Koninklijk Paleis van Brussel

Koninklijk Paleis van Brussel: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Fietstocht door Brussel: hoogtepunten & verborgen juweeltjes

1. Fietstocht door Brussel: hoogtepunten & verborgen juweeltjes

Ontdek de beroemde bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van Brussel op de fiets met de hulp van je lokale gids. Verken de verschillende wijken van de stad en zie hoe ze allemaal verschillend en uniek zijn. Pauzeer onderweg om te genieten van een drankje op een van de gezellige terrasjes in de stad.  Stap op je fiets voor een geweldige kennismaking met Brussel en de zeer diverse wijken van de stad. Fiets langs de Marollen, de Vismarkt en het Gerechtsgebouw, maar ook enkele minder voor de hand liggende plekken die je een verrassend uitzicht over de stad bieden. Las halverwege de tour een pauze in en zet de fiets aan de kant om met de groep even te genieten in een gezellige bar of terras. Ga daarna verder om meer van Brussel te ontdekken. 

Oude stad van Brussel: hoofdstad van het bierstadsverkenningsspel

2. Oude stad van Brussel: hoofdstad van het bierstadsverkenningsspel

Laat je leiden op een spannende zelfgeleide tour door de oude binnenstad van Brussel, waar je de rol speelt van een brouwer op zoek naar het beste bierrecept in de stad. Bekijk de beroemdste drinkgelegenheden in Brussel en leer meer over de rijke biercultuur van België. Download de app, ga naar het startpunt en begin aan het avontuur. Volg aanwijzingen die je naar fascinerende drinkgelegenheden en bezienswaardigheden rond de oude stad leiden. Ontgrendel geheime verhalen over de plaatsen die je bezoekt tijdens je reis met bierthema. Bekijk de Beursfontein, het Museum van de Belgische Brouwers, de beiaard van de Kunstberg, het standbeeld van Peter de Grote en nog veel meer. Loop door het mooiste stadsplein van België - de magnifieke Grote Markt. Verken de favoriete bars van de Belgische surrealistische schilder René Magritte en de Franse dichter Charles Baudelaire.   Gebruik de aanwijzingen om je van de ene site naar de andere te leiden. Elke aanwijzing geeft je een exacte routebeschrijving, zodat je geen kaart, gps of gids nodig hebt. Voltooi de tour in ongeveer 1,5 uur, maar er is geen tijdslimiet, zodat u in uw eigen tempo kunt gaan. Speel als een groep of splits je op in kleinere groepen/teams en neem het op tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep aan het einde van de tour ontmoeten.

Brussel: Private City Highlights Tour in een Mercedes-Benz

3. Brussel: Private City Highlights Tour in een Mercedes-Benz

Ons bezoek start vanaf de majestueuze Grote Markt, de geboorteplaats van het middeleeuwse Brussel. Stap dan in onze luxe auto en onze meertalige gids neemt je mee naar alle highlights in het stadscentrum, maar hij laat je ook het Atomium, het koninklijk paleis en de EU-wijk zien. Kortom: dit is een uitgebreide rondleiding door Brussel. Uw gids is uw gastheer. Hij geeft je talloze suggesties en ideeën voor dingen die je in Brussel kunt doen en beantwoordt al je vragen. Als u op zoek bent naar een kwaliteitsservice, moet u uzelf dit onvergetelijke en persoonlijke welkom in Brussel aanbieden.

Brussel: stadsverkenningsspel

4. Brussel: stadsverkenningsspel

Verken Brussel en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden in dit verkenningsspel. Los uitdagingen op je telefoon op en laat je leiden naar populaire locaties zoals het Europees Parlement, de Royal Gallery en meer. Reis naar het Jubelpark en start het spel bij de standbeelden in het midden . Je kruipt in de huid van een Nederlandse zeeman die na het volgen van een kaart in Brussel is beland. Terwijl je uitdagingen oplost, ontvouwt het verhaal zich en de aanwijzingen op je telefoon brengen je naar de volgende locatie en puzzel. Het duurt tussen de 1-1,5 uur, maar je moet het in je eigen tempo verkennen: pauzeer het spel en hervat wanneer je wilt vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken. Je kunt alleen spelen, in een grote groep of in verschillende kleinere groepen die tegen elkaar strijden voordat je elkaar ontmoet bij de laatste stop van het spel, Grand Palace .

Brussel: stadsintroductie in-app gids & audio

5. Brussel: stadsintroductie in-app gids & audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour in Parc du Cinquantenaire, een goed onderhouden 19e-eeuws stadspark met bloementuinen en fonteinen. Bezoek het Parlamentarium en leer alles over het Europees Parlement en het Koninklijk Paleis, een van de karakteristieke symbolen van Brussel. Vervolgens ga je richting de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, de rooms-katholieke kapelkerk en de beiaard van de Kunstberg met zijn unieke architectuur. Je volgende stap is het iconische Manneken-Pis, La Grand-Place, omringd door elegante historische gebouwen uit de 14e eeuw en de Sint-Nicolaaskerk. De kers op de taart van deze unieke tour is de kathedraal van St. Michael en St. Gudula, waar je de reis zult beëindigen.

Brussel: verkenningsspel voor beroemde stadsbewoners

6. Brussel: verkenningsspel voor beroemde stadsbewoners

Het stadsspel begint bij Maison Du Roi. Het duurt tussen de 1 en 1,5 uur om te voltooien en je kunt ook in je eigen tempo verkennen: pauzeer het spel en hervat op elk moment vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken. Je eindigt bij de Marie Curie Sculpture. Terwijl je uitdagingen oplost, ontvouwt het verhaal zich en exacte aanwijzingen op je telefoon leiden je naar de volgende locatie. Zin in een leuke uitdaging? Na je boeking ontvang je een e-mail met instructies voor het downloaden en spelen van de game op je telefoon. Je kunt alleen spelen, in een grote groep of in meerdere kleinere groepen die tegen elkaar strijden en elkaar ontmoeten bij de laatste stop van het spel. We raden aan dat elke gebruiker een ticket koopt voor een optimale ervaring, hoewel meerdere mensen een telefoon kunnen delen.

Brussel: privérondleiding

7. Brussel: privérondleiding

Verken Brussel en bekijk de hoogtepunten tijdens een rondleiding. Begin met een pick-up van je hotel in het centrum van Brussel in een luxe auto met airconditioning. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Belgische hoofdstad terwijl je kenmerkende bezienswaardigheden ziet, zoals het Mannekin Pis-beeld van plassende jongen en de Sint-Michielskathedraal. Bewonder de Grote Markt, let op de flamboyante gebouwen van de art nouveau-wijk, geniet van het uitzicht vanaf de koepel van de Nationale Basiliek van het Heilig Hart en meer. Geniet van een flexibel reisschema met de mogelijkheid om de bezienswaardigheden aan te passen aan uw interesses.

Brussel: privétour met lokale bevolking - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

8. Brussel: privétour met lokale bevolking - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

Zie Brussel op zijn best vanuit de ogen van een local in slechts 3 uur. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals de Grote Markt, het Koninklijk Paleis, de Sint-Nicolaaskerk en hoor unieke inzichten die alleen een local zou weten. Ontdek onderweg verborgen juweeltjes en stadsgeheimen die je een authentieke kant van de stad laten zien met de hulp van een deskundige lokale gids. Ervaar de lokale flair volledig met een inbegrepen lokale traktatie om van je stadstour een complete ervaring te maken.

Sitemap Koninklijk Paleis van Brussel

Wil je alle activiteiten in Koninklijk Paleis van Brussel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koninklijk Paleis van Brussel

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 80 beoordelingen

Een zeer plezierige rondleiding gegeven door een gepassioneerde en deskundige gids die is geboren en getogen in Brussel. Door gebruik te maken van de fietsen, die van goede kwaliteit en zeer goed onderhouden waren, konden we het normale leven in sommige van de verschillende delen van de stad zien gebeuren en het was buitengewoon verfrissend om te ontsnappen aan de overvolle toeristenvallen in het centrum. De gids was ook nogal een lust voor het oog, wat bijdroeg aan het genot van de ervaring. Zou zeker aanraden om deze unieke rondleiding door Brussel te maken!

Zeer mooie fietstocht voor een eerste ontdekking van Brussel! Onze gids was geweldig, hij vertelde ons over de geschiedenis van de stad, de transformaties door de eeuwen heen en het contrast tussen de boven- en benedenstad, evenals de lopende projecten om het te verzachten. Bedankt Philip

We waren een groep van 6 personen en hadden veel plezier! Onze gids was geweldig. Ik raad Brussel per fiets ten zeerste aan! In 3,5 uur leer je de stad goed kennen en krijg je veel informatie!

Geweldige tour en geweldige gids. We ontdekken de geschiedenis van de stad en de plekken die uit de gidsen naar voren komen.

Ideaal om op een drietal uur minder bekende plaatsen in Brussels gewest te leren kennen.