Kies data

Dingen om te doen Kompong Phluk

Kompong Phluk: De beste dingen die je niet wil missen

Siem Reap: Kampong Phluk drijvende dorpstour met zonsondergang

1. Siem Reap: Kampong Phluk drijvende dorpstour met zonsondergang

Ga aan boord van onze minibus naar het grote Tonle Sap-meer (het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië) en krijg een fascinerend inzicht in het echte Cambodjaanse leven. Je wordt opgehaald bij een hotel in Siem Reap en naar de pier gebracht. Neem een privéboot naar het drijvende dorp, gelegen buiten Siem Reap. Ontdek de hoge, paalwoningen, het drijvend ziekenhuis, de visserij, de oude levensstijl van het land en het natuurlijke landschap van het overstroomde mangrovebos. Geniet van een optionele tour door het overstroomde mangrovebos op een kleine boot, een geweldige pauze op weg naar Tonle Sap om de lokale fauna en flora te ervaren. Sluit de dag af met het bewonderen van de zonsondergang boven het meer.

Siem Reap: Kompong Phluk Drijvend Dorp Halve Dag Tour

2. Siem Reap: Kompong Phluk Drijvend Dorp Halve Dag Tour

Begin met het ophalen van het hotel of ga naar het ontmoetingspunt om aan boord te gaan van uw voertuig, een gedeelde minibus met airconditioning en een gids, of privévoertuig (met optionele gids), afhankelijk van de gekozen optie. Kompong Phluk ligt 30 kilometer ten zuidoosten van Siem Reap. Bezoek eerst de pagode of de lokale markt en ga vervolgens met een gemotoriseerde boot op een rondleiding door de paalwoningen. Zie waar de mensen zich moedig hebben aangepast aan enkele van de meest onvoorstelbare omstandigheden, allemaal met een grote glimlach op hun gezicht. Geniet van de prachtige sfeer in dit unieke dorp vanuit het comfort van de boten. De gids, indien aanwezig, legt de geschiedenis, cultuur en levensstijl van de dorpelingen uit. De dorpen zijn omgeven door mangrovebossen. Maak een optionele uitstap door het overstroomde bos op een roeiboot, beschikbaar van oktober tot januari. De motorboot stopt bij een klein drijvend café, een goede plek om de zon onder te zien gaan. Na deze ontzagwekkende ervaring keert u rond 13.30 uur terug naar het hotel voor uw eigen vrije tijd.

Vanuit Siem Reap: trip drijvend dorp Kompong Phluk

3. Vanuit Siem Reap: trip drijvend dorp Kompong Phluk

Vertrek uit Siem Reap en reis naar het zuidoosten door landelijke dorpjes en rijstvelden om Tonlé Sapmeer te bereiken. Ga zo ver als je kunt over de weg om aan boord van een boot te gaan en vaar vervolgens de Kompong Phluk-rivier af. Kom aan in een Khmer-dorp van ongeveer 3000 inwoners, die voornamelijk van de visserij en de landbouw leven. Afhankelijk van het weer en de getijden, vaar je door de hoofdstraat of verken je te voet en ervaar je van dichtbij hoe het leven is op het platteland van Cambodja. Bezoek een paar scholen en zie de grote pagodetempel, samen met veel paalwoningen, sommige tot 10 meter lang. Maak verbinding met een minder hectische levensstijl en geniet van de rust en stilte. Ontspan terwijl je met een kleine boot door het overstroomde bos wordt geroeid naar Tonlé Sapmeer, waar het niveau kan variëren tot 10 meter, afhankelijk van het seizoen. Ga terug naar de rivier naar de minibus die je terug naar je hotel in Siem Reap brengt.

Kampong Phluk: drijvend dorp, boottocht bij zonsondergang per jeep

4. Kampong Phluk: drijvend dorp, boottocht bij zonsondergang per jeep

Nadat je per jeep bent opgehaald bij je hotel, rijd je ten zuiden van Siem Reap door het pittoreske Cambodjaanse platteland. Stop bij een lokaal familiehuis omringd door rijstvelden waar je kunt genieten van koude kokosnoot of een lokaal sapje, de familie kunt ontmoeten en tijd kunt besteden aan het leren over hun boerenleven. De volgende haltes op de route zijn een lokale champignonkwekerij en -fabriek waar je leert hoe paddenstoelen worden gekweekt met behulp van technische methoden, en een rijstwijnstokerij waar je lokale rijstwijn kunt proberen. Vervolg de rit naar de drijvende dorpen aan het Tonle Sap-meer, het grootste meer in Zuidoost-Azië. Hier krijg je een fascinerend inzicht in het lokale leven in deze regio en je gids zal in meer detail het fenomeen van dit meer beschrijven en waarom het van vitaal belang is voor het voortbestaan van Cambodja. Je krijgt een meer diepgaand perspectief op Cambodja terwijl je langs de rivier vaart. Om de avond compleet te maken, maak je een spectaculaire boottocht met uitzicht op het Tonle Sap-meer in de schemering. Proef lokale lekkernijen vergezeld van frisdranken en andere koude dranken terwijl je geniet van je omgeving voordat je rond 19.00 uur terugkeert naar Siem Reap.

Angkor Wat: 2-daagse zonsopgang en drijvende dorpstour

5. Angkor Wat: 2-daagse zonsopgang en drijvende dorpstour

Dag 1 Begin met een vroege pick-up en reis naar de hoofdingang van Angkor Wat. Bewonder de prachtige zonsopgang boven dit oude en mysterieuze complex. Bezoek vervolgens de South Gate van Angkor Thom om de tempels Bayon en Baphoun te bewonderen. Luister naar historische feiten over de plaats van je deskundige gids. Geniet van een lunch voordat je het Terras van de Olifant en het Terras van de Leprakoning bezoekt. Bezoek op de terugweg de prachtige Ta Prohm-tempel en de Banteay Kdei-tempel. Dag 2 Bezoek het Tonle Sap-meer, het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië. Ga vervolgens naar het drijvende dorp en ontdek de hoge huizen op palen, het drijvende ziekenhuis, de visserij en het natuurlijke landschap van het mangrovebos. Geniet van een optionele tour door het overstroomde mangrovebos en ervaar de lokale fauna en flora. Bewonder ten slotte aan het eind van de dag de adembenemende zonsondergang boven het meer.

Siem Reap: Tonle Sap-bootcruise bij zonsondergang met transfers

6. Siem Reap: Tonle Sap-bootcruise bij zonsondergang met transfers

Je wordt tussen 14.30 en 15.00 uur opgehaald bij je hotel in Siem Reap en dan gaan we rechtstreeks naar Kampong Phluk, een overstroomd en vissersdorpje aan het Tonle Sap-meer, op slechts 21 kilometer van Siem Stad oogsten. Eenmaal in de haven aan het meer nemen we een lokale boot vanaf de veerboot om de beroemde drijvende dorpen van Kampong Phluk te verkennen. Daar kunt u met eigen ogen zien hoe het dagelijkse leven is voor de vele gezinnen die voornamelijk van de visserij leven. De meeste gezinnen wonen aan de oever van het meer in felgekleurde huizen op lange palen, dus de hoge waterstanden zijn geen probleem tijdens het regenseizoen. Verken het overstroomde mangrovebos rondom het gebied, waar een verscheidenheid aan diersoorten leven, waaronder krabetende makaken en 3000 inwoners. Vervolgens nemen we je mee naar een boeddhistisch klooster gebouwd op een kunstmatig eiland en genieten we van de zonsondergang vanaf een lokale boot op het Tonle Sap-meer.

Angkor Wat Small Group Sunrise Tour inclusief ontbijt

7. Angkor Wat Small Group Sunrise Tour inclusief ontbijt

Ontdek de oude Cambodjaanse geschiedenis tijdens deze eendaagse reis in de vroege ochtend. Zie een prachtige zonsopgang, bezoek Angkor Wat, Bayon en Ta Prohm. De tour begint met een pick-up van je hotel voor zonsopgang. Ga naar de archeologische vindplaats Angkor Wat. Proef de sfeer van Angkor vanaf de rand van een van de oude bibliotheekzwembaden en geniet van een kleurrijke zonsopgang. Leer meer over de geschiedenis van deze beroemde tempel vanuit je gids terwijl je het interieur van de grote tempel verkent. Ontdek de gangen, centrale kamers en bovenste terrassen. Na een bezoek aan Angkor Wat kunt u genieten van een picknickontbijt voor het koninklijke zwembad van Sras Srang. Ga verder naar de oude Ta Prohm-tempel en bewonder de structuur bedekt met bomen en massieve wortels. Fans van Angelina Jolie's Tomb Raider zullen deze iconische tempel herkennen. Verken de Bayon-tempel, een wereldberoemd monument gebouwd door koning Jayavarman VII. Kom meer te weten over de vele toepassingen van Bayon, waaronder een plaats voor aanbidding, onderwijs en bestuur. Voordat je teruggaat naar je hotel, ga je naar de grootste lokale markt in Siem Reap, de Phsar Leu Thom Thmey-markt, en loop je tussen eetstalletjes om de beste Cambodjaanse specialiteiten te zoeken. Je kunt Cambodjaanse gerechten proberen, zoals kleefrijst, eiernoedels of zelfs gebakken spinnen en schorpioenen.

Kampong Phluk: fietstocht door het drijvende dorp en cruise bij zonsondergang

8. Kampong Phluk: fietstocht door het drijvende dorp en cruise bij zonsondergang

Ontsnap naar het platteland tijdens een fietstocht vanuit Siem Reap met lunch. Maak kennis met de lokale bevolking, probeer heerlijk eten, stop bij het drijvende dorp Kampong Phluk en eindig uw dag met een cruise bij zonsondergang op het Tonle Sap-meer. Je wordt 's ochtends opgehaald en naar het kantoor van de lokale partner gebracht om je gids te ontmoeten. Hier ontvangt u een veiligheidsbriefing, leert u over het reisschema van de dag en wordt u uitgerust met een mountainbike en helm. Begin dan je tour door over interessante onverharde wegen te fietsen door het platteland van Siem Reap. Onderweg neemt je gids je mee naar lokale boerderijen en dorpsactiviteiten. Leer meer over het dagelijks leven van de Cambodjaanse dorpelingen. Stop voor de lunch en proef allerlei lokale smaken. Geniet van verse kokosnoten en luier in een hangmat. Na de lunch ga je naar het drijvende dorp Kampong Phluk en loop je door het gebied om de behuizing te verkennen. De huizen zijn gebouwd op palen, aangepast om overstromingen te weerstaan, ervaren tijdens het regenseizoen. Leer het dagelijkse leven en de omgeving kennen vanuit je gids. Pak een boot en ontdek het dorpsleven verder vanaf het water. Zie scholen, een markt en een pagode. Bekijk aan het eind van de dag de zonsondergang op het Tonle Sap-meer met wat snacks en koude dranken. Keer in de late avond terug naar de stad met een privévoertuig.

Kompong Phluk en Tonlé Sapmeer: tour van een halve dag

9. Kompong Phluk en Tonlé Sapmeer: tour van een halve dag

Begin je reis met een rit van 45 minuten door het schilderachtige landschap. Onderweg  bezoek  je een lokaal dorpje. Eenmaal bij het Tonlé Sapmeer aangekomen stap je aan  boord van een boot voor een vaart van 1,5 uur. Hier heb je de kans om prachtige trekvogels te spotten die vaak aan de rand van het water te zien zijn.  Je reist verder naar het drijvende dorp Kompong Phluk: alles drijft op het water, van het politiebureau tot de school. De naam van dit unieke plekje betekent 'haven van de slagtanden'. Van februari tot augustus is het dorp droog en kun je de huizen op stelten zien. Na je indrukwekkende Tonlé Sapmeertocht, ga je weer terug naar Siem Reap en word je weer afgezet bij je hotel.

Van Siem Reap: privérondleiding door Phnom Kulen en Kampong Phluk

10. Van Siem Reap: privérondleiding door Phnom Kulen en Kampong Phluk

Je wordt tussen 8:00 uur en met een privéauto met airconditioning opgehaald bij je hotel naar Phnom Kulen National Park. Deze reis neemt je mee door landelijke Cambodjaanse dorpjes, waar je de lokale bevolking kunt observeren in hun dagelijks leven en prachtige landschappen kunt bewonderen, zoals rijstvelden en traditionele woningen. Stop bij het meest authentieke dorp "Phum Preah Dak", waar je kunt leren hoe de lokale bevolking palmcake en palmsuiker maakt. Daarna gaan we verder naar de heuveltop van Phnom Kulen, en onze deskundige lokale gids neemt je mee naar de meest spectaculaire toeristische attracties in het nationale park, waaronder de grootste en mooiste watervallen, het liggende Boeddhabeeld en de rivier de Thousand Linga, die werd gebouwd in 802 na Christus. Na al het kruipen stoppen we voor de lunch in een lokaal restaurant, waar je kunt genieten van Cambodjaans eten. Na een geweldige lunch gaan we direct naar het Kampong Phluk, het overstroomde en vissersdorp Tonle Sap meer, gelegen op slechts 21 kilometer van de stad Siem Reap. Eenmaal in de haven van het meer, nemen we een lokale boot vanaf de veerboot om de beroemde drijvende dorpen van Kampong Phluk te verkennen. Daar kunt u met eigen ogen zien hoe het dagelijks leven eruitziet voor de vele gezinnen die voornamelijk van de visserij leven. De meeste gezinnen wonen aan de oever van het meer in felgekleurde huizen aan lange palen, dus de hoge waterstanden zijn geen probleem tijdens het regenseizoen. Verken het ondergelopen mangrovebos rondom het gebied, waar een verscheidenheid aan soorten leeft, waaronder krabetende makaken en 3.000 inwoners. We nemen je dan mee naar een boeddhistisch klooster gebouwd op een kunstmatig eiland en terug naar je hotel in Siem Reap.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Kompong Phluk

Wil je alle activiteiten in Kompong Phluk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kompong Phluk

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 259 beoordelingen

Net terug van de tour en het was een geweldige ervaring en Jose was een fantastische gastheer. We waren met een kleine groep van 6 personen die precies de juiste maat hadden en we stopten op de markt die fascinerend was. Hoewel het momenteel het droge seizoen is, konden we zien hoe de mensen van Kompong Phluk er op dit moment dagelijks leven, wat ondenkbaar zou zijn geweest als we het tijdens het droge seizoen hadden bezocht. Bedankt Jose voor het doorgeven van al je kennis van het gebied aan ons en voor een geweldige tour.

Deze tour heb ik geboekt op mijn laatste dag voor vertrek naar Nederland in Corona tijd. Het is jammer dat ik de enige in de bus was maar ben er 100% van overtuigd dat de bus normaal vol zit. Ik vond het een leuke dag. Het enige dat ik volgende reizigers wil meegeven is de overweging om in dry season te gaan. Het was nog steeds erg mooi maar wel anders dan dat het water tot hoog op de palen staat.

A must do when you visit Siem Reap

Na een lange verplaatsing kwamen we pas laat in ons logement aan en beslisten om die avond nog om via internet de uitstap te boeken. De shuttle had wat vertraging, maar dat was ook het enige minpunt. De gids sprak goed engels en bracht ons heel wat bij. Het werd een interessante rit langs pitoreske plaatjes. Veel gezien en het bezoek aan het paaldorp bracht ons terug met beide voeten op de grond.

Allemaal uitstekend, onze gids was fantastisch, zeer voorbereid, vriendelijk en vriendelijk. Het bezoek aan het drijvende dorp en de kanotocht waren geweldige ervaringen. We raden ten zeerste goed besteed geld aan.

Het was ontzettend leuk om te zien hoe deze mensen leven als er geen water is. En kunnen zien hoe hoog het water komt als het gaar regenen