Koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Koepel van de Sint-Pietersbasiliek: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek, plein en grotten

1. Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek, plein en grotten

Begin aan een rondleiding door Rome om de geschiedenis en de geheimen van de Sint-Pietersbasiliek, de grootste basiliek ter wereld, te ontdekken. Bewonder de prachtige architectuur, beroemde kunstwerken en bezoek de pauselijke grotten. Nadat je je gids hebt ontmoet, verken je de wonderen die de basiliek vullen. Volg je gids terwijl je het verleden van de Sint-Pietersbasiliek ontdekt en bewonder het grootse interieur, bedekt met goud en adembenemende kleuren. Bekijk de kunstwerken die zijn gemaakt door Michelangelo, Bernini en Bramante, een brandpunt voor religie en een vertegenwoordiger van de schoonheid van de renaissance- en baroktijdperken. Na een bezoek aan de basiliek, ga je naar de pauselijke grotten, waar de vorige pausen werden begraven. Ontvang op verzoek aan het einde van de tour aanwijzingen om de Sint-Pieterskoepel te bezoeken.

...
Sint-Pietersbasiliek: rondleiding met beklimming koepel

2. Sint-Pietersbasiliek: rondleiding met beklimming koepel

Maak kennis met je gids, een kunsthistoricus, op het Sint-Pietersplein en wandel het plein over Vaticaanstad in. In de basiliek neem je voor een gedeelte de lift omhoog en loop je de resterende 171 traptreden op. Je kunt rustig omhoog gaan en regelmatig even pauze nemen. Op de top kun je genieten van het adembenemende 360-gradenuitzicht over Vaticaanstad, dat zich uitstrekt tot in Rome met zijn zeven heuvels. Een ideale gelegenheid om zoveel foto's te nemen als je kunt, omdat je erg hoog bent en het uitzicht ver reikt. Eenmaal weer terug beneden is er een korte pauze voordat je de Sint-Pietersbasiliek betreedt. Dit beroemde monument is een ongeëvenaard hoogstandje van kunst en architectuur en iets dat je nergens anders in de wereld kunt vinden. Dit is waar Bernini's beeldhouwwerken en Michelangelo's kunst uitrijst boven heilige tombes van Pausen en de begraafplaats van Petrus zelf. 

...
Vaticaan: pauselijke publieksticket en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek

3. Vaticaan: pauselijke publieksticket en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek

Zie de paus zelf tijdens een speciaal bezoek met vroege toegang tot de pauselijke audiëntieceremonie en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Ontvang uw ticket voor de pauselijke audiëntie van het personeel op Piazza del Sant'Uffizio, vlak voor het Sint-Pietersplein. Kijk dan hoe de paus zich naar het podium begeeft en neem deel aan de wekelijkse bijeenkomst met gebeden, zegeningen en een preek. Geniet na het publiek van een rondleiding door de iconische Sint-Pietersbasiliek. Tijdens je rondleiding door de kerk in renaissancestijl, met zijn beroemde koepel en ongeëvenaarde architectuur, zie je meesterwerken zoals Pietà van Michelangelo en Baldacchino van Bernini. Kies een rondleiding met audiogids door de Vaticaanse tuinen en geniet van verhelderend commentaar in een open bus.

...
Sint-Pietersbasiliek: rondleiding met beklimming koepel en pauselijke crypte

4. Sint-Pietersbasiliek: rondleiding met beklimming koepel en pauselijke crypte

Ontmoet je gids op het Sint-Pietersplein en ga vervolgens naar de eerste verdieping van de koepel naar het uitkijkbalkon. Bewonder de reeks ongelooflijke mozaïeken, de prachtige Latijnse schriftsoorten en de top van de 3 verdiepingen van de Bernini-tempel. Luister naar je gids met feiten en verhalen over de geschiedenis van de koepel en kom meer te weten over de kunstenaars van de koepel en de Renaissance pracht. Neem vanaf de eerste verdieping de wenteltrap naar de top van de koepel en neem de tijd om in je eigen tempo te verkennen. Passeer dan ramen die een verleidelijk kijkje op de lager gelegen Vaticaanse daken geven. Na 320 treden bevind je je op het uitkijkplatform 136 meter boven de basiliekvloer. Vanaf het hoogste punt in het Vaticaan, bewonder je adembenemende en panoramische uitzichten over de stad, inclusief de Vaticaanse tuinen eronder. Kijkend in de verte, bezichtig je ook de monumenten van het oude Rome, waaronder het Colosseum en het Pantheon. Wanneer je de koepel verlaat is het niet nodig om weer in de rij te gaan staan om de basiliek binnen te gaan, aangezien de trap je direct naar de basiliek vloer brengt. Verken met je gids de basiliek en bewonder de vele standbeelden, kapellen en pelgrimsplaatsen die hier zijn gevestigd, voordat je afdaalt naar de pauselijke crypten. Hier zie je waar honderden pausen en leden van het koninklijk huis sinds de 11e eeuw zijn begraven.

...
Rome: Het beste van Rome met een all-access pasje

5. Rome: Het beste van Rome met een all-access pasje

Ontdek de "Eeuwige Stad" in je eigen tempo met een all-access pasje voor de belangrijkste monumenten van Rome. Bespaar tijd en krijg gereserveerde toegang tot de Sint-Pieterbasiliek, het Romeinse Forum en meer. Neem de stress uit je bezoek met begeleide toegang tot elke attractie. Ervaar meesterwerken uit de kunstgeschiedenis in de gangen, binnenplaatsen en galerijen van de Vaticaanse Musea. Zie fresco's van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel en eer de voormalige pausen op de plek van hun graven. Reis terug naar de dagen van het Romeinse Rijk met een fast-track toegang tot het Colosseum en het Romeinse Forum. Treed in de voetsporen van Romeinse burgers aan de Via Sacra en ontdek waar de stad werd gesticht op de heuvel Palatijn.

...
Rome: hele Vaticaanse tour & St. Peter's Dome Climb

6. Rome: hele Vaticaanse tour & St. Peter's Dome Climb

Ontmoet je deskundige Vaticaanse gids bij het Sint-Pietersplein - een snelle beklimming met de lift brengt je later naar de top van de koepel vanwaar je heel Rome en ook ver buiten Rome kunt zien. De uitzichten zijn absoluut spectaculair. Terug op vaste grond toert u door de hele Sint-Pietersbasiliek - dit is op zich zeldzaam omdat de meeste andere touroperators in Rome het niet opnemen in hun Vaticaanse rondleidingen. Neem een pauze voordat u de korte wandeling naar het comfortabele klantencentrum maakt voor uw tweede tour naar de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Echte skip-the-line toegang betekent dat je snel wordt gevolgd naar de artistieke en archeologische meesterwerken die de Vaticaanse Musea absoluut een must-see maken als je in Rome bent.

...
Rome: vroege ochtendtour door de Sint-Pietersbasiliek

7. Rome: vroege ochtendtour door de Sint-Pietersbasiliek

Verken een van Rome's meest bezochte sites weg van de massa en ontdek waarom het bijna 120 jaar duurde om het voor elkaar te krijgen. De Sint-Pietersbasiliek is het meest prominente gebouw in Vaticaanstad met een oppervlakte die genoeg is om tot 60.000 bezoekers te huisvesten, de koepel is een dominant kenmerk van de skyline van Rome. De grootste kerk in het christendom, en een van de heiligste plaatsen van het christendom en de katholieke traditie, het is traditioneel de begraafplaats van zijn titulair, St. Peter, de eerste bisschop van Rome, de eerste paus. Als je de basiliek binnengaat, zal je gids je naar de beroemde Baldachin van Bernini leiden, waaronder het graf van St. Peter zich bevindt. Om deze reden zijn veel pausen vanaf de beginjaren van de kerk begraven in de buurt van paus St. Peter in de necropolis onder de basiliek die af en toe ook kan worden bezocht. Je gaat dan verder naar een ander meesterwerk, de beroemde Pieta di Michelangelo. Een kunsthistorische gids zal je enkele van de belangrijkste feiten onthullen over deze unieke sculture, gesneden uit een enkele plaat marmer en in opdracht van een Franse kardinaal Jean de Billheres. Om nog maar te zwijgen van de deur aan de rechterkant, de beroemde Porta Santa, de heilige deur die maar eens in de vijfentwintig jaar wordt geopend. Bewaar het beste voor het laatste, exclusieve bezoek aan de beroemde Vaticaanse grotten die net onder de renaissancebasiliek en boven de 4e-eeuwse basiliek van Constantijn liggen. De grotten bevatten kapellen gewijd aan verschillende heiligen en graven van koningen, koninginnen en pausen, daterend uit de 10e eeuw. Deze unieke rondleiding eindigt op het Sint-Pietersplein, een grandioze elliptische esplanade die in het midden van de zeventiende eeuw werd gecreëerd door Gian Lorenzo Bernini. Het plein wordt begrensd door massieve zuilengalerijen die de uitgestrekte armen symboliseren. Bernini en zijn assistenten hebben de 140 heiligenbeelden gebeeldhouwd die de balustrades op de zuilengalerijen sieren. Het plein is versierd met fonteinen en een Egyptische obelisk die in 37 na Christus naar Rome werd vervoerd.

...
Rome: Go City Explorer Pass - Kies 2 tot 7 attracties

8. Rome: Go City Explorer Pass - Kies 2 tot 7 attracties

Verken Rome in je eigen tempo met de Go City Rome Explorer Pass. Kies uit 2 tot 7 attracties en tours uit een lijst van meer dan 35 activiteiten, waaronder het Colosseum, een hop-on hop-off bustour, de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en meer. Bezoek het Forum Romanum en de Palatijn, neem deel aan een proeverij om van te watertanden, geniet van een avond in de Opera, ga fietsen tussen oude Romeinse ruïnes of eet als een local met een authentiek Italiaans lunchmenu - de keuze is aan jou. Bespaar tot 35% korting in vergelijking met het kopen van individuele tickets en geniet van een gratis digitale audiogids boordevol informatie over attracties en instructies voor het boeken van uw bezoeken. Geniet van het gemak van een volledig digitale pas met maximale flexibiliteit. Je hebt 2 jaar vanaf je aankoopdatum om je pas te gebruiken en daarna 60 dagen nadat je je eerste attractie of tour hebt ingewisseld. Kies activiteiten terwijl u bezig bent: het is niet nodig om attracties vooraf te selecteren (voor sommige van de meest populaire activiteiten is mogelijk reservering vereist). Om deze in te wisselen, hoeft u alleen uw pas op uw mobiele apparaat te tonen of thuis af te drukken.

...
Vaticaan: rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanse Musea

9. Vaticaan: rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanse Musea

Ervaar de hoogtepunten van Vaticaanstad met deze wandeltocht. Ontdek de schatten in de Vaticaanse Musea met de hulp van een deskundige gids. Kijk omhoog als het meesterwerk op het plafond van de Sixtijnse Kapel. Bekijk de graven en relikwieën in de Sint-Pietersbasiliek. Ontmoet je gids en begeef je naar de Sint-Pietersbasiliek, waarvan wordt gedacht dat deze zich boven de begraafplaats van Sint-Pieters bevindt. Waardeer de architecturale en artistieke verdienste van deze iconische kerk met behulp van uw informatieve gids. Ga verder naar het Vaticaan Museum om een enorme kunstcollectie te zien, verspreid over 54 galerijen. Laat je gids je helpen navigeren door 7 kilometer aan artistieke schatten, waaronder de Gallery of Maps en de Gallery of Tapestries. Eindig met de Sixtijnse Kapel waar de ongelooflijke fresco's van Michelangelo te zien zijn. Bekijk uit de eerste hand de kunstwerken die Michelangelo zijn wereldwijde nalatenschap opleverden. Lees meer over het leven en werk van Michelangelo in je gids.

...
Vaticaanstad: VIP Vaticaan-ervaring

10. Vaticaanstad: VIP Vaticaan-ervaring

Verrijk je Vaticaanse ervaring door deel te nemen aan deze persoonlijke, semi-privétour waar je je kunt verdiepen in de fantastische kunst en geschiedenis rond de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Je begint in het Vaticaan Museum, een labyrintisch complex met meer dan 1000 kamers die vier millennia beslaan. Degenen die zonder gids op bezoek komen, worden vaak verblind door het werk dat hier wordt tentoongesteld - wat het enigszins moeilijk kan maken om te navigeren. Maar deze samengestelde route door het museum bevat de beste stukjes. De volgende stop is de wereldberoemde Sixtijnse Kapel, vooral bekend om zijn uitgestrekte plafondkunst geschilderd door Michelangelo. De regels dicteren stilte bij het betreden van de kapel, wat meestal geen probleem is - de pure schoonheid maakt de meeste sprakeloos.

...

Sitemap Koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Wil je alle activiteiten in Koepel van de Sint-Pietersbasiliek ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 913 beoordelingen

Was een geweldige ervaring. Beklimming is een uitdaging maar zeker de moeite waard. Jammer was dat we voor de beklimming nog extra mochten betalen.

Een hele deskundige gids, voelt de groep goed aan. Hele prettige ervaring. Ze wist echt veel en vind het ook leuk om te vertellen.

Enthousiaste gids, goede rondleiding door St. Pieter en uitleg bovenop de Dom.

Zeer goede gids, niet te langdradig maar correcte uitleg, vlotte doorgang.

Goede reisgids, alles goed uigelegd konden rustig alles zien