Klooster van Batalha

Meer dan 200 keer geboekt vorige week

Klooster van Batalha
115 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Klooster van Batalha: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Lisbon Card: 24, 48, of 72 uurs ticket

Lisbon Card: 24, 48, of 72 uurs ticket

Ontdek Lissabon met de flexibele Lisbon Card. Geniet van onbeperkt reizen met het stadsvervoer en gratis toegang tot 51 musea, historische gebouwen en meer. Profiteer van kortingen bij een groot aantal attracties, vouchers voor verschillende winkels en een handige gids met uitleg over het gebruik van de kaart. Nadat je je GetYourGuide voucher hebt ingewisseld voor de magnetische kaart, biedt de Lisbon Card onmiddellijk 24 uur, 48 uur of 72 uur toegang tot het openbaar vervoer. De kaart is geschikt voor de Carris metro, bussen, trams en kabelbanen en werkt ook op CP treinen tussen Cais do Sodré en Cascais en treinen tussen Oriente, Rossio en Sintra. Geniet van gratis toegang tot het Jerónimosklooster, de Belemtoren, het Nationaal Tegelmuseum, het Nationaal Koetsmuseum en andere. Bewonder prachtige paleizen, waaronder het Nationaal Paleis van Mafra en het Nationaal Paleis van Ajuda. Neem een ritje in de beroemde Santa Justa Lift en nog veel meer - allemaal met één kaart.

Vanuit Lissabon: Groepstour door Fatima, Obidos, Batalha en Nazaré

Vanuit Lissabon: Groepstour door Fatima, Obidos, Batalha en Nazaré

Ervaar een mix van historische, culturele en schilderachtige bezienswaardigheden in Portugal tijdens een dagtour in een kleine groep, met vervoer in een busje met airconditioning. Ontdek de geschiedenis en het erfgoed van Fátima, Óbidos, Batalha en Nazaré, en bekijk veel van de hoogtepunten van Midden-Portugal. Begin de tour met een ophaalservice bij je hotel in het centrum van Lissabon en geniet van een mooie rit naar het heiligdom van Fátima, een belangrijk katholiek bedevaartsoord. Kom meer te weten over het wonder van de verschijning van de Maagd Maria hier in 1917 aan de drie herderskinderen. Bezoek vervolgens het Batalha-klooster, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie en gotisch monument, gebouwd door koning João I van Portugal. Na een lunch bestaande uit regionale gerechten bezoek je de badplaats Nazaré, een populaire bestemming voor surfers en watersporters. Bekijk vanaf de top van de rots het zwarte Madonnabeeld van Sint Jozef en de kleurrijke vissersboten. Verken tot slot het middeleeuwse dorp Óbidos, bekend om zijn geplaveide paden, middeleeuwse huizen, ambachtelijke winkels en 'ginjinha', zoete kersenlikeur.

Vanuit Lissabon: Rondleiding door Fátima, Batalha, Nazaré en Obidos met een busje

Vanuit Lissabon: Rondleiding door Fátima, Batalha, Nazaré en Obidos met een busje

Ontdek de diverse bezienswaardigheden rond Lissabon tijdens een tour naar Fátima, Obidos, Nazaré en Batalha. Wandel door de middeleeuwse stad Obidos, bekijk de grootste golven ter wereld in Nazare, bezoek de meest religieuze plaats van Portugal, het heiligdom van Fátima, en bewonder de schoonheid van het laatste gotische klooster in Batalha. Leun achterover en ontspan in het busje van uw groep en rijd Lissabon uit richting Fatima. Dompel jezelf onder in de religieuze geschiedenis in het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima, een mariaal heiligdom gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Bezoek deze locatie met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de tijd dat pelgrims naar dit schiereiland kwamen. Nu is het een van de belangrijkste plaatsen van de 20e eeuw, waar honderd jaar geleden, in 1917, de Maagd Maria verscheen aan de drie herders en de menigte. Bewonder vervolgens de schoonheid van het Dominicanenklooster in Batalha, het klooster van Batalha. Gebouwd na de beroemde slag om Aljubarrota in 1385, is dit een van de beste en originele voorbeelden van laat-flamboyante gotische architectuur in het land. Ga verder door prachtige natuurlijke landschappen op weg naar Nazaré, de thuisbasis van de grootste golven ter wereld. Loop door dit rustige vissersdorpje, waar een kerk het eerste Mariabeeld ter wereld herbergt. Ga dan naar het sprookjesachtige, pittoreske middeleeuwse stadje Obidos. Dwaal door de geplaveide straten van deze vestingstad naar het imposante kasteel op de top van de heuvel. Bewonder het uitzicht op het omliggende landschap vanaf de top. Ga ten slotte terug naar Lissabon in het comfort van uw busje.

Vanuit Lissabon: dagtocht Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Vanuit Lissabon: dagtocht Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Reis per minibus met airconditioning naar Fátima en ontdek waarom elk jaar miljoenen pelgrims naar dit heiligdom trekken. Reis dan verder naar Batalha om enkele van de mooiste 14e-eeuwse gebouwen van Portugal te zien, waaronder ook het klooster dat werd gebouwd ter herdenking van de Slag bij Aljubarrota in 1385. Ga vervolgens naar de charmante badplaats Nazaré en geniet van verse vis tijdens de lunch (op eigen kosten). Geniet daarna van een mooie rit langs de kust via São Martinho do Porto en de lagune van Óbidos naar de middeleeuwse stad Óbidos. Slenter door de geplaveide straatjes en proef wat van de authentieke ginjinha (kersenlikeur).

Vanuit Lissabon: Dagtocht naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Vanuit Lissabon: Dagtocht naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Ontdek 4 Portugese steden - Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos tijdens een dagvullende tour vanuit Lissabon. Bezoek enkele van de belangrijkste historische plaatsen in het westen van Portugal. Ontdek het indrukwekkende heiligdom van Fátima, het centrum van het katholieke geloof en een wereldberoemd christelijk bedevaartsoord. Bekijk het indrukwekkende klooster van Batalha met zijn gotische kerk - UNESCO Werelderfgoed. Ontspan in het charmante vissersdorp Nazaré, zo populair bij surfers en watersportliefhebbers. Verken Óbidos, een middeleeuws dorp omringd door muren die het kasteel verbergen - een van de zeven wonderen van Portugal. Bekijk de typische witgekalkte huizen verspreid over het dorp en proef de beroemde Ginja de Óbidos.

Vanaf Lissabon: dagtocht Fátima, Óbidos en Atlantische kust

Vanaf Lissabon: dagtocht Fátima, Óbidos en Atlantische kust

Ga vanuit Lissabon naar de Atlantische kust, bezoek het romantische dorpje Óbidos en bekijk het belangrijke religieuze bedevaartsoord Fátima op deze dagtrip vanuit Lissabon. Reis door de glooiende heuvels van het Portugese platteland en verder naar de kust. Stap aan boord van een busje met airconditioning in Lissabon en ervaar het leven als een religieuze pelgrim in het heiligdom van Fátima. Kom meer te weten over de bezoeken van de Maagd Maria aan 3 lokale kinderen terwijl je de glas-in-loodkunst en het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima bekijkt. Ontdek het prachtige 14e-eeuwse Batalha-klooster, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk de mooie gotische ramen in de westgevel en bewonder de glas-in-loodkunst die de Visitatie, de Aanbidding der Wijzen, de Vlucht naar Egypte en de Wederopstanding uitbeeldt. Ga naar de Founder's Chapel, de Cloisters en de onvoltooide kapellen. Rijd langs de Atlantische kust en passeer de pittoreske dorpjes Foz do Arelho en São Martinho do Porto. Stop in Nazaré voor de lunch en geniet van de bezienswaardigheden vanaf de top van de kliffen van Nazaré. Luister tijdens je reis naar Óbidos naar het commentaar van je deskundige gids. Je zult verliefd worden op dit romantische dorp terwijl je de middeleeuwse architectuur bewondert, waaronder het kasteel en de versterkte muur. Keer terug naar Lissabon aan het einde van uw dagtocht.

Toegangsticket voor het Batalha-klooster

Toegangsticket voor het Batalha-klooster

Verken het Batalha-klooster, een verborgen architectonisch juweeltje op het Iberisch schiereiland, dat sinds 1983 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Stap terug in de tijd en leer over de rijke geschiedenis van dit Dominicaanse klooster, gebouwd in 1385 na de overwinning van de Portugezen op de Castilianen in de slag bij Aljubarrota. Gebouwd met financiering van koning João I, wordt het enorme complex, dat ook een koninklijk pantheon is, beschouwd als het belangrijkste voorbeeld van de Portugese gotische en manuelijnse stijl. Bewonder de kleurrijke reeks Portugese middeleeuwse glas-in-loodramen, die te bewonderen zijn vanaf de indrukwekkende zuilen van de kapel. Kijk omhoog en staar naar het indrukwekkende middenschip van de kerk, dat op een indrukwekkende 32,5 meter hoogte staat en aan weerszijden rust op acht kolommen. Ga vervolgens naar de koepelvormige kapittelzaal en loop door de verzameling gebeeldhouwde kloostergangen die toegang geven tot de slaapzaal, de eetkamer en de keuken van het klooster.

Vanuit Lissabon: Dagtocht naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Vanuit Lissabon: Dagtocht naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Je tour begint met het ophalen van hotels in Lissabon voordat je vertrekt naar Fátima, de thuisbasis van een van de grootste heiligdommen ter wereld, die jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers trekt. Bezoek daar eenmaal de Kerk van de Allerheiligste Drie-eenheid, een moderne kerk voltooid in 2007. Stop dan en maak een keuze uit religieuze artikelen of andere producten om gezegend te worden bij je volgende stop, het heiligdom van Fatima waar de Maagd Maria zou zijn verschenen en 3 berichten aan drie kinderen heeft achtergelaten. Bezoek deze heilige plaats waar berichten zouden zijn verzonden aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, het einde van het communisme en na de aanval op paus Johannes Paulus II. Ga vervolgens naar het klooster van Batalha, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ontdek dit indrukwekkende klooster dat werd gebouwd door koning Jan I van Portugal om de Maagd Maria te bedanken na de slag bij Aljubarrota tegen de Spaanse troepen op 14 augustus, het jaar 1385. Ga verder naar de kustplaats Nazaré. Ontspan terwijl je het prachtige strand, de charmante vissershuisjes en de verbazingwekkende kliffen boven de Atlantische Oceaan bewondert. Voel je vrij om de top van de klif te bezoeken, waar de beroemde Nazaré-legende zich afspeelde. Reis na een lunchpauze naar het charmante stadje Óbidos. Neem de tijd om deze stad te waarderen, die de thuisbasis is van verbazingwekkende kerken en historische kasteelmuren langs de omtrek. Daarna is het terug naar uw hotel in Lissabon, waar deze dag van culturele en religieuze geschiedenis zal eindigen.

Vanuit Lissabon: Tour naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Vanuit Lissabon: Tour naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Verlaat Lissabon in de richting van het heiligdom van Fátima, een heilige plaats van gebed en herinnering waar de Maagd Maria in 1917 verscheen aan de herdertjes Lucia, Francisco en Jacinta. Neem vrije tijd voor je devoties en bezoek dan het Batalha-klooster, gebouwd aan het einde van de 14e eeuw om de Portugese overwinning op de Castilianen in de Slag bij Aljubarrota te vieren. Rijd door Nazaré, een kustplaats van ongeëvenaarde schoonheid, en laat je verblinden door het adembenemende uitzicht over de Atlantische Oceaan. Verken de middeleeuwse straten van Óbidos, waar de witte huizen en geplaveide straten een betoverende sfeer creëren. Wandel langs de stadsmuren en geniet van het panoramische uitzicht terwijl je charmante winkeltjes en lokale smaken ontdekt, zoals Ginja de Óbidos. Bezoek het gebouw van binnen met je gids en bekijk de verschillende architectonische stijlen die het markeren. Keer terug naar Lissabon na een dag van bezinning en rust.

Lissabon: dagtour naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Lissabon: dagtour naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Begin de dag met het ophalen van je hotel en ontmoet je vriendelijke gids voor de tour. De eerste stop van de dag is het beroemdste heiligdom in Portugal, Fátima. Leer hier alles over de verschijningen die plaatsvonden in 1917, toen 3 kleine herders het beeld van de Maagd Maria zagen. Verken de kapel van verschijningen, de plek waar het iconische moment plaatsvond. Bewonder de prachtige Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans, waar de graven van de herders zich bevinden en bezoek vervolgens het modernere gebouw van het heiligdom, de Basiliek van de Heilige Drie-eenheid. De volgende stop is de stad Betalha om een van de meest indrukwekkende gebouwen van het land te bezoeken, het klooster van Batalha. Gebouwd in opdracht van koning John I, was de constructie een manier om de overwinning te vieren in een strijd tegen de Spanjaarden, de Aljubarrota-strijd, die de onafhankelijkheid van Portugal in gevaar bracht. Bewonder binnen de graven van zowel de koning als zijn vrouw, evenals hun zonen en dochters, waaronder het beroemde graf van prins Hendrik, de zeevaarder, die een cruciale rol speelde in de ontdekkingsperiode in Portugal. De tour gaat vervolgens naar Nazaré, gelegen nabij de kust, dit is de perfecte locatie om te lunchen en te genieten van het adembenemende uitzicht op de Atlantische Oceaan. Ten slotte is de stad Óbidos de laatste stop van de tour. Neem de tijd om door de middeleeuws ogende straten van deze mooie stad, omringd door oude muren, te slenteren en probeer de beroemde zure kersenlikeur die in elke hoek van Óbidos wordt verkocht.

Klooster van Batalha: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Lisbon Card: 24, 48, of 72 uurs ticket

Lisbon Card: 24, 48, of 72 uurs ticket

Ontdek Lissabon met de flexibele Lisbon Card. Geniet van onbeperkt reizen met het stadsvervoer en gratis toegang tot 51 musea, historische gebouwen en meer. Profiteer van kortingen bij een groot aantal attracties, vouchers voor verschillende winkels en een handige gids met uitleg over het gebruik van de kaart. Nadat je je GetYourGuide voucher hebt ingewisseld voor de magnetische kaart, biedt de Lisbon Card onmiddellijk 24 uur, 48 uur of 72 uur toegang tot het openbaar vervoer. De kaart is geschikt voor de Carris metro, bussen, trams en kabelbanen en werkt ook op CP treinen tussen Cais do Sodré en Cascais en treinen tussen Oriente, Rossio en Sintra. Geniet van gratis toegang tot het Jerónimosklooster, de Belemtoren, het Nationaal Tegelmuseum, het Nationaal Koetsmuseum en andere. Bewonder prachtige paleizen, waaronder het Nationaal Paleis van Mafra en het Nationaal Paleis van Ajuda. Neem een ritje in de beroemde Santa Justa Lift en nog veel meer - allemaal met één kaart.

Vanuit Lissabon: Groepstour door Fatima, Obidos, Batalha en Nazaré

Vanuit Lissabon: Groepstour door Fatima, Obidos, Batalha en Nazaré

Ervaar een mix van historische, culturele en schilderachtige bezienswaardigheden in Portugal tijdens een dagtour in een kleine groep, met vervoer in een busje met airconditioning. Ontdek de geschiedenis en het erfgoed van Fátima, Óbidos, Batalha en Nazaré, en bekijk veel van de hoogtepunten van Midden-Portugal. Begin de tour met een ophaalservice bij je hotel in het centrum van Lissabon en geniet van een mooie rit naar het heiligdom van Fátima, een belangrijk katholiek bedevaartsoord. Kom meer te weten over het wonder van de verschijning van de Maagd Maria hier in 1917 aan de drie herderskinderen. Bezoek vervolgens het Batalha-klooster, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie en gotisch monument, gebouwd door koning João I van Portugal. Na een lunch bestaande uit regionale gerechten bezoek je de badplaats Nazaré, een populaire bestemming voor surfers en watersporters. Bekijk vanaf de top van de rots het zwarte Madonnabeeld van Sint Jozef en de kleurrijke vissersboten. Verken tot slot het middeleeuwse dorp Óbidos, bekend om zijn geplaveide paden, middeleeuwse huizen, ambachtelijke winkels en 'ginjinha', zoete kersenlikeur.

Vanuit Lissabon: Rondleiding door Fátima, Batalha, Nazaré en Obidos met een busje

Vanuit Lissabon: Rondleiding door Fátima, Batalha, Nazaré en Obidos met een busje

Ontdek de diverse bezienswaardigheden rond Lissabon tijdens een tour naar Fátima, Obidos, Nazaré en Batalha. Wandel door de middeleeuwse stad Obidos, bekijk de grootste golven ter wereld in Nazare, bezoek de meest religieuze plaats van Portugal, het heiligdom van Fátima, en bewonder de schoonheid van het laatste gotische klooster in Batalha. Leun achterover en ontspan in het busje van uw groep en rijd Lissabon uit richting Fatima. Dompel jezelf onder in de religieuze geschiedenis in het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima, een mariaal heiligdom gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Bezoek deze locatie met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de tijd dat pelgrims naar dit schiereiland kwamen. Nu is het een van de belangrijkste plaatsen van de 20e eeuw, waar honderd jaar geleden, in 1917, de Maagd Maria verscheen aan de drie herders en de menigte. Bewonder vervolgens de schoonheid van het Dominicanenklooster in Batalha, het klooster van Batalha. Gebouwd na de beroemde slag om Aljubarrota in 1385, is dit een van de beste en originele voorbeelden van laat-flamboyante gotische architectuur in het land. Ga verder door prachtige natuurlijke landschappen op weg naar Nazaré, de thuisbasis van de grootste golven ter wereld. Loop door dit rustige vissersdorpje, waar een kerk het eerste Mariabeeld ter wereld herbergt. Ga dan naar het sprookjesachtige, pittoreske middeleeuwse stadje Obidos. Dwaal door de geplaveide straten van deze vestingstad naar het imposante kasteel op de top van de heuvel. Bewonder het uitzicht op het omliggende landschap vanaf de top. Ga ten slotte terug naar Lissabon in het comfort van uw busje.

Vanuit Lissabon: dagtocht Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Vanuit Lissabon: dagtocht Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Reis per minibus met airconditioning naar Fátima en ontdek waarom elk jaar miljoenen pelgrims naar dit heiligdom trekken. Reis dan verder naar Batalha om enkele van de mooiste 14e-eeuwse gebouwen van Portugal te zien, waaronder ook het klooster dat werd gebouwd ter herdenking van de Slag bij Aljubarrota in 1385. Ga vervolgens naar de charmante badplaats Nazaré en geniet van verse vis tijdens de lunch (op eigen kosten). Geniet daarna van een mooie rit langs de kust via São Martinho do Porto en de lagune van Óbidos naar de middeleeuwse stad Óbidos. Slenter door de geplaveide straatjes en proef wat van de authentieke ginjinha (kersenlikeur).

Vanuit Lissabon: Dagtocht naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Vanuit Lissabon: Dagtocht naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Ontdek 4 Portugese steden - Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos tijdens een dagvullende tour vanuit Lissabon. Bezoek enkele van de belangrijkste historische plaatsen in het westen van Portugal. Ontdek het indrukwekkende heiligdom van Fátima, het centrum van het katholieke geloof en een wereldberoemd christelijk bedevaartsoord. Bekijk het indrukwekkende klooster van Batalha met zijn gotische kerk - UNESCO Werelderfgoed. Ontspan in het charmante vissersdorp Nazaré, zo populair bij surfers en watersportliefhebbers. Verken Óbidos, een middeleeuws dorp omringd door muren die het kasteel verbergen - een van de zeven wonderen van Portugal. Bekijk de typische witgekalkte huizen verspreid over het dorp en proef de beroemde Ginja de Óbidos.

Vanaf Lissabon: dagtocht Fátima, Óbidos en Atlantische kust

Vanaf Lissabon: dagtocht Fátima, Óbidos en Atlantische kust

Ga vanuit Lissabon naar de Atlantische kust, bezoek het romantische dorpje Óbidos en bekijk het belangrijke religieuze bedevaartsoord Fátima op deze dagtrip vanuit Lissabon. Reis door de glooiende heuvels van het Portugese platteland en verder naar de kust. Stap aan boord van een busje met airconditioning in Lissabon en ervaar het leven als een religieuze pelgrim in het heiligdom van Fátima. Kom meer te weten over de bezoeken van de Maagd Maria aan 3 lokale kinderen terwijl je de glas-in-loodkunst en het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima bekijkt. Ontdek het prachtige 14e-eeuwse Batalha-klooster, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk de mooie gotische ramen in de westgevel en bewonder de glas-in-loodkunst die de Visitatie, de Aanbidding der Wijzen, de Vlucht naar Egypte en de Wederopstanding uitbeeldt. Ga naar de Founder's Chapel, de Cloisters en de onvoltooide kapellen. Rijd langs de Atlantische kust en passeer de pittoreske dorpjes Foz do Arelho en São Martinho do Porto. Stop in Nazaré voor de lunch en geniet van de bezienswaardigheden vanaf de top van de kliffen van Nazaré. Luister tijdens je reis naar Óbidos naar het commentaar van je deskundige gids. Je zult verliefd worden op dit romantische dorp terwijl je de middeleeuwse architectuur bewondert, waaronder het kasteel en de versterkte muur. Keer terug naar Lissabon aan het einde van uw dagtocht.

Toegangsticket voor het Batalha-klooster

Toegangsticket voor het Batalha-klooster

Verken het Batalha-klooster, een verborgen architectonisch juweeltje op het Iberisch schiereiland, dat sinds 1983 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Stap terug in de tijd en leer over de rijke geschiedenis van dit Dominicaanse klooster, gebouwd in 1385 na de overwinning van de Portugezen op de Castilianen in de slag bij Aljubarrota. Gebouwd met financiering van koning João I, wordt het enorme complex, dat ook een koninklijk pantheon is, beschouwd als het belangrijkste voorbeeld van de Portugese gotische en manuelijnse stijl. Bewonder de kleurrijke reeks Portugese middeleeuwse glas-in-loodramen, die te bewonderen zijn vanaf de indrukwekkende zuilen van de kapel. Kijk omhoog en staar naar het indrukwekkende middenschip van de kerk, dat op een indrukwekkende 32,5 meter hoogte staat en aan weerszijden rust op acht kolommen. Ga vervolgens naar de koepelvormige kapittelzaal en loop door de verzameling gebeeldhouwde kloostergangen die toegang geven tot de slaapzaal, de eetkamer en de keuken van het klooster.

Vanuit Lissabon: Dagtocht naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Vanuit Lissabon: Dagtocht naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Je tour begint met het ophalen van hotels in Lissabon voordat je vertrekt naar Fátima, de thuisbasis van een van de grootste heiligdommen ter wereld, die jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers trekt. Bezoek daar eenmaal de Kerk van de Allerheiligste Drie-eenheid, een moderne kerk voltooid in 2007. Stop dan en maak een keuze uit religieuze artikelen of andere producten om gezegend te worden bij je volgende stop, het heiligdom van Fatima waar de Maagd Maria zou zijn verschenen en 3 berichten aan drie kinderen heeft achtergelaten. Bezoek deze heilige plaats waar berichten zouden zijn verzonden aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, het einde van het communisme en na de aanval op paus Johannes Paulus II. Ga vervolgens naar het klooster van Batalha, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ontdek dit indrukwekkende klooster dat werd gebouwd door koning Jan I van Portugal om de Maagd Maria te bedanken na de slag bij Aljubarrota tegen de Spaanse troepen op 14 augustus, het jaar 1385. Ga verder naar de kustplaats Nazaré. Ontspan terwijl je het prachtige strand, de charmante vissershuisjes en de verbazingwekkende kliffen boven de Atlantische Oceaan bewondert. Voel je vrij om de top van de klif te bezoeken, waar de beroemde Nazaré-legende zich afspeelde. Reis na een lunchpauze naar het charmante stadje Óbidos. Neem de tijd om deze stad te waarderen, die de thuisbasis is van verbazingwekkende kerken en historische kasteelmuren langs de omtrek. Daarna is het terug naar uw hotel in Lissabon, waar deze dag van culturele en religieuze geschiedenis zal eindigen.

Vanuit Lissabon: Tour naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Vanuit Lissabon: Tour naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Verlaat Lissabon in de richting van het heiligdom van Fátima, een heilige plaats van gebed en herinnering waar de Maagd Maria in 1917 verscheen aan de herdertjes Lucia, Francisco en Jacinta. Neem vrije tijd voor je devoties en bezoek dan het Batalha-klooster, gebouwd aan het einde van de 14e eeuw om de Portugese overwinning op de Castilianen in de Slag bij Aljubarrota te vieren. Rijd door Nazaré, een kustplaats van ongeëvenaarde schoonheid, en laat je verblinden door het adembenemende uitzicht over de Atlantische Oceaan. Verken de middeleeuwse straten van Óbidos, waar de witte huizen en geplaveide straten een betoverende sfeer creëren. Wandel langs de stadsmuren en geniet van het panoramische uitzicht terwijl je charmante winkeltjes en lokale smaken ontdekt, zoals Ginja de Óbidos. Bezoek het gebouw van binnen met je gids en bekijk de verschillende architectonische stijlen die het markeren. Keer terug naar Lissabon na een dag van bezinning en rust.

Lissabon: dagtour naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Lissabon: dagtour naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Begin de dag met het ophalen van je hotel en ontmoet je vriendelijke gids voor de tour. De eerste stop van de dag is het beroemdste heiligdom in Portugal, Fátima. Leer hier alles over de verschijningen die plaatsvonden in 1917, toen 3 kleine herders het beeld van de Maagd Maria zagen. Verken de kapel van verschijningen, de plek waar het iconische moment plaatsvond. Bewonder de prachtige Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans, waar de graven van de herders zich bevinden en bezoek vervolgens het modernere gebouw van het heiligdom, de Basiliek van de Heilige Drie-eenheid. De volgende stop is de stad Betalha om een van de meest indrukwekkende gebouwen van het land te bezoeken, het klooster van Batalha. Gebouwd in opdracht van koning John I, was de constructie een manier om de overwinning te vieren in een strijd tegen de Spanjaarden, de Aljubarrota-strijd, die de onafhankelijkheid van Portugal in gevaar bracht. Bewonder binnen de graven van zowel de koning als zijn vrouw, evenals hun zonen en dochters, waaronder het beroemde graf van prins Hendrik, de zeevaarder, die een cruciale rol speelde in de ontdekkingsperiode in Portugal. De tour gaat vervolgens naar Nazaré, gelegen nabij de kust, dit is de perfecte locatie om te lunchen en te genieten van het adembenemende uitzicht op de Atlantische Oceaan. Ten slotte is de stad Óbidos de laatste stop van de tour. Neem de tijd om door de middeleeuws ogende straten van deze mooie stad, omringd door oude muren, te slenteren en probeer de beroemde zure kersenlikeur die in elke hoek van Óbidos wordt verkocht.

Activiteiten in Klooster van Batalha

Rondleidingen in Portugal

Wat te doen in Portugal

Andere activiteiten in Klooster van Batalha

Wil je alle activiteiten in Klooster van Batalha bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Klooster van Batalha

Gemiddelde beoordeling

4.5
(7.847 beoordelingen)

Het was het super waard. Super vriendelijke service van de begeleider op de luchthaven. Ik kon verschillende attracties met korting bezoeken, gebruik maken van vervoer en gratis toegang krijgen tot attracties. De kaart wordt gevalideerd bij het eerste gebruik, pas nadat 72 uur zijn verstreken.

Er waren veel bezienswaardigheden, die al gratis toegankelijk zijn met de Lisaboa Card. We namen de 72-uurspas en het was het waard en de prijs is ook redelijk. Ik kan de Lisaboa Card aan alle toeristen aanbevelen.

Veel waar voor uw geld voor degenen die gebruik willen maken van het openbaar vervoer en de bezienswaardigheden van Lissabon en enkele van de nabijgelegen regio's zoals Sintra willen ontdekken.

Will deed het als newbie-gids perfect! Een tip: Je kunt jouw kennis over duurzaamheid ook nog meer communiceren!

Kaart om mee te nemen als bezoek en transport, surfen in gevaar komt!