Ko Tao
Tours

Onze aanbevelingen voor Ko Tao

Koh Tao: Eilanden Snorkelen Hoogtepunten Dag Tour & Lunch

Koh Tao: Eilanden Snorkelen Hoogtepunten Dag Tour & Lunch

Begin de reis met een ophaalservice vanuit je hotellobby en rijd naar Mae Haad Pier waar je de bemanning van Sangthong Tours zult ontmoeten. Na een snelle gezondheidscheck stapt u aan boord van de aangepaste viskotter en tuft u naar de eerste snorkelplek op Koh Nangyuan voor de noordwestkust van Koh Tao. Loop over het iconische strand dat de groep van drie eilanden van Koh Nangyuan met elkaar verbindt en klim naar het uitkijkpunt op de top van de hoogste van de drie eilanden. Er zijn een paar aparte zwemgedeeltes met tropische vissen, waaronder Japanese Garden als de beste snorkelplek en andere waar je gewoon kunt chillen en relaxen. Ga naar Mango Bay terwijl je aan boord geniet van een lunch in Thaise stijl. De baai is vernoemd naar de vele mangobomen die ooit in overvloed op dit deel van Koh Tao groeiden. De magnifieke Mango Bay schittert met turkoois groen en prachtige wateren vol zeeleven. Vanwege het ondiepe water voor het strand en de zanderige zeebodem die het water een prachtige turkooisgroene tint geeft, is Mango Bay een bestemming bij uitstek voor snorkelactiviteiten. Ga verder naar Hin Wong Bay, gelegen aan de oostkust van Koh Tao, omringd door grote rotsblokken. Er zijn verschillende onderwatertoppen bedekt met vruchtbaar koraal, anemonen en vele soorten vissen die hier te zien zijn. Het water is hier ongelooflijk helder en misschien heb je het geluk om grote scholen sardines te zien die worden achtervolgd door hongerige trevally in water van minder dan een meter diep. De volgende stop is bij Aow Luek, genoemd naar zijn diepe, concave vorm en de diepte van het water, waardoor het zelfs bij zeer eb goed is om te snorkelen. Verwacht een prachtig landschap met een wit zandstrand en water in verschillende tinten blauw, en Shark Island op de achtergrond. Voordat je terugkeert naar de pier, stop je bij Shark Bay, waar je kunt zwemmen naast de vele zwartpuntrifhaaien of de zeeschildpadden die er elke dag komen.

Koh Samui: Koh Tao en Nangyuan snorkeltour met lunch

Koh Samui: Koh Tao en Nangyuan snorkeltour met lunch

Het vriendelijke team van Insea Speedboat haalt je direct op vanaf de hotellobby op Koh Samui en brengt je naar de privépier in Bang Rak. Krijg nuttige informatie van je gids en geniet van een licht ontbijt voordat je per speedboot naar Koh Tao vaart. Als je aankomt op Koh Tao, koel je af in het water en bekijk je de verbazingwekkende onderwaterwereld van bovenaf. Maak meer snorkelstops bij Buddha Point, Taothong Bay, Lighthouse Bay, Hin Wang Bay of Aow Leuk. Stop bij een verborgen baai in het oosten van Koh Tao en geniet van een heerlijke lunch in Thaise stijl in het prachtige restaurant aan de oceaan. Daarna is het tijd om per kajak langs de dramatische kustlijn met steile kliffen te peddelen. Voor de meer ontspannen. Ga verder met de speedboot naar Koh Nangyuan dat op slechts een halve kilometer van Koh Tao ligt. We raden aan om meteen naar de top van het spectaculaire uitkijkpunt te wandelen om de drukte te vermijden. Het duurt ongeveer 15 minuten om de top te bereiken. Naast het uitkijkpunt kun je tijd doorbrengen op het strand waar je volop ligbedden en parasols kunt huren. Er zijn een paar aparte zwemgebieden op Koh Nangyuan - de Japanese Reef Garden is zeker een van de meest indrukwekkende snorkelplekken. Het water is in het begin erg ondiep met fijn zand. Daarna wordt het een beetje stenig omdat de ondergrond vol koralen zit, daarom is de kleur van het water zo mooi. Vergeet niet om de herinneringen van je leven vast te leggen door een van onze digitale onderwatercamera's te huren. Route: - 07:30 - 08:20: Ophaalservice vanaf je hotel op Koh Samui. - 08:20 - 08:50: Ontmoet de bemanning bij de Insea Speedboat pier - 08:50 - 09:00: Geniet van een licht ontbijt - 09:00 - 10:30: Cruise per speedboot naar Koh Tao - 10:30 - 12:00: Snorkelen rond Koh Tao (2 Snorkelplekken) - 12:00 - 13:00: Geniet van een heerlijk Thais buffet lunch in een restaurant op Koh Tao - 13:00 - 13:30: Kajakken aan de idyllische oostkust (oktober-maart) - 13:30 - 15:00: Zonnebaden, zwemmen & klim naar het uitkijkpunt van Nangyuan eiland - 15:00 - 16:30: Ga terug naar Koh Samui - 16:30 - 17:00: Transfer terug naar je hotel

Ko Tao: Snorkelen dagtrip naar Koh Nang Yuan met maaltijden

Ko Tao: Snorkelen dagtrip naar Koh Nang Yuan met maaltijden

Verken Koh Nang Yuan, een groep van 3 kleine eilandjes voor de noordwestkust van Ko Tao, tijdens een dagtocht met hoteltransfers. Krijg toegang tot paddleboards, kajak- en snorkeluitrusting om van uw tijd op het water te genieten. Geniet aan boord van een lunchbuffet en seizoensfruit met thee en koffie, een barbecueset en een Mojito (alcoholvrij) mocktail-diner met onbeperkt frisdrank. Je wordt opgehaald bij je hotel in Ko Tao en naar de pier gereden om aan je avontuur te beginnen. Geniet van de zon op het kleine strand dat dit met palmen omzoomde eiland verbindt met het naburige Koh Nang Yuan. Ga vervolgens naar de duiklocatie Japanese Gardens in een beschutte baai aan de oostkant van Koh Nang Yuan. Ontdek een rijke verscheidenheid aan koraal en onderwaterfauna langs de granieten rotsen. Na een uur springt u terug aan boord om te ontspannen op het zonnedek terwijl de bemanning een vers bereide lunch serveert. Geniet van de maaltijd terwijl u geniet van het uitzicht op het eiland Nang Yuan en Mango Bay. Vervolgens word je omringd door weelderige groene heuvels en rotsblokken aan het ongerepte Ao Muong-strand, een vakantieoord op een ansichtkaart in Mango Bay met meer snorkelmogelijkheden. Ga verder naar de oostkust van Ko Tao om de grote baai van Hin Wong te bereiken. Ontspan op Ao Hin Wong Beach of ga snorkelen. Als je geluk hebt, zie je op een diepte van 1 meter scholen sardientjes achtervolgd worden door hongerige trevallyvissen. Ga vervolgens naar het strand van Aow Leuk, waar u op slechts een paar stappen in het water een grote diversiteit aan vissen van verschillende groottes en soms kleine onschadelijke haaien kunt observeren. In het midden van de baai ligt een zandbodem, dus zweef rond zonder bang te zijn dat je rotsen raakt. Ga richting Shark Bay om haaien vredig boven de zeebodem te zien zwemmen. Ga 1,20 tot 3 meter diep in het water en zie zeeschildpadden en zwartpuntrifhaaien, waarvan sommige meer dan 1,80 meter lang zijn, kriskras door de baai. Terwijl de dag ten einde loopt, kunt u op de terugweg naar de Mae Haad-pier uw smaakpapillen trakteren op een barbecueset en een mojito-mocktaildiner (niet-alcoholisch) met de zonsondergang.

Ko Tao: snorkeltocht naar verborgen baaien en het eiland Nang Yuan

Ko Tao: snorkeltocht naar verborgen baaien en het eiland Nang Yuan

Vaar rond Koh Tao's fascinerende koraalriffen aan boord van de beste snorkelboot van het eiland, compleet met voorzieningen zoals een waterglijbaan, klimmuur en drijvende ligbedden. Onder begeleiding van onze ervaren meertalige gidsen word je getrakteerd op de onderwaterpracht van het eiland en de betoverende schoonheid van zowel het onderwater- als het terrestrische landschap. Nang Yuan Island, een hoogtepunt, biedt zowel een unieke zandbrug die drie eilanden met elkaar verbindt als de beroemde snorkelplek "Japanese Garden". Je avontuur begint met een comfortabele pick-up van je Ko Tao accommodatie, die je naar de Mae Haad pier brengt. De dag belooft een reeks snorkelexcursies: van de levendige koralen en vissen bij "Ao Muang" en de dichte scholen geelstreeppadvissen bij "Ao Hin Wong" tot de grootsheid van de koralen van "Ao Leuk". De bekronende ervaring is misschien wel "Shark Bay", waar je, als je geluk aan je zijde hebt, sierlijke groene schildpadden en mogelijk de ongrijpbare zwartpuntrifhaai kunt zien. Als de zon ondergaat, zet je boot koers terug naar de Mae Haad pier, zodat je om 18.00 uur weer veilig bij je accommodatie bent. Duik in deze onvergetelijke dag van zeeverkenning en eilandwonderen.

Ko Tao: Probeer duiken 1 dag

Ko Tao: Probeer duiken 1 dag

Probeer diepzeeduiken tijdens deze activiteit van een hele dag, perfect voor wie weinig tijd heeft. Ontmoet je groep om 9.30 uur en pas je duikuitrusting. Je instructeur geeft je een veiligheidsbriefing en je doet een korte quiz om er zeker van te zijn dat je alles begrepen hebt. Om 12 uur 's middags vertrek je vanaf het strand en ga je aan boord van een op maat gemaakte duikboot met alle faciliteiten die je nodig hebt om een leuke en ontspannen dag te hebben. Je instructeur zal de uitrusting klaarzetten terwijl jij ontspant op het zonnedek. Als je de kalme baai bereikt, begin je in ondiep water om je zelfvertrouwen op te bouwen en wat basisduikvaardigheden te leren. Daarna volg je je instructeur tot een maximale diepte van 12 meter, terwijl je geniet van het ontzagwekkende uitzicht van je eerste onderwaterduikervaring. Daarna kun je ontspannen op de boot of genieten van de optie om er nog een keer in te springen voor een tweede duik. Aan het einde van je duikervaring keer je rond 16:30 uur terug naar het duikcentrum. Neem je telefoon en paspoortnummer mee.

Vanaf Samui: dagtrip per speedboot naar Ko Tao en Koh Nang Yuan

Vanaf Samui: dagtrip per speedboot naar Ko Tao en Koh Nang Yuan

Begin je reis met ophaalservice in je hotel op het eiland Samui met een busje met airconditioning. Geniet van een licht ontbijt bij het incheckpunt voordat je per speedboot van de pier vertrekt. Je komt aan in Ao Muang, Mango Bay, Koh Tao om een uur te gaan zwemmen en snorkelen en ontspannen op het prachtige strand. Haal het beste uit je herinneringen aan deze prachtige eilanden terwijl je geniet van de lunch op Koh Tao zelf. Na de lunch vertrek je naar het schilderachtige eiland Nang Yuan. Ontspan op het strand, zwem en snorkel in het paradijs. Je maakt een wandeltocht naar de berg van het eiland voor één van de mooiste uitzichten op Koh Nang Yuan.

Koh Tao: Koh Nangyuan en de verborgen baaienreis met de zuurstof

Koh Tao: Koh Nangyuan en de verborgen baaienreis met de zuurstof

Duik in de serene schoonheid van Koh Tao en Koh Nangyuan met onze eersteklas snorkeltour aan boord van de Oxygen. Ontdek 'Turtle Island' en zijn onderwaterpracht, bekend om zijn levendige koraalriffen en een rijk scala aan zeeleven. Onze tour is een toegangspoort tot enkele van 's werelds beste snorkelplekken, op maat gemaakt voor zowel de nieuwsgierige beginner als de doorgewinterde snorkelaar. Je avontuur begint met een handige ophaalservice vanaf je Koh Tao-accommodatie, die naar de beroemde Mae Haad-pier leidt. Hier wacht de zuurstof om je mee te nemen naar het adembenemende eiland Nang Yuan. Als middelpunt van onze tour biedt Nang Yuan een unieke zandbrug die drie eilanden met elkaar verbindt en een uitkijkpunt op een heuveltop met panoramische vergezichten. De beroemde snorkelplek "Japanese Garden" is een caleidoscoop van aquatische kleuren die u niet mag missen. Na een verfrissende lunchbox aan boord, begeleiden we je naar Mango Bay (Ao Muang) om je te vergapen aan prachtige koralen en diverse vissen. Onze reis gaat verder naar Ao Hin Wong, een schouwspel van Yellow-Strip scad, en Ao Leuk, geroemd om zijn majestueuze koralen. Het crescendo van de dag vindt plaats in Shark Bay, waar groene schildpadden glijden en, met de gunst van het geluk, zwartpuntrifhaaien verschijnen. Ter afsluiting van deze waterreis keren we terug naar de Mae Haad-pier en zorgen ervoor dat u comfortabel wordt teruggebracht naar uw accommodatie. Onze snorkeltour is niet zomaar een activiteit; het is een verkenning van natuurlijke wonderen, een dag vol oceanische educatie en een herinnering om te koesteren. Ga met ons mee voor een ongeëvenaarde ervaring waarbij de wonderen van de zeeën van Koh Tao een levendig onderdeel worden van je reisverhaal.

Vanuit Koh Pha Ngan: Koh Tao & Nang Yuan Rondvaart met Lunch

Vanuit Koh Pha Ngan: Koh Tao & Nang Yuan Rondvaart met Lunch

Stap in de minibus bij je hotel en rijd dan naar de pier. Check in en geniet van wat snacks met thee of koffie voor de speedboottocht. Zet daarna koers vanuit Koh Pha Ngan voor een schilderachtige boottocht. Arriveer in Koh Nang Yuan, beroemd om zijn witte zandstranden en koraalriffen. Breng hier wat vrije tijd door om de drie eilandjes te verkennen die door stranden met elkaar zijn verbonden. Wandel naar de top van een heuvel voor een panoramisch uitzicht. Eet daarna een heerlijk lunchbuffet op het eiland. Stap weer op de boot en vaar naar Koh Tao. Stop hier om te snorkelen in de zee en bewonder de zeedieren die tussen de koraalriffen leven. Even later stap je op de speedboot en vaar je terug naar Koh Pha Ngan. Stap van de boot op de minibus en rijd terug naar je hotel om de rondvaart af te sluiten.

Koh Phangan: Onthul de magie van Koh Nangyuan & Koh Tao

Koh Phangan: Onthul de magie van Koh Nangyuan & Koh Tao

Begin je dag met een transfer per minibus in comfort met airconditioning naar Thong Sala Pier in het westen van Koh Phangan. Na een licht ontbijt doe je je horloge af en ontsnap je naar Koh Tao aan boord van de handige speedboot. De eerste stop is bij Lighthouse Bay, Mango Bay, Tanote Bay of Ao Hin Wong op Koh Tao, afhankelijk van de getijden. Hier kun je snorkelen op prachtige koraalriffen in blauw water en je verwonderen over de zandbankstranden die gevormd zijn door de stromingen van de oceaan. Ga verder naar het privé-eiland Koh Nangyuan, dat eigenlijk bestaat uit drie kleine druppels land die met elkaar verbonden zijn door een enorme zandbank. Het is een plek waar ansichtkaartdromen worden gemaakt: unieke topografie, verblindend witte zandstranden en kusten die wemelen van de vissen en het koraal. In het restaurant aan het strand wordt een authentieke Thaise lunch in buffetvorm geserveerd. Doe je zonnebrandcrème op voordat het tijd is om Koh Nangyuan zelf te verkennen, waar je een duikcentrum en souvenirwinkel vindt en een adembenemende wandeling naar het uitkijkpunt op de heuvel in minder dan 15 minuten. Zorg ervoor dat je je camera's meeneemt voor dit adembenemende landschap! Geniet van een dag vol plezier, met de keuze uit zonnebaden, korte trektochten door de natuur of snorkelen in ondiep water bij Japanese Garden Reef met veel vriendelijke vissoorten. Geniet van de rust van een unieke bestemming, ver van de stress van het moderne leven, en kom tot rust van je dagelijkse beslommeringen. Kort voor 15.00 uur is het alweer tijd om terug te keren naar Koh Phangan. Je bent rond 16.30 uur terug in je hotel waar je deze enerverende dag nog eens de revue kunt laten passeren.

Koh Tao, Koh Nang Yuan per speedboot vanuit Koh Samui

Koh Tao, Koh Nang Yuan per speedboot vanuit Koh Samui

07:30 ~ 08:20 uur – Transfer van uw hotel naar de pier Inchecken en een licht ontbijt nuttigen 09:00 Vertrek per speedboot van Koh Samui naar Koh Nang Yuan 10:30 Aankomst op Koh Nang Yuan, ontspannen of klimmen naar het prachtige uitkijkpunt, snorkelen op de prachtige plek “Japanese Garden”. 12:00 Aankomst op Koh Tao, geniet van een heerlijke Thaise lunchbuffet. 13:00 Vertrek naar Hin Wong en de baai van Kluay Thoen om te snorkelen en te ontspannen 15:00 Vertrek terug naar Koh Samui. Aankomst terug op de pier, transfer terug naar het hotel

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Ko Tao

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ko Tao?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Ko Tao op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Ko Tao

Activiteiten in Ko Tao

Rondleidingen in Thailand

Wat te doen in Thailand

Andere activiteiten in Ko Tao

Wil je alle activiteiten in Ko Tao bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.