Datums kiezen

Ontdek het beste van
Königsplatz

Königsplatz: tours en activiteiten die je niet wilt missen

München: wandeltocht door het Derde Rijk en WO II Tour

1. München: wandeltocht door het Derde Rijk en WO II Tour

Maak een 2 uur durende wandeling door München en ontdek een van de donkerste momenten in de geschiedenis van de stad, leer over de geboorte van het nazisme, de opkomst van Hitler en het beruchte Derde Rijk. In 1919 kwam Duitsland uit de Eerste Wereldoorlog als een verslagen en vernederde natie, met München in de greep van hyperinflatie en Beieren gedomineerd door revolutie en moord. Uit deze vruchtbare bodem van chaos verrees de nazi-beweging en een van de machtigste dictators uit de geschiedenis, Adolf Hitler. Volg het begin van het nazisme, van de eerste massabijeenkomst in het Hofbräuhaus tot de mislukte poging om de macht te grijpen in de Feldherrnhalle. Je gaat naar de locatie van feestbijeenkomsten op Königsplatz en stopt in de Hofgarten om te praten over The White Rose Resistance Movement. De tour behandelt alle belangrijke feiten en sites die een rol speelden bij het ontstaan van dit duistere hoofdstuk, dat eindigde met de prachtige stad München in puin en de Tweede Wereldoorlog die diepe wonden sneed in heel Duitsland.

München: fietstocht van 3 uur met gids

2. München: fietstocht van 3 uur met gids

Verken de levendige stad München op een actieve manier. Tijdens deze 3 uur durende fietstocht met gids krijg je veel interessante verhalen over de geschiedenis van de stad te horen. Op de fiets kun je de beroemde bezienswaardigheden van de stad makkelijk en snel bereiken. Geniet van de bijzondere sfeer van de stad terwijl je samen door de straten van München fietst en luistert naar de interessante verhalen van je gids. Tijdens de fietstocht bezoek je de biertuin Hofbräukeller. Geniet van een koud biertje voordat je verder fietst langs de Isar. De fietstocht voert je over de Marienplatz, langs het Hofbräuhaus en door de Maximilianstrasse, over de Königsplatz, langs de Pinakothek der Moderne, door Schwabing en naar de Engelse Tuin. De fietstocht eindigt bij het vertrekpunt.

München: Hoogtepunten zelfzoektocht en rondleiding

3. München: Hoogtepunten zelfzoektocht en rondleiding

Leer München in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht en wandeltocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met belangrijke bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Begin je tour vanaf Königsplatz. Bezoek Karolinenplatz met zijn prachtige maar bizarre obelisk die er bovenop staat, en verken Odeonsplatz met zijn magnifieke Odeon Hall. Fotografeer Max-Joseph-Platz met zijn unieke esthetiek en bewonder de Frauenkirche terwijl je verdwaalt in zijn 2 hoge torens. Dan wacht de imposante jezuïetenkerk van Sint-Michiel op je. Vervolg vanaf de Marienplatz uw prachtige reis naar het hart van München. Bewonder de Asamkirche. Laat de Viktualienmarkt je eetlust opwekken. Zie de Isartor, een van de 4 poorten van München. Loop naar de beste oriëntatiepunten en verborgen juweeltjes en los uitdagingen op. Werk samen met je team of neem het tegen ze op terwijl je interessante feiten leert en herinneringen creëert die je niet snel zult vergeten. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen.

München op de fiets: tour van een halve dag met lokale gids

4. München op de fiets: tour van een halve dag met lokale gids

Beginnend vanaf het Hauptbahnhof (centraal station), is deze fietstocht van een halve dag een geweldige manier om de stad München te zien. Gidsen zijn lokale inwoners van München die de beste routes, de beste verhalen en de beste plekken om te stoppen voor een drankje kennen. De eerste stop van de tour is het neoklassieke plein Königsplatz, ook wel de Akropolis van München genoemd. Op een paar minuten afstand ligt de indrukwekkende Odeonsplatz. Beide zijn de erfenis van koning Ludwig I van Beieren, een 19e-eeuwse monarch die een grote stad voor koningen wilde maken. Hij slaagde er zelfs in om van München een geweldige stad voor fietsers te maken. Vanaf Odeonsplatz fietst u door de pittoreske koninklijke tuinen naar de Englischer Garten, het grootste stadspark van Europa, waar naaktheid legaal is. Daarna stopt de tour bij de beroemde Chinese Tower-biertuin voor een drankje. Vaar langs de mooie oevers van de rivier de Isar, die terugvoert naar het hart van de prachtige oude binnenstad van München. De charmante autovrije middeleeuwse straten rond de Marienplatz zijn voorzien van kerken, markten en cafés en zijn een paradijs voor fietsers.

München: Segwaytour door het Derde Rijk en de Tweede Wereldoorlog

5. München: Segwaytour door het Derde Rijk en de Tweede Wereldoorlog

Ontmoet je gids op hun kantoor in München. Krijg een korte veiligheidsbriefing over het gebruik van de segway en ga op pad. Rijd door de straten van München terwijl je gids je wijst op beroemde gebouwen en locaties. Maak stops bij historische bezienswaardigheden zoals de plek van de oude synagoge en leer wat er in de stad is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rijd langs de Königsplatz en Odeonsplatz, het gebouw van de Führer, het Brown House en bekijk Schelling-Salon, een café dat open bleef tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Je kunt ook stoppen in Hitlers appartement van 1920-1929 en zijn appartement in 1933. Leer meer over de tijd dat Hitler in München woonde en zijn opkomst naar de macht. Tijdens de tour zal je gids je plaatsen aanraden waar je terug kunt komen, zoals Hofbräuhaus am Platzl, de bierhal die oorspronkelijk in 1589 werd gebouwd, of Hofbraukeller, een restaurant dat traditionele Beierse gerechten serveert. Keer terug naar het kantoor van de gids na een spannende en informatieve rondleiding.

München: Stadsrondleiding met gids door het Derde Rijk

6. München: Stadsrondleiding met gids door het Derde Rijk

Traceer de politieke oorsprong van Adolf Hitler en de nazi-beweging tijdens een begeleide wandeling door München. Ontdek het verleden van München terwijl je de historische locaties bezoekt tijdens de gebeurtenissen van het Derde Rijk. Begin je rondleiding op de Marienplatz. Maak vanaf daar een wandeling door de belangrijkste gebeurtenissen van het Derde Rijk. Nadat je je weg naar Odeonsplatz hebt gevonden, bezoek je het Hofbräuhaus en duik je in de geschiedenis van Hitlers putsch en de oorsprong van de Nationaal-Socialistische Duitse Arbeiderspartij. Ga verder naar de voorkant van het Haus der Kunst, het eerste propagandagebouw in nazi-Duitsland. Luister naar verhalen van je gids over de invloed van het regime op kunst en het uitbannen van gedegenereerde kunst. Ontdek de Duitse verzetsbeweging en leer over protagonisten zoals Georg Elser en de Witte Roos. Daarna bereikt u de Führerbau, de plaats waar de Overeenkomst van München in 1938 werd ondertekend, voordat u de tour op Königsplatz afsloot.

Reis door de geschiedenis: Segwaytour van 3,5 uur in München

7. Reis door de geschiedenis: Segwaytour van 3,5 uur in München

Rol door München op een Segway en zie in 3,5 uur de hoogtepunten van de stad. Na instructies over dit balanceervoertuig verken je het historisch centrum van de stad. Je rijdt in kleine groepen, zodat iedereen zijn vragen beantwoord krijgt. Ook geeft de gids tips en informatie voor de rest van je vakantie. In de oude stad stap je af om bezienswaardigheden te bekijken en typische snacks te proeven. Je komt meer te weten over de opkomst van München dat ooit begon als bescheiden stadje en tegenwoordig een bruisende stad vol wetenschap en technologie is – het kolossale Deutsches Museum illustreert dat. Bewonder de klassieke architectuur van het Königsplatz, gemodelleerd naar de Akropolis in Athene. Glijd langs het vorstelijke Maximilianeum, sinds 1949 de thuisbasis van het Beierse staatsparlement. Leer over de rol van München tijdens de Tweede Wereldoorlog en rijd langs het moderne Joodse Museum, een vrijstaande kubus. Aan het eind van de dag heb je de rijke cultuur van München ervaren en zul je begrijpen waar het stadsmotto vandaan komt: München mag dich.

München: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

8. München: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Na het downloaden van de app start je tour vanaf de Königsplatz, het centrum van München en een van de beroemdste pleinen ter wereld. Bezoek de Karolinenplatz met zijn prachtige obelisk en verken de Odeonsplatz met zijn prachtige Odeon Hall. Je krijgt de kans om op foto's van Max-Joseph-Platz met zijn unieke esthetiek te klikken en je te vergapen aan de Frauenkirche terwijl je verdwaalt in de twee hoge torens. Bekijk vervolgens de Sint-Michielskerk en vervolg je prachtige reis naar de beroemde Viktualienmarkt. Bewonder de Asamkirche en de prachtige Isartor (waar de tour eindigt), een van de vier poorten van München. Tijdens de rondleiding kun je ervoor kiezen om de app op elk gewenst moment te pauzeren om een pauze te nemen of wat meer tijd te besteden aan het bekijken van de bezienswaardigheden. Leer meer over verhalen en stedelijke legendes (geen audiotour) die verband houden met de stad of monumenten van de stad. Geniet van de rondleiding met je vrienden en familie en leer over de stad terwijl je ronddwaalt.

De oude binnenstad van München per Segway Tour van 3 uur

9. De oude binnenstad van München per Segway Tour van 3 uur

Alle begin is moeilijk - niet op een Segway! Voordat je aan je tour door München begint, leer je hoe je op de Segway rijdt en realiseer je je dat het eigenlijk heel gemakkelijk is. De ervaring leert dat iedere klant het rijden op een Segway binnen enkele minuten onder de knie heeft. Na de initiële training kun je op weg gaan en je stadsrondleiding beginnen. De tour begint op Artur-Kutscher-Platz. Vanaf daar gaat u richting Isator. Rijd door Tal richting Viktualienmarket en Marienplatz. Zie Königsplatz en bewonder de neoklassieke gebouwen. Bewonder het indrukwekkende neogotische nieuwe stadhuis. Bekijk hoogtepunten van de oude binnenstad van München, zoals Feldherrnhalle en de Theatine-kerk. Eindig je tour terug bij het startpunt.

München: privérondleiding door het Derde Rijk en de Tweede Wereldoorlog

10. München: privérondleiding door het Derde Rijk en de Tweede Wereldoorlog

Sluit je aan bij een privé-historicusgids in de straten van de oude binnenstad van München om het donkerste geheim van de stad te ontdekken: de oorsprong van de nazi-partij. Verken in detail de geschiedenis van het Derde Rijk, van Hitlers opkomst aan de macht, gedurende de Tweede Wereldoorlog, tot het bombardement en de bevrijding van München in 1945. Maak je klaar om moeilijke vragen te stellen over de rol van München en zijn burgers in de opkomst en ondergang van het nationaal-socialisme in Duitsland. Je 3 uur durende wandeling begint in het hart van de oude binnenstad van München, op de Marienplatz, waar veel nazi-propaganda-evenementen werden gehouden. Het gereconstrueerde nieuwe stadhuis (Neues Rathaus) is nog steeds de burger van de bombardementen in München in 1945 die het grootste deel van de binnenstad verwoestten. Luister naar het verhaal van hoe München de hoofdstad van de nationaal-socialistische beweging werd terwijl je door deze historische straten loopt en zie de beroemde bierhal Hofbräuhaus am Platzl waar Adolf Hitler een toespraak hield over de oprichting van de Nationaal-Socialistische Duitse Arbeiderspartij in 1920. Volg de route van de beruchte Beer Hall Putsch naar Feldherrnhalle en Odeonsplatz en leer over de poging van de nazi's om het Beierse Ministerie van Defensie te bestormen, wat Hitler inspireerde tot het schrijven van zijn semi-autobiografische politieke manifest Mein Kampf (""Mijn strijd"). Ook leer je over het verzet tegen het naziregime in de stad, zoals de White Rose Group onder leiding van vijf universiteitsstudenten. Tijdens de rondleiding ziet u het Monument voor de slachtoffers van het nationaal-socialisme en de voormalige kantoorgebouwen van de nazi-partij, waaronder Führerbau ("het gebouw van de Führer") waar Chamberlain en Hitler in 1938 het Akkoord van München ondertekenden. wees op de Königsplatz, de locatie van de massabijeenkomsten en boekverbrandingen van de nazi-partij. Kies de optie van 4,5 uur om dieper in de geschiedenis van het nationaal-socialisme in Duitsland te duiken door het München Documentatiecentrum voor de geschiedenis van het nationaal-socialisme te bezoeken met uw deskundige gids. De documentatie omvat foto's, documenten en teksten, evenals filmprojecties en mediastations die het ontstaan en de opkomst van de nazi-beweging, de oorlog en de naoorlogse periode in München illustreren. Uw privégids helpt u het complexe onderwerp te begrijpen en beantwoordt alle vragen over de oorzaken en gevolgen van het nationaal-socialisme en de Tweede Wereldoorlog.

Alle activiteiten

23 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Königsplatz

Wil je alle activiteiten in Königsplatz bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Königsplatz

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.911 beoordelingen

zeer goede tour, met goede en enthousiaste uitleg door Josh de gids. Hij weet veel te vertellen over de periode en gebruikte daarbij ook afbeeldingen die hij in een map bij zich had.

Heel interessant. De gids was zeer goed voorbereid, wist heel veel over het ontstaan van het Derde Rijk. De tour duurde door zijn enthousiasme minstens een uur langer!

Josh was een hele fijne gids,enorm gepassioneerd door wat hij brengt en verteld. Je kan geen betere gids hebben!

Onze gids Gabriela is zeer kundig en geduldig. De groep was met meer dan 20 personen eigenlijk te groot

Josh gaf een educatieve en realistische rondleiding. Leerzaam, emotioneel en ontluikend.