Koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Koepel van de Sint-Pietersbasiliek: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rome: tour door Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

1. Rome: tour door Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

Je ontmoet je gids op het Sint-Pietersplein en begint de rondleiding met een klim naar de top van de koepel van de basiliek. Geniet van een exclusieve blik op de indrukwekkende mozaïeken in de koepel en ga vervolgens verder omhoog naar het bovenste balkon. Bewonder vanaf hier het panoramische uitzicht over de stad, bekijk het Colosseum, het Pantheon en andere iconische gebouwen. Daal af in de Basiliek en bewonder het indrukwekkende interieur en ontdek waarom het 150 jaar duurde om de basiliek te bouwen. Kijk naar het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en ingewikkelde mozaïeken die je omringen. Leer meer over de beroemde werken van renaissance- en neoklassieke kunstenaars die in de basiliek te vinden zijn.  Ga vervolgens ondergronds naar de historische catacomben van de basiliek en bezoek de tombe van de heilige Petrus. Raak de oude muren van de originele 4e-eeuwse basiliek aan en bewonder de prachtige fresco's. Sluit de tour af op het Sint-Pietersplein en geniet van de majestueuze architectuur. 

Rome: Sint-Pietersbasiliek met vroege ochtendtour in de koepel

2. Rome: Sint-Pietersbasiliek met vroege ochtendtour in de koepel

Ervaar een buitengewone tour met onze lokale gids die je meeneemt door de diepten van de oude geschiedenis rond het Sint-Pietersplein en Vaticaanstad. In de basiliek neemt de gids je mee naar het 1e kijkniveau via de lift van de koepel en klimt vervolgens naar de resterende treden naar de top van de koepel van de basiliek. Wees een van de weinigen die getuige is van een adembenemend uitzicht vanaf de Vaticaanstad samen met zijn iconische zeven heuvels. Zorg ervoor dat u foto's maakt als bewijs van uw levenslange ervaring vanaf de top van de beroemde Vaticaanse top. Terwijl je teruggaat naar de heilige basiliek met directe toegang, geniet je van je tijd en wandel je zoveel mogelijk rond. Bekijk het van dichterbij en mis de historische inzichten die de archeologische vindplaats te bieden heeft niet.

Vaticaan: pauselijke audiëntie en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek

3. Vaticaan: pauselijke audiëntie en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek

Zie de paus zelf tijdens een speciaal bezoek met vroege toegang tot de pauselijke audiëntieceremonie en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Ontvang uw uitnodiging voor de pauselijke audiëntie van het personeel op Piazza del Sant'Uffizio, vlak voor het Sint-Pietersplein. Kijk dan hoe de paus zich naar het podium begeeft en neem deel aan de wekelijkse bijeenkomst met gebeden, zegeningen en een preek. Geniet na het publiek van een rondleiding door de iconische Sint-Pietersbasiliek. Tijdens je rondleiding door de kerk in renaissancestijl, met zijn beroemde koepel en ongeëvenaarde architectuur, zie je meesterwerken zoals Pietà van Michelangelo en Baldacchino van Bernini. Om een complete ervaring te krijgen, selecteert u de optie met de Vaticaanse tuinen en geniet u van verhelderend commentaar in een open bus.

Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek, -plein en Catacomben

4. Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek, -plein en Catacomben

Maak aan een rondleiding door Rome om de geschiedenis en de geheimen van de Sint-Pietersbasiliek, de grootste basiliek ter wereld, te ontdekken. Bewonder de prachtige architectuur, beroemde kunstwerken en bezoek de pauselijke catacomben. Nadat je je gids hebt ontmoet, verken je de wonderen in de basiliek. Volg je gids terwijl je het verleden van de Sint-Pietersbasiliek ontdekt en bewonder het enorme interieur, bedekt met goud en adembenemende kleuren. Bekijk de kunstwerken gemaakt door Michelangelo, Bernini en Bramante, een brandpunt voor religie en een vertegenwoordiger van de schoonheid van de renaissance- en baroktijdperken. Na een bezoek aan de basiliek ga je naar de pauselijke catacomben, waar de vorige pausen werden begraven. Krijg op verzoek aan het einde van de tour aanwijzingen om de Sint-Pieterskoepel te bezoeken.

Vaticaanstad: basiliek, koepel en pauselijke graven Early Bird Tour

5. Vaticaanstad: basiliek, koepel en pauselijke graven Early Bird Tour

Laat je betoveren door de oude geschiedenis van Vaticaanstad met onze lokale gids, inclusief het prachtige Sint-Pietersplein, het hart van Vaticaanstad, vol met statige zuilen en majestueuze pilasters. Onze gids leidt je door het 1e balkon, versierd met verbazingwekkende fresco's en kunstwerken van dichtbij tot je de top van de koepel bereikt na 320 treden, waar een panoramisch uitzicht op je wacht over het stadscentrum. Heb wat vrije tijd om te genieten en foto's te maken in je eigen tempo, observeren vanuit een breed bereik uitzicht op de top van de koepel, met uitzicht op enkele van de oude monumenten, waaronder het Romeinse Colosseum en het Pantheon. Het is niet nodig om opnieuw in de rij te staan, want de gids begeleidt je terug naar de basiliek met directe toegang. Laat u betoveren door de interieurs vol meesterwerken van de illustere Bernini en Michelangelo en de overblijfselen uit de renaissance- en barokperiode. Als de tour eindigt, volg je je gids naar de historische grotten van het Vaticaan om de kamers, kapellen en pauselijke graven van dichterbij te bekijken, waar veel pausen, royalty's en andere hoogwaardigheidsbekleders zijn begraven.

Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

6. Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

Ontmoet jouw deskundige Vaticaanse gids bij het Sint-Pietersplein - een snelle klim met de lift brengt je later naar de top van de koepel, vanwaar je heel Rome en ook ver daarbuiten kunt zien liggen. Het uitzicht is absoluut spectaculair. Terug op vaste grond bezoekt je de hele Sint-Pietersbasiliek - dit is op zich zeldzaam, aangezien de meeste andere aanbieders deze niet in hun Vaticaan-tours opnemen. Neem een pauze voor je de korte wandeling maakt naar het comfortabele klantencentrum voor jouw tweede rondleiding door de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Echte voorrangstoegang betekent dat je snel toegang krijgt tot de artistieke en archeologische meesterwerken die de Vaticaanse Musea tot absolute must-sees maken wanneer je in Rome bent.

Tour met vroege toegang tot de Vaticaanse Musea met ontbijtbuffet

7. Tour met vroege toegang tot de Vaticaanse Musea met ontbijtbuffet

Heb het Vaticaan voor jezelf tijdens deze exclusieve vroege ochtendtour die je door gesloten deuren voert voor een ontbijtbuffet in de vredige Pinecone Courtyard, voordat iemand anders de musea betreedt. Terwijl het grote publiek buiten in de rij staat te wachten, kunt u smullen van een Italiaans-Amerikaans ontbijtbuffet met op bestelling klaargemaakte eieren, vleeswaren, kazen, muffins, croissants, vers fruit, ontbijtgranen en zelfs pannenkoeken, omgedraaid door de pannenkoekenkok van het Vaticaan. Dineren in de prachtige Pinecone Courtyard, naast een van de mooiste moderne kunst van de Vaticaanse Musea, ervaar een niveau van rust dat zelden wordt gezien door Vaticaanbezoekers. Volg daarna je gids om de Vaticaanse Musea te verkennen. Nog steeds gesloten voor het grote publiek, zijn de musea nu stiller dan de rest van de dag. Met slechts 10 personen per groep, heb je tijd en ruimte om de kunst echt te waarderen. Bekijk kamers zoals de Hall of Maps, Gallery of the Tapestries, Gallery of the Candelabra en ongelooflijke Raphael Rooms. Je gids brengt kunstwerken tot leven en wijst je op dingen die je zelf zou hebben gemist. Ga verder naar de legendarische Sixtijnse Kapel. Sla dan de wachtrijen over om de Sint-Pietersbasiliek binnen te gaan. Bekijk het altaar en bewonder het beeldhouwwerk La Pietà van Michelangelo.

Rome: Best of Rome-pass met het openbaar vervoer

8. Rome: Best of Rome-pass met het openbaar vervoer

Ontdek de "Eeuwige Stad" in je eigen tempo met een all-access pasje voor de belangrijkste monumenten van Rome. Wissel je voucher in bij het kantoor op de reserveringstijd die je kiest en het personeel zal je helpen om alle attracties te boeken. Bezoek de Sint-Pietersbasiliek in je eigen tempo. Wandel door de opvallende gangpaden van de grootste kerk ter wereld en bewonder Michelangelo's "Pieta" en de prachtig bewerkte preekstoel van Bernini. Neem de stress uit je bezoek met begeleide toegang tot elke attractie. Ervaar meesterwerken uit de kunstgeschiedenis in de gangen, binnenplaatsen en galerijen van de Vaticaanse Musea. Zie fresco's van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel en eer de voormalige pausen op de plek van hun graven. Reis terug naar de tijd van het Romeinse Rijk met een ticket voor het Colosseum en het Forum Romanum. Treed in de voetsporen van Romeinse burgers aan de Via Sacra en ontdek waar de stad werd gesticht op de heuvel Palatijn. Gebruik je onbeperkte OV-kaart voor 72 uur om de stad te verkennen. Verrijk je basisoptie met de Vaticaanse Tuinen per minibus en ontdek de architectonische wonderen van de Vaticaanse Tuinen met een meertalige audiogids.

Vaticaanstad: rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek Koepelklim

9. Vaticaanstad: rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek Koepelklim

We ontmoeten elkaar op het Sint-Pietersplein bij de fontein aan de rechterkant. Na een warm welkom en een beetje kennismaken met elkaar, zal ik beginnen met het verhaal van Sint Pieters aan jullie voor te stellen. Bij binnenkomst in de kerk is er een verplichte/snelle veiligheidscontrole. Geprezen als het hoogtepunt van de Renaissance-architectuur is de torenhoge koepel van de Sint-Pietersbasiliek vanuit de hele eeuwige stad te zien. De koepel van Michelangelo is tot op heden nog steeds het hoogste punt van Rome - ondanks het feit dat hij 500 jaar oud is! We gebruiken speciale toegangskaarten in de Sint-Pietersbasiliek met de lift, zodat je kunt zien hoe prachtig Rome eruitziet vanaf de top van de Sint-Pietersbasiliek.

Vaticaan: rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanse Musea

10. Vaticaan: rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanse Musea

Ervaar de hoogtepunten van Vaticaanstad met deze wandeltocht. Ontdek de schatten in de Vaticaanse Musea met de hulp van een deskundige gids. Kijk omhoog als het meesterwerk op het plafond van de Sixtijnse Kapel. Bekijk de graven en relikwieën in de Sint-Pietersbasiliek. Ontmoet je gids en begeef je naar de Sint-Pietersbasiliek, waarvan wordt gedacht dat deze zich boven de begraafplaats van Sint-Pieters bevindt. Waardeer de architecturale en artistieke verdienste van deze iconische kerk met behulp van uw informatieve gids. Ga verder naar het Vaticaan Museum om een enorme kunstcollectie te zien, verspreid over 54 galerijen. Laat je gids je helpen navigeren door 7 kilometer aan artistieke schatten, waaronder de Gallery of Maps en de Gallery of Tapestries. Eindig met de Sixtijnse Kapel waar de ongelooflijke fresco's van Michelangelo te zien zijn. Bekijk uit de eerste hand de kunstwerken die Michelangelo zijn wereldwijde nalatenschap opleverden. Lees meer over het leven en werk van Michelangelo in je gids.

Sitemap Koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Wil je alle activiteiten in Koepel van de Sint-Pietersbasiliek ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 913 beoordelingen

Hele goede gids. Nam de tijd. Heel Veel informatie en uitleg. Duurde langer dan gepland maar voor ons geen enkel probleem. Securitycontrole verliep vlot

We hadden een supertoffe gids! Hij gaf superveel informatie, kon op alle vragen antwoorden. Toffe losse kerel.

Door de begeleiding van de prima gids hebben wij een welbestede morgen gehad. Het was ruim de moeite waard.

Persoonlijke rondleiding met een klein groepje zodat er genoeg ruimte was om vragen te stellen

De moeite om te doen , de beklimming naar de top is een leuke ervaring