Kies data

Koninklijk Paleis van Sevilla

Koninklijk Paleis van Sevilla: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

1. Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

Verken de rijke geschiedenis van Sevilla en bezoek twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: de kathedraal van Sevilla en het Alcazar. Maak gebruik van voorrangstoegang en kom meer te weten over beide locaties dankzij een deskundige gids. Bekijk eerst de prachtige kathedraal van Sevilla en zijn unieke architectuur. Geniet van voorrangstoegang en kom dankzij je gids alles te weten over de rijke en interculturele geschiedenis van deze heilige plaats. Beklim de Giralda, de klokkentoren van de kathedraal. Breng vervolgens een bezoek aan het Alcazar, en krijg inzicht in de verscheidenheid aan culturen en erfenissen die in Sevilla bestaan. Nadat je de wachtrij hebt overgeslagen, neemt de gids je mee op een aangename wandeling langs de sinaasappelbomen en mirten, en helpt je de nuances van de geschiedenis en cultuur van Sevilla te begrijpen.

Sevilla: entreeticket koninklijk paleis Alcázar

2. Sevilla: entreeticket koninklijk paleis Alcázar

Koop een kaartje voor het Koninklijk Alcázar van Sevilla, en bewonder het prachtige middeleeuwse islamitische paleis. Loop rond en bewonder de verbluffende architectuur en de prachtige tuinen. Het Koninklijke Alcázar van Sevilla, dat oorspronkelijk in 913 werd gebouwd als fort voor de Cordobaanse gouverneurs van Sevilla, is een verbazingwekkende samensmelting van christelijke en Moorse architectuur. Het werd in 1987 uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoedlocatie en is in de 11 eeuwen sinds de oprichting vele malen gerenoveerd. Kom meer te weten over de manier waarop de christelijke koning Fernando III zijn intrek heeft genomen in het Alcázar, toen hij in Sevilla gevangen zat in 1248, en hoe de verschillende monarchen het paleis als hoofdverblijf gebruikten. Ontdek ook de rol van het Alcázar als opnamelocatie voor de tv-serie Game of Thrones.

Sevilla: Koninklijke Alcazar, kathedraal en Giralda

3. Sevilla: Koninklijke Alcazar, kathedraal en Giralda

De beste manier om Sevilla te ontdekken is via de architectuur, de verhalen en de personages van de monumenten, die een essentieel onderdeel zijn van de geschiedenis van de stad. Tijdens deze tour met voorrang van 3 uur bezoek je de Alcázar, het oudste koninklijk paleis van Europa. Elke koning die ooit in het paleis woonde heeft zijn stempel op het geheel achtergelaten. Ga verder naar de Kathedraal van Sevilla voor het tweede deel van de tour. Bezoek het interieur en kom meer te weten over de belangrijke historische figuren die er begraven zijn. Bewonder werk van veel belangrijke kunstenaars. Zie de enorme glas-in-loodramen uit de 16e eeuw die de 5 schepen van de kathedraal verlichten. Bezoek de beroemde Moorse toren Giralda, een symbool van de stad.

Sevilla: Royal Alcázares Skip-the-Line toegang met audiotour

4. Sevilla: Royal Alcázares Skip-the-Line toegang met audiotour

Verken het Koninklijk Alcázares in je eigen tempo met een toegangsticket en een zelfgeleide audiotour. Wals langs de ticketlijnen met skip-the-line toegang en luister naar informatief commentaar terwijl je de historische bezienswaardigheden ontdekt. Ontvang je ticket per e-mail, download de app en maak je klaar om de geheimen van Sevilla's typische attractie te ontdekken. Vermijd de lange rijen en loop rechtdoor deze combinatie van historische gebouwen en vredige tuinen binnen. Zet je koptelefoon op om alles te weten te komen over de indrukwekkende Leeuwenpoort en de Patio de las Doncellas. Bewonder de Hal van Ambassadeurs, het machtscentrum in het Koninklijk Alcázares, terwijl je luistert naar verhalen en anekdotes uit de geschiedenis van de site die het resultaat zijn van diepgaand onderzoek. Bekijk attracties zoals de Hall of Justice, het House of Trade en de Hall of the Feast terwijl je in je eigen tempo verkent. Druk op pauzeren of terugspoelen zoals u wilt, omdat u profiteert van de flexibiliteit om uw audiotour herhaaldelijk en op elk gewenst moment voor of na uw bezoek te gebruiken.

Sevilla: rondleiding Alcázar en kathedraal & toegang Giralda

5. Sevilla: rondleiding Alcázar en kathedraal & toegang Giralda

Ontmoet de gids op Plaza del Triunfo en ga naar de eerste stop van de rondleiding, het Alcázar van Sevilla. Je gaat het paleis met voorrang naar binnen en de rondleiding kan beginnen. Kom te weten hoe Moorse en christelijke stijlen werden gecombineerd om een paleis te creëren dat typerend is voor de Mudejár-architectuur. Ontdek de Patio de las Doncellas en de Salón de Embajadores, ook bekend uit de serie Game of Thrones. Bewonder het bijzondere houtsnijwerk en de kleurrijke tegels in islamitische stijl. Wandel vervolgens door de tuinen vol met sinaasappelbomen en vredige waterpartijen.  Ga vervolgens naar de kathedraal van Sevilla. Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over de belangrijke rol van de kathedraal in de geschiedenis van de stad, en over de islamitische, laatgotische, renaissancistische en barokke invloeden in de architectuur.  Bewonder het prachtige 18e-eeuwse barokke altaarstuk en het sierlijke orgel. Je kunt ook het mausoleum bezoeken waar de overblijfselen van Christoffel Columbus zijn bijgezet.  Ten slotte leidt de gids je naar de Moorse Giralda-toren. Toen Spanje onder moslimheerschappij stond, werd vanaf deze toren de oproep tot gebed aangekondigd. Beklim de trappen en bewonder het spectaculaire uitzicht over Sevilla vanaf de top van de toren.  Je kunt kiezen voor een privétour of een tour met een kleine groep, afhankelijk van waar je naar op zoek bent.

Sevilla: Royal Alcazar, kathedraal & Giralda-torentour

6. Sevilla: Royal Alcazar, kathedraal & Giralda-torentour

Heb je weinig tijd en wil je alles in één dag ontdekken? Waarom één ding kiezen als je er twee kunt hebben? Selecteer onze combinatie en bespaar geld door een bezoek te brengen aan de kathedraal en het Koninklijk Alcazar: twee essentiële plaatsen om te ervaren in Sevilla, beide uitgeroepen tot werelderfgoed door Unesco in 1987. Ontdek Sevilla, een van de beroemdste steden ter wereld en bekend om zijn onvergelijkbare schoonheid en zijn grote historische gebeurtenissen, zowel politiek als economisch. U kunt ook genieten van het uitzicht op de monumenten vanaf plaatsen als Plaza del Triunfo en Plaza Virgen de los Reyes. We ontmoeten elkaar 20 minuten van tevoren op ons ontmoetingspunt waar we je voorstellen aan je officiële gids, we geven je de headsets (indien nodig) en we beginnen onze weg naar de grootste gotische kathedraal ter wereld. Eenmaal binnen laat u zich fascineren door de imposante geschiedenis van onze kathedraal. Na de rondleiding door de kathedraal en de Giralda-toren bezoeken we de prachtige paleizen van Koninklijk Alcázar van Sevilla.

Sevilla: rondleiding Alcázar met voorrangstoegang

7. Sevilla: rondleiding Alcázar met voorrangstoegang

Verken het Alcázar van Sevilla tijdens een rondleiding door een van de oudste nog functionerende paleizen van Europa Zie met eigen ogen waarom dit paleis een UNESCO-Werelderfgoedlocatie is, hoe verschillende architectonische stijlen gecombineerd werden en waarom het als decor diende voor Lawrence of Arabia en Game of Thrones. Kies tussen een privétour of een tour in een kleine groep, afhankelijk van waar je interesses liggen.  Je ontmoet je gids op de Plaza del Triunfo, vanaf waar je een geweldig uitzicht op de Giralda hebt. Nadat je via de prioriteitsingang het paleis binnen bent gekomen, begin je je tour op de Patio del León, de locatie van het oorspronkelijke Moorse paleis. Kom meer te weten over hoe Moorse en christelijke stijlen werden vermengd, na de Reconquista, om een paleis te bouwen dat symbool stond voor de Mudéjar-architectuur. Bezoek voorbeelden van nieuwere post- Reconquista-architectuur, zoals de Casa de la Contratación en de kapel, voordat je verder gaat naar het Palacio del Don Rey Pedro, een perfect voorbeeld van Mudéjar-architectuur. Ontdek de Patio de las Doncellas en de prachtige Salon van de Ambassadeurs (Salón de Embajadores), bekend van Game of Thrones. Beide zijn versierd met ingewikkeld gesneden details en kleurrijke tegels in islamitische stijl. Daarna neem je een kijkje in het Palacio Gótico, met zijn koninklijke wandtapijten en sierlijke tegelwerk. Maak na je rondleiding een ontspannen wandeling door de met sinaasappelbomen omzoomde tuinen. Nadat je gids je door de tuinen heeft geleid, kun je de pauwen zien die daar leven, genieten van de geur van oranjebloesem en je vergapen aan de talrijke sierlijke waterpartijen. Vind je weg door het labyrint en geniet van deze oase van rust midden in de stad.

Sevilla: rondleiding Alcázar, kathedraal en Giralda met kaartjes

8. Sevilla: rondleiding Alcázar, kathedraal en Giralda met kaartjes

Profiteer van een rondleiding met voorrangstickettoegang voor zowel het Alcázar als de kathedraal die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Luister naar fascinerende feiten van je gids en bekijk Santa Cruz en de beroemde klokkentoren. Ontmoet je gids en ga op je sightseeing-avontuur. De eerste stop van de dag is het Koninklijk Alcázar van Sevilla. Geniet van skip-the-line toegang en breng vervolgens 1 uur en 15 minuten door met het verkennen van dit historische monument. Bekijk binnen het indrukwekkende Mudejar-paleis, het gotische paleis en de binnenplaats met stucwerk en wandel vervolgens door de uitgestrekte tuinen. Leer tijdens je verkenning meer over de geschiedenis van het monument en de prominente figuren die hier ooit woonden. Ga vervolgens naar de kathedraal van Sevilla en bewonder de architectuur van dit monument dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Geniet van een wandeling rond de beroemde Patio de los Naranjos en bekijk vervolgens het graf van de beroemde reiziger Christopher Columbus. Loop door de levendige wijk Santa Cruz. Beëindig de tour bij de Giralda, de beroemde klokkentoren van de stad.

Sevilla: voorrangsticket en rondleiding door Alcázar

9. Sevilla: voorrangsticket en rondleiding door Alcázar

Bezoek de parel van Sevilla en de oudste nog in gebruik zijnde koninklijke residentie van Europa tijdens een rondleiding met voorrangstoegang. Betreed het Alcázar dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en ontdek de diverse culturen die deel uitmaken van de geschiedenis van de stad. Verken het Alcázar, waar het Romeinse, Visigotische en Arabische Sevilla tot bloei kwam. Bewonder de prachtige tuinen die maar liefst 7 hectare beslaan en de botanische soorten van over de hele wereld. Kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis van deze plek en de verschillende toepassingen door de eeuwen heen. Aan het einde van de rondleiding heb je vrije tijd om door te brengen in de tuinen of paleizen.

Sevilla: voorrangsticket Koninklijk Paleis met rondleiding

10. Sevilla: voorrangsticket Koninklijk Paleis met rondleiding

Ontdek het voormalige paleis van de Moorse koningen van het islamitische Spanje op een rondleiding van het Alcázar van Sevilla. Het complex is uitgeroepen tot een UNESCO Werelderfgoedplaats in 1987 en is hoog aangeschreven om zijn culturele en harmonische elementen. Onderzoek deze unieke bezienswaardigheid door het verhaal van de legendarische 11e-eeuwse koning Muhammad ibn al-Abbad Mu'tamid en enkele personages die Spanje in het begin van de 19e eeuw verlichtten. Het oudste Europese koninklijke paleis is nog steeds in gebruik. Het Alcázar van Sevilla werd gebouwd door de Almohaden met schitterende Islamitische motieven. Latere bewoners voegden elementen uit de barok, renaissance en andere tijdperken toe. Zie de imposante Puerta del León (leeuwenpoort) en reis door verschillende paleizen, koninklijke vertrekken, binnenplaatsen en kapellen. Krijg meer informatie over enkele van de vele dynastieën van de plaats en zijn rol in de ontdekking van Amerika. Treed in de voetsporen van de oude helden en ontdek waarom het monument werd gekozen als locatie voor scènes in de tv-serie "Game of Thrones." Vervolgens kun je genieten van de schoonheid van de Alcázar-tuinen, waar bijna 200 verschillende plantensoorten uit de hele wereld gevonden kunnen worden.

100 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 7

Andere activiteiten in Koninklijk Paleis van Sevilla

Wil je alle activiteiten in Koninklijk Paleis van Sevilla ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koninklijk Paleis van Sevilla

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 26.965 beoordelingen

Echt een geweldig paleis en een prachtige tuin. Er is zoveel te zien en te ontdekken. We hadden van te voren al kaartjes gekocht, zodat we direct naar binnen mochten zonder in de rij te hoeven staan. Plan zeker voldoende tijd in voor het bezoek. Minimaal 1,5 uur!

Fijne groep met veel interactie. Prima fietsen en top uitleg van Michiel en jonge collega (naam vergeten). Helemaal tevreden

Heel mooi paleis met prachtige tuinen. Ontspannende en verrassend mooie uitstap.

prima gids met goed verhaal; alles verliep volgens de vooraf ontvangen info

Goed, geen rijen, goedkoper dan op de website van het kasteel.