Koninklijke graven

52 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Koninklijke graven: topattracties in de buurt

Koninklijke graven: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Petra Hele dag privétour vanuit Amman

Petra Hele dag privétour vanuit Amman

Ontwaak voor zonsopgang in Amman, terwijl de hartslag van de stad nog sluimert. Je wagen wacht, een gestroomlijnde luchtspiegeling tegen de zonovergoten horizon. Samen slinger je door landschappen die zijn beschilderd met oker en goud, op zoek naar de fluisteringen van een rozerood wonder in de verte - Petra. Als je dichterbij komt, ontvouwt de woestijn zich als een wandtapijt - oude ruïnes die verhalen van vergeten rijken fluisteren, bedoeïenententen die zich vastklampen aan de wind. Dan schildert de Siq, een smalle kloof die door de tijd is uitgeslepen, de lucht met duizend tinten oker. Elke bocht is een stille belofte, elke voetstap een puls van verwachting. Plotseling barst de kloof open en onthult een zonovergoten amfitheater. Daar, badend in de roze kus van de dageraad, staat de Schatkist - een meesterwerk geëtst in levend gesteente, de gevel blozend met de geheime verlangens van de woestijn. Kies je avontuur: zadel je op voor een majestueuze rit te paard door de Siq, waarbij de wind verhalen door je haar giert, of geniet te voet van de eeuwenoude fluisteringen, waarbij elke stap een echo is van vergeten voetstappen. Petra ontvouwt zich. Dwaal door de Straat van Gevels, waar de tijd stilstaat te midden van tombes en tempels versierd met ingewikkelde dromen. Aanschouw de majesteit van de Koninklijke graftombes, die als stille schildwachten boven op de kliffen staan, hun aanwezigheid een bewijs van een beschaving die danste met de woestijnwind. Ontrafel de diepere geheimen met een deskundige gids (te huur bij het bezoekerscentrum met hulp van je chauffeur). Laat hun verhalen leven blazen in de steen, de fluisteringen van de geschiedenis onthullen en de levendige cultuur die ooit floreerde binnen deze heilige muren. Ontdek de ingenieuze waterkanalen die dit woestijnjuweel voedden, de verborgen tombes die in geheime nissen zijn verborgen en de echo's van handelsroutes die ooit door de canyons stroomden. Dit is jouw Petra, een symfonie van stilte en wind, die zich in je eigen tempo ontvouwt. Geniet van een ontspannen lunch onder de Jordaanse zon, leg met elke klik tijdloze herinneringen vast en verlies jezelf in de omhelzing van de woestijn. Onthoud dat de belofte van het klooster kan wachten - laat het een gefluister in de wind zijn, een uitnodiging voor een nieuw avontuur. Terwijl de zon Petra in vurige kleuren schildert, is het tijd om terug te keren naar Amman. Maar draag dit rozerode wonder in je, een geheim dat je alleen deelt met de woestijnwind. Klaar om jouw Petra te ervaren? Laat het me weten en laten we er een avontuur van maken dat voor altijd in je ziel gegrift staat.

Van Amman: privédagtrip naar Petra met gids

Van Amman: privédagtrip naar Petra met gids

U verlaat het hotel vroeg in de ochtend en rijdt zuidwaarts naar de Nabateese Rode Rozenstad Petra, een van de zeven wereldwonderen, voor een klassiek bezoek. Terwijl je reist, kijk je naar de woestijnlandschappen en hoor je verhalen over de geschiedenis van Jordanië. Deze oude rozerode rotsstad, uitgehouwen in een zandstenen vallei die meer dan 2000 jaar geleden door het Nabateese volk werd uitgehouwen, ligt 245 kilometer van Amman op het kruispunt van eeuwenoude handelsroutes en domineert het oude Arabië. Bereik de hoofdsite van Petra voor meer informatie over de prachtige geschiedenis ervan. Bij aankomst verlaat u uw voertuig en geniet u van een 2 uur durende rondleiding door dit wonder dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat met een lokale gids. Loop eerst door de beroemde “Siq”, een smal pad van 1,2 kilometer; rotsspleet die ooit de hoofdingang van de stad was, en verwonder je over je eerste glimp van de angstaanjagend mooie Schatkamer "Al - Khazneh" terwijl de kloof zich plotseling opent. Bewonder dit roze-roze meesterwerk, oorspronkelijk gebouwd om onschatbare schatten te huisvesten en leg het vast op camera. Ga vervolgens door de steeds groter wordende kloof om getuige te zijn van andere monumenten, zoals het theater met 3000 zitplaatsen, de koninklijke graven en de Byzantijnse kerk. Terwijl je verkent, luister je terwijl je gids beschrijft hoe de Nabateeërs de gebouwen hebben gebeeldhouwd, en leer je hoe ze de barre woestijnomstandigheden onder de knie hebben om hier hun leven te leiden. Na ongeveer twee uur verkennen kunt u genieten van vrije tijd. Als de tijd het toelaat, kun je op eigen gelegenheid het klooster beklimmen of de Hoge Offerplaats: een altaar op de klif dat ooit werd gebruikt voor dierenoffers en andere ceremonies. Vrije tijd om het Petra Museum te bezoeken; als er tijd is, sluit u dan weer aan bij uw voertuig en chauffeur. Passeer Little Petra, een kleine rotsachtige vallei met houtsnijwerk, waarvan archeologen denken dat het fungeerde als de karavaan van de Nabateeërs voordat ze naar de hoofdstad gingen en als overnachtingsplaats voor de handelaars die door de stad reisden. Reis vervolgens terug naar Amman, waar uw dagtocht eindigt met het afleveren van uw hotel.

Van Jeruzalem: Petra 2-daagse tour

Van Jeruzalem: Petra 2-daagse tour

Deze volledig gevulde tweedaagse tour begint in Jeruzalem. Rijd door de woestijn van Judea, rijd richting de grens en ga via de Allenby Bridge/King Hussein oversteek naar Jordanië. Bezoek, eenmaal in Jordanië, de historische plek van de berg Nebo, een uniek uitzichtpunt op de westelijke oever van de rivier de Jordaan. Neem na de lunch in een plaatselijk restaurant de tijd en kijk naar de oude mozaïekkaart van Jeruzalem in de Grieks-orthodoxe kerk van St. George in Madaba. Geniet vanaf daar van een mooie rit naar het zuiden. Uiteindelijk arriveert u bij uw accommodatie voor de nacht, een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra. De gastvrijheid van de bedoeïenen, inclusief een diner in Arabische stijl, zal je hart openen. Voordat je op een comfortabel bed gaat slapen, ga je onder de heldere woestijnlucht zitten en stargaze, terwijl je een kopje lokale thee drinkt. Word wakker en begin de dag met een ontbijt in het kamp voordat je naar Petra gaat. Een van de zeven wereldwonderen en de meest gekoesterde attractie van Jordanië, Petra is een onvergetelijke plek. Het werd in het begin van de 1e eeuw uitgehouwen in de rode rotsen van de torenhoge kliffen als het graf van een Nabateese koning en was eeuwenlang verborgen onder zand voordat het onlangs weer toegankelijk werd. Een gediplomeerde gids leidt je door de Siq (een nauwe kloof), de schatkamer en het amfitheater terwijl je je verwondert over de schoonheid van elk bouwwerk. Daarna heb je tijd om zelfstandig te verkennen: klim naar de koninklijke graven, loop de Romeinse Cardo af of wandel naar het klooster. Ontmoet de rest van de groep weer voor de lunch in Wadi Musa, voordat je terugkeert naar Jeruzalem via de grensovergang King Hussein/Allenby.

Vanuit Amman: Petra, Wadi Rum & Dode Zee 3-daagse tour

Vanuit Amman: Petra, Wadi Rum & Dode Zee 3-daagse tour

Dag 1: Mozaïeken, bergen en het majestueuze Petra Begin je dag in Amman, de bruisende hoofdstad van Jordanië, met een snelle kop koffie en ontbijt (denk aan vers pitabrood en hummus!). Reis zuidwaarts naar Madaba, beroemd om zijn prachtige Byzantijnse mozaïeken, waaronder de iconische Madaba Map, een 6e-eeuwse afbeelding van het Heilige Land. Beklim de berg Nebo, waar Mozes een glimp zou hebben opgevangen van het Beloofde Land. Geniet van het panoramische uitzicht over de Jordaanvallei en verder. Reis zuidwaarts naar Shobak Castle, Fluister van oude veldslagen weerklinken door de ruige muren van Shobak Castle. Wees getuige van de strategische macht van kruisvaarders en Ayyubiden terwijl je de stenen trappen beklimt, in verborgen doorgangen duikt en over het uitgestrekte Jordaanse landschap uitkijkt. Stel je ridders voor die met zwaarden vechten en karavanen beladen met exotische goederen. Reis verder naar het zuiden naar de majestueuze stad Petra, je thuis voor vannacht. Check in in je hotel en maak je klaar voor een onvergetelijke avond. Dag 2: De grote en kleine wonderen van Petra ontdekken Sta vroeg op en bereid je voor om onder de indruk te zijn van Petra, de in de rotsen uitgehouwen rozenstad. Wandel door de Siq, een smalle kloof die zich dramatisch opent en de iconische Schatkamer onthult. Verken het enorme complex van tombes, tempels en woningen en bewonder het vernuft en de kunstzinnigheid van de Nabateeërs. Wandel naar het klooster voor nog meer adembenemende uitzichten. (Optioneel) Trek in de namiddag naar Little Petra, een kleinere versie van de hoofdstad die een charmant kijkje biedt in het oude leven. Voor zonsondergang vertrek je uit Petra en reis je naar Wadi Rum, je woestijnkamp voor de nacht. Dag 3: Jeep door Wadi Rum, dobber in de Dode Zee en keer terug naar Amman Ervaar de magie van Wadi Rum tijdens een spannende 4x4 jeepsafari van twee uur. Doorkruis het uitgestrekte woestijnlandschap, bezaaid met zandsteenbergen, zandduinen en oude inscripties. Reis zuidwaarts naar de havenstad Aqaba aan de Rode Zee, waar je kunt kiezen om de bruisende stad te verkennen of een rondvaart met een glazen bodem te maken, waarbij je levendige koraalriffen en zeeleven kunt zien. (Optioneel) Sluit je reis af met een float in de Dode Zee, (Crown Plaza of Holiday Inn) het laagste punt op aarde. Drijf moeiteloos in het drijfwater, rijk aan mineralen, en verjong je huid. Ontspan tijdens de rit terug naar Amman en denk na over je ongelooflijke avontuur in Jordanië. Opmerking: Deze route is flexibel en kan worden aangepast op basis van je interesses en voorkeuren. Je kunt ervoor kiezen om in Aqaba te overnachten in plaats van in Wadi Rum, de rondvaart met een glazen bodem over te slaan of meer tijd te besteden aan het verkennen van specifieke locaties.

Van Tel Aviv: begeleide dagtocht naar Petra met lunch

Van Tel Aviv: begeleide dagtocht naar Petra met lunch

Sta vroeg op voor een spannend avontuur van een hele dag in een ruime tourbus vanuit Tel Aviv, richting het adembenemende zuiden van Israël. Kijk hoe het landschap van kleur verandert met de zonsopgang en vang een glimp op van de Rode Zee en de Rivièra van Eilat, de belangrijkste badplaats van Israël, na het doorkruisen van de Arahav-vallei. Nadat je bij de Israëlisch-Jordaanse grens bent aangekomen, begin je aan een rit van 2,5 uur door een uniek landschap naar de verloren Nabateese stad Petra, bekend als een van de 7 nieuwe wereldwonderen. Meer dan 2300 jaar geleden uitgehouwen in de omliggende rode kliffen, zijn veel van de indrukwekkende tempels ongerept en onaangeroerd gebleven. Ontdek de mysterieuze Djinn-blokken, ontworpen om geesten vast te houden en wensen te vervullen door de steen aan te raken. Maak adembenemende foto's van de Obelisk-tombe en volg vervolgens de kleurrijke, gladde Siq-kloof naar de beroemde Petra Treasury. Bewonder hier de verbluffende, torenhoge zuilen en ingewikkelde decoraties die u met ontzag zullen achterlaten. Verken de Royal Tombs en het Petra Theater en ontdek de talloze heiligdommen, mausolea en overblijfselen van een verloren beschaving. Ontspan ten slotte tijdens de lange rit terug naar het afleverpunt in Tel Aviv, waarmee u een onvergetelijke dag afsluit. Geniet van een zorgeloze vakantie: onze vertegenwoordigers zullen u ontmoeten en helpen met de visumaanvraag en grensovergang - en een deskundige lokale gids zal u ontmoeten aan de Jordaanse kant van de grens en uw avontuur kan beginnen.

Tel Aviv: Petra & Wadi Rum 2-daagse glampingtrip met vluchten

Tel Aviv: Petra & Wadi Rum 2-daagse glampingtrip met vluchten

Na een korte vlucht begin je in de stad Aqaba en loop je door de kleurrijke, pittoreske steegjes. Ga dan verder naar Mamluk Castle – een 16e-eeuwse dreadnaught, die een prachtig panorama biedt; in één oogopslag zie je Israël, Egypte, Jordanië en Saoedi-Arabië. Daarna heb je vrije tijd om te genieten van strandactiviteiten in Aqaba - 3 uur varen en snorkelen, of ontspannen op een uitstekend privéstrand met een zwembad en een jacuzzi. Vervolgens verken je de fantastische Wadi Rum – een woestijnwildernis die bekend staat als de ‘Vallei van de Maan’ – vanuit de achterkant van een krachtige jeep. Deze uitstekende tour neemt je mee door het unieke landschap, dat niet van deze wereld is: de foto's die je maakt, zien eruit alsof ze zijn genomen op een Star Wars-set - zowel "The Rise of Skywalker" als "Rogue One" zijn gefilmd hier (En voor liefhebbers van klassiekers: "Lawrence of Arabia"). Bekijk beroemde rotsformaties zoals de rotsformatie Seven Pillars of Wisdom en leer meer over de opwindende geologie om je heen. Beëindig de Jeepsafari aan het einde van de dag, niet voordat u de onvergetelijke Wadi Rum-zonsondergang hebt ervaren. Na een nachtje Bedoeïenen Glamping te hebben verwend, reis je langs de Desert Highway en passeer je adembenemende woestijn- en berglandschappen die je niet snel zult vergeten. Wanneer we in Petra aankomen kun je ervoor kiezen om te voet of te paard de stad in te gaan. De hoofdstad van de Lost Nabatean is een schitterende archeologische vindplaats die zo'n 2300 jaar oud is. De meest indrukwekkende bouwwerken zijn allemaal uit de roodgekleurde rotswanden gehouwen. Hier reis je door de Siq, een prachtige gladde kloof die helemaal slingert naar de beroemde Petra Treasury met zijn prachtige decoraties. Bekijk de fascinerende Obelisk-tombe, verken het Petra Theater en leer over vergeten tijden, maak unieke foto's en bewonder de ingewikkeld versierde heiligdommen terwijl je door Petra's oude zuilenstraat loopt.

Vanuit Jeruzalem: Dagvullende tour naar Petra met lunch

Vanuit Jeruzalem: Dagvullende tour naar Petra met lunch

Begin uw dag met een vroege opkomst en begin aan een volledige dag vol avontuur. Leun achterover, ontspan en geniet van het veranderende landschap terwijl onze ruime tourbus u van Jeruzalem naar het prachtige zuiden van Israël brengt. Terwijl de zon opkomt, zie je de Arahav-vallei en vang je een glimp op van de Rode Zee en de Rivièra van Eilat, de beste badplaats van Israël. Steek de Israëlisch-Jordaanse grens over en begin aan een rit van 2,5 uur door een uniek landschap naar de verloren Nabateese stad Petra - een bestemming die wordt beschouwd als een van de 7 nieuwe wereldwonderen. Meer dan 2300 jaar geleden uitgehouwen in de omliggende rode kliffen, zijn veel van de indrukwekkende tempels ongerept en onaangeroerd gebleven. Neem het mysterie van de Djinn-blokken in je op, waar je een wens kunt doen door de steen aan te raken. Maak prachtige foto's van de Obelisk-tombe en vervolg de weg door de Siq, een kleurrijke en gladde kloof die leidt naar de beroemde Petra Treasury. Hier sta je versteld van de verbazingwekkende enorme zuilen en ingewikkelde decoraties die je sprakeloos zullen maken. Bezoek de Royal Tombs en het Petra Theater en verken de vele heiligdommen, mausolea en overblijfselen van een verloren cultuur. Sluit uw dag af met een ontspannende rit terug naar uw afleverpunt in Jeruzalem.

Vanuit Amman: Avondtour door Petra met optioneel dagbezoek

Vanuit Amman: Avondtour door Petra met optioneel dagbezoek

Begin je bezoek aan de verbazingwekkende rotsstad Petra zelf of met je lokale gids als je die hebt gehuurd. Deze fascinerende oude Nabateese hoofdstad domineerde de Arabische handelsroutes en is een must-see in het Midden-Oosten. Je passeert de Siq, een smalle kloof waar je voor het eerst het kleurrijke zandsteen van dichtbij ziet, en eindigt bij de prachtige Schatkamer. Wandel door de Straat van Gezichten naar de Koninklijke Graven, het Theater en Qasr Al Bint. Vrije tijd op eigen gelegenheid, loop dan dezelfde weg terug naar de toegangspoort. De gemiddelde tijd die klanten in Petra doorbrengen is 5 uur, maar je bent zeker vrij om de duur van je verblijf te verlengen als je Petra ook 's nachts wilt bezoeken. Beleef een unieke en magische manier om Petra te zien. Deze nachtelijke ervaring begint om 20:30 uur vanaf het bezoekerscentrum en duurt ongeveer 2 uur. Je ervaring begint met een ophaalservice vanaf je hotel of accommodatie in Amman. Begin je unieke ervaring met een wandeling langs Al-Siq in volledige stilte om te genieten van de betoverende bezienswaardigheden om je heen. Het pad wordt verlicht door honderden kaarsen aan weerszijden. Bij aankomst bij de schatkist kun je gaan zitten en genieten van traditionele Jordaanse muziek, gespeeld door lokale bedoeïenen, terwijl je wordt omringd door kaarsen. Kijk naar wat er nog over is van de natuurlijke landschappen, rotsen en bergen en ervaar de sterrenhemel. De kaarsen en de maan creëren rondom verbluffend mooie en magische taferelen. Als het evenement is afgelopen, ga je in een voertuig met klimaatbeheersing terug naar Amman.

Van Aqaba: privédagtour naar Petra

Van Aqaba: privédagtour naar Petra

Je chauffeur haalt je op bij je hotel of de haven in Aqaba. Daarna rijden we richting de rozerode stad Petra, de grootste attractie van Jordanië. Petra werd voor het eerst gesticht rond de 6e eeuw voor Christus. door de Nabateese Arabieren, een nomadische stam die zich in het gebied vestigde en de basis legde voor een handelsimperium dat zich uitstrekte tot in Syrië. Bij aankomst begint u de tocht te voet vanaf het bezoekerscentrum door Djenni-graven en gaat u verder door de kloof genaamd Siq. Tot slot opent u uw ogen voor het mooiste monument: The Treasury, in het Arabisch Khazneh genoemd. Onder andere monumenten ziet u de Straat van Gevels, de Koninklijke Graven, de Romeinse ruïnes en de Qasr El-Bint. Na het klassieke parcours geeft je gids je vrije tijd om de andere delen van Petra op eigen houtje te ontdekken. Als u het klooster wilt bezoeken, volgt u 970 trappen om er op eigen gelegenheid te komen. Na je bezoek aan Petra wacht de chauffeur je op in het bezoekerscentrum om je naar het plaatselijke restaurant te brengen voor de lunch. Je vervolgt je dag door 1 uur lang te genieten van het bezoek aan Little Petra. In de late namiddag brengen we je terug naar je hotel in Aqaba.

Dagtrip van Amman naar Petra & Wadi Rum

Dagtrip van Amman naar Petra & Wadi Rum

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Amman en begint aan de reis van 225 kilometer naar de oude stad Petra. Maak bij aankomst een wandeling door Al-Siq, een smal en diep pad dat de hoofdingang van Petra vormt. Bewonder binnen de Al-Khazneh, waar elegante overblijfselen uit de oudheid diep in de rotsen zijn uitgehouwen. Bekijk het klooster, het Altaar van het Offer, de Straat van Gevels, Koninklijke Tomben en nog veel meer. Nadat je alle bezienswaardigheden hebt gezien, vervolg je je tour naar Wadi Rum, ook wel bekend als de Vallei van de Maan. Ga vervolgens naar Wadi Rum, de opnamelocatie van blockbusterfilms zoals Lawrence of Arabia, The Martian, Dune part one&two ..... Laat je meevoeren naar dit buitenaardse landschap. Ga op een avontuurlijke 4x4 safaritocht door de woestijn en bezoek verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Nabateaanse Tempel. Later stop je bij een pittoreske bedoeïen voor een verfrissend kopje Arabische thee of koffie en de gelegenheid om je te mengen onder de plaatselijke bevolking. Tot slot kun je genieten van een adembenemende zonsondergang over de zijdeachtige woestijnvlakten voordat je aan de terugreis naar Amman begint. (Optimale activiteit) Als je een dag in het Bedoeïenenkamp wilt doorbrengen, kun je kiezen voor een open buffet met "Zarb: een traditionele manier van koken waarbij gemarineerd vlees en groenten worden begraven in een oven die in de zanderige grond is gegraven :P" en dat duurt 3-4 uur langer voordat je terugkeert naar Amman.

De topbezienswaardigheden in Gouvernement Ma'an

Activiteiten in Koninklijke graven

Steden in Jordanië

Andere activiteiten in Koninklijke graven

Wil je alle activiteiten in Koninklijke graven bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.