Rondleiding

Vaticaanstad: basiliek & koepel, met optionele cryptetour

Vaticaanstad: basiliek & koepel, met optionele cryptetour

Activiteitenaanbieder: City Wonders Ltd.
Snel uitverkocht
Snel uitverkocht

Vanaf € 29 per persoon

Ontdek de Sint-Pietersbasiliek vanuit een nieuw perspectief, vanaf de top van de koepel met 360 graden uitzicht over het Vaticaan en Rome. Ontdek vervolgens zelf het prachtige interieur van de koepel of kies voor een tour door de basiliek en crypten.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Reserveer nu en betaal later
Reserveer nu en betaal later om je plek vandaag nog kosteloos te boeken. Meer informatie
Duur 45 minuten - 2.5 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels

Belevenis

Volledige beschrijving

Ervaar de Sint-Pietersbasiliek vanaf de top van de koepel en bewonder het uitzicht op het Vaticaan en Rome. Bekijk het interieur van de koepel op eigen gelegenheid of kies voor een rondleiding door de basiliek en crypten.

Ontmoet je gids op het Sint-Pietersplein en ga dan naar het eerste niveau van de koepel naar het uitkijkbalkon. Bewonder de reeks ongelooflijke mozaïeken met afbeeldingen van de heiligen, de prachtige Latijnse schriften die de koepel omcirkelen en de top van Bernini's drie verdiepingen tellende baldakijn eronder.

Luister naar je gids en deel feiten en verhalen over de geschiedenis van de koepel en alles wat je moet weten over de kunstenaars van de koepel en de pracht van de renaissance. Neem vanaf het eerste niveau de wenteltrap naar de top van de koepel en geniet van wat vrije tijd om in je eigen tempo te verkennen. Ga vervolgens boven de dubbele structuur van de koepel en passeer ramen die een verleidelijke glimp van de Vaticaanse daken eronder geven.

Na 320 treden bevindt u zich op het uitkijkplatform 140 voet boven de basiliekvloer. Bewonder vanaf het hoogste punt in het Vaticaan een adembenemend en panoramisch uitzicht over de stad, inclusief de Vaticaanse tuinen beneden.

Als u in de verte kijkt, kunt u zich ook vergapen aan de monumenten van het oude Rome, waaronder het Colosseum en het Pantheon. Het enige punt boven je is het kruis met het hout van het Ware Kruis. Als je de koepel verlaat, hoef je niet opnieuw in de rij te gaan staan om de basiliek binnen te gaan. De trappen brengen je rechtstreeks naar de vloer van de basiliek, zodat je de lange rijen kunt vermijden die je vanaf het Sint-Pietersplein over het Sint-Pietersplein hebt zien groeien. bovenkant.

Geniet van wat vrije tijd om de belangrijkste kerk in de christelijke wereld en zijn vele schatten te verkennen, of als je hebt gekozen voor de uitgebreide tour, volg je gids naar de Vaticaanse crypten die eronder liggen.

Met je gids navigeer je door de basiliek en bewonder je de vele beelden, kapellen en pelgrimsplekken die zich hier bevinden, voordat je afdaalt naar de ondergrondse crypten. Hier kun je zien waar sinds de 11e eeuw honderden pausen en leden van het koningschap zijn begraven.

Inbegrepen
 • Toegang tot de koepel van Sint-Pieter
 • Optionele toegang tot de Sint-Pietersbasiliek
 • Informatieve folder over de basiliek en de koepel
 • Deskundige Engelssprekende gids• Headsets waar nodig, zodat je de gids altijd hoort
 • Kleine groepen van 25 personen of minder
 • Fooien
 • Hotel ophaal- en terugbrengservice
 • Eten/drinken
Niet geschikt voor
 • Rolstoelgebruikers
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • Alle deelnemers zijn verplicht FFP2-maskers mee te nemen en te dragen. Blauwe chirurgische maskers worden niet geaccepteerd

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Piazza della Città Leonina, in de buurt van de bogen, waar het plein samenkomt via di Porta Angelica. Tegenover de bogen bevindt ons ontmoetingspunt zich op de hoek van het plein, aan de linkerkant, naast de kiosk.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen

Niet toegestaan

 • Korte broeken
 • Wapens of scherpe voorwerpen
 • Bagage of grote tassen
 • Korte rokken
 • Mouwloze shirts
 • Minderjarigen zonder begeleiding

Goed om te weten

 • Bij aankomst in het Vaticaan volg je de borden naar de Groepeningang met Online Reserveringen, er kan een wachttijd van maximaal 10 minuten zijn bij deze ingang.
 • Alle bezoekers moeten door een veiligheidscontrole, vergelijkbaar met die op een luchthaven; tijdens het hoogseizoen kan de wachttijd bij de beveiliging oplopen tot 30 minuten.
 • De lift van de koepel brengt je naar het eerste terras, om naar de top van de koepel te klimmen zul je de trap moeten gebruiken (320 treden).
 • Reken op ongeveer 20 minuten extra als je naar de koepel wilt klimmen.
 • De COVID-beperkingen van de overheid (bijv. boostershot, negatieve PCR-test, vaccinatiebewijs etc. om binnen te komen) kunnen met weinig aankondiging worden veranderd. Het is de verantwoordelijkheid van alle bezoekers om ervoor te zorgen dat ze het officiële reisadvies op de overheidswebsites controleren en voldoen aan de lokale eisen. City Wonders kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor weigering van toegang tot musea en toeristische attracties en er is geen restitutie verschuldigd.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,5 /5

gebaseerd op 399 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,7/5
 • prijs / kwaliteit
  4,2/5
 • dienstverlening
  4,1/5
 • organisatie
  4,1/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Vroeg opstaan, máár de moeite! Onze gids, Maria-Rosaria, was erg kundig en correct, een aimabele dame die ons vlot begeleidde en ook navroeg of we nadien nog andere tours hadden, zodat we tijdig konden aansluiten. Het eerste gedeelte (naar het dak net onder de koepel) is gelukkig per lift, want het tweede gedeelte (naar uiterste dak bovenaan) is nog een flinke klim. Niet voor iedereen weggelegd (en ook niet verplicht), wegens smalle trappen en op een gegeven moment zelfs erg smal en bochtig, maar wel erg de moeite waard als je eenmaal boven bent.

Verder lezen

14 augustus 2021

Omdat we deze plek wilden bezoeken zonder in de rij te hoeven staan, kozen we deze optie met het bezoek aan de top van de basiliek, ondanks het feit dat de rondleiding in het Engels is. Onze Italiaanse gids, Lizia, sprak heel gemakkelijk Engels te begrijpen en verdient de vermelding van uitmuntendheid voor haar manier om ons het verhaal te vertellen met haar kennis en humor. De directe toegang (zonder enige wachttijd) tot de basiliek door naar beneden te gaan is een echt pluspunt! Jammer dat de rondleiding niet langer duurt en we niet meer te weten kunnen komen over de Sint-Pietersbasiliek, maar dit is tenslotte geen rondleiding door de basiliek zelf. Een combinatie van de twee (top + basiliek) zou geweldig zijn - een suggestie voor toekomstige bezoekers?

Verder lezen

2 januari 2020

De tour was informatief maar helaas een beetje chaotisch. Hoewel de tour om 8.10 uur begint, zou toegang tot de koepel pas om 9.00 uur mogelijk zijn geweest. Daarom draaide onze gids de tour om, die hij erg interessant, informatief en onderhoudend maakte, en keken we eerst naar de basiliek en de crypte. Helaas moesten we ongeveer 20 minuten in de rij staan om de koepel te bezoeken, wat de puntenaftrek rechtvaardigt. Het uitzicht vanaf de 1e verdieping is sensationeel, maar helaas waren er door de vertraging al veel mensen op de koepel. Over het algemeen kan ik deze tour zonder reservering aan iedereen aanbevelen.

Verder lezen

17 december 2019

Product ID: 278782