Datums kiezen

Koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Koepel van de Sint-Pietersbasiliek: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

1. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

Volg een rondleiding door een van de heiligste plekken van het Christendom tijdens deze wandeling met gids door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Bezoek eerst de Dennenhof, de Belvederehof, de Kaartengalerij, de Galerij van de Kandelaar, de Kamers van Pio Clementino, de Tapijtengalerij, de Rafaëlkamers (alleen bij rondleidingen in de vroege ochtend) en de Sixtijnse Kapel. Laat je vervolgens door een deskundige gids naar een aantal van de belangrijkste attracties leiden, en bezoek ook een paar minder bekende plekken die andere toeristen vaak missen. Je krijgt ook andere galerijen van de Vaticaanse gangen te zien. Bezoek ten slotte de Pietà van Michelangelo in de Sint-Pietersbasiliek voordat je de rondleiding in de Sixtijnse Kapel afsluit.

Rome: Vaticaanse Musea, Rondleiding Sixtijnse Kapel & Toegang Basiliek

2. Rome: Vaticaanse Musea, Rondleiding Sixtijnse Kapel & Toegang Basiliek

Ontdek de kunstcollectie in de Vaticaanse Musea tijdens een rondleiding met een gids van een kunsthistoricus, met een optionele toegang tot Kasteel Gandolfo. Wandel door de galerijen en bewonder meesterwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. Maak kennis met je gids, een kunsthistoricus die je alles vertelt over de meesterwerken die je tegenkomt. Hoor fascinerende feiten en verhalen tijdens je bezoek aan de Galerij van de Kaarten, de Galerij van de Wandtapijten en de Galerij van de Kandelaars. Rond de rondleiding af met een ontmoeting met de wonderen van de Sixtijnse Kapel, compleet met fresco's van Michelangelo. Sta oog in oog met Michelangelo's beroemdste kunstwerk: Het Laatste Oordeel. Je kunt ook het meeste uit je ervaring halen door te kiezen voor de optie van een extra toegangsbewijs voor het Kasteel Gandolfo en de Sint-Pietersbasiliek, die je in je eigen tempo kunt bezoeken zonder de gids.

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

3. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

Ontdek de Vaticaanse Musea tijdens deze rondleiding met gegarandeerde voorrangstoegang. Bezoek de Sint-Pietersbasiliek en bewonder de werken van Michelangelo en Bernini. Begin je rondleiding met gids bij de Vaticaanse Musea, met hun immense collectie die door de eeuwen heen is opgebouwd door de pausen, en ontdek een van de meest opmerkelijke kunstcollecties ter wereld. Bekijk de Pio Clementino Hall, de Laocoon en Apollo Belvedere. Bewonder werken van oude cartografen in de Kaartengalerij en dwaal door de Kandelaargalerij en de Wandtapijtengalerij om Vlaamse werken van leerlingen van Rafaël te bekijken. Ga de Sixtijnse Kapel binnen om Michelangelo's legendarische fresco's te bekijken. Vanuit het museum ga je direct naar de Sint-Pietersbasiliek, de belangrijkste christelijke kerk ter wereld, waar je onder andere Michelangelo's meesterwerk de Pietà en het indrukwekkende Baldachin-altaar van Bernini kunt bewonderen. De tour eindigt op het Sint-Pietersplein, gedomineerd door Michelangelo's imposante Cupola en omringd door de beroemde dubbele zuilengalerij van Bernini.

Rome: Sint-Pietersbasiliek & Koepel toegangsbewijs & audiotour

4. Rome: Sint-Pietersbasiliek & Koepel toegangsbewijs & audiotour

Verken de Sint-Pietersbasiliek en de Koepel als nooit tevoren, vanaf 136 meter hoogte. Geniet van het uitzicht op Rome van bovenaf tijdens een zelfgeleide tour. De Sint-Pietersbasiliek, gelegen in Vaticaanstad, is een opmerkelijk symbool van zowel langdurig religieus belang als uitzonderlijk architectonisch vernuft. Deze grandioze basiliek werd oorspronkelijk in opdracht van paus Julius II in de 16e eeuw gebouwd op de vermoedelijke locatie van de begrafenis van Sint-Pieter, de gewaardeerde discipel van Jezus Christus, en weerspiegelt eeuwen van geschiedenis en spirituele eerbied. Beklim eerst de koepel en bekijk de mozaïeken aan de binnenkant van dichtbij, terwijl je audiogids je over de geschiedenis van de kerk vertelt. Laat je verrassen door het panoramische uitzicht op het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse tuinen. Bewonder vervolgens het Colosseum van veraf en kijk uit over het Pantheon, de Engelenburcht en andere oude gebouwen die Rome uniek maken. Nadat je van de koepel bent afgedaald, kun je de Pietà van Michelangelo, de Baldacchino van Bernini en de laatste rustplaatsen van Sint-Pieter en andere pausen bewonderen. Met behulp van een digitale kaart en 27 aangewezen luisterpunten leidt de audiotour u langs de belangrijkste hoogtepunten van de basiliek. Ontdek de gedetailleerde versieringen en uitgebreide mozaïekkunst die de binnenmuren sieren. Duik in La Pieta van Michelangelo en de betekenissen en historische betekenis van de buitengewone bestrating onder je. In overeenstemming met ons streven naar transparantie, respect en passie in alle aspecten van ons bedrijf, presenteren wij de kostenspecificatie van dit pakket ter overweging: - Tickets voor de Sint-Pietersbasiliekkoepel met lift: € 10,00 - Audiogids voor de Sint-Pietersbasiliek: € 7,00 - Audiogids voor de Sint-Pietersbasiliekkoepel: € 8,50 - Zelfgeleide rondleiding door het Vaticaan in Rome: € 3,50

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Sint-Pieters Tour

5. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Sint-Pieters Tour

Ontdek enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Rome tijdens een begeleide wandeling door Vaticaanstad. Bezoek de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek met jouw gids en bewonder de sierlijke interieurs en de beroemde kunstwerken die hier zijn ondergebracht. Ontmoet je gids dicht bij de ingang van de Vaticaanse Musea en volg deze terwijl je op pad gaat om de meest interessante galerijen in het museum te verkennen. Bekijk de rotonde, de galerij met wandtapijten en de galerij met kaarten. Geniet van de sierlijke plafonds in elke zaal en bekijk de oude beelden, fresco's en wandtapijten die de muren sieren. Ga vervolgens de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder het duizelingwekkende fresco dat het hele plafond en de muren bedekt. De Sixtijnse Kapel, geschilderd door Michaelangelo tussen 1508 en 1512, vertegenwoordigt een artistieke hoeksteenwerk uit de Hoge Renaissance. Van de Schepping van Adam tot de Dag des Oordeels, Michelangelo besteedde een aantal van zijn beste jaren dag en nacht aan de Sixtijnse Kapel om de pausen van Rome tevreden te stellen - hij sliep zelfs in de kapel! De kunstenaar uitte ook zijn frustratie door middel van verborgen betekenissen in zijn werk, die inmiddels zijn blootgelegd en ontcijferd. Luister hoe je gids je Michelangelo's privégrapjes vertelt. Ga ten slotte naar de Sint-Pietersbasiliek voor het laatste deel van jouw begeleide wandeling. De basiliek is een van de meest gerenommeerde werken van Renaissance-architectuur en de grootste kerk ter wereld. Verken het interieur van dit magnifieke bouwwerk met jouw gids en ontdek de vele meesterwerken van renaissance- en barokkunst die de kathedraal vullen. Bewonder de beroemde Pietà van Michelangelo en de uitgebreide Baldakijn van St. Petrus van Bernini. Je tour eindigt buiten de basiliek. Vanaf hier kun je gerust rondwandelen op het Sint-Pietersplein of op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de nabijgelegen Engelenburcht. 

Rome: Sint-Pietersbasiliek en pauselijke graftombes audiogids

6. Rome: Sint-Pietersbasiliek en pauselijke graftombes audiogids

Ontdek de fascinerende geschiedenis en ontzagwekkende schoonheid van de Sint-Pietersbasiliek met een rondleiding van 60 minuten op je smartphone. Dompel jezelf onder in de grootsheid van een van de bekendste monumenten in Rome en duik in het rijke verleden en de prachtige architectuur. De Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad getuigt van eeuwen van religieuze betekenis en architectonische pracht. Deze majestueuze basiliek werd oorspronkelijk in de 16e eeuw gebouwd in opdracht van paus Julius II op de plek waar volgens de overlevering de heilige Petrus, een van de twaalf apostelen van Jezus Christus, begraven lag. Ga op een fascinerende reis en verken de legendes en mythes rond de Sint-Pietersbasiliek. Leer meer over de bouw van de torenhoge koepel, een wonder van renaissance techniek, en bewonder de oculus die het interieur in hemels licht baadt. Ontdek de beroemde graftombes in de basiliek, de laatste rustplaatsen van vele pausen en andere opmerkelijke figuren. Via 27 luisterpunten en een handige digitale kaart leidt de audiogids je langs de belangrijkste kenmerken van de basiliek. Ontdek de ingewikkelde details van het interieur van de basiliek, van de sierlijke decoraties tot de ingewikkelde mozaïekkunstwerken die de muren sieren. Krijg inzicht in de symboliek en historische context achter het opmerkelijke plaveisel onder je voeten. Of je nu een kunstliefhebber, een geschiedenisfanaat of een spirituele zoeker bent, deze rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek biedt een uitgebreide en boeiende ervaring. Dompel jezelf onder in de grootsheid en majesteit van dit iconische meesterwerk en verdiep je in de diepgaande culturele en religieuze betekenis ervan. Maak je bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek compleet met de audiogids over de pauselijke graftombes, die je rondleiding verrijkt met fascinerende inzichten en commentaar terwijl je deze opmerkelijke historische plek ontdekt. Mis deze fantastische kans niet om je te verdiepen in de fascinerende wereld van de pauselijke geschiedenis en onder de indruk te raken van de tijdloze schoonheid van de pauselijke graftombes van de Sint-Pietersbasiliek.

Rome: rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek met koepel en pauselijke graven

7. Rome: rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek met koepel en pauselijke graven

Verken iconische bezienswaardigheden in Rome tijdens een wandeling met gids. Wandel over het Sint-Pietersplein en geniet van het uitzicht over de stad vanaf de top van de Sint-Pietersbasiliek. Bewonder kunstwerken zoals de ontroerende 'Pietà' van Michelangelo en neem ook een kijkje onder de basiliek om de laatste rustplaats van San Pietro te ontdekken. Je ontmoet de gids op het Sint-Pietersplein en begint de rondleiding met een klim naar de top van de koepel van de basiliek. Geniet van een exclusieve blik op de indrukwekkende mozaïeken in de koepel en ga vervolgens verder omhoog naar het bovenste balkon. Bewonder vanaf hier het panoramische uitzicht over de stad, bekijk het Colosseum, het Pantheon en de andere iconische gebouwen. Daal af in de Basiliek en bewonder het indrukwekkende interieur en ontdek waarom het 150 jaar duurde om de basiliek te bouwen. Kijk naar het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en ingewikkelde mozaïeken die je omringen. Kom meer te weten over de beroemde werken van renaissance- en neoklassieke kunstenaars die in de basiliek te vinden zijn.  Ga vervolgens ondergronds naar de historische catacomben van de basiliek en bezoek de tombe van de heilige Petrus. Raak de oude muren van de originele 4e-eeuwse basiliek aan en bewonder de prachtige fresco's. Sluit de tour af op het Sint-Pietersplein en geniet van de majestueuze architectuur. 

Rome: Vaticaan, Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek Tour

8. Rome: Vaticaan, Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek Tour

Ontdek het beste van het Vaticaan in één bezoek. Sla de wachtrij voor de belangrijkste bezienswaardigheden over en bekijk uitstekende voorbeelden van kunst en architectuur in het gezelschap van je deskundige gids. Geniet van een geoptimaliseerde route die is ontworpen om u in staat te stellen het beste uit uw bezoek aan de Vaticaanse Musea te halen in een beperkt tijdsbestek, waarbij u onder andere de opmerkelijke Sixtijnse Kapel, Raphael Rooms en de Sint-Pietersbasiliek in u opneemt hoogtepunten in het gezelschap van een van onze deskundige gidsen. Bezoek de Sixtijnse Kapel, waar je de kans krijgt om naar het plafond van Michelangelo te kijken terwijl je gids de geheimen achter de meesterlijke schilderijen van Michelangelo uitlegt. Dicht bij de Sixtijnse Kapel bevindt zich de suite van privé-pauselijke appartementen die bekend staan als de Raphael-kamers. Deze prachtig ingerichte kamers bevatten enkele van de mooiste voorbeelden van Raphael's werk, waaronder de 'School van Athene', een groepsportret van de beroemdste filosofen uit de oudheid, velen van hen in de gedaante van Raphael's tijdgenoten. Vaak over het hoofd gezien door bezoekers die haast hebben om naar de Sixtijnse Kapel te gaan, verdienen de Raphael Rooms meer dan een korte pitstop - uw gids zorgt ervoor dat u genoeg tijd heeft om Raphael's werken op uw gemak te bewonderen . Uw bezoek aan de Vaticaanse Musea is een geweldige kans om de opmerkelijke collecties oude sculpturen te ontdekken, waaronder de legendarische Laocoon en Apollo Belvedere. Deze klassieke kunstwerken hadden een grote invloed op de kunstenaars van de Renaissance, en hun gespierde anatomie en psychologische intensiteit hadden een sterke invloed op het werk van Michelangelo en Rafaël. Onder begeleiding van een deskundige kunsthistoricus leer je alles over deze oude meesterwerken en krijg je meer waardering voor de Griekse en Romeinse kunst. Loop door de beroemde Kaartengalerij, bewonder de Pinecone Courtyard en bezoek de Belvedere Courtyard. Hoewel het onmogelijk is om de hele omvang van de enorme collectie van het Vaticaan in een paar uur te zien, zie je tijdens deze tour een reeks niet te missen hoogtepunten. Nadat je de Sixtijnse Kapel hebt verlaten, ga je direct de Sint-Pietersbasiliek binnen, zonder in de rij te hoeven wachten. De basiliek is door de eeuwen heen verrijkt door de handen van talloze kunstenaars en architecten. Tijdens uw rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek vertelt uw gids u de fascinerende geschiedenis van de basiliek en plaatst deze in de context van de christelijke geschiedenis, van de oorsprong als begraafplaats tot de huidige staat van pracht en internationaal belang. p>

Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Tour met voorrangsticket

9. Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Tour met voorrangsticket

Volg een rondleiding van 3 uur door de heiligste plek in het christendom tijdens een begeleide wandeling door de Vaticaanse Musea, inclusief een uitgebreid bezoek aan de Sixtijnse Kapel. Sla de wachtrij bij de kassa over en ga naar binnen via een speciale ingang voor partners van de Vaticaanse Musea. Zo vermijd je de lange wachttijden voor wereldberoemde attracties als deze. De rondleiding begint in het museum, één van de belangrijkste plekken in de geschiedenis van de menselijke beschaving, waar je de waardevolle kunstcollecties kunt bekijken die verschillende pausen in de loop der eeuwen hebben verzameld. Bekijk talloze bekende beelden en meesterwerken uit de rennaissance. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en bekijk schilderijen van Rafaël, Giotto, Leonardo da Vinci, Caravaggio en Michelangelo, inclusief zijn meesterwerk in de Sixtijnse Kapel.

Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

10. Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

Doe mee aan een privé- of gedeelde rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek en ervaar deze iconische attractie. Bewonder het magnifieke interieur van de basiliek en ontdek waarom de kerk 150 jaar nodig had om te herbouwen. Ontdek het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en de indrukwekkende Pietà van Michelangelo terwijl je gids verhalen deelt over de geschiedenis van deze kerk in renaissancestijl. Neem de lift met je gids tot de helft van de hoogte richting de top van de koepel. Neem dan de trap en vervolg je klim naar het uitkijkplatform helemaal bovenaan. Beschouw eerst de interieurmozaïeken van de koepel van dichtbij en bewonder vervolgens het opvallende uitzicht op het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse tuinen van bovenaf. Bewonder Rome vanaf een hoogte van 136 meter en bekijk het Colosseum, het Pantheon, Castel Sant'Angelo en andere historische bezienswaardigheden.

141 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Koepel van de Sint-Pietersbasiliek: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Wil je alle activiteiten in Koepel van de Sint-Pietersbasiliek bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Gemiddelde beoordeling

4.5
(54.439 beoordelingen)

Als je tijd wilt besparen, is deze tour absoluut de moeite waard. U bespaart urenlang wachten in de rij. De gids was erg aardig, een echte Italiaan die Spaans sprak. De hele tour gaat erg snel voorbij omdat er niet veel tijd is om volledig te stoppen om details te zien, maar het is begrijpelijk voor een tour van beperkte tijd die langs zoveel musea en bezienswaardigheden gaat. Zodra de tour is afgelopen, kun je de attracties niet meer betreden, dus maak goed gebruik van je tijd daar en stel vragen aan de gids :)

We vonden de tour erg leuk omdat we alle belangrijke plaatsen in het Vaticaan konden zien, met de nadruk op de Sixtijnse Kapel en Michelangelo's Pieta. De uitleg van María Antonietta was zeer compleet en ze voorzag ons van een koptelefoon om de uitleg van de tour te allen tijde te kunnen volgen. Deze koptelefoon was echter een beetje ongemakkelijk omdat hij niet goed in het oor paste. Toch is de ervaring ten zeerste aanbevolen.

Lorenzo, onze gids, was uitstekend. Hij was super deskundig en leidde ons met gemak door het hectische Vaticaanse museum. Het enige nadeel was dat hij niet als gids in de Sint-Pietersbasiliek was - ik dacht dat deze tour dat omvatte, maar dat was niet het geval. Lorenzo leidde ons nog steeds naar de kerk, wat erg nuttig was!

Te veel wachten op een skip-the-line ticket. Ticket met rondleiding van 3 uur, sterker nog met wachten, snelle rondleiding van 2 uur. Geen rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek, hoewel dit wel gepland was. Slechte organisatie

Wat was hier veel te zien! fijne tourguide die veel wist te vertellen.