemeermin spel en speurtocht

10. Kopenhagen: Kleine Zeemeermin spel en speurtocht

Elke hint bij deze speurtocht brengt je naar een nieuwe plek. Je krijgt precieze aanwijzingen waar je naartoe moet, zodat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Nadat je de speurtocht koopt, krijg je een toegangscode die je in de app kunt gebruiken. De speurtocht duurt ongeveer 2 uur. Er is echter geen tijdslimiet en je kunt er zo lang over doen als je wilt. Tijdens de speurtocht speel je de rol van een jong kind dat niet in sprookjes gelooft. Je bent net in Kopenhagen aangekomen om je oma te bezoeken. Terwijl je naar haar huis loopt, word je geleid door een vreemde, verlokkende stem. Onderweg kom je betoverde figuren uit sprookjes en oude Noorse legendes tegen, die nog steeds in de verborgen hoekjes van de stad voortleven. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Iedere deelnemer kan ook zijn of haar eigen ticket kopen. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde van de activiteit weer ontmoeten.

  • Rondleidingen
  • Hop on, hop off-tours
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
  • Andere belevingen
23 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 23

Sitemap Kleine zeemeermin, Kopenhagen

Wil je alle activiteiten in Kleine zeemeermin, Kopenhagen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kleine zeemeermin, Kopenhagen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.495 beoordelingen

We waren er 5 minuten in plaats van 15 van tevoren, helemaal geen probleem, de vermeende voucher was al het ticket, we stapten direct in en reden precies een uur door Kopenhagen. De gids was grappig, het weer was geweldig en de tour was het geld waard ondanks dat de stad gemakkelijk te begrijpen was.

Dit is het geld meer dan waard. De locatie is gemakkelijk te vinden. De gids aan boord van de boot was uitstekend, zeer goed geïnformeerd en sprak 3 talen. De tocht duurt ongeveer een uur en voert je langs de hele haven en kanalen. Ik heb er echt van genoten en zou het aanraden.

Hele leuke rondvaart om in korte tijd veel te weten te komen over Kopenhagen. Natuurlijk toeristisch maar dat weet je als je voor zoiets kiest.

Wij hadden een komiek , die aan het woord was. Echt super leuk!

Gezellige uitleg van Sofia en een vrolijke Zweedse kapitein