Koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Koepel van de Sint-Pietersbasiliek: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en St. Peter's Tour

1. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en St. Peter's Tour

Ontdek enkele van de meest populaire attracties in Rome tijdens een begeleide wandeling door Vaticaanstad. Bezoek de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek met je gids en bewonder het sierlijke interieur en de beroemde kunstwerken die hier zijn gehuisvest. Ontmoet je gids dicht bij de ingang van de Vaticaanse Musea en volg ze terwijl je op pad gaat om de meest interessante galerijen in het museum te verkennen. Bekijk de Rotunda, de Gallery of Tapestries en de Gallery of Maps. Bewonder de sierlijke plafonds in elke kamer en bekijk de oude beelden, fresco's en wandtapijten die de muren sieren. Ga vervolgens de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder het ingewikkelde fresco dat het hele plafond en de muren bedekt. De Sixtijnse Kapel, geschilderd door Michaelangelo tussen 1508 en 1512, vertegenwoordigt een hoeksteen van de kunst uit de hoge renaissance. Van de schepping van Adam tot het Laatste Oordeel, Michelangelo wijdde enkele van zijn beste jaren aan de Sixtijnse Kapel, dag en nacht werkend - zelfs slapend in de kapel - om de pausen van Rome tevreden te stellen. De kunstenaar uitte zijn frustratie ook door verborgen betekenissen in zijn werk, die inmiddels zijn blootgelegd en ontcijferd. Luister terwijl je gids je vertelt over de privégrappen van Michelangelo. Ga ten slotte naar de Sint-Pietersbasiliek voor het laatste deel van je begeleide wandeling. De kathedraal is een van de meest gerenommeerde werken van de Renaissance-architectuur en heeft de titel van de grootste kerk ter wereld. Verken het interieur van dit prachtige bouwwerk met je gids en ontdek de vele meesterwerken van renaissance- en barokkunst die de kathedraal vullen. Bewonder de beroemde Pietà van Michelangelo en het uitgebreide St. Peter's Baldakijn van Bernini. Je tour eindigt buiten de kathedraal. Vanaf hier kunt u vrij ronddwalen over het Sint-Pietersplein of op eigen gelegenheid het nabijgelegen Castel Sant'Angelo bezoeken.

Rome: Tour door Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

2. Rome: Tour door Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

Ontdek de wonderen van de kunstcollecties van de Vaticaanse Musea tijdens een rondleiding met een kunsthistorische gids en tickets om de wachtrij over te slaan. Wandel door de Stanze van Rafaël en bewonder de meesterwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel, waaronder Het Laatste Oordeel. Begin je bezoek met een ontmoeting met je gids en geniet van een gestroomlijnde toegang tot de musea. Luister naar de uitleg van jouw kunsthistorische gids tijdens je bezoek aan de Galerij van de Kaarten, de Galerij van de Tapijten en de Galerij van de Kandelaars. Kom aan in de Stanze van Rafaël en bewonder Rafaëls ongelooflijke fresco's, waaronder de School van Athene. Rond de tour af met de wonderen van de Sixtijnse Kapel en de fresco's van Michelangelo. In de kapel krijg je Michelangelo's beroemdste kunstwerk te zien: Het Laatste Oordeel.

Sint-Pietersbasiliek: rondleiding en beklimming koepel

3. Sint-Pietersbasiliek: rondleiding en beklimming koepel

Bewonder de pracht van de Sint-Pietersbasiliek met een kunsthistorische gids. Ga naar de top om het spectaculaire uitzicht in je op te nemen en leer over de artistieke en architectonische betekenis van de basiliek. Je ontmoet je gids op het Sint-Pietersplein en wandelt naar Vaticaanstad. In de basilliek neem je de lift een stukje omhoog. De laatste 171 treden beklim je zelf. Je kunt op je gemak omhoog gaan en onderweg pauzeren. Op de top kun je genieten van het adembenemende 360-gradenuitzicht over Vaticaanstad, dat zich uitstrekt tot in Rome met zijn zeven heuvels. Op deze hoogte heb je weids uitzicht - ideaal om fantastische foto's te maken. Keer terug naar de begane grond en neem een pauze voordat je de Sint-Pietersbasiliek binnengaat. Bewonder deze triomf van de architectuur, waar Bernini's beeldhouwwerken en Michelangelo's kunst boven de heilige pauselijke graven en de necropolis van Sint Pieter uitsteken. 

Rome: tour door Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

4. Rome: tour door Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

Je ontmoet je gids op het Sint-Pietersplein en begint de rondleiding met een klim naar de top van de koepel van de basiliek. Geniet van een exclusieve blik op de indrukwekkende mozaïeken in de koepel en ga vervolgens verder omhoog naar het bovenste balkon. Bewonder vanaf hier het panoramische uitzicht over de stad, bekijk het Colosseum, het Pantheon en andere iconische gebouwen. Daal af in de Basiliek en bewonder het indrukwekkende interieur en ontdek waarom het 150 jaar duurde om de basiliek te bouwen. Kijk naar het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en ingewikkelde mozaïeken die je omringen. Leer meer over de beroemde werken van renaissance- en neoklassieke kunstenaars die in de basiliek te vinden zijn.  Ga vervolgens ondergronds naar de historische catacomben van de basiliek en bezoek de tombe van de heilige Petrus. Raak de oude muren van de originele 4e-eeuwse basiliek aan en bewonder de prachtige fresco's. Sluit de tour af op het Sint-Pietersplein en geniet van de majestueuze architectuur. 

Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

5. Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

Ga mee op een privérondleiding of een gedeelde rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek en ervaar deze markante attractie. Begin je rondleiding met het beklimmen van de trappen naar de top van de koepel. Bezichtig de mozaïeken aan de binnenkant van de koepel van dichtbij terwijl je gids verhalen vertelt over de geschiedenis van deze kerk in renaissancestijl. Vervolg je klim naar de top van de koepel en bereik het uitkijkplatform. Bewonder het prachtige uitzicht op het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse tuinen van bovenaf. Bewonder Rome vanaf een hoogte van 136 meter, en zie het Colosseum, het Pantheon, de Engelenburcht en andere historische plaatsen. Vanaf hier daal je rechtstreeks af naar de basiliek en sla je de lange rijen buiten over. Bewonder het prachtige interieur en leer waarom het 150 jaar duurde om de kerk te herbouwen. Ontdek het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en de indrukwekkende Pietà van Michelangelo.

Rome: officiële audiogids van de Sint-Pietersbasiliek

6. Rome: officiële audiogids van de Sint-Pietersbasiliek

Verken een van de beroemdste en prachtigste bezienswaardigheden van Rome! Ontdek waarom de Amerikaanse filosoof Ralph Waldo Emerson deze locatie omschreef als "een sieraad van de aarde... het sublieme van het schone." De Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan is de belangrijkste tempel van het christendom. Ze is gebouwd in renaissancestijl met een centrale koepel die de horizon van Rome domineert. Als je de kerk binnenkomt, zul je zien dat het interieur veel groter is dan dat van welke andere kathedraal dan ook. Met behulp van een officiële audiogids van de Basiliek kunt je je bezoek op elk punt van de kerk beginnen, zonder dat je de volgorde hoeft te volgen die door de aanwezigheid van een gids wordt voorgeschreven. Je kunt bijvoorbeeld beginnen in het hart van de basiliek, onder het hoofdaltaar en de Baldakijn van Bernini, waar je de "Biecht" of "Kapel van de Biecht" zult ontdekken, een verwijzing naar de geloofsbelijdenis van Petrus die tot zijn martelaarschap en begrafenisplaats leidde. Je kunt ervoor kiezen te eindigen bij "La Pietà", het meesterwerk van Michelangelo Buonarroti, of bij het bronzen beeld van Sint-Pieter (dat zo aanbeden wordt door alle pelgrims die in de loop der eeuwen op bezoek zijn geweest).

Rome: Sint-Pietersbasiliek, beklimming koepel en Catacomben

7. Rome: Sint-Pietersbasiliek, beklimming koepel en Catacomben

Beleef de Sint-Pietersbasiliek vanaf de top van de koepel en bewonder het uitzicht over het Vaticaan en Rome. Volg de gids en bekijk de binnenkant van de koepel en de Vaticaanse catacomben. Ontmoet de gids op het Sint-Pietersplein en ga dan naar het uitkijkbalkon op de eerste verdieping van de koepel. Bewonder de reeks ongelofelijke mozaïeken die de heiligen uitbeelden, de prachtige Latijnse schriftsoorten rond de koepel en de top van de 3 verdiepingen van de Bernini-tempel. Luister naar de verhalen van de gids over de geschiedenis van de koepel en alles wat je moet weten over de kunstenaars van de koepel en de Renaissance-pracht. Vanaf de eerste verdieping neem je de wenteltrap naar de top van de koepel en heb je even de tijd om de koepel in je eigen tempo te verkennen. Klim vervolgens omhoog en kom langs de ramen die je een verleidelijke glimp van de Vaticaanse daken laten zien. Na 320 treden sta je op het uitkijkplatform op 140 meter boven de vloer van de basiliek. Vanaf het hoogste punt in het Vaticaan bewonder je adembenemende en panoramische uitzichten over de stad, inclusief de Vaticaanse tuinen. In de verte zie je ook de monumenten van het oude Rome, waaronder het Colosseum en het Pantheon. Het enige punt dat nog hoger is, is het kruis dat hout van het Ware Kruis bevat. Als je de koepel weer verlaat, hoef je niet meer in de rij te staan om de basiliek binnen te gaan. De trappen brengen je rechtstreeks naar de begane grond van de basiliek, zodat je de lange rijen vanaf het Sint-Pietersplein kunt vermijden. Verken de basiliek met de gids en bewonder de vele standbeelden, kapellen en pelgrimsplaatsen die hier zijn gevestigd, voordat je afdaalt naar de ondergrondse crypten. Hier zie je waar honderden pausen en leden van het koninklijk huis sinds de 11e eeuw zijn begraven.

Sint-Pietersbasiliek: rondleiding met beklimming koepel en pauselijke crypte

8. Sint-Pietersbasiliek: rondleiding met beklimming koepel en pauselijke crypte

Ontmoet je gids op het Sint-Pietersplein en ga dan naar het uitkijkbalkon op de eerste verdieping van de koepel. Bewonder de reeks ongelooflijke mozaïeken, de prachtige Latijnse schriften en de top van Bernini's drie verdiepingen hoge baldakijn beneden. Luister naar je gids die feiten en verhalen vertelt over de geschiedenis van de koepel, en kom alles te weten over de kunstenaars en de pracht en praal van de Renaissance. Vanaf de eerste verdieping neem je de wenteltrap naar de top van de koepel en geniet je van wat vrije tijd om de koepel in je eigen tempo te verkennen. Ga dan langs ramen die een verleidelijke glimp van de Vaticaanse daken beneden geven. Na 320 treden sta je op het uitkijkplatform op 140 meter boven de vloer van de basiliek. Vanaf het hoogste punt in het Vaticaan geniet je van een adembenemend en panoramisch uitzicht over de stad, inclusief de Vaticaanse Tuinen beneden. Kijkend in de verte, bezichtig je ook de monumenten van het oude Rome, waaronder het Colosseum en het Pantheon. Wanneer je de koepel verlaat is het niet nodig om weer in de rij te gaan staan om de basiliek binnen te gaan, aangezien de trap je direct naar de basiliek vloer brengt. Verken met je gids de basiliek en bewonder de vele standbeelden, kapellen en pelgrimsplaatsen die hier zijn gevestigd, voordat je afdaalt naar de pauselijke crypten. Hier zie je waar honderden pausen en leden van het koninklijk huis sinds de 11e eeuw zijn begraven.

Rondleiding Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

9. Rondleiding Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

Volg een rondleiding door een van de heiligste plekken van het Christendom tijdens deze wandeling met gids door de Vaticaanse Musea. Deze rondleiding omvat, naast andere galerijen in de gangen van het Vaticaan, een bezoek aan de Dennenhof, de Belvederehof, de Kaartengalerij, de Galerij van de Kandelaar, de Kamers van Pio Clementino, de Tapijtengalerij, de Rafaëlkamers (alleen tijdens rondleidingen in de vroege ochtend), en een bezoek aan de Sixtijnse Kapel. Laat je door een deskundige gids naar een aantal van de belangrijkste attracties leiden, en bezoek ook een paar minder bekende plekken die andere toeristen vaak missen. Je doet een brede basiskennis op van de opmerkelijke geschiedenis, architectuur en politiek van het Vaticaan.

Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

10. Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

Ontmoet jouw deskundige Vaticaanse gids bij het Sint-Pietersplein - een snelle klim met de lift brengt je later naar de top van de koepel, vanwaar je heel Rome en ook ver daarbuiten kunt zien liggen. Het uitzicht is absoluut spectaculair. Terug op vaste grond bezoekt je de hele Sint-Pietersbasiliek - dit is op zich zeldzaam, aangezien de meeste andere aanbieders deze niet in hun Vaticaan-tours opnemen. Neem een pauze voor je de korte wandeling maakt naar het comfortabele klantencentrum voor jouw tweede rondleiding door de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Echte voorrangstoegang betekent dat je snel toegang krijgt tot de artistieke en archeologische meesterwerken die de Vaticaanse Musea tot absolute must-sees maken wanneer je in Rome bent.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Citycards
  • Dagtochten
62 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Sitemap Koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Wil je alle activiteiten in Koepel van de Sint-Pietersbasiliek ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 50.157 beoordelingen

Adequate ontvangst bij verzamelpunt. Goede gids die veel heeft verteld tijdens de rondleiding. Rondleiding was erg goed gepland en door de informatie die de gids vooraf gaf over bepaalde zaken werden de kunstwerken begrijpelijker en interessanter. Erg goed om de deelnemers vooraf heel goed met foto's voor te bereiden op alles wat er te zien is in de sixtijnse kapel. Zo kun je alles iets beter begrijpen. Alle lof voor deze rondleiding.

Het was geweldig om een stukje geschiedenis te horen en daarnaast zo'n indrukwekkende kerk te zien. Het duurde erg lang voor we door de security check heen waren. Daarna hebben we een mooie rondleiding gehad door de kelder waar enkele Pauzen lagen en ook bovenin de toren. Het uitzicht was zo mooi en ook de moeite waard om 320 treden voor naar boven te lopen.

Prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Met de Omnia en Rome pas bijna overal met voorrang naar binnen. Ook het gebruik van het OV was erg fijn en praktisch

Leuke gids. En het was misschien vroeg maar dat was het zeker waard

Perfecte organisatie met fantastische gids Sandra.