De populairste activiteiten van Koblenz

Koblenz: boottocht op de bovenloop van de Middenrijnvallei

1. Koblenz: boottocht op de bovenloop van de Middenrijnvallei

Welkom aan boord van het comfortabele en exclusieve schip La Paloma voor een rondvaart in het werelderfgoed Boven Middenrijndal. Op geen enkel ander stuk van de Rijn zijn de kastelen en paleizen zo mooi aaneengeregen. Aan boord van de La Paloma kunt u ontspannen en genieten van het uitzicht. Start in Koblenz en vaar eerst een klein stukje de Rijn af met uitzicht op de Rijn voor Koblenz, het fort Ehrenbreitstein en de beroemde "Deutsche Eck" (Duitse hoek). Bij de monding van de Moezel keert het schip om en vaart het de Rijn op naar Braubach naar kasteel Marksburg. De rondvaart voert u langs het Keurvorstelijk Paleis van Koblenz (Kufürstliches Schloss Koblenz), de brouwerij van Koblenz, het kasteel Lahneck, het kasteel Stolzenfels en de Königsstuhl in Rhens. In Braubach (kasteel Marksburg) keert het schip om en vaart terug naar Koblenz.

Koblenz: rondvaart door de oude binnenstad langs de Rijn

2. Koblenz: rondvaart door de oude binnenstad langs de Rijn

Ontdek een van de oudste steden van Duitsland tijdens een rondvaart langs de Rijn in Koblenz. Bewonder het verkiezingspaleis, het kasteel Lahneck, het fort Ehrenbreitstein en meer, en luister naar interessante commentaren terwijl je reist. Stap aan boord van de cruise in het hart van Koblenz en ontdek deze historische stad vanaf het water. Bekijk een van de meest iconische locaties van de stad, Deutsches Eck, waar de Rijn en de Moezel samenkomen terwijl je richting het eiland Niederwerth vaart. Vaar langs het idyllische gebied van Vallendar, bewonder het imposante fort Ehrenbreitstein, geniet van het uitzicht op de oude binnenstad van de stad en meer, terwijl u luistert naar interessante feiten over deze bezienswaardigheden via het luidsprekersysteem van de boot. Aan het einde van uw cruise keert u terug naar het startpunt, de ideale plek om de bezienswaardigheden van de stad te voet te verkennen.

Koblenz: rondvaart door de Rijnvallei

3. Koblenz: rondvaart door de Rijnvallei

Maak onvergetelijke herinneringen met deze romantische rondvaart langs de Rijnburchtenroute. Bewonder de schilderachtige landschappen van het Boven Midden-Rijndal tijdens deze cruise vanuit Koblenz. Stap aan boord van een comfortabele boot bij de Koblenz 2-brug en ontspan terwijl u geniet van het panoramische uitzicht over de stad Koblenz. Duik in de rijke en diverse cultuur die zich door de eeuwen heen in de stad heeft ontwikkeld met commentaar via de luidsprekers van het schip. Bekijk historische gebouwen zoals het verkiezingspaleis, kasteel Lahneck en kasteel Stolzenfels. Bereik de monding van de Lahn, voorbij de Deutsches Eck, waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Leer meer over het Benedictijner Johanneskloster-klooster en de Allerheiligenkapelle-kapel voordat je terugkeert naar je startpunt in Koblenz.

Koblenz: Kerstboottocht met Glühwein

4. Koblenz: Kerstboottocht met Glühwein

Kom in de kerststemming met een sightseeing cruise compleet met kerstmuziek. Bekijk de vesting Ehrenbreitstein, het Deutsches Eck en de monding van de Moezel. Ontspan met een glas glühwein op het openluchtdek terwijl je geniet van het uitzicht op Koblenz vanaf het water. Baap aan boord voor een rondvaart door Koblenz. Nip aan een heerlijke glühwein of punch van de glühweinbar op het openluchtdek terwijl je langs het fort Ehrenbreitstein en het Deutsches Eck vaart. Koop eten aan boord om bij je drankje te serveren. Kom in de kerststemming met feestelijke muziek. Koop eten aan boord voor bij de borrel terwijl je langs de voormalige middeleeuwse vesting Stolzenfels op de linkeroever van de Rijn vaart. Laat je meeslepen door de romantiek van het kasteel, de feestelijke sfeer aan boord van de boot en de magie van Kerstmis.

Dagtocht op 2 rivieren per boot naar Koblenz en terug vanuit Alken

5. Dagtocht op 2 rivieren per boot naar Koblenz en terug vanuit Alken

Stap aan boord voor een dagtocht vanuit Alken/Mosel voor een rondvaart naar Koblenz/Rijn. Vertrek vanuit Alken en rijd langs de Moezel naar Koblenz. Geniet van het uitzicht op oude kastelen, terrasvormige wijngaarden, bossen, steile berghellingen en de omliggende Kobern-Gondorf en Winningen langs charmante rivieroevers. Na de tweede sluis in Koblenz komen we aan in Koblenz en de door UNESCO beschermde Middenrijn. /p> Verken rond het middaguur de Deutsches Eck (Duitse hoek) in Koblenz, de thuisbasis van een van de meest aangrijpende gedenktekens voor de Duitse eenheid in het land, een voorproefje van het historische en geniet van 2,5 uur vrije tijd om de plaats op eigen houtje te verkennen. Bekijk verschillende monumenten gewijd aan de Duitse geschiedenis, zoals het ruiterstandbeeld van Willem I, de eerste Duitse keizer, opgericht in 1897 als waardering voor zijn rol in de eenwording van Duitsland. U kunt de kabelbaan over de Rijn nemen naar het fort Ehrenbreitstein voor een panoramisch uitzicht op de Deutsches Eck vanaf de top. Kom langs bij wijnbars en restaurants of koop souvenirs. Om 14.30 uur begint het schip aan de terugreis van de Rijn naar de Moezel met de dorpen Winningen, Kobern, Oberfell, Kattenes, Alken, Löf en Brodenbach.

Rijn in vlam in St Goar

6. Rijn in vlam in St Goar

- Start is in Koblenz - De geweldige cruise met MS Goldstück gaat door het Midden-Rijndal naar St. Goar - Tijdens de cruise krijgt u een maaltijd - als u een vegetarische versie wenst - geef dit dan aan (enkele dagen van tevoren) - Er is muziek aan boord - Je krijgt wat informatie over deze prachtige plekken aan de Rijn - Wij maken deel uit van het bootkonvooi - Laat het vuurwerk zien - u bevindt zich in een speciale positie om het indrukwekkende vuurwerk te zien - Op de terugweg heb je de keuze om op de muziek te luisteren en te dansen

Koblenz: rondleiding door de oude binnenstad met fort Ehrenbreitstein

7. Koblenz: rondleiding door de oude binnenstad met fort Ehrenbreitstein

We beginnen onze tour bij het fort dat grenst aan de stad. Dit fort werd tussen 1817 en 1828 gebouwd als vestingwerk om het Midden-Rijngebied te bewaken. Het ligt 118 meter boven de Rijn en is het op één na grootste fort van Europa. In 1672, terwijl er oorlog was tussen Frankrijk en Duitsland, weigerde de aartsbisschop het verzoek om toestemming van beide partijen voor de troepen om de Rijn te passeren. Tegenwoordig is dit fort open voor bezoekers en publiek en is het via een kabelbaan verbonden met de stad. Het fort is prachtig beneden door de Britse dichter Lord Byron: “Hier laat Ehrenbreitstein, met haar verbrijzelde muur, zwart van de ontploffing van de mijnwerker, op haar hoogte toch zien wat ze was, toen granaat en bal nutteloos stuiterend op haar kracht oplichtten; Een overwinningstoren! vanwaar de vlucht van verbijsterde vijanden langs de vlakte werd gadegeslagen: maar vrede vernietigde wat oorlog nooit zou kunnen vernietigen, en legde die trotse daken bloot aan de zomerregen - waarop de ijzeren regen jarenlang tevergeefs had gestort. Toen het fort in 1801 door de Franse troepen werd verwoest, schreef de dichter deze woorden; die leidden tot de herbouw van het fort. We bereiken dan Münzplatz, gelegen in het oude centrum van Koblenz. De naam is afkomstig van de verkiezingsmunt die bekend staat als "Münz". Deze munten zijn geslagen in de 11e eeuw. Ter gelegenheid van het 2000-jarig jubileum in 1992 werd de fontein op het plein gebouwd door Wili Heinzen en was een geschenk aan de stad en haar burgers van de Sparkasse Koblenz. Hier stichtten de Romeinen voor het eerst hun "Castellum apud confluentes" (fort aan de samenvloeiing), waaraan Koblenz zijn naam te danken heeft. Vanaf hier begint de romantische straat tussen de twee kerken. Op het hoogste punt van de stad is de Liebfrauenkirche met zijn prachtige uivormige koepels gebouwd. Tijdens de Franse Revolutie was het een van de belangrijkste parochiekerken. Het werd gebouwd in de 17e eeuw maar verwoest in 1944. Het werd echter weer herbouwd in 1955. De basiliek van St. Castor is de oudste kerk in Koblenz. De kerk werd gebouwd door de aartsbisschop van Trier tussen 817 en 836, met de steun van keizer Lodewijk de Vrome. Het werd gebouwd als een Karolingische eigen kerk. Een perfecte plek voor pittoreske pleintjes. Het woord "Schängel" komt van de 20-jarige trouw van Koblenz aan Frankrijk (1794-1813). Deze fontein bij het stadhuis wordt beschouwd als een symbool van de stad Koblenz. In 1940 werd het ontworpen door Carl Burger en opgedragen aan de beroemde dichter Josef Cornelius. Last but not least verhuizen we naar het Kaiser Wilhelm Memorial. De Deutsches Eck is de naam voor de landtong in Koblenz. Kaiser Wilhelm was de eerste Duitse keizer, opgericht in 1897. Bekijk ook meer van de beroemde bezienswaardigheden aan het einde van de tour in de oudste stad.

Koblenz: zelf begeleide stadswandeling met audiogids

8. Koblenz: zelf begeleide stadswandeling met audiogids

Verken het prachtige centrum van Koblenz in je eigen tempo. Deze audiotour brengt je langs alle bekende plekjes en onontdekte pareltjes van Koblenz. De audiogids vertelt je alle historische en actuele ins en outs van elke plek. Met een geschiedenis van meer dan 2000 jaar brengt Koblenz op sierlijke wijze het oude en het moderne samen en biedt het bezoekers een rijke schakering aan culturele, historische en landschappelijke ervaringen. Een van de iconische symbolen van Koblenz is de Duitse hoek, waar de twee rivieren samenkomen. Hier kijkt een monumentaal ruiterstandbeeld van keizer Willem I naar de samenvloeiing en het is een aangrijpend herkenningspunt geworden dat de eenheid van Duitsland symboliseert. Daarnaast biedt de indrukwekkende kabelbaan van Koblenz een tocht door de lucht naar de vesting Ehrenbreitstein, met een panoramisch uitzicht over de stad en de schilderachtige omgeving. De charmante oude binnenstad (Altstadt) van Koblenz nodigt ontdekkingsreizigers uit om door de smalle, kronkelige straatjes te slenteren en historische pleinen, romantische binnenplaatsen en een gevarieerd aanbod aan eet- en winkelmogelijkheden te ontdekken. De Basiliek van St. Castor, met zijn diepgaande geschiedenis en indrukwekkende architectuur, en de Schängel Fontein, die symbool staat voor de ondeugende jongen die de mascotte van de stad is geworden, zijn enkele van de vele bezienswaardigheden die verhalen over het verleden van de stad en haar culturele nuances. Koblenz is ook een toegangspoort tot het UNESCO Werelderfgoedgebied van het Boven-Midden-Rijndal, dat bekend staat om zijn spectaculaire landschappen, historische steden en eerbiedwaardige wijngaarden. Dankzij de strategische ligging is de stad een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de romantische kastelen, legendarische overleveringen en wijnbouwkundige rijkdom van de regio. Koblenz combineert een robuust historisch verhaal met een bruisend hedendaags leven en heet reizigers van harte welkom om zich te verdiepen in de verhalen, te genieten van het culinaire aanbod en te genieten van de landschappelijke en architectonische schatten.

Koblenz: privérondleiding

9. Koblenz: privérondleiding

Geniet van Koblenz in het hart van de schilderachtige regio Rijn en Moezel. Duik in de ruim 2000 jaar oude geschiedenis van deze voormalige Romeinse nederzetting, een van de oudste steden van Duitsland. We nemen u mee naar de Deutsches Eck (Duitse hoek) waarvan de Latijnse naam van de stad “confluentes – bij het samenvloeien van de rivieren” is afgeleid. De oprichting van de Ridders van de Duitse Orde in de 13e eeuw bij het samenvloeien van de rivieren gaf deze historische plek zijn naam: Deutsches Eck (Duitse hoek). U zult onder de indruk zijn van het gigantische ruiterstandbeeld van de Duitse keizer Wilhelm I en een prachtig uitzicht krijgen op het 19e-eeuwse fort Ehrenbreitstein, 118 meter boven de Rijn aan de rechteroever. Bezoek de Basiliek van St. Castor, gesticht in 836 na Christus en sinds 2002 onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed cultuurlandschap van het Boven Midden-Rijndal. Verken de Onze-Lieve-Vrouwekerk, of Liebfrauenkirche, gebouwd in het hoogste deel van de stad. Vanaf de late middeleeuwen tot de secularisatie die volgde na de Franse Revolutie en de Napoleontische oorlog was het de belangrijkste parochiekerk van Koblenz. De uikoepels symboliseren de oude binnenstad van Koblenz. Zie de Münzplatz, waarvan de naam doet denken aan de voormalige verkiezingsmunt, of 'Münze' in het Duits. Vanaf de 11e eeuw werden in Koblenz munten van het keurvorstendom Trier geslagen. Geniet van de herdenkingsplaats van de Vier Torens, vier historische gebouwen gebouwd in 1608 en tweemaal volledig herbouwd. De vier gebouwen hebben dezelfde gevel, vandaar de naam. Kom met ons mee om kennis te maken met het Duits/Franse verleden van Koblenz en verken de romantische straatjes tussen de Basiliek St. Kastor en de Schängelfontein bij het stadhuis.

Koblenz: privérondleiding door de kerstmarkt

10. Koblenz: privérondleiding door de kerstmarkt

Een kerstmarkt is de perfecte plek om onderweg van uw vakantie te genieten. Passeer schilderachtige stadspleinen die worden verlicht door de fonkelende kerstverlichting, terwijl je de vele houten kraampjes bezoekt die gekruide glühwein, veel handgemaakte decoraties, met chocolade bedekt fruit, kaneelgebak, geroosterde amandelen en andere lokale delicatessen verkopen om van te watertanden. Dat alles terwijl u geniet van een diepgaande kennis van het verleden en heden van deze kersttradities, goed bekend bij onze lokale gids. Beleef de vreugde van Kerstmis op de beste plek en stap in de wondere wereld van de feestdagen.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Koblenz

Koblenz
12 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Koblenz

Meer zien

Veelgestelde vragen over Koblenz

Wat zijn de topattracties van Koblenz?

De topattracties van Koblenz zijn:

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Koblenz?

Andere activiteiten in Koblenz

Wil je alle activiteiten in Koblenz bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.