Datums kiezen

Ontdek het beste van
Kongens Nytorv

Kongens Nytorv: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Kopenhagen: E-biketour met gids

1. Kopenhagen: E-biketour met gids

Kom 10 minuten voor aanvang van de rondleiding aan om je gids te ontmoeten en vertrouwd te raken met de e-bike. Je krijgt een helm en een radio zodat je de gids kunt horen tijdens het fietsen - dit zorgt er ook voor dat je zoveel mogelijk ziet in slechts 2 uur. Je gids neemt je mee naar de meest iconische plekken in Kopenhagen, zoals De Kleine Zeemeermin, Nyhavn, Paleis Amalienborg, Gefion Fontein en nog veel meer! Er wordt ook een korte stop gemaakt bij het unieke Freetown Christiania waar je op eigen gelegenheid kunt ronddwalen. Houd er rekening mee dat je gids je hier niet zal vergezellen, omdat dit niet is toegestaan voor gidsen van buitenaf. Je krijgt dus de kans om deze oase in de stad zelf te ervaren. Neem een kopje koffie in een van de vele cafés en geniet van de sfeer van Christiania - een unieke plek in Kopenhagen! Je komt ook over de fietsbruggen en op de e-bike kun je in 2 uur net zoveel afleggen als op een normale fietstocht van 3 uur. Het radiosysteem zorgt ook voor een soepele rit, zodat je gids kan spreken terwijl je rijdt. Elke fiets heeft ook een mandje zodat je kleine spullen kunt opbergen tijdens de tour. De E-bike is een Deens ontworpen fiets met 7 versnellingen, cruisecontrol en een snelheid tot 30 km/uur. Je krijgt sightseeingtour en plezier in één tour! Als je kinderen mee wilt nemen, zijn er een paar opties - lees eerst voordat je boekt zodat er geen misverstanden ontstaan: 1) Als je kind tussen de 2-5 jaar oud is: We zorgen voor een kinderzitje of een bakfiets die aan de fiets van de ouder vastzit. Als je een voorkeur hebt voor een kinderzitje of bakfietskar, bel of mail ons dan zodat we kunnen reserveren. 2) Als je kind tussen 6-11 jaar oud is: Wij zorgen voor de populaire bakfiets - de zogenaamde Deense Christiania fiets. De ouder krijgt een upgrade naar deze fiets en er kunnen maximaal 2 kinderen in de voorste bagageruimte zitten. De upgrade om deze bakfiets te gebruiken is inclusief de prijs voor 1 kind, en er is een kleine toeslag als je 2 kinderen in dezelfde bakfiets wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat als je kind tussen de 6 en 11 jaar oud is, je zelf het aantal kinderen moet kiezen. 3) Kinderen moeten minimaal 155 cm of 12 jaar oud zijn om op de ebikes te mogen rijden. We hebben een beperkt aantal kleinere fietsen, maar neem van tevoren contact met ons op. Als het kind 12 jaar is maar niet voldoet aan de minimale lengte van 155 cm, boek dan de Christiania bakfiets. Geen zware trappen of worstelingen om de groep bij te houden - stap gewoon op je e-bike, volg je gids en geniet van Kopenhagen!

Kopenhagen: het verhaal van de kleine zeemeermin, zelfgeleide tour

2. Kopenhagen: het verhaal van de kleine zeemeermin, zelfgeleide tour

Een geheel nieuwe manier om Kopenhagen te verkennen, terwijl je het verhaal van De Kleine Zeemeermin binnenstapt. Deze zelfgeleide wandeltocht neemt je mee van Kongens Nytorv, en het theater waar auteur H.C. Andersen in zijn vroege jaren werkte, via Nyhavn naar Langelinie - waar de kleine zeemeermin op een rots zit en uitkijkt over de oceaan. Beleef het klassieke verhaal van De kleine zeemeermin als een StoryKeeper-rekruut. De tour wordt verteld door Frederik, een Deense StoryKeeper die dit avontuur graag met je wil delen. Samen met Frederik verken je enkele van de beroemdste bezienswaardigheden in Kopenhagen, terwijl je hem helpt zoeken naar aanwijzingen die verborgen zijn in de gebouwen en standbeelden in je omgeving. Als je de verborgen aanwijzingen vindt, verschijnen er interactieve elementen en puzzels op het scherm van je smartphone. Zodra je die puzzels hebt opgelost, worden verdere delen van het verhaal van de zeemeermin ontgrendeld en kom je dichter bij de conclusie van het verhaal. Om deze tocht te lopen, download je een aparte app op je telefoon. Een e-mail met alle instructies wordt naar u verzonden nadat de aankoop is voltooid. Zorg ervoor dat u deze doorleest voordat u vertrekt. Je wordt door de stad geleid met zowel visuele als auditieve hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat je in de goede richting loopt. De tour is voor jou om te houden. Je kunt het op elk moment en zo vaak gebruiken als je wilt. Ga naar het startpunt van de tour, open de app, zet je koptelefoon op - en je avontuur in Kopenhagen kan beginnen! Deze tour is perfect voor de individuele reiziger, maar ook voor gezinnen of koppels. Omdat de tour zelfstandig is, kun je de tour starten, pauzeren en beëindigen wanneer je maar wilt, en het zal een 100% privéervaring zijn. Je kunt kiezen tussen luisteren naar de audio terwijl je loopt, of het verhaal zelf of aan je groep voorlezen. Als je van plan bent om naar de audio te luisteren, raden we aan dat elke deelnemer zijn eigen telefoon met koptelefoon heeft voor de best mogelijke ervaring.

Kopenhagen: Openbare wandeltour van 3 uur met gids in het Frans

3. Kopenhagen: Openbare wandeltour van 3 uur met gids in het Frans

Begin aan een boeiende reis door Kopenhagen met een privéwandeling onder leiding van een deskundige lokale gids. Dompel jezelf onder in het rijke erfgoed van de cultuur van Kopenhagen, duik in de fascinerende geschiedenis, bewonder de baanbrekende moderne architectuur en verken baanbrekende sociale en stedelijke ontwikkelingen. Deze tour combineert de iconische hoogtepunten van de stad naadloos met verborgen juweeltjes die alleen een lokale expert kan onthullen. Onze rondleidingen worden uitsluitend in het Frans gegeven en zijn beperkt tot maximaal 14 deelnemers.

Kopenhagen: privérondrit per auto en te voet

4. Kopenhagen: privérondrit per auto en te voet

Maak kennis met Kopenhagen en geniet van een tour te voet en per privévoertuig door deze prachtige Scandinavische schat. Leer meer over de rijke geschiedenis van de regio, van de Vikingen tot het moderne Denemarken van je lokale gids. Begin je tour met een panoramische rit langs de haven. Stop bij alle legendarische symbolen van 's werelds oudste monarchie voor een goede kennismaking met de oude hoofdstad van de Vikingnatie. Bewonder de residentie van de Deense koninklijke familie in het indrukwekkende kasteel Amalienborg, met een prachtig uitzicht op het operagebouw en de nabijgelegen marmeren kerk. Bekijk dan een must-see symbool van de stad: het standbeeld van de Kleine Zeemeermin. Kijk hoe ze elegant waakt over haar huis aan het water. De charmante sprookjes van Hans Christian Andersen komen tot leven bij een bezoek aan dit standbeeld gemaakt door de beroemde fabel zelf. In de richting van het oude stadscentrum kunt u genieten van een wandeling door de beroemde voetgangersstraat Stroget. De langste wandelroute ter wereld begint met het levendige Stadhuisplein en de Tivoli-tuinen naast de deur en leidt naar het prachtige Kings New Square. Halverwege de straat kunt u genieten van een wandeling door de prachtige binnenplaats van het Christiansborg-kasteel. Dit wordt beschouwd als de thuisbasis voor zowel het Deense parlement, de kantoren van de premier als de koninklijke ontvangstruimten. Neem daarna even de tijd om de charmante wijk Nyhavn te bewonderen. De sierlijke zwanen en prachtige oude boten langs de gracht vormen een perfecte balans met de kleurrijke herenhuizen op straatniveau. Hier stop je voor een korte koffiepauze of slenter je langs de haven vol uitnodigende cafés en restaurants. Eindig met een korte rit terug naar uw hotel of uw cruiseschip. Indien gewenst kunt u ook in het stadscentrum verblijven.

Kopenhagen: privé stadstour van een hele dag met proeverijen van eten

5. Kopenhagen: privé stadstour van een hele dag met proeverijen van eten

Verken Kopenhagen tijdens deze privétour van een hele dag met een gids. Bewonder de cultuur, geschiedenis, gastronomie, architectuur en baanbrekende sociale en stedelijke ontwikkeling van de stad. Combineer de hoogtepunten van de stad met verborgen plekjes die alleen een local je kan laten zien. Van de iconische ronde toren tot de oudste straten en hoekjes van de oude binnenstad van Kopenhagen. Ontmoet je gids bij de centrale fontein op het Kultorvet-plein en begin je rondreis door Kopenhagen. Bezoek Christiansborg Palace, de voormalige koninklijke residentie en nu het hoofdkwartier van het Deense parlement. Geniet van een proeverij van de Deense keuken in de prachtige toren terwijl u geniet van een bevoorrecht uitzicht over de stad. Loop tussen de kanalen op het eiland Christianshavn. Bezoek de Onze-Lieve-Vrouwekerk, een barok gebouw dat beroemd is om zijn wenteltrap buiten. Verken Freetown Christiania, een gemeenschap in het hart van de Deense hoofdstad. Kom meer te weten over deze zelfbesturende en onafhankelijke gemeenschap, waar meer dan duizend mensen in vrede samenleven en weg van sociale normen. Ontspan na je bezoek aan Christianshavn aan het kanaal en kijk naar de boten die voorbij varen in de kleurrijke haven van Nyhavn, een van de bekendere reisbestemmingen van Kopenhagen. Bezoek dan Rosenborg Castle, King's Gardens en de Marble Church. Maak je laatste stop voor het proeven van eten voor een Deens gebakje. Proef je heerlijke gebak en drink een kopje koffie voordat je Amalienborg, de officiële residentie van de koningen van Denemarken, bezoekt. Vanuit de tuinen kunt u een architectonisch juweeltje aan de andere kant van het kanaal bewonderen, het operagebouw van Kopenhagen. Ga langs de rivier en bekijk de Kastellet, een fort gebouwd in de 17e eeuw. Bezoek de Gefion-fontein, een symbool van de geschiedenis van de Deense hoofdstad, waar je een wens kunt doen. Je laatste stop is de Kleine Zeemeermin, een symbool dat Kopenhagen vertegenwoordigt. Voordat u afscheid neemt, brengt uw gids u naar het trein- of bootstation, zodat u zonder problemen terug kunt naar het stadscentrum.

Kopenhagen: zelfgeleide wandeltocht door de koninklijke geschiedenis

6. Kopenhagen: zelfgeleide wandeltocht door de koninklijke geschiedenis

Ontdek hoe Kopenhagen zijn middeleeuwse verleden overstijgt om een grootmacht te worden tijdens een wandeltocht tussen twee beroemde stadslocaties. Onze wandeling begint bij Kongens Nytorv, het nieuwe Koningsplein en eindigt bij Amalienborg, de thuisbasis van de Deense koninklijke familie. Onderweg hoor je verhalen over de triomfen en rampen die de stad hebben verrijkt. Ik zal enkele van de dramatische verhalen delen die hebben bijgedragen aan de vorming van Kopenhagen, waaronder de catastrofale brand van 1795, het dodelijke bombardement van 1807 en de geheime tunnel die werd gebouwd om een koning te redden. De geschiedenis van Kopenhagen is er een van constante dreiging van aanvallen door rivalen - en op een gegeven moment een rattenplaag! Hoogtepunten zijn onder meer: • Paleis Charlottenborg, met zijn ingetogen barokke esthetiek • Schitterende grootsheid van paleis Amalienborg • De glinsterende koepel van de Marmeren Kerk, de grootste koepel van Scandinavië • Thott en Erichsen herenhuizen • Het moderne speelhuis en operagebouw van Kopenhagen, met hun gedurfde ontwerp Tijdens deze wandeling hoor je ook verhalen van belangrijke personages uit het verleden van de stad. Er is de koningin die een bang volk verzamelde en hen tot helden maakte in oorlogstijd, de bouwkoning die Denemarken transformeerde, en de koning die met zijn volk te paard reed en de nazi-bezetters trotseerde. En laten we de dronken koning niet vergeten die de kunsten liet bloeien, en de gekke koning die opgesloten zat in zijn glinsterende paleis. Geniet langs onze hele route van de majesteit van de architectuur van de stad en de kleurrijke vrolijkheid van de beroemde gebouwen aan de haven van Nyhavn, die op hun muren aanwijzingen uit vervlogen tijden onthullen. Muziek en geluidseffecten helpen het verleden tot leven te brengen tijdens deze wandeltocht, en een groot deel van de wandeling vindt plaats op verkeersvrije routes.

Het leven van H.C. Andersen - audiowandeltour met gids

7. Het leven van H.C. Andersen - audiowandeltour met gids

"Reizen is leven" -Hans Christian Andersen, 1855. Begin aan een meeslepende audiowandeling waarin je de stappen volgt van de beroemde Deense schrijver H.C. Andersen. Ervaar zijn bescheiden begin in Kopenhagen en zijn klim naar wereldwijde bekendheid als geliefd auteur. Doorkruis het 19e-eeuwse Kopenhagen en onthul bij elke bocht verhalen uit Andersens leven. Was H.C. Lijkt het leven van Andersen echt op de betoverende sprookjes die hij schreef? Terwijl je je verdiept in deze audiowandeling, word je geconfronteerd met de contrasten en parallellen tussen zijn ervaringen uit het echte leven en de magische werelden die hij creëerde – waarvan vele geïnspireerd zijn door de straten van deze oude stad. Je kunt de tour in je eigen tempo doen en wanneer het jou uitkomt, zonder afhankelijk te zijn van een reisgezelschap of een specifiek tijdschema. Ben je klaar om het leven van H.C. Andersen?

Kopenhagen: privé stadswandeling met ticket voor rondvaart door de grachten

8. Kopenhagen: privé stadswandeling met ticket voor rondvaart door de grachten

Mis deze stadswandeling door Kopenhagen in combinatie met een ontspannende rondvaart door de grachten niet. De stad Kopenhagen is klein genoeg om te voet ontdekt te worden, wat ook de beste manier is om de stad van dichtbij en persoonlijk te ervaren. Je reis begint wanneer je je gids ontmoet op het Stadhuisplein, waar hij de stad kort zal introduceren. Baan je een weg door de oude en nieuwe straten en breng geschiedenis en heden samen. Bekijk onder andere het paleis Amalienborg, het plein van Kongens Nytorv en het kasteel Christiansborg. Vervolg dan je tocht door de stad met een rondvaart door de grachten van de stad. Vertrekkend vanuit Nyhavn, passeer je het beroemde standbeeld van de Kleine Zeemeermin; het Royal Opera House, ontworpen door Henning Larsen voor zowel cultuurliefhebbers als waaghalzen; Christiansborg-paleis, al meer dan 800 jaar het centrum van de macht van Kopenhagen; Paper Island, vol met van alles, van pakhuizen tot internationaal straatvoedsel en de Circle Bridge, meer een kunstinstallatie dan een brug. Passeer deze prachtige delen van de stad en meer op deze ontspannende cruise, de perfecte manier om je dag in Kopenhagen af te sluiten.

De bezetting van Kopenhagen 1940-45 - Zelfgeleide audiowandeling

9. De bezetting van Kopenhagen 1940-45 - Zelfgeleide audiowandeling

Ga mee op ontdekkingsreis door de bezettingstijd met deze geluidswandeling van historicus Allan Spangsberg Nielsen. Tijdens de tour word je langs 14 belangrijke plekken in Kopenhagen geleid, elk met zijn eigen unieke verhaal uit de Tweede Wereldoorlog. Van de oude grachten van Kastellet waar de Duitsers aan land slopen, tot schuilplaatsen voor verzetsmensen, tot het Shell House, het hoofdkwartier van de Gestapo. De tour biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis van Kopenhagen op een geheel nieuwe manier te ervaren en is ook geschikt voor lesgeven. Duik in de geschiedenis en ontdek de vergeten plekken in Kopenhagen die nog steeds de stempel dragen van een bijzondere tijd in de geschiedenis van Denemarken.

Kopenhagen: Wandeltour 2 uur

10. Kopenhagen: Wandeltour 2 uur

Een twee uur durende wandeling door het centrum van de stad. We zien de middeleeuwse stad, het Parlement, Nyhavn (mooie gracht). Kopenhagen is meer dan de hoofdstad van de gezellige hygge, het is ook een levendige stad van handel en innovatie met veel ruimte voor balans tussen werk en privé, een zacht stadsontwerp en een welvaartsstaat die iedere deen van de wieg tot het graf helpt. Treed in de voetsporen van Hans Christian Andersen, wiens droom bijna mislukte voordat hij begon, en ontdek of zijn eigen leven echt een sprookje was en bekijk een aantal van de plaatsen waar hij woonde.

Alle activiteiten

28 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Kongens Nytorv

Wil je alle activiteiten in Kongens Nytorv bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.