Kies data

Koninklijk Paleis van Napels

Koninklijk Paleis van Napels: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Napels: toegangsticket Palazzo Reale & Pemcards

1. Napels: toegangsticket Palazzo Reale & Pemcards

Verken de belangrijkste koninklijke residentie van de Bourbon-koningen met een dagticket voor het Palazzo Reale in Napels. Het Palazzo Reale, de thuisbasis van de Bourbon-heersers in de eerste helft van de 18e eeuw, werd ontworpen door een van de meest prominente architecten van die tijd, Domenico Fontana. Het paleis ligt aan het elegante Piazza Plebiscito, het grootste plein van Napels. Binnen ontdek je een prachtige dubbele trap die je naar de koninklijke vertrekken leidt, waar nu het museum voor meubels en kunst van het paleis is gevestigd. Bewonder een enorme 18e-eeuwse kerststal in de Cappella Reale (Koninklijke Kapel). Kom meer te weten over de enorme verzameling teksten in de Nationale Bibliotheek, waaronder duizenden papyrusrollen gevonden in Herculaneum, en de overblijfselen van een 5e-eeuwse Koptische Bijbel.

Napels: begeleide fietstocht door de stad

2. Napels: begeleide fietstocht door de stad

Bewonder de mix van Italiaanse en Griekse invloeden terwijl je de hoogtepunten in Napels tijdens deze fietstocht ziet. Rijd door het historische centrum en ervaar de Griekse invloed terwijl je door de Via dei Tribunali en Anticaglia rijdt. Begin met het afdalen van de Promenade. Geniet van het uitzicht op de zee met de Vesuvius op de achtergrond. Passeer het Castel dell' Ovo aan de kust. Rijd langs cafés en winkels aan zee terwijl je door Borgo Marinari fietst. Ga in oostelijke richting over de Via Caracciolo tot je het statige plein Piazza del Plebiscito bereikt, waar je het Koninklijk Paleis en de kerk van San Francesco di Paola kunt zien. Sla de drukke winkelstraat Via Toledo in, waar je de pleinen Piazza Carità en Piazza del Gesù kunt bereiken. Ga verder naar het oude Griekse hart van Napels in de wijk Decumani. Ervaar de Griekse lay-out terwijl je door smalle straatjes in het historische centrum rijdt. Fiets de Via dei Tribunali en Anticaglia af om de tientallen oude kerken en enkele charmante pleinen te bekijken.

Napels: begeleide wandeling door stadsmonumenten

3. Napels: begeleide wandeling door stadsmonumenten

Bekijk de belangrijkste hoogtepunten en prachtige verborgen juweeltjes van de stad Napels tijdens een begeleide wandeling. Wandel over het Piazza del Plebiscito, bewonder het Koninklijk Paleis en verken de levendige wijk Quartieri Spagnoli. Ontmoet elkaar in de buurt van het neoklassieke Piazza del Plebiscito. Wandel over dit levendige plein dat fungeert als ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Bewonder de buitenkant van de Basilica Reale Pontificia San Francesco da Paola, het prachtige Koninklijk Paleis van Napels en de gevel van het operagebouw van San Carlo. Terwijl je de stad te voet verkent en veel foto's maakt, deelt je lokale gids lokale verhalen en de geschiedenis achter deze iconische Napolitaanse monumenten. Bewonder het Castel Maschio Angioino (Castel Nuovo) en zijn imposante triomfboog. Loop door de Umberto I-winkelgalerij met zijn iconische koepels en de met glas gewelfde arcades. Wandel door de smalle en drukke straten van de wijk Quartieri Spagnoli. Geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van de steegjes terwijl je een idee krijgt van het lokale leven. Ontdek verschillende voorbeelden van straatkunst, waaronder die van de legendarische Argentijnse voetballer Diego Maradona, die nog steeds wordt aanbeden door de lokale bevolking. Ga vervolgens naar Toledo Street, een van de hoofdstraten van het stadscentrum. Bekijk de Bank of Napoli en het beroemde Toledo Metro Art Station, waar je tour eindigt.

Napels: dagtour naar Napels, Pompeii en de Vesuvius

4. Napels: dagtour naar Napels, Pompeii en de Vesuvius

Verken de schoonheid van Napels tijdens een rondleiding door het Nationaal Park Pompeii en de Vesuvius. Leer de legendarische geschiedenis van Napels kennen tijdens een gedetailleerde stadstour. Wek uw nieuwsgierigheid en ontdek hoe de Romeinen echt leefden op de archeologische vindplaats Pompeii voordat u rond de enige nog actieve vulkaan van Europa wandelde. Ontmoet je professionele gids buiten je hotel en klim aan boord van een minibus voor twee uur sightseeing in Napels. Stop bij de kathedraal van Napels om de koninklijke kapel van de schat van St. Januarius en de basiliek van Santa Restituta te bezoeken. Ontdek het Piazza del Municipio, het stadhuisplein van Napels, en bekijk het middeleeuwse Castel Nuovo voordat je door de woonstraten van Posillipo rijdt. Stop bij de beroemde Chiesa di Sant'Antonio a Posillipo voor het beste uitzicht over de stad en de baai. Keer terug naar het stadscentrum op Piazza del Plebiscito om de voorkant van het Koninklijk Paleis van Napels en de prachtige kerk van San Francesco di Paola te zien. Passeer de historische winkelgalerij, Galleria Umberto I, en het iconische operahuis, Teatro di San Carlo. Rijd naar Pompeii om meer te weten te komen over fascinerende plaatsen zoals het Forum, de thermale baden en het Huis van de Vettii. Ontdek de Lupanar, verbrand door vulkanische as en stenen tijdens de vulkaanuitbarsting in 79 na Christus Neem een pauze om te ontspannen tijdens de lunch, inclusief pizza en een drankje. Ga verder naar Torre del Greco, door het Vesuvius National Park. Loop naar de top van de enige nog actieve vulkaan van continentaal Europa. Wandel rond de krater op een hoogte van bijna 1200 meter om een panoramisch uitzicht op de charmante baai van Napels te zien. Keer terug naar Napels, waar je gids je afzet bij je hotel.

Napels: begeleide e-bike-tour door het archeologisch park Pausilypon

5. Napels: begeleide e-bike-tour door het archeologisch park Pausilypon

Een gids leidt de tour en laat je de panoramische punten zien, evenals de artistieke en culturele bezienswaardigheden langs de weg naar de Seiano-tunnel, de ingang van de Romeinse site van Pausilypon, genesteld in een afgelegen baai langs de Posillipo-heuvel. Vanuit onze fietsbar en winkel Bicycle House, gelegen vlak voor het Nationaal Archeologisch Museum (MANN), begint uw reis na een korte briefing met kasteel Maschio Angioino Piazza Plebiscito met onderweg het Koninklijk Paleis en het San Carlo-theater. De tour gaat verder langs de kust met de Vesuvius, het schiereiland van Sorrento en de eilanden Capri, Ischia en Procida op de achtergrond. Een lichte, gestage klim brengt ons op de heuvel van Posillipo, een panoramische oase zo dichtbij en toch ver van de stad, geliefd bij dichters en edelen, met zijn villa's die uitkijken over de zee, de gedurfde weg die grotten en geulen omzeilt en kruist met de kronkelend naar beneden die de voormalige landbouwdorpen van de heuvel leiden, naar de groene zee bevaren door de vissersboten. Hier, na een spannende afdaling, bereikt u het Pausilypon-park, waar het wandelbezoek van het archeologische en ecologische gebied van de eerste eeuw voor Christus u zal verwachten. Na het ondergrondse pad van Seiano Grotto (een 770 meter lange tunnel gebouwd door de Romeinen), zal je gids de geschiedenis, de opgravingstechnieken en de verschillende gebeurtenissen die de geschiedenis van de grot door de eeuwen heen hebben gezien, uitleggen. Aan de andere kant van de grot kunt u de overblijfselen bewonderen van de verbazingwekkende II duizenden jaren oude Villa van Vedio Pollione en het panoramische uitkijkpunt met uitzicht op de charmante baai van Trentaremi. Professionele gidsen van de CSI Gaiola zullen ons door de schoonheid van de site leiden. Op de terugweg stoppen we bij de North Jetty in de baai van Pozzuoli, om te genieten van het uitzicht "vanaf de zee" op het Campi Flegrei-gebied. Onvergetelijk is het gevoel het nabijgelegen kleine eiland Nisida aan te raken en het indrukwekkende grootste deel van het eiland Ischia op dezelfde foto te hebben. Meer details over de geschiedenis van het voormalige industriegebied (staalfabriek) en de lopende herontwikkelingsprojecten vindt u in de gids. Daarna rijden we terug naar het ontmoetingspunt, Bicycle House, over het fietspad.

Napels: stadstour van een hele dag met Pompeii en Sorrento

6. Napels: stadstour van een hele dag met Pompeii en Sorrento

Je wordt 's ochtends opgehaald bij je accommodatie, cruiseterminal of het centraal station van Napels en begint je tour. Begin met 2 uur sightseeing in een minibus met een tour met kleine groepen onder leiding van een professionele gids. Maak uw eerste stop bij de kathedraal om de Koninklijke Kapel van de Schat van St. Januarius en Santa Restituta te bezoeken. Rijd naar het stadhuisplein en bekijk het nieuwe kasteel, gebouwd door de Franse familie Anjou. Vervolg uw weg naar het Posillipo-gebied en stop bij de Saint Antonio's Church, waar u het beste uitzicht over de stad en de baai kunt zien. Keer terug naar het stadscentrum en Piazza del Plebiscito. Bekijk de voorkant van het Koninklijk Paleis, de prachtige kerk van St. Francesco di Paola in neoklassieke stijl, de Umberto I-galerij en het San Carlo-theater. Rijd vervolgens naar Pompeii, waar je gids de meest fascinerende plekken laat zien, zoals het Forum, de thermale baden, het huis van Vetti en "Lupanare", verbrand door vulkanische as en lapilli tijdens de uitbarsting in 79 na Christus Na het bezoek maakt u een korte lunchstop en vertrekt u richting de kust van Sorrento. Bewonder onderweg het middeleeuwse kasteel waar de naam van de beroemde stad Castellammare di Stabia vandaan komt, de kleine en betoverende stranden van Vico Equense en Seiano, en typisch mediterraan groen zoals citroen- en sinaasappelbomen. Stop bij het panoramische uitkijkpunt in Meta di Sorrento om omhoog te kijken naar het prachtige uitzicht over de baai met uitzicht op de zee. Stop in Sorrento voor een kort bezoek aan de stad van ongeveer 1 uur. Je gids laat je de meest bekende plekken zien tijdens een wandeling door de betoverende smalle straatjes vol met winkels en kleine werkplaatsen. Ga verder naar een van de meest schilderachtige plekken in Sorrento: de Villa Comunale, waar u het uitzicht op de golf kunt bewonderen en zelfs Punta Campanella en het eiland Capri kunt zien. Keer terug naar Napels rond 17:15 uur.

Napels: panoramische e-bike-tour

7. Napels: panoramische e-bike-tour

Begin vanuit de oude straat van Spaccanapoli, gelegen in het hart van de historische stad Napels, om het Piazza del Municipio te bereiken, waar het kasteel Maschio Angioino ligt en ga vervolgens naar Piazza Plebiscito met zijn koninklijke paleis en het San Carlo-theater. Ga naar de promenade langs het fietspad, waar u zult stoppen bij het oude dorp Marinaro met Castel dell'Ovo, het oudste kasteel van Napels en de bron van oude legendes zoals die van de sirene Parthenope. Voor het kasteel ziet u Monte Echia, door de Grieken beschouwd als het eerste nederzettingsgebied van Neapolis. Je tocht vervolgt dan de prachtige kustlijn door de prachtige kloof van de Vesuvius, het schiereiland van Sorrento en de eilanden Capri, Ischia en Procida. Je volgende stop is in Virgilian Natural Park vanwaar je gemakkelijk de heuvel van Posillipo kunt beklimmen. Vanaf hier verlaat u het voormalige industriegebied van Bagnoli en bezoekt u de Noordpier (een wandeling van 1000 meter over de zee en een werk van industriële architectuur dat het oude ponton van ILVA was). Ga tenslotte terug naar het centrum door het westen van de stad.

Napels: begeleide Fat e-Bike Tour

8. Napels: begeleide Fat e-Bike Tour

Je begint met een briefing van 15 minuten waarin je leert hoe je je e-bike het beste kunt gebruiken. Ook krijg je een aantal regels die ervoor zorgen dat je optimaal kunt genieten van je veilige en leuke fietstocht. Daarna begint u aan uw panoramische tour langs de beste pleinen, kastelen en monumenten van de stad. Je ziet Piazza del Plebiscito en het Koninklijk Paleis, voordat je de Via Caracciolo tegenkomt, waar je verliefd zult worden op het uitzicht over de Golf van Napoli. Vanaf daar gaat u verder via de Via dei Mille, compleet met luxe winkels, voordat u naar Mergellina reist, waar u de Fontein van Parthenope kunt ontdekken. Je reist vervolgens naar de panoramische terrassen van S. Antonio a Posillipo, waar je een adembenemend uitzicht op de stad en het Virgiliano-park te zien krijgt met uitzicht over de golf, Pozzuoli en de eilanden Ischia en Procida. Je neemt eindelijk een pauze om te ontspannen, voordat je doorgaat naar je laatste stop bij het Castel dell'Ovo, waar je de legende van "het ei" zult horen.

Napels: 7-daagse pas van de regio Campania

9. Napels: 7-daagse pas van de regio Campania

Ontdek de stad Napels, eet in typische restaurants, vind de beste ambachtelijke winkels of winkels en vind hotels, appartementen of B&B-aanbevelingen, met kortingen tot 35%. Profiteer van kortingen op de belangrijkste en historische activiteiten van de stad met een 'Napelspas', zoals Scaturchio, Tandem, La Locanda del Grifo. Ontvang een officiële magneet van de eigenaar van pizzeria da Michele. Verken de opgravingen van Pompeii en verken de catacomben van Napels in San Gennaro. Bezoek Bourbon Gallery, Neapolis Underground van San Lorenzo Maggiore, Museodivino, Filangieri Museum en Treasure of San Gennaro Museum. Bekijk het Koninklijk Paleis van Napels, het Capodimonte Museum en het Nationaal Archeologisch Museum van Napels. Krijg een echte sleutel tot de stad met veel voordelen om te raadplegen door de app of link te downloaden. Probeer Snav (het grote zeetransportbedrijf), dat garant staat voor 20% korting op elke route naar het eiland Procida en Ischia, of de samenwerking met Taxi Partenope-service, waardoor u gratis belt en uw taxi boekt.

Wandeltocht door Napels en proeverij van Babà-cake

10. Wandeltocht door Napels en proeverij van Babà-cake

Geniet van een spannende 2 uur durende wandeling door de opmerkelijke stad Napels en ontdek waarom het wordt beschouwd als een van de mooiste in de Middellandse Zee. Bekijk het allerbeste van deze oude en mystieke stad met een officiële gids die de verborgen juweeltjes, legendes en actievolle geschiedenis zal uitleggen. Bezoek de kathedraal van San Gennaro, loop langs het Koninklijk Paleis van Napels, waar ooit de grote Bourbon-koningen woonden, het spectaculaire koninklijke theater van San Carlo en het prachtige operagebouw van Napels. Ga verder naar San Francesco di Paola, een prachtige kerk aan het Piazza del Plebiscito, het belangrijkste stadsplein van Napels, en wandel door de prachtige Galerij van Umberto I, een openbare winkelgalerij tegenover het operagebouw van San Carlo. Bezoek enkele van de oude kastelen van Napels, die duizenden jaren geleden zijn gebouwd, en wandel door het belangrijkste historische centrum van de stad naar de beroemde straat Spacca Napoli, het gebied waar Napels werd gesticht, en bezoek enkele van de belangrijkste kerken in de stad. Krijg tijdens de rondleiding de kans om een typische Babà-cake te proeven, een kleine gistcake gedrenkt in sterke drank, meestal rum, en soms gevuld met slagroom of banketbakkersroom.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Privétours
21 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Koninklijk Paleis van Napels

Wil je alle activiteiten in Koninklijk Paleis van Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koninklijk Paleis van Napels

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 358 beoordelingen

Altijd leuk om op je eerste dag een fietstocht te maken naar de meeste bezienswaaridgheden in de stad waar je bent. In Napels was dit zeker ook zo het geval. We hadden een Nederlandstalige gids, Tino. Heel toffe behulpzame kerel die ons fantastisch begeleide door de stad, wat soms een uitdaging opzich is. Zeker een aanrader om te doen! Achteraf nog tijd voor een praatje en hij belde zelfs naar een tof restautantje van vrienden om voor ons te reserveren, het was er lekker en helemaal niet duur!! Bedankt Tino! Het was een aanradertje!

Fietstour met gids is een echte aanrader om zo de mooiste plekken van Napels te kunnen zien. E-bikes huren is ook een aanrader, op die manier kan je op een relaxte manier van de omgeving genieten. Tino is een enthousiaste gids en die veel weet te vertellen. We hadden geluk dat we de enige waren om 15.00 dus we hadden een privétour, dat was helemaal top!

Wij hadden een hele toffe gids Tino. Hij loodste ons feilloos met de fiets door het drukke en gezellige Napels. We fietsten langs de mooiste gebouwen, winkelstraten en de prachtige kustlijn met zicht op de Vesuvius. Het is echt de moeite om op korte tijd Napels te verkennen.

Gids begeleide ons soepel door het verkeer. Kleine groep , wat erg prettig is. Op kort termijn veel mooie plaatsen in Napels gezien.

leuk, en ontspannen. Mooi tochtje en goede uitleg. Leuke Nederlandstalige gids, met veel enthousiasme