Belevingen in
Kom Ombo

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Kom Ombo: De beste dingen die je niet wil missen

Van Luxor: 2 nachten, 3 dagen luxe Nijlcruise

1. Van Luxor: 2 nachten, 3 dagen luxe Nijlcruise

Maak een reis van Luxor naar Aswan aan boord van een luxe 5-sterrenboot die alle maaltijden en begeleide bezoeken aan enkele van de meest iconische en goed bewaarde tempels van Egypte langs de rivier de Nijl omvat. Dag 1 Begin de eerste dag van uw meerdaagse cruise met het ophalen van een hotel bij uw Luxor-accommodatie rond 07:00 uur. Voordat u aan boord van uw boot gaat, maakt u een begeleide tour naar de iconische Vallei der Koningen in Luxor. Bezoek en ga de 3 belangrijkste graven van de oude koningen binnen, en zie de vele inscripties en hiërogliefen die ze versieren. Laat je vervolgens leiden naar de Hatshepsut-tempel, een prachtige funeraire tempel van de belangrijke koningin van Egypte, wiens politieke macht in die tijd de staat Egypte veranderde. Volg je gids terwijl je doorgaat om de stad Habu te verkennen om getuige te zijn van de Tempel van Ramses III, een van de grootste tempels van de twintigste dynastie. Maak foto's van de indrukwekkende Memnon-beelden en kom uit bij de Karnak-tempel, de belangrijkste en grootste in de stad Luxor. Na uw met geschiedenis gevulde tour wordt u rond 13:00 uur aan boord van uw cruise gebracht, in perfecte tijd om te genieten van de eerste maaltijd van uw rivierreis. Als je eenmaal bent gaan zitten, ga dan naar het dak van de boot om te genieten van het betoverende landschap. Kijk hoe de kleine boten, Egyptische dorpen en natuurlijke landschappen voorbij varen. Dag 2 Na het ontbijt maakt u een rit met de paardenkoets om de tempels van Edfu Horus te bezoeken. Bewonder deze goed bewaarde religieuze paleizen en de imposante zandstenen bouwwerken van Horus. Keer terug naar de boot voor de lunch, voordat je weer naar de Kom Ombo-tempel gaat. Lees meer over de structuren van de tempel en waarom deze is gebouwd ter ere van twee grote Nijl-godheden. Dag 3 Na een vroege check-out vanaf de boot, neem je bagage en neem een snel ontbijt en voordat je wordt opgehaald om de Abu Simbel-tempel te bezoeken. Tijdens deze kleine groepsreis ontdek je ook de tempels van Ramses II en Nefertari. Deze tweelingtempels zijn gebouwd vanaf de berghelling in de 13e eeuw voor Christus onder de dynastie van farao Ramses II. Rond de tour rond 13.30 uur af en breng je naar je accommodatie in Aswan of naar het treinstation of de luchthaven van de stad.

...
Van Luxor: tweedaagse privéreis naar Edfu, Aswan en Abu Simbel

2. Van Luxor: tweedaagse privéreis naar Edfu, Aswan en Abu Simbel

• Dag een Na een snelle pick-up van je hotel in Luxor, ga je op pad met een erkende gids voor een tweedaagse reis naar Kom Ombo, Edfu, Aswan en Abu Simbel. Geniet onderweg van de rit naar de historische tempel van Horus in Edfu en luister naar de Egyptische geschiedenis en oude mythologie. Bij aankomst in de tempel van Horus, verken de zandstenen structuren die Horus afbeelden, ook bekend als de God van Bescherming. Ga vervolgens naar de Tempel van Kom Ombo, gebouwd ter ere van de goden aan het oostelijke deel van de rivier de Nijl. Leer over de structuur van deze tempel en hoe deze werd gebouwd als eerbetoon aan Horus en Sobek, twee van de grote goden van hun tijd. Na het bezoeken van bezienswaardigheden, zal je een heerlijke lunch nuttigen in een lokaal restaurant in Aswan en daarna genieten van een geweldige winkelervaring, waarna je wordt afgezet bij je hotel in Aswan (door jou geboekt, niet door de touroperator) voor een overnachting . • Dag twee Je wordt opgehaald bij je hotel in Aswan en reist door het tempelcomplex van Abu Simbel. Bewonder de enorme rotstempels bij aankomst. Na het tempelbezoek ga je naar Aswan om te genieten van een heerlijke lunch. Nadat je je lunch hebt gehad, ga je verder naar de Aswan High Dam. Ga later naar de Philae-tempel, gelegen nabij de Aswan Low Dam. Aan het einde van uw tweedaagse tour wordt u afgezet bij uw hotel / treinstation / luchthaven in Aswan. U kunt ook kiezen voor een overdracht terug naar Luxor.

...
Van Aswan: 4-daagse 3-nachten all-inclusive 5-sterren Nijlcruise

3. Van Aswan: 4-daagse 3-nachten all-inclusive 5-sterren Nijlcruise

• Dag 1: Aswan Ontdek de Egyptische cultuur door de Nijl te varen tijdens een 5-sterrencruise. Je Egyptoloog-gids haalt je op tijd op om de tour te starten met een bezoek aan de Aswan High Dam. Rijd naar waar je op een motorboot springt om naar Philae Island te komen. Na een rondleiding over het eiland en een bezoek aan de tempel, check je in op je cruise. Maak een paar foto's van beide kanten van de Nijl en hoor over de culturen van de Nubische en de Egyptische. Drink je thee op het zonnedek terwijl je langs de prachtige wateren vaart. Stop bij Komombo om de tempel te bezoeken en geniet vervolgens van een overnachting aan boord van de boot. • Dag 2: Edfu - Esna - Luxor Geniet van het ontbijt op het schip en zeil vervolgens naar Edfu voor een prachtige rit met paard en wagen naar de Edfu-tempel. Ga terug naar de boot en zeil naar Esna, passerend door Esna Lock. Zweef in de richting van Luxor waar de cruise 's nachts aanmeert. • Dag 3: Luxor Luister terwijl je gids de geschiedenis van de Vallei der Koningen gedetailleerd uitlegt. Ga daarna verder met een rit om de geheimen van de koningin Hatsjepsoet te ontdekken tijdens een bezoek aan haar tempel. Ontdek de Westelijke Jordaanoever en bezoek het Howard Carter House, waar ooit de beroemde Engelse man woonde die het graf van King Tut ontdekte. Neem de tijd om te ontspannen op de boot voordat u op weg gaat naar de grootste tempel ter wereld: de Karnak-tempel. Rijd naar de kleine, prachtige tempel van Luxor. Geniet van een overnachting op de cruise. • Dag 4: Luxor - Vertrek Na het ontbijt, einde service in Luxor.

...
Caïro: driedaagse riviercruise op de Nijl met heteluchtballon

4. Caïro: driedaagse riviercruise op de Nijl met heteluchtballon

Dag 1 Om 17.00 uur wordt u opgehaald bij uw accommodatie en naar het treinstation van Caïro gereden, waar u aan boord gaat van een nachttrein naar Luxor. Dag 2 Bij aankomst in Luxor in de vroege ochtend, zal een vertegenwoordiger u begroeten en u naar een café brengen om wat lokale thee te proberen. Je zult dan genieten van een ballonvaart om de zon te zien opkomen boven de archeologische vindplaatsen van Luxor. Ga vervolgens naar de westelijke oever van Luxor om de Vallei der Koningen te bezoeken. Hier verken je de 3 belangrijkste graven en zie je de muren vol hiërogliefen. Je gids neemt je vervolgens mee naar de belangrijkste tempel van het complex, de dodentempel van Hatshepsut. De tempel bestaat uit drie verdiepingen met open balkons gebouwd van kalksteen, met beelden van de god Osiris en koningin Hatshepsut. Je gaat dan naar de oostelijke oever om de grootste tempel in Luxor te bezoeken, de Karnak-tempel, opgedragen aan de god Amon, zijn vrouw Mut en hun zoon Khonsu. Leer meer over de geschiedenis van de tempel voordat je naar je rivierboot gaat voor de lunch. Je checkt in op je kamer en dan vertrekt de boot naar Edfu. 'S Avonds geniet u van een diner en vrije tijd in de comfortabele omgeving van de boot. Dag 3 Na het ontbijt aan boord neemt u een paardenkoets naar Edfu. Je zult dan genieten van een geleid bezoek aan de Tempel van Horus. Bewonder de best bewaarde religieuze plaats in Egypte met de imposante zandsteenstructuren van Horus. Je zult genieten van een lunch aan boord van de boot terwijl je naar je volgende bestemming vaart. Bezoek 's middags de ongewone Tempel van Kom Ombo. Leer meer over de structuren van de tempel en hoe deze is gebouwd ter ere van twee grote goden. Keer terug naar de boot voor het diner en vrije tijd. Dag 4 In de vroege ochtend ga je naar een van de meest verbluffende tempelcomplexen in Egypte, de Abu Simbel-tempels. De tweelingtempels van Ramses II en Nefertari werden gebouwd in de berghelling in de 13e eeuw voor Christus, onder de dynastie van farao Ramses II. Je gids brengt je terug naar de cruise om uit te checken en je bagage mee te nemen. Je wordt dan overgebracht naar het station van Aswan om met de trein terug te reizen naar Caïro.

...
Van Luxor: privé dagtocht naar Edfu en Kom Ombo

5. Van Luxor: privé dagtocht naar Edfu en Kom Ombo

Ontdek twee prachtige tempels - de tempel van Horus in Edfu en de tempel van Kom Ombo - op een full-daagse privétour vanuit Luxor met een erkende professionele gids. Kies of u uw tour in de stad Aswan wilt beëindigen of aan het einde van de dag terugkeert naar Luxor. Ontmoet je chauffeur / gids in je hotellobby in Luxor en begin je reis naar Edfu. Onderweg ontvangt u de volledige aandacht van uw gids en wordt u verlicht door verhalen over de oude mythologie van Egypte om uw interesse te wekken en uw begrip te vergroten. Eenmaal in Edfu kunt u genieten van een boeiend bezoek aan de tempel van Horus. Bewonder de best bewaarde religieuze plek in Egypte met imposante zandsteenstructuren van Horus, de god van de bescherming. In overeenstemming met de mythologie van Egyptische goden, verken de plaats waar Horus wraak wilde nemen op Seth, de god van de chaos, voor het vermoorden van zijn vader, Osiris. Neem vervolgens 1,5 uur rijden naar de Tempel van Kom Ombo, gebouwd in toewijding aan de goddelijke goden die de oostkant van de rivier de Nijl domineren. Leer meer over de structuren van de tempel en hoe deze werd gebouwd ter ere van twee grote godheden: de met valken gekeerde Horus of Haroeris, en de krokodilgeleide god van de vruchtbaarheid, Sobek. Na een geweldig uur rondlopen door de tempel, is het tijd voor een lunchpauze in de stad Aswan. Vanaf hier wordt u afgezet in uw hotel in Aswan of vertrekt u op de terugreis naar uw accommodatie in Luxor, afhankelijk van de touroptie die u kiest.

...
Van Aswan: 3 nachten, 4 dagen koptische Nijlrondvaart

6. Van Aswan: 3 nachten, 4 dagen koptische Nijlrondvaart

• Dag 1: Laat je 's morgens ophalen bij het busstation, het treinstation of je hotel in Aswan. Begin je ervaring met een bezoek aan het klooster van St. Simeon in Aswan, een van de oudste Koptisch-Orthodoxe kloosters. Het lijkt alsof het klooster uit de rotsen is gehouwen, bijna een verlengstuk van de natuur eromheen. Na het bezoek, ga je naar de boot om in te checken en te lunchen. Dan breng je een bezoek aan Sint-Michaëlskathedraal, de grootste Koptische kathedraal buiten Caïro. Het is een bouwwerk met een boeiend ontwerp. Je gaat terug naar de boot voor het diner en een overnachting.  • Dag 2: Na het ontbijt in de vroege ochtend, breng je een bezoek aan de Hoge Aswandam, de onvoltooide obelisk en  de Tempel op Philae. Terug op de boot geniet je van een lunch en vaar je verder naar Kom Ombo, waar je een rondleiding volgt in de kerk van de Martelaar  Mar Girgis  Sint-Joris, een van de bekendste martelaren van het christendom. Ga vervolgens verder met de kerk van de Heilige Maagd en de Engel Michael, die ooit toebehoorde aan de Latijnse katholieken en nu aan de Koptisch-Orthodoxe. Verken de kerk vanbinnen en bezichtig de tekeningen en schilderijen. Terug op de boot geniet je van het diner. Tijdens je overnachting, vaart de boot door naar Edfu.  • Dag 3: Vroeg in de ochtend, na het ontbijt, neemt je gids je mee naar de Kerk van de Maagd Maria in Edfu, bekend als de "Kerk van de Verschijning", waar de Maagd Maria verscheen op 21 augustus 1982. Ga terug naar de boot en ontspan op het dek voor de rest van de dag, terwijl je naar Luxor vaart.  • Dag 4: Word wakker voor het ontbijt en check-uit van de boot. Neem je bagage mee als je je gids ontmoet om het  Klooster van Sint Pachomius te bezoeken. Het dateert uit de 4e eeuw na Christus en is een van de belangrijkste kloosters gebouwd door St. Anba Pachomius "de vader van het genootschap". Ga verder naar het klooster van de heiligen, gelegen op de berg El Tod. Dit klooster herbergt de lichamen van St. Anba Beshay, St. Anba Besantaas en Anba Source, alle heiligen die in het gebied woonden en het klooster zegenden met hun zuivere gebeden. Na het bezoek neemt je gids je mee naar een lokaal restaurant voor de lunch en eindigt je tour rond 16:00 uur met een transfer naar de luchthaven of het treinstation in Luxor.

...
Caïro & Nijl: 7 dagen hotel & cruise per vlucht

7. Caïro & Nijl: 7 dagen hotel & cruise per vlucht

Begin met een ophaalservice van het vliegveld, een comfortabele transfer per auto met airconditioning naar je hotel en een overnachting in Caïro. Bezoek het Egyptisch Museum van Oudheden. Ontdek de Grote Piramides; de kolossale Cheops, Chephren & Mykerions, en bekijk de iconische Sfinx van dichtbij. Vertrek per vliegtuig naar Aswan. Bezoek de Hoge Dam en de Philae-tempel. Transfer naar de Cruise met lunch aan boord. Vaar naar Kom Ombo en geniet van afternoontea. Bezoek de tempel die wordt gedeeld door de twee goden Sobek en Haroeris. Ga naar de Tempel van Horus in Edfu en steek de Esna-sluis over. Geniet van afternoontea en diner aan boord met een Galabya-feest. Steek de Westelijke Jordaanoever over om de Vallei der Koningen, de Tempel van Hatshepsut en de Kolossen van Memnon te ontdekken. Begin aan een excursie naar de Vallei der Koningen. Bezoek de graven van verschillende dynastieën, stop bij de kolossen van Memnon en bezoek de tempel van koningin Hatshepsut. Overnachten in Luxor. Transfer naar de luchthaven en vertrek volgens plan terug naar Caïro met een overnachting. Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor het laatste vertrek.

...
Van Aswan: Philae Temple & Motorboat Tour naar Nubian Village

8. Van Aswan: Philae Temple & Motorboat Tour naar Nubian Village

Bereid je voor op een opwindende reis naar de Tempel van Philae en een traditioneel Nubisch dorp vanuit Aswan. Reis met een deskundige gids, verken de tempelplaats en ontdek Nubische tradities met dorpsbewoners. Geniet van de handige ophaalservice van uw hotel in Aswan en vertrek vervolgens met uw professionele gids die u tijdens uw reis interessante feiten zal vertellen. Bij aankomst in de majestueuze tempel van Philae, gewijd aan de godin Isis, dwaal je rond om deze klassieke en heilige plek tot in de kern te ervaren. Nadat je de tempel hebt verkend, ga je naar de rivier de Nijl, die een onvergelijkbare rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de Egyptische beschaving. Vaar over de rivier naar het Nubische dorpje tegenover het eiland Soheil, dicht bij de pas van de Aswan-dam. Eenmaal daar, bekijk de verschillende aspecten van het traditionele leven en de cultuur in het dorp door inheemse mensen te ontmoeten. Om meer te begrijpen, dwaal tussen de huizen in weelderige palmbosjes en bewonder hun gevarieerde kleuren: hemelsblauw, geel, roze en meer. Breng wat tijd door met winkelen voor een aantal prachtige handgemaakte cadeaus voordat je terugkeert langs de rivier de Nijl. De tour wordt afgesloten met een drop-off in je hotel in Aswan.

...
Aswan: Private Nile Boat Cruise en Botanical Garden Visit

9. Aswan: Private Nile Boat Cruise en Botanical Garden Visit

Je River Nile-avontuur begint met het ophalen van je Aswan-hotel in de late namiddag. Ga naar de rivier en spring aan boord van je privéboot voor de avond en vaar langs de beruchte wateren van de Nijl. Aankomst bij de eerste stop van de tour, de Botanische Tuinen op Lord Kitchener Island, de thuisbasis van een scala aan planten die uit de hele wereld werden geïmporteerd in de 19e eeuw. Geniet van wat vrije tijd om door de tuinen te slenteren en de majestueuze palmbomen langs de looppaden te bewonderen, waaronder de Sabal Palm en Phonic Palm, evenals Ficusbomen en andere prachtige bougainvilleabomen. Ga terug naar de boot en volg de Nijl, kijkend naar de zonsondergang en de lucht van kleur veranderen. Vaar rond Elephantine Island, een klein eiland met oude ruïnes en tempels, en glij vervolgens langs het Mausoleum van Aga Khan gebouwd in de stijl van de Fatimid-graven in Caïro.

...

Sitemap Kom Ombo

Wil je alle activiteiten in Kom Ombo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.