Kies data

Kon-Tiki Museet

Kon-Tiki Museet: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Oslo: Sightseeingcruise door de Oslofjord per elektrische boot

1. Oslo: Sightseeingcruise door de Oslofjord per elektrische boot

Vertrek op een schilderachtige rondvaart vanuit Oslo op een elektrische veerboot. Bewonder de schoonheid van de regio terwijl je je een weg baant door Oslo Fjord en bekijk natuurlijke en door de mens gemaakte kenmerken, waaronder het eiland Hoveøya, het fort Akershus en het Munch Museum. Vertrek vanuit het centrum van Oslo en bewonder het uitzicht op de kustlijn en bezienswaardigheden zoals het fort Akershus, het operagebouw en het Munchmuseum. Vaar langs het eiland Hovedøya met kanonnen die over de fjord wijzen, het schiereiland Bygdøy en het iconische Fram Museum, en de pittoreske Dyna-vuurtoren. Luister naar commentaar van de gids aan boord en leer over de geschiedenis van Oslo en de geografie van het omliggende platteland. Maak een wandeling over de ruime dekken en bewonder het uitzicht of ontspan in de geklimatiseerde binnenruimte. Je kunt ook genieten van wat snacks en warme en koude dranken aan de bar aan boord (niet inbegrepen in de tourprijs). Kies tussen terugkeren naar het ontmoetingspunt of uitstappen op het schiereiland Bygdøy in de buurt van het Fram Museum, het Noorse Maritiem Museum en het Kon-Tiki Museum.

Oslo: Oslo Pass inclusief openbaar vervoer

2. Oslo: Oslo Pass inclusief openbaar vervoer

De Oslo Pass is je ticket naar de stad Oslo. Deze kortingskaart is de beste manier om Oslo te ervaren en geeft je toegang tot meer dan 30 musea en attracties, gratis openbaar vervoer, rondleidingen  en speciale aanbiedingen bij restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. De pas is beschikbaar voor een periode van 24, 48 of 72 uur. De Oslo Pass is een echte aanwinst en betaalt zichzelf al snel uit. Je ontvangt een boekje met alle voordelen van een Oslo Pass, samen met de kaart zelf. De kaart is geldig voor alle attracties die in het Oslo Pass-boekje staan en ze geeft je onbeperkt toegang tot de metro, bussen, trams, lokale treinen en veerboten naar de eilanden in de binnenfjord van Oslo. Je kunt met je kortingskaart de volgende tours maken:  Oslo Walks, OURWAY Tours: Oslo City Walk. Daarnaast heb je toegang tot het openbare buitenbad  Frognerbadet. Bezoek de volgende musea met je Oslo Pass:  Akershus kasteel, Armed Forces Museum, Astrup Fearnley Museum, Ekebergparken Beeldenpark, Fram Museum - Polar Ship Fram, Henie Onstad Kunstsenter, Historisch Museum, Holmenkollen Ski Museum & Tower, Holocaust Center, Intercultureel Museum, International Museum of Children's Art, Kunsternes Hus,   Labour Museum, Munch Museum, Museum van Oslo, Museum voor Wetenschap en Technologie,  Nationaal Museum - Architectuur, Natuurhistorisch Museum, Nobel Piece Center, Nordic Bijbelmuseum,  Noors Folkemuseum - Norwegian Museum of Cultural History, Noors Verzetsmuseum, Noors Maritime Museum, Stadhuis van Oslo, Reptielenpark van Oslo, Transportmuseum van Oslo, Popcentrum,  het Kon-Tiki Museum, The Salmon - Wetenschapscentrum en het Vigeland Museum.

Oslo: hop on, hop off-bustour

3. Oslo: hop on, hop off-bustour

Breng een dag door met het bekijken van de bezienswaardigheden van Oslo, de oudste van de Scandinavische hoofdsteden, vanuit een dubbeldekkerbus met open dak. Je pas is 24 uur geldig en je kunt op je gemak in- en uitstappen. Geniet van een 360-graden uitzicht en kom meer te weten over de geschiedenis van de stad dankzij een handige audiogids. Stap uit bij het Ibsen Museum, gewijd aan het leven en werk van de 19e-eeuwse Noorse toneelschrijver en dichter, of stap uit bij het Koninklijk Paleis, de voormalige residentie van de Noorse en Zweedse koning Karel III, en de officiële residentie van de huidige Noorse monarch. Andere topattracties zijn het Vikingen Scheepvaartmuseum, het Fram Museum, het Noors Maritiem Museum, beeldenpark Vigeland en de opera van Oslo. Bushaltes: 1. Nationaltheatret / Koninklijk Paleis / Karl Johans gate 2. Majorstuen (vervoer naar Holmenkollen) 3. Frognerpark & Vigelandinstallatie 4. Noors volksmuseum 5. Vikingskipshuset 6. Kon-Tiki Museum / Frammuseum / Noors Maritiem Museum 7. Vikingskipshuset 8. Norwegian Museum of Cultural History 9. Terminal voor cruiseschepen in Oslo 10. Operagebouw 11. Jernbanetorget / Busterminal / Centraal Station

Oslo: Noorse ontdekkingsreizigers en cultuur 3 Museumtour

4. Oslo: Noorse ontdekkingsreizigers en cultuur 3 Museumtour

Begin je avontuur in de Oslofjord net als de Noorse ontdekkingsreizigers. Maak een korte boottocht naar de musea. Na een wandeling over het schiereiland, komt u aan bij het Folkemuseum, een openluchtmuseum van Noors erfgoed. Bekijk hoe de Noren leefden van de 11e eeuw tot nu. Bezoek het Fram Museum, het museum van de poolreizigers, en kom aan boord van het schip dat dit mogelijk heeft gemaakt. Bekijk de hutten en leer hoe deze dappere mannen leefden. Ervaar een replica van het noorderlicht en voel de temperaturen onder nul in de chillroom. Bezoek de Gjoa-inscheping en luister naar het verhaal van de Noordwestelijke Passage. Bekijk in het Kon-Tiki Museum de open inscheping gemaakt van balsahout die de beroemde ontdekkingsreiziger Thor Heyerdahl naar Polynesië bracht in een avontuur van 101 dagen. Retour per bus (winter) of veerboot (zomer) naar het stadscentrum.

Oslo: zelfgeleide wandeltocht met audiogids

5. Oslo: zelfgeleide wandeltocht met audiogids

Bekijk de bezienswaardigheden van Oslo in je eigen tempo en volgens jouw planning tijdens een zelfgeleide wandeling. Download een audiogids op je MP3-speler en krijgt een gedetailleerde kaart om je te helpen met verkennen. Je komt meer te weten over de Noorse koningen en historische evenementen zoals de Great Fire en het Millennial Jubilee. Bezoek het centrum van de Nobelprijs voor de Vrede, en ga naar het Vikingschipmuseum om verhalen over invallen te horen en authentieke Vikingschepen te zien. Je wandelt door het stadscentrum en ontdekt historische gebouwen zoals het middeleeuwse fort Akershus. Je komt meer te weten over het verzet van Noorwegen tegen de nazi's in het Verzetsmuseum en bekijkt het huis van de Nationale Opera en het Ballet in het Operagebouw van Oslo. Bewonder de imposante façade van de kathedraal van Oslo, passeer het parlementsgebouw van het Stortinget en zie de schitterende musea op het schiereiland Bygdøy, waaronder het Kon-Tiki Museum, het Norsk Folkemuseum (Noors Museum voor Culturele Geschiedenis) en het Frammuseum, waar je meer te weten kunt komen over de Noorse poolexpedities.

Overzicht activiteiten in Kon-Tiki Museet

Wil je alle activiteiten in Kon-Tiki Museet ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kon-Tiki Museet

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 622 beoordelingen

Als je goed gebruik maakt van de pas, is het zeker de moeite waard! Een waar genoegen om naar veel plaatsen te gaan alleen al vanwege de presentatie en om naar believen gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dankzij kortingen in bepaalde restaurants kon ik mezelf ook trakteren op een paar maaltijden die buiten het budget zouden zijn geweest. Ik denk echter dat degenen die niet geïnteresseerd zijn in musea hun eigen weg kunnen gaan. Ik betwijfel of de pas alleen voor het gebruik van vervoer kosteneffectief kan zijn.

Openbaar vervoer en een groot aantal musea konden met de Oslo Pass bezocht worden. De prijs-prestatieverhouding is zeer goed! We kwamen in elk museum behalve één (in ons geval het Paradox Museum) en bij een ander museum kregen we korting via de Oslo Pass (Viking Planet). De twee genoemde musea waren echter relatief nieuw, maar we hebben met de organisatoren gesproken en ze werken momenteel aan opname in het Oslo Pass-programma.

Een zeer goede optie voor mensen die in korte tijd zoveel mogelijk willen zien. Tijdens mijn 3-daagse verblijf in Oslo heb ik de meeste bekende plekken en musea bezocht. En dankzij de Oslo Pass-kaart kon ik me vrij snel door de stad verplaatsen en veel geld besparen voor museumingangen. Ik raad ten zeerste aan.

Ohne den Oslo-Pass ist es schwierig durch die Stadt zu kommen. Habe ihn gut nutzen können. Auch für die Museen. Ist auf jedenfalls zu empfehlen.

De ideale manier om Oslo te ontdekken en de vele leuke plekken te zien. Oslo (Centrum) heeft een zeer uitgebreid openbaar vervoer netwerk.