Kies data

Koninklijk Paleis van Madrid

Een spectaculair paleis gebouwd van Spaans marmer en omgeven door prachtig aangelegde binnenplaatsen en tuinen.

Koninklijk Paleis van Madrid: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Madrid: rondleiding Koninklijk Paleis met voorrangstoegang

1. Madrid: rondleiding Koninklijk Paleis met voorrangstoegang

Geniet van een rondleiding van 2 uur door het Koninklijk Paleis van Madrid. Bewonder kunstwerken van Giordano en Goya terwijl je het paleis op een rustig moment van de dag verkent, samen met een deskundige gids met diepgaande kennis over het huis van de Spaanse Royals van vroeger en nu.  Begin bij het metrostation Opera op Plaza de Isabel II, waar het Teatro Royal is gevestigd en je jouw gids ontmoet. Na een pittoreske wandeling over Plaza de Oriente, geniet je van het voorrecht om de wachtrij over te slaan voordat u het paleis binnengaat. Bezoek de Troonzaal, de Banketzaal en de Koninklijke Appartementen. Laat je verrassen door de manier waarop deze kamers door jouw professionele gids op boeiende en fascinerende wijze tot leven worden gewekt. Bewonder exclusieve kunstwerken van Giordano en Goya, evenals historische voorwerpen als wandtapijten, harnassen en sierlijke zwaarden.Geniet van het 19e-eeuwse ontwerp en de prachtige bloemenpracht van het gebouw, dat een uitstekende achtergrond vormt voor gedenkwaardige foto's. Na de rondleiding kun je op eigen gelegenheid een ontspannende wandeling maken door de Koninklijke Tuinen en andere hoogtepunten bezoeken, zoals de Koninklijke Armorie en de Apotheek.

Koninklijk Paleis van Madrid: ticket voor versnelde toegang

2. Koninklijk Paleis van Madrid: ticket voor versnelde toegang

Profiteer van versnelde toegang tot het Koninklijk Paleis van Madrid, de officiële residentie van het Spaanse koningshuis. Ga door een snelle veiligheidscheck en verken een van 's werelds grootste paleizen. Dwaal door gangen die eeuwen Spaanse geschiedenis hebben meegemaakt. Bewonder de architectuur en de decoratie van de salons, waaronder fresco's van beroemde kunstenaars. Verken de privévertrekken van de vorsten, bezoek de troonzaal en dwaal door de eetzalen. Bewonder ook zeker de beroemde spiegelzaal uit de regeerperiode van Karel IV. Bekijk kunstwerken van schilders als Caravaggio, Juan de Flandes, Francisco de Goya en Velázquez. Bezoek het koninklijk arsenaal en ontdek de exposities die onder andere porselein, horloges, meubels en zilverwerk tentoonstellen. Verken het erfgoed van de Spaanse monarchie in het Koninklijk Paleis.

Koninklijk Paleis Madrid: rondleiding zonder wachtrij

3. Koninklijk Paleis Madrid: rondleiding zonder wachtrij

Verken het Koninklijk Paleis van Madrid (Palacio Real de Madrid) met een professionele gids en ontdek de voormalige officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie. Ook bekend als het 'Palacio de Oriente' dankzij haar nabijheid tot het Plaza de Oriente aan de oostkant van het paleis, wordt het gebouw vandaag de dag enkel nog gebruikt voor recepties, ceremonies en officiële evenementen. Het paleis heeft een uitgebreide collectie stoffering, porselein, antieke klokken, harnassen en kunstwerken waaronder schilderijen van Goya en Velázquez. Je kunt ook een wandeling maken door enkele van de privékamers waar royalty's woonden, de troonzaal en de koninklijke eetzalen, evenals de spiegelkamer van het bewind van Karel IV. Bewonder de rijke versieringen van officiële kamers, waarbij elke kamer zijn eigen persoonlijkheid prijsgeeft. Bezoek de troonkamer, de gala diner kamer en de koninklijke kapel.

Madrid: rondleiding en voorrang bij het Koninklijk Paleis

4. Madrid: rondleiding en voorrang bij het Koninklijk Paleis

Sla de lange rijen voor het Koninklijk Paleis van Madrid over en kom meer te weten over de geschiedenis van de Spaanse monarchie tijdens een rondleiding. Zie hoe het paleis door de eeuwen heen veranderde dankzij informatieve observaties van je deskundige gids. Ontdek een unieke en koninklijke collectie van wandtapijten, porselein, antieke klokken, harnassen en kunstwerken, waaronder schilderijen van Goya en Velázquez. Bezoek de privévertrekken, de troonzaal en de banketzalen en zie ook de spiegelzaal uit de regeerperiode van Karel IV. Bewonder een belangrijke verzameling van muziekinstrumenten en zie de Engelse tuinen uit de 19e eeuw en 2 neoklassieke fonteinen. Ontdek de traditionele tapas van Spanje en ervaar de eetcultuur van Madrid als een lokale bewoner wanneer je kiest voor de optie tapas proeven. Na de rondleiding door het Koninklijk Paleis wandel je door de stad naar één van de belangrijkste bars in Madrid. Spanje staat internationaal bekend om zijn gastronomie en is trots op zijn rijke cultuur en culinaire geschiedenis. Hier eindigt je rondleiding, waardoor je de kans krijgt om door het centrum van Madrid te lopen.

Madrid: standsrondleiding per elektrische tuk-tuk

5. Madrid: standsrondleiding per elektrische tuk-tuk

Begin aan een elektrische tuk-tuk-tour door Madrid en ontdek enkele van de belangrijkste monumenten van de stad. Geniet van de perfecte introductie tot Madrid, aangezien uw gids plaatsen aanbeveelt die u tijdens uw verblijf kunt bezoeken. Bewonder de buitenkant van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Madrid, waaronder het Koninklijk Paleis en de Almudena-kathedraal. Rijd door de charmante wijken Las Letras en Retiro en bekijk het huis van Cervantes en de kerk van Los Jerónimos. Bekijk het Palacio de las Cortes, de Puerta de Alcalá en de gevels van de musea van Paseo del Prado tijdens dit leuke en opwindende avontuur door de stad.

Madrid: El Prado Museum en de wandeltocht door het Koninklijk Paleis

6. Madrid: El Prado Museum en de wandeltocht door het Koninklijk Paleis

Verken de meest emblematische attracties van Madrid tijdens een begeleide wandeling. Begin met een skip-the-line rondleiding door het Prado Museum, dat opmerkelijke kamers en schilderijen herbergt, met de nadruk op de schilderijen die de kunstgeschiedenis hebben veranderd en canon zijn geworden. Bewonder onder meer werken van Murillo, Velázquez, Goya, Rubens en Tiziano. Ga verder met een 1,5 uur durende wandeling door het hele gebied tussen het Prado Museum en het Koninklijk Paleis. Ontdek samen met je gids de essentie van de stad, waaronder de Fontein van Neptunus, het Congres van Afgevaardigden, het huis van Cervantes en de Puerta del Sol. Ten slotte eindigt je tour met een begeleide skip-the-line tour in het Koninklijk Paleis, een gebouw van gigantische afmetingen dat je zeker zal verrassen met zijn rijke decoratie en ongelooflijke kamers en lounges. Dit monument wordt beschouwd als een culturele referentie voor Europese monarchieën en is de perfecte manier om uw wandeltocht af te sluiten.

Madrid: 2-uur durende sightseeing-tour op Segway

7. Madrid: 2-uur durende sightseeing-tour op Segway

Klim aan boord van een futuristische zichzelf balancerende Segway voor een 2-uur durende rondleiding door de geschiedenis van Madrid, sinds 1561 hoofdstad van Spanje. Ervaar een milieuvriendelijke tocht van Huis Habsburg tot de 21e eeuw. Verken bezienswaardigheden als Plaza de la Villa, een van de eerste pleinen in het centrum van Madrid. Je vertrekt vanaf Plaza San Miguel, recht tegenover een van de gastronomische centra van de stad, de weelderige San Miguel-markt. Glijd door de smalle straatjes naar Calle del Codo en Plaza del Conde de Barajas. Rijd over de keien van Plaza Mayor, het centrum van de 17e-eeuwse stad, en bewonder het oudste gebouw van de stad, Casa y Torre de los Lujanes. Je rijd met je Segway langs de rivier Manzanares, weg va het verkeer en de drukte, en geniet van de rust van het gebied en de vrijheid om overal heen te rijden waar je wilt. Als laatste pauze van de rondleiding bezoek je de Egyptische tempel van Madrid, midden in Madrid, de Templo de Debod.

Madrid: Flamencoshow in Corral de la Moreria

8. Madrid: Flamencoshow in Corral de la Moreria

Geniet van een flamencoshow uitgevoerd door 9 artiesten in de Corral de la Morería, de kathedraal van flamenco in Spanje. Geniet van een drankje tijdens de show of trakteer uzelf op een gastronomisch 3-gangen diner met drankjes. De zaal werd in 1956 geopend door Manuel del Rey en is de meest bekende tablao flamenco ter wereld. Door de geschiedenis heen is de Corral de la Morería getuige geweest van optredens van enkele van de beste professionals van deze discipline. De locatie bevindt zich in het historische centrum van Madrid, naast het Koninklijk Paleis. Het decor herschept een setting die doet denken aan de originele tablao flamenco die je terug in de tijd neemt. Het is populair bij veel beroemde persoonlijkheden, dus wees niet verbaasd als je naast een beroemdheid, een politicus of een koninklijke persoon zit. Het menu is als volgt: • Voorgerecht: Huerto Cordobes en Salmorejo Dip, of Gerookte Cheesecake • Hoofdgerecht: Geroosterde Varkensschouder, Zalm Met Groentesaus, Lamsrack of Gestoofde Kalfstaart • Dessert: wentelteefjes of chocolade 1/2 fles wijn per persoon Mineraalwater

Rondleiding door Koninklijk Paleis en Kathedraal van Almudena Madrid

9. Rondleiding door Koninklijk Paleis en Kathedraal van Almudena Madrid

Stap terug in de tijd met een rondleiding door het Koninklijk Paleis van Madrid en de Almudena-kathedraal - de zetel van het rooms-katholieke aartsbisdom Madrid. Laat u informeren, inspireren en betoveren door de geschiedenis vol verhalen, legendes en anekdotes van uw ervaren expert, die geen eeuwenoude steen onberoerd laat. Begin je rondleiding langs twee van de meest emblematische iconen in Madrid bij de metrohalte Ópera en ga naar de kathedraal. Steek vervolgens de Plaza de la Armería over om het Koninklijk Paleis te zien. Trakteer uw ogen binnen op de meest emblematische delen van het gebouw: de Gasparini-kamer, de Troonzaal, de Spiegelzaal en meer. Geniet van snelle toegang tot beide monumenten, plus diepgaande anekdotes, verhalen en legendes uit de opwindende geschiedenis van Madrid.

Madrid: elektrische fietstocht van 3 uur

10. Madrid: elektrische fietstocht van 3 uur

Laat een fiets op jouw maat passen, ontmoet je gids en bereid je voor op het verkennen van de bezienswaardigheden en geschiedenis van Madrid. Bezoek het Retiro-park, een enorm groen gebied dat vaak wordt aangeduid als 'de longen van Madrid'. Trek naar de oude stad waar je gids je zal fascineren en vermaken met de interessante geschiedenis van Madrid. Stop voor een korte pauze op een lokale markt. Ontspan en geniet van de sfeer of verken in uw eigen tempo. Op de terugweg rijd je door de geweldige wijk Las Letras en de Paseo del Prado.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevingen
57 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 57

Sitemap Koninklijk Paleis van Madrid

Wil je alle activiteiten in Koninklijk Paleis van Madrid ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koninklijk Paleis van Madrid

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 5.154 beoordelingen

Het paleis is prachtig, absoluut ons beste bezoek aan Madrid. De tablet-audiogids van 5 € is echt betaalbaar en compleet om de geschiedenis van elke kamer te begrijpen (er zijn ook kleine panelen in elke kamer in het Engels en Spaans die heel verhelderend zijn). We namen volle ogen. Het arsenaal is prachtig! Desalniettemin hadden we graag de keukens bezocht, maar de kaartjes die op deze site werden genomen, gaven ons geen toegang.

100% waard. Je moet hoe dan ook voor een ticket betalen als je in het paleis wil gaan, het plein ervoor is gratis, maar ik zal zeker naar binnen gaan. Voor een paar euro’s extra kan je ook de rij skippen wat top is. Voor ons was het niet nodig maar vlak nadat wij binnen waren was er al een lange rij, zal hem voor de zekerheid nemen.

Geweldige tour, goede uitleg mooie plekken gezien. Aanrader om je bezoek aan Madrid mee te beginnen. En ja ook met die warme dagen heel goed te doen

Voor liefhebbers van geschiedenis en mooie architectuur... een gemakkelijk bezoek voor koppels of gezinnen...

Mooi bezienswaardigheid om te bezoeken tijdens je verblijf in Madrid!