Datums kiezen

Koninklijk Paleis van Madrid

Koninklijk Paleis van Madrid

Koninklijk Paleis van Madrid: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Madrid: Royal Palace Fast-Access Toegangsticket

1. Madrid: Royal Palace Fast-Access Toegangsticket

Profiteer van versnelde toegang tot het Koninklijk Paleis van Madrid, de officiële residentie van het Spaanse koningshuis. Ga door een snelle veiligheidscheck en verken een van 's werelds grootste paleizen. Dwaal door gangen die eeuwen Spaanse geschiedenis hebben meegemaakt. Bewonder de architectuur en de decoratie van de salons, waaronder fresco's van beroemde kunstenaars. Verken de privévertrekken van de vorsten, bezoek de troonzaal en dwaal door de eetzalen. Bewonder ook zeker de beroemde spiegelzaal uit de regeerperiode van Karel IV. Bekijk kunstwerken van schilders als Caravaggio, Juan de Flandes, Francisco de Goya en Velázquez. Bezoek het koninklijk arsenaal en ontdek de exposities die onder andere porselein, horloges, meubels en zilverwerk tentoonstellen. Verken het erfgoed van de Spaanse monarchie in het Koninklijk Paleis.

Madrid: Rondleiding Koninklijk Paleis met optionele koninklijke collecties

2. Madrid: Rondleiding Koninklijk Paleis met optionele koninklijke collecties

Begin op een begeleide rondleiding van 2 uur door het Koninklijk Paleis van Madrid. Bewonder kunstwerken van Giordano en Goya terwijl je het paleis op een rustig moment van de dag verkent samen met een deskundige gids met diepgaande kennis over het huis van het Spaanse koningshuis uit heden en verleden. Begin bij het metrostation Opera op Plaza de Isabel II, de thuisbasis van het Teatro Royal, waar u uw gids zult ontmoeten. Na een pittoreske wandeling door Plaza de Oriente kunt u genieten van skip-the-line privileges voordat u het paleis binnengaat. Geniet van een bezoek aan de troonzaal, de feestzaal en de privé-koninklijke appartementen. Sta versteld hoe deze kamers op een boeiende en fascinerende manier tot leven worden gebracht door uw professionele gids. Bewonder exclusieve kunstwerken van Giordano en Goya, maar ook historische artikelen zoals historische wandtapijten, harnassen en sierlijke zwaarden. Geniet van het 19e-eeuwse ontwerp en de prachtige bloemenindeling van het gebouw, die als uitstekende achtergrond dienen voor gedenkwaardige foto's. Afhankelijk van de geselecteerde optie gaat u verder met een rondleiding in de Royal Collections Gallery. Dit museum bezit de belangrijkste collecties van de Kroon van Spanje. Je bezoekt alle kamers waar je kunt genieten van schilderijen en wandtapijten van zeer belangrijke schilders zoals El Bosco, Titiaan, El Greco, Ribera, Velázquez of Caravaggio. Je bezoekt ook de Koninklijke Wapenkamer, een van de belangrijkste in Europa, en geniet van duizenden koninklijke meubels, muziekinstrumenten en spelletjes die je het dagelijkse leven in het paleis laten zien.

Madrid: Privé stadstour per elektrische Tuk Tuk

3. Madrid: Privé stadstour per elektrische Tuk Tuk

Ga mee op een elektrische tuktuk-tour door Madrid en ontdek de belangrijkste hoogtepunten van de stad. Geniet van de perfecte kennismaking met Madrid terwijl de gids bezienswaardigheden aanbeveelt die je tijdens je verblijf kunt bezoeken. Bewonder de buitenkant van een aantal iconische monumenten in Madrid, waaronder het Koninklijk Paleis en de Almudena-kathedraal. Rijd door de charmante wijken Las Letras en Retiro en bekijk het Huis van Cervantes en de Kerk van Los Jerónimos. Bekijk het Palacio de las Cortes, de Puerta de Alcalá en de gevels van de musea van Paseo del Prado op dit leuke en spannende avontuur door de stad.

Madrid: Stadswandeling & Koninklijk Paleis Skip-the-Line Tour

4. Madrid: Stadswandeling & Koninklijk Paleis Skip-the-Line Tour

Verken de hoogtepunten van de oude binnenstad van Madrid tijdens een stadstour met een gids, inclusief skip-the-line toegang tot het Koninklijk Paleis met een rondleiding. Stop bij prachtige pleinen zoals Plaza de la Villa en Plaza de Oriente terwijl je meer te weten komt over hun geschiedenis. Eindig met een rondleiding door het indrukwekkende Koninklijk Paleis. Begin de tour bij Calle Mayor, een drukke centrale straat in de oude stad. Steek de Plaza Mayor over en zie het standbeeld van Felipe III. Ga vervolgens naar de San Miguel-markt en blader door de kraampjes met de authentieke Spaanse keuken. Ga verder naar de Plaza de la Villa, een van de best bewaarde historische pleinen in de stad. Leer meer over zijn geschiedenis als de voormalige locatie van het stadhuis van Madrid. Ga naar de Plaza de Oriente, die naar het Koninklijk Paleis leidt. Vanaf daar heb je skip-the-line toegang tot het paleis en volg je een rondleiding door de grootste koninklijke residentie van Europa. Bekijk de binnenplaatsen, kunstcollecties en 18e-eeuwse architectuur van dichtbij.

Madrid: Rondleiding Koninklijk Paleis met Optionele Kathedraal Tour

5. Madrid: Rondleiding Koninklijk Paleis met Optionele Kathedraal Tour

Bezoek het interieur van het Koninklijk Paleis van Madrid en optioneel de Almudena-kathedraal met een van onze deskundige gidsen zonder in lange rijen te hoeven wachten om kaartjes te kopen. Bezoek het interieur van het Koninklijk Paleis van Madrid. Laat je begeleiden door een deskundige gids die je helpt terug in de tijd te reizen en de meest spectaculaire plekken in het paleis te bezoeken. Meer dan 3.000 kamers en een historisch en artistiek erfgoed van onschatbare waarde wachten op u in wat tot Alfonso XIII de residentie van de koningen van Spanje was. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds de officiële residentie van de vorsten, hoewel de koninklijke familie het niet als hun gewone verblijfplaats gebruikt. De Heilige Metropolitaanse kathedraalkerk van Santa María la Real de la Almudena, beter bekend als de Almudena-kathedraal, is een kathedraal van katholieke eredienst, gewijd aan de Maagd Maria onder de naam Almudena, en de bisschopszetel van Madrid.

Madrid: Hoogtepunten fietstour van 3 uur (met E-bike optie)

6. Madrid: Hoogtepunten fietstour van 3 uur (met E-bike optie)

Rij relaxed door Madrid tijdens deze begeleide fietstocht langs de vele hoogtepunten van de stad. Je volgt de handige fietspaden en rijdt door voetgangersgebieden en parken, zodat je niet door het verkeer hoeft te navigeren. Als je wilt kun je de fietstocht afsluiten met lokale hapjes en een verfrissend drankje.  Je tocht gaat van start na een korte uitleg over hoe je veilig kunt fietsen. Eerst ga je naar Plaza de Oriente waar je gids vertelt over de totstandkoming van het standbeeld van Filip IV, het Koninklijk Paleis, de kathedraal en de San Nicolás-kerk. Bewonder enkele van de oudste gebouwen van de stad op Plaza de la Villa en proef de sfeer van de bruisende Mercado San Miguel. Via de grote pleinen Plaza Mayor en Santa Ana trap je naar de levende plantenmuur van museum Caixa Forum.  Onderweg naar de Puerta del Sol zie je het Prado, het Retiro-park en de Puerta de Alcalá. Maak je ervaring compleet door de tapasoptie toe te voegen. Je sluit je tocht dan af met 3 pintxos (kleine gerechtjes) en een non-alcoholisch drankje.

Madrid: VIP Tour Koninklijk Paleis met Skip-the-Line Ticket

7. Madrid: VIP Tour Koninklijk Paleis met Skip-the-Line Ticket

Ervaar de grandeur en weelde van het Koninklijk Paleis van Madrid tijdens een exclusieve begeleide excursie. Ga op een fascinerende reis door de geschiedenis en architectuur van dit prachtige gebouw, dat tot het begin van de 20e eeuw de officiële residentie van de Spaanse vorsten was. Ontmoet je gids en omzeil vervolgens de drukte met skip-the-line toegang. Stap binnen in de weelderige zalen en kamers van het paleis, waar u zich zult verbazen over de prachtige kunstwerken, wandtapijten en meubels die elke kamer versieren. Ontdek de verhalen en geheimen achter elk stuk, van de indrukwekkende troonzaal tot de privévertrekken van de koninklijke familie. Mis de kans niet om het adembenemende uitzicht over Madrid te zien vanaf het prachtige dakterras van het paleis. Met deze intieme en informatieve rondleiding krijgt u een diepere waardering voor de rol van het Koninklijk Paleis in de Spaanse geschiedenis en cultuur. Deze excursie is een must-see voor liefhebbers van geschiedenis, architectuurliefhebbers en iedereen die de fascinerende wereld van het Spaanse koningshuis wil verkennen.

Madrid: Big Bus open-top sightseeingtour met live gids

8. Madrid: Big Bus open-top sightseeingtour met live gids

Ervaar de elektrische energie en de levendige cultuur van Madrid tijdens een panoramische sightseeingtour met open dak door de Big Bus. Leun achterover en ontspan terwijl uw live gids de geschiedenis achter beroemde bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, Biblioteca Nacional, Puerta de Alcalá en nog veel meer uitlegt. Reis door het hart van Madrid en bewonder iconische culturele bezienswaardigheden zoals de musea Prado, Reina Sofia en Thyssen-Bornemisza. Bekijk weelderige parken zoals de Reales Jardines Botánicos en Parque de Atenas. Feest je ogen met de mooiste gebouwen van de stad, zoals Palacio de Cibeles, Estación de Atocha en Catedral de la Almudena. Voel de warme Spaanse zon op je huid en geniet als nooit tevoren van de bruisende sfeer van de stad. Geniet van het commentaar van je professionele gids en leer meer over de rijke geschiedenis en het culturele belang van Madrid. Met 11 dagelijkse vertrekken kunt u optimaal profiteren van een gemakkelijke manier om de schoonheid en charme van Madrid te ontdekken. Voor een ander perspectief op de stad kun je er ook voor kiezen om de tour 's nachts te maken, zodat je kunt genieten van de bezienswaardigheden van de stad die 's avonds verlicht zijn.

Madrid: Rondleiding Koninklijk Paleis met toegangsbewijs

9. Madrid: Rondleiding Koninklijk Paleis met toegangsbewijs

Een ongeëvenaarde wandeltour in Madrid. Geniet van een bezoek aan de belangrijkste kamers van de Spaanse monarchie met een rondleiding met gids door het Koninklijk Paleis in Madrid. Wandel door de entreehal, het hoofdtrappenhuis, de Alabarderoszaal, de Zuilenhal, de Karel III-zaal en nog veel meer van de belangrijkste ruimtes van het gebouw. Begin je rondleiding op het Plaza de Oriente om via het Plaza de la Armería toegang te krijgen tot het interieur van het monument en geniet van het prachtige uitzicht op de Almudena kathedraal, de Campo del Moro tuinen en het Casa de Campo. Ontvang een introductie over de monarchie en de koningen die dit monument jarenlang hebben bewoond. Ga naar binnen via de hoofdtrap en loop door de twee zalen die in de oudheid werden gebruikt als ontspannings- en banketruimten en geniet van de schilderijen, wandtapijten en spectaculaire gewelven. Ga vervolgens naar de privévertrekken van Karel III, stop voor zijn grote kleedkamer en de kamer van Gasparini, met zijn chinoiserie-stijl met rococo-invloeden. Ontdek de hoofdkamer van Karel III en bezoek vervolgens de driepersoonskamer van de beroemde koninklijke eetzaal, een van de enige ruimtes die nog in gebruik is. Ga langs de zilver- en porseleinkamers, met al hun verzamelingen serviesgoed en zilverwerk. Betreed de binnenplaats van de prins en ontdek de kostbare reliekschrijn en de grandioze kapel die bij de ingang werd bewaakt door de katholieke koningen. Bewonder na je rondleiding de koninklijke collecties in de laatste kamers van het museum. Bekijk de Stradivarius violen, de kroonkamer en de scepter met de tafel van sfinxen, de troonzaal met zijn 12 spiegels en leunstoelen bewaakt door leeuwen van Velazquez, en de grote koninklijke wapenkamer.

Madrid: Flamencoshow in de Tablao Sala-tempel met drankje

10. Madrid: Flamencoshow in de Tablao Sala-tempel met drankje

Beleef bij ons authentieke flamenco, geïmproviseerd, intiem en zonder grenzen of voorwaarden voor de artiesten. Geniet van de puurste flamenco op slechts een steenworp afstand van het Koninklijk Paleis van Madrid, in een intieme en exclusieve tablao, voor slechts veertig personen, waar je deze kunst van dichtbij kunt voelen die voortkomt uit de ziel van liefhebbers van flamenco. Een onvergetelijke ervaring. De toegang tot onze tablao is inclusief een drankje (sangria, bier, wijn of niet-alcoholische dranken) en je kunt ook proberen en genieten van ons menu met de meest traditionele gerechten uit de Spaanse gastronomie.

129 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Koninklijk Paleis van Madrid: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Koninklijk Paleis van Madrid

Wil je alle activiteiten in Koninklijk Paleis van Madrid bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koninklijk Paleis van Madrid

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 6.703 beoordelingen

De rondleiding was geweldig! David is geschiedenisleraar, dus we konden Madrid op een zeer bevoorrechte manier verkennen! Hij weet veel en we voelen zijn passie. Hij is ook zo grappig en een geweldige fotograaf, wat de ervaring enorm heeft verbeterd! En ik raad ten zeerste aan om de tour te maken zodra je Madrid bereikt, omdat David veel tips geeft over andere plaatsen die je in Madrid moet bezoeken. Bedankt, David! Ik had een ongelooflijk moment dat ik nooit zal vergeten!!! Hasta luego!

Ik hield absoluut van deze tour! sommige heuvels waren een worsteling, maar het was het zeker waard!!! de uitzichten en de dingen die ik leerde waren geweldig!

Super ! De assistentie voor rolstoelpatient verliep heel vlot. Gids Alex verdient een 5 * PLUS. Het paleisbezoek is een aanrader !!!

Top excursie! Je kon aan de gids merken dat hij met veel passie en plezier de tour verzorgde. Zeker een aanrader!

Superleuk. Onze gids vertelde op een leuke manier wetenswaardigheden over de stad. Aanrader!