Kies data

Klooster van Montserrat

Deze eeuwenoude plek biedt een verbluffend uitzicht over het Catalaanse landschap en de beroemde Zwarte Madonna.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
53 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 53

Klooster van Montserrat: topattracties in de buurt

Klooster van Montserrat: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Barcelona: Montserrat, Klooster & Optionele Wijn/Lunch

1. Barcelona: Montserrat, Klooster & Optionele Wijn/Lunch

Beleef een onvergetelijke groepstour met gids naar Montserrat, de beroemdste bergketen van Catalonië. Geniet van de schoonheid van het glooiende landschap en ontdek de geschiedenis en tradities van het middeleeuwse klooster. Stap na je busreis vanuit Barcelona aan boord van de tandradtrein naar het klooster, en bewonder de prachtige natuur van de iconische bergketen Montserrat met haar meerdere pieken. Eenmaal in het klooster neemt jouw gids je mee op een wandeltour door het historische centrum van het complex.  Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van de Santa Maria de Montserrat, een 11e-eeuws klooster dat vandaag de dag met meer dan 70 monniken nog steeds bewoont is. De toegang tot het klooster is in de prijs van de rondleiding inbegrepen. Gebruik de toegewezen vrije tijd om rond te dwalen en de beroemde Zwarte Madonna te bezoeken, of bekijk schilderijen van Picasso, El Greco en Dali in het Montserrat Museum. Tijdens je vrije tijd kun je ook met de kabelbaan de berg verder opgaan om een nog beter uitzicht op het klooster te krijgen.  Deelnemers die de optie van een tour van een halve dag hebben geboekt, keren na het bezoek aan Montserrat terug naar Barcelona. Als je een dagvullende tour hebt gekozen, ga je verder naar een prachtige kleinschalige wijnmakerij. Bij aankomst in het wijnhuis geniet je, afhankelijk van de optie die je geboekt hebt, van een lichte tapas of een meergangenlunch. Bewonder een fantastisch uitzicht op het wijngoed en de bergen van Montserrat, terwijl je je tegoed doet aan traditionele gerechten uit de regio. Wandel na je maaltijd door de wijngaard, kom meer te weten over het wijnbereidingsproces en geniet van een wijnproeverij, waarna je weer terugkeert naar Barcelona.

Vanuit Barcelona: rondleiding Montserrat, halve dag

2. Vanuit Barcelona: rondleiding Montserrat, halve dag

De excursie vertrekt vanuit Barcelona. Vanaf daar ga je richting het vredige Catalaanse platteland. Tijdens de rit kun je luisteren naar de verhalen en anekdotes die je gids vertelt over de fascinerende geschiedenis van Montserrat en de religieuze invloed van de plek. Vanuit het minibusje kun je het prachtige heuvelachtige landschap bewonderen. Vervolgens arriveer je bij de beroemdste bergketen van de regio, Montserrat, genoemd naar zijn gekartelde randen en imposante structuur. Je gaat met de tandradspoorweg naar de top van de Montserrat en bewondert het adembenemende uitzicht over de bergketen. Daar bezoek je de benedictijnenabdij en de Santa Maria de Montserrat, waar het Heiligdom van de Maagd van Montserrat gevestigd is. Je leert meer over de rijke geschiedenis van deze prachtige gebouwen die in de rotsen zijn uitgehakt. Er is ook tijd voor een bezoek aan het beroemde Klooster van Montserrat, waar het beeld van de Mare de Déu de Montserrat vereerd wordt. Ze staat beter bekend als La Moreneta en is al sinds 1881 de beschermheilige van Catalonië. Afhankelijk van de datum en tijd van de excursie kun je ook het jongenskoor van Montserrat zien, het oudste van Europa. Het staat hoog in aanzien en treedt wereldwijd op.

Montserrat: ticket voor kabelbaan

3. Montserrat: ticket voor kabelbaan

Geniet van directe toegang tot de kabelbaan van Montserrat en ontdek Montserrat vanuit de lucht met een uniek uitzicht op de berg. Zoek tickets die bij bouw plannen passen met opties om in elke richting te vertrekken, of neem de kabelbaan in beide richtingen. Geniet van het panoramische uitzicht op het ruige Catalaanse landschap. Reis naar de benedictijnenabdij van Santa María de Montserrat en het beroemde standbeeld van de Maagd van Montserrat zonder te klimmen. Ga met een kabel veilig de berg op, want Aeri de Montserrat heeft technische verbeteringen ondergaan om er zeker van te zijn dat het een veilige faciliteit is. 

Barcelona: klooster van Montserrat & lunch in een boerderij

4. Barcelona: klooster van Montserrat & lunch in een boerderij

De tour begint in het bovenste gedeelte van Passeig de Gràcia. Daarna reis je door naar de prachtige natuurlijke omgeving van Montserrat, de bekendste berg van Catalonië waarop een benedictijnenklooster staat. De excursie naar Montserrat, op maar een paar kilometer van Barcelona, is een ideale manier om een leuke dag in de natuur door te brengen. Ga aan boord van de Kabelbaan Aeri om de fascinerende flora en fauna van het gebied te kunnen observeren. Op weg naar het klooster bewonder je het massief van Montserrat, een spectaculair rotsachtig gebied met meerdere pieken vol met unieke naaldvormige formaties. Bij aankomst bezoek je het klooster, dat werd gesticht in de 10e eeuw en nog steeds een klooster is met meer dan 150 monniken. Het is ook bekend vanwege de figuur van La Moreneta (de donkere), die de patroonheilige van Catalonië is. Momenteel geldt er wachttijd voor een bezoek. Je gids zal de geschiedenis levend maken en over de geschiedenis en gebeurtenissen in dit klooster te vertellen die bijna 1000 jaar teruggaan. Na het bezoek krijg je vrije tijd om souvenirs te kopen en foto's te maken. Je gaat dan met de bus naar een boerderij waar je kunt genieten van een heerlijk 3-gangenmenu. Dit bestaat uit salade, eten van de barbecue (met vegetarische en halalopties) en een dessert, en dit alles onder het genot van een prachtig uitzicht. Na deze dag vol avontuur keer je met privévervoer terug naar het centrum van Barcelona.

Montserrat: ochtend- of middagtrip halve dag + ophaalservice

5. Montserrat: ochtend- of middagtrip halve dag + ophaalservice

Laat je 's ochtends oppikken bij je accommodatie in Barcelona en reis af naar een spectaculaire plek midden in de natuur: Montserrat, de heilige berg. Dit monumentale rotsmassief staat bekend om z'n grillig gevormde hoge pieken, z'n dalen en grotten, die samen een mystieke schoonheid uitstralen. De berg ligt op 725 meter boven zeeniveau in een adembenemend landschap en huist het benedictijnenklooster Santa Maria de Montserrat, dat je vanzelfsprekend met een bezoekje gaat vereren. Op deze religieuze plek bevindt zich de Basilica, waar je de maagd van Montserrat, de Zwarte Madonna, gaat bekijken. Dit 12e-eeuwse Romaanse beeldhouwwerk dankt zijn bijnaam aan de unieke donkere kleur. Na je bezoek aan het klooster maak je onder leiding van je gids een wandeling naar de mooiste uitkijkpunten van Montserrat, dat in 1987 werd aangewezen als nationaal park. Daarna breng je een bezoek aan de Heilige Grot, waar volgens de legende de maagd verscheen. Het is nu een bedevaartsoord. Als mooie afsluiting van je excursie kun je luisteren naar de engelachtige stemmetjes van La Escolania de Montserrat, een van de oudste kinderkoren van Europa. Als je deelneemt aan de ochtendexcursie keer je om 14:30 uur met je gids terug naar Barcelona; als je deelneemt aan de middagexcursie om 20:30 uur.

Barcelona: Montserrat-ervaring van een halve dag

6. Barcelona: Montserrat-ervaring van een halve dag

Begin met het ontmoeten van je gids in het centrum van Barcelona, van waaruit je unieke ervaring begint. Sluit je aan bij je groep in een privévoertuig met airconditioning voor de reis de berg van Montserrat op. Geniet van het uitzicht terwijl je hoort over de basiliek en het klooster van Montserrat, de thuisbasis van la Moreneta (zwarte Madonna). In tegenstelling tot andere tours, kunt u met deze ervaring vroegtijdig toegang krijgen tot het Montserrat-klooster, ruim voordat de drukte arriveert. Bij aankomst geniet je van een rondleiding van 45 minuten waarin je meer te weten komt over Montserrat, inclusief zijn geheimen. Tijdens deze tour zie je ook de boerenmarkt en betreed je de basiliek. Je gids legt vervolgens alle leuke activiteiten uit die je kunt doen met je 2 uur vrije tijd na de rondleiding. Je kunt la Moreneta (Zwarte Madonna) bezoeken, het museum binnengaan, de zelfgemaakte drank van het klooster proeven, een korte wandeling naar de Saint Miguel maken, de kabelbaan Sant Joan nemen en nog veel meer.

Barcelona: halve dag wijn- en tapastrip naar Montserrat

7. Barcelona: halve dag wijn- en tapastrip naar Montserrat

Ontsnap aan de drukte van Barcelona en ga een halve dag op een sightseeing- en wijnproeverijtour door het natuurlijke landschap van het massief van Montserrat. Geniet van een adembenemend uitzicht en Catalaanse wijnen  bij een lokale wijnmakerij.  In de grillig gevormde bergen van Montserrat ligt een Benedictijnerklooster dat al eeuwelang een bedevaartsoord is dankzij de wonderen van de Maagd Maria en het legendarische 12e-eeuwse beeld van Onze Lieve Vrouw. Na een kort bezoek aan deze historische locatie ga je naar een boetiekwijnmakerij op slechts een paar minuten afstand en bezoek je een van de belangrijkste wijnmakerijen in de regio. Bij de wijnmakerij horen ruim 400 hectare prachtig land. De rondleidingen worden beperkt tot een maximum van 16 personen voor een intiemere ervaring en omvatten een rondleiding door de wijngaarden en de wijnmakerij, waar de lokale wijnen ouder en wijzer worden. Dankzij jouw professionele gids  ontdek je de geschiedenis, de bodem, zon en regen die zo bepalend zijn voor de smaak van de 3 wijnen die je hier zult proeven. Kom meer te weten over onder meer het onderhouden van de wijngaarden, de druivenoogst en de invloed van de Franse eiken vaten op de smaak. Om je op de been te houden zal de tafel beladen zijn met verrukkelijke Spaanse tapas;  je smult van zes traditionele gerechten en een dessert.

Montserrat: 6-uur durende wandeling met een keuze uit 3 niveaus

8. Montserrat: 6-uur durende wandeling met een keuze uit 3 niveaus

Je wordt opgehaald bij je hotel in Barcelona en reist met een privébusje op 45 minuten rijden naar het klooster van Montserrat, waar je wandel / wandelervaring begint. U kunt kiezen uit 3 verschillende opties, met verschillende routes en duur. De wandeling zal u en uw groep van maximaal 7 personen voorstellen aan het Montserrat-gamma. Onderweg zul je niet alleen genieten van spectaculaire natuurlijke schoonheid, maar ook van het Montserrat-klooster, de Zwarte Madonna en het wereldberoemde Montserrat Jongenskoor. Je gids vertelt je hoe de berg een religieus en cultureel symbool is geworden dat over de hele wereld bekend is. Dit is een tour voor liefhebbers van wandelen en reizigers die de natuur, geschiedenis en cultuur van deze populaire mediterrane attractie willen ervaren. Meer dan een toeristische activiteit, de wandeling is een manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van Catalonië. De privéwandeling wordt begeleid door een lokale expert met jarenlange ervaring in toonaangevende groepen. Je wordt geleid, geïnformeerd en vermaakt, en onderweg krijg je een hapje te eten. Aan het einde van uw wandeling wordt u afgezet bij uw accommodatie in Barcelona.

Vanuit Barcelona: Klooster van Montserrat en Natuurpark

9. Vanuit Barcelona: Klooster van Montserrat en Natuurpark

De ervaring begint in het bovenste deel van de Passeig de Gràcia, voordat je op pad gaat om de natuurlijke pracht van Montserrat te ervaren. De meest emblematische berg van Catalonië. Montserrat met haar bergklooster is de ideale bestemming voor een halve dag natuur en cultuur snuiven, en ligt op slechts een paar kilometer afstand van Barcelona. Op weg naar het klooster bewonder je het massief van Montserrat, een spectaculair rotsgebergte met meerdere pieken vol unieke naaldvormige formaties. Bij aankomst bezoek je het klooster, dat werd gesticht in de 11e eeuw en waar tot op de dag van vandaag meer dan 70 monniken wonen. Het klooster staat ook bekend om het beeld van La Moreneta, de Zwarte Madonna, die de patroonheilige van Catalonië is. Je gids vertelt je verhalen over de bijna 1000-jarige geschiedenis van dit klooster en weet zo deze historische plek tot leven te wekken. Na je bezoek aan het klooster reis je met de Sant Joan-trein naar het natuurpark van Montserrat. Hier volg je met een gespecialiseerde gids een makkelijke wandelroute om de fascinerende flora en fauna van de regio te bestuderen.

Vanuit Barcelona: dagtrip Montserrat & wijn in kleine groep

10. Vanuit Barcelona: dagtrip Montserrat & wijn in kleine groep

Montserrat is de belangrijkste berg van Catalonië. Het is een uniek massief, beroemd om z'n gotische vormen en adembenemende vergezichten, en bovendien het symbool van de Catalanen. Tijdens deze excursie van een hele dag ervaar je uit eerste hand waarom Montserrat zo nauw verbonden is met de Catalaanse identiteit. Op weg naar Montserrat laat je gids je kennismaken met deze 'magische berg' waar moeder natuur samenkomt met de religie, geschiedenis en identiteit van de Catalanen. Geniet van het adembenemende landschap van dit natuurpark. Tijdens je begeleide excursie maak je een korte wandeling naar het klooster. Hier kun je van het spectaculaire uitzicht genieten en echt ervaren hoe spiritueel Montserrat is. Na Montserrat gaat het verder naar een lokale, door een familie geleide wijnmakerij, op slechts een paar minuutjes van Montserrat. Dit is een van de belangrijkste en mooiste wijnboerderijen in de regio.  In het lokale restaurant  wordt een fijnproeversmenu geserveerd, met een selectie van favoriete streekgerechten en biologische wijnen uit de wijngaard. 's Middags neemt je deskundige gids je mee naar de wijnkelder en de wijngaarden voor een mooie wandeling. Ontdek de geheimen van het wijnmaken. Vervolgens bezoek je de wijnmakerij, waar de kasteelwijnen ouder en wijzer worden. Hier mag je zitten en als je wilt met gesloten ogen genieten van de verschillende wijnen die je krijgt aangeboden. Proef de geschiedenis, de bodem, het klimaat en al het andere dat de wijnmakerij zo bijzonder maakt. Kies uit een privétour of een kleine groepstour.

Sitemap Klooster van Montserrat

Wil je alle activiteiten in Klooster van Montserrat ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Klooster van Montserrat

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.874 beoordelingen

Dit was een geweldige reis, onze gids was leuk en deskundig en beantwoordde alle vragen. Het klooster was geweldig om te zien, zoveel details en we zagen en hoorden het orgel spelen! Deze reis ten zeerste aanbevelen, mijn drie tieners vonden het geweldig!

Geweldige ervaring, maar er is zoveel te zien - met name het uitstekende museum en de basiliek - dat de beschikbare tijd veel te kort was. Ten minste één wandeling zou leuk geweest zijn. Conclusie: ik kom terug!

Monserrat is indrukwekkend, we hebben ervan genoten. In een geweldige gids en alles heel goed georganiseerd. sterk aanbevolen

Great tour, got more than I imagined. A beautiful place with lots of culture based personality. Recommend!

heel mooi stadje met super gids en heel goie volledige organisatie