Koninklijke Kapel van Granada

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Koninklijke Kapel van Granada: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

1. Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

Ontdek de schoonheid van de duizendjarige stad Granada met behulp van een lokale gids tijdens een tweetalige tour in het Spaans en Engels.  Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het Alhambra - het paleis van het oude Arabische koningshuis. Het complex is een monumentaal bezienswaardigheid en omvat El Generalife, de zomerresidentie van de sultans, de Nasridenpaleizen en La Alcazaba, die dienden als het militaire gedeelte van de citadel. Terwijl je de architectuur bewondert, vertelt je gids je meer over de ingewikkelde geschiedenis van deze legendarische plek. Loop naar het hart van de stad door de 14e-eeuwse Puerta de la Justicia.  Ga verder en vang een glimp op van de Koninklijke Kanselarij van Granada en de oude houthakkersplein. Hier passeer je ook Santa Ana, een voormalige Almanzora-moskee met een prachtig glazen dak. Sluit je wandeling af met een bezoek aan de theehuizen in het lagere Albaicín, een reis naar de oude zijdemarkt Alcaicería en een uitzicht op de Capilla Real en de kathedraal van Granada. Sluit de tour af met tapas en proef de ware smaken van de regio.

...
Granada: rondleiding door de kathedraal en de koninklijke kapel van 3 uur

2. Granada: rondleiding door de kathedraal en de koninklijke kapel van 3 uur

Een diepgaand inzicht in de christelijke geschiedenis van Granada, inclusief de kathedraal van Encarnación en de koninklijke kapel. De tour omvat ook een reis naar de Arabische baden uit de XI eeuw, sommige de oudste in Granada. Deze baden hebben een grote culturele betekenis vanwege hun volledige bewaring en omdat ze een van de weinige plaatsen zijn die niet werden vernietigd door de katholieke koningen. De tour eindigt met een bezoek aan het historische centrum, 'La Madraza', de eerste universiteit die werd opgericht door Yusuf I.

...
Granada: Koninklijke kapel, kathedraal en klooster van San Jerón

3. Granada: Koninklijke kapel, kathedraal en klooster van San Jerón

Met deze gecombineerde tour kunt u genieten van de drie meest karakteristieke monumenten van Granada gekoppeld aan de katholieke vorsten en keizer Carlos V. Begin uw tour op de Plaza Bib-Rambla, waar u uw vriendelijke gids zult ontmoeten. Vanaf hier komt u in de Koninklijke Kapel, gebouwd voor Isabel la Católica, die begraven ligt naast Fernando de Aragón. Na het ontdekken van de prachtige marmeren graven en de rijke verzameling Vlaamse schilderijen die persoonlijk eigendom zijn van de koningin, bezoekt u de kathedraal van Granada, gebouwd door keizer Carlos V. Deze kathedraal werd gebouwd door de handen van de architect Diego de Siloé op de Alhama-moskee , waardoor het een van de eerste Renaissance-werken in het land is. Eindelijk je ervaring met een bezoek aan het prachtige klooster van San Jerónimo, gebouwd door de katholieke vorsten om de militaire en heldhaftige grootheid van de grootkapitein Gonzalo Fernández de Córdoba te prijzen. Van bijzonder belang in dit gebouw is het hoofdaltaar, waar Gonzalo werd begraven, het is echt een lust voor het oog.

...
Granada: City Center, Cathedral, Capilla en Madraza Tour

4. Granada: City Center, Cathedral, Capilla en Madraza Tour

Je begint op Plaza Nueva en bewondert een van de constructies die de fysionomie van de stad het meest hebben veranderd. U zult zich ook verbazen over de Real Chancillería, het hoogste hof van beroep van de Corona de Castilla. Volg dat en bewonder de Plaza Nueva, de kerk van Santa Ana en de Pilar del Toro, die elk deel uitmaken van een van de belangrijkste plaatsen van het huidige Granada. Je loopt langs de rivierbedding van de Darro om de oude Al-Funduq (Corral del Carbón) te zien, een van de weinige islamitische gebouwen voor commercieel gebruik die nog steeds bewaard zijn. Wandel daarna door de straten en bezoek de oude zijdemarkt waar duizenden kraampjes je zintuigen zullen bedwelmen met hun kleuren en geuren. Later bezoek je de Madraza, gesticht door Yusuf I in 1349. Je gaat dan verder naar de Capilla Real, waar de Reyes Católicos ervoor kozen om begraven te worden om een permanente herinnering achter te laten aan het harde werk dat ze moesten doen om win deze stad terug. Tegen het einde van je tour bezoek je de kathedraal, die werd gebouwd door keizer Karel V.

...
Granada: wandeltocht door de koninklijke kapel en het historische centrum

5. Granada: wandeltocht door de koninklijke kapel en het historische centrum

Mis deze kans niet om de belangrijkste historische bezienswaardigheden van de stad Granada te bezoeken onder begeleiding van een ervaren gids. Begin je rondleiding op Plaza Bib-Rambla, een plein dat vroeger de ingang van de stad was. Hier zie je waar de "Gate of Ears" vroeger stond en leer je het verhaal achter deze naam kennen. Het volgende punt op uw tour is de Alcaicería, een Arabische markt vol smalle en kronkelende loopbruggen. Haal wat souvenirs op, of bewonder de enorme verscheidenheid aan beschikbare goederen, waaronder prachtige zijde en geurige kruiden. Als u doorgaat, wordt uw volgende stop het hoogtepunt van uw dag: de koninklijke kapel, waar de marmeren graven van historische royals zich bevinden. Hier liggen Isabella en Ferdinand, naast hun dochter Joanna I en schoonzoon Phillip de Knappe. Ga ten slotte naar het historische centrum van de stad om La Madraza te zien, de eerste islamitische universiteit van Granada. Gebouwd in de 14e eeuw, maakt dit prachtige bouwwerk nog steeds deel uit van de universiteit van de stad.

...
Granada: Halve dag tour met 4 buurten en 4 culturen

6. Granada: Halve dag tour met 4 buurten en 4 culturen

Je ervaring begint wanneer je je gids ontmoet bij de waterfontein in het centrum van Bib Rambla Square. Vanaf daar begint u uw halve dag om Granada grondig te leren kennen. Door uw ervaring reist u door de 4 belangrijkste historische wijken van het stadscentrum, Realejo, Albaicín en Sacromonte. Maak tijdens je reis kennis met de 4 culturen die Granada door de eeuwen heen hebben gevormd en leer hoe christenen, moslims, joden en zigeuners allemaal een rol speelden. Dit alles gebeurt in een kleine groep, wat persoonlijk contact en samenleven met de omgeving bevordert. Geniet bovenop uw sightseeing van een pauze met thee, Arabische zoetigheden en een geweldig uitzicht op het Alhambra. Je tour vermijdt wandelen door straten vol verkeer en richt zich op straten met openbare fonteinen en waterbekkens.

...
Granada: rondleiding door de kathedraal en/of koninklijke kapel

7. Granada: rondleiding door de kathedraal en/of koninklijke kapel

Als het Alhambra het hoogtepunt is van de moslimkant van Granada, dan is de kathedraal het hart van de christelijke stad. Tijdens deze 90 minuten durende wandeling met een Spaanstalige gids begin je met een bezoek aan de kathedraal, gebouwd op de plek van een moskee door koningin Isabella na de verovering van Granada. Bewonder dit meesterwerk in Spaanse renaissancestijl, met zijn indrukwekkende gevels en een prachtig interieur met een groot altaar en verschillende kapellen. Carlos V, altijd respectvol voor de herinnering aan zijn voorouders, zorgde ervoor dat de kathedraal werd gebouwd in overeenstemming met de wensen van de katholieke koningen. Ga verder naar de koninklijke kapel, die wordt omringd door de kathedraal van Granada, de kerk van Sagrario en het Madraza-paleis. Gebouwd tussen 1505 en 1517 in de Isabelline-gotische stijl, was de kapel gewijd aan Johannes de Doper en Johannes de Evangelist. Je kunt je respect betuigen aan degenen die hier begraven liggen, waaronder katholieke vorsten, Joanna van Castilië en haar man, Philip I van Castilië.

...
Granada: privékathedraal en koninklijke kapelentour

8. Granada: privékathedraal en koninklijke kapelentour

Je tour begint wanneer je je gids ontmoet op een vooraf door jou vooraf bepaalde ontmoetingsplaats. Van daaruit reist u naar de koninklijke kapel van Granada, een laatste rustplaats voor de magnifieke koningen van Spanje, koningin Isabella en haar echtgenoot, koning Ferdinand. Je gaat vervolgens op weg naar de kathedraal van Granada, een van de grootste kathedralen in heel Spanje en een belangrijk representatief symbool van de aanwezigheid van het christendom in het land. Hierna reis je naar Alcaiceria, waar je 15 minuten rond kunt wandelen op een islamitische middeleeuwse marktplaats. Tegen het einde van je tour bezoek je Plaza de Isabel La Catolica, een monument dat de ontmoeting van koningin Isabella met Cristopher Columbus herdenkt.

...
Granada: het interieur van de kathedraal en de koninklijke kapeltocht

9. Granada: het interieur van de kathedraal en de koninklijke kapeltocht

Neem een rondleiding door het interieur van de koninklijke kapel en de kathedraal. Ontdek deze indrukwekkende gotische en renaissance monumenten in Andalusië met een deskundige gids die specialist is in Granada. De kathedraal van Granada, gebouwd op de plaats van de voormalige Grote Moskee, is een grandioos monument uit de 16e-eeuwse architectuur en een indrukwekkend symbool van de kracht van het christendom. Naast het is de kleinere, maar even mooi, koninklijke kapel. De kapel herbergt de graven van de katholieke koningen en de laatste rustplaatsen van Juana la Loca en Felipe el Hermoso. Bestudeer de symbolen van deze prachtige monumenten vanuit een historisch, politiek en architecturaal perspectief. Ontdek hun betekenis in een stad die voor zichzelf een nieuwe identiteit creëerde.

...
Granada: dagtrip met Alhambra en Generalife

10. Granada: dagtrip met Alhambra en Generalife

Ontdek het historische Granada, met het Alhambra en de Generalife Tuinen op deze dagtour. De Moren hebben het Alhambra in de 13e eeuw gebouwd. Karel V, keizer van het Heilige Roomse Rijk vanaf 1516, heeft in de 16e eeuw het Hof van Karel V gebouwd. De tuinen van de Generalife, in de 14e eeuw aangelegd door Mohammed III, zijn terecht benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Hierna maak je een begeleide tour naar het historisch centrum om de omgeving rond de koninklijke kapel, de Alcaicería, Corral del Carbon, de Kathedraal en meer te verkennen. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf op pad te gaan en wat tapas te scoren. 

...

Sitemap Koninklijke Kapel van Granada

Wil je alle activiteiten in Koninklijke Kapel van Granada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koninklijke Kapel van Granada

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 344 beoordelingen

We wilden heel Alhambra zien en deze tour doet precies dat! Het omvat toegang tot de populaire Nasrid-paleizen en u hoeft niet in de rij te staan, wat ook een pluspunt is! Borja had zoveel interessante feiten over de hele plaats en was echt goed geïnformeerd over de geschiedenis met Alhambra. We hebben zoveel vragen gesteld en ze werden allemaal beantwoord! Vergeet niet om het standbeeld van Washington Irving aan het eind te zien. . . fantastisch! We gingen op weg naar onze gratis tapas en drankje, maar Borja herinnerde zich dat we het museum waren vergeten te zien, dus namen ze extra tijd om ons terug te brengen om het museum te zien. We waren blij dat we het mochten zien! Terwijl we naar het tapasrestaurant liepen, hadden we ook een mini-wandeltocht en kregen we nog wat interessante feiten over Ferdinand en Isabella. Over het algemeen raad ik je ten zeerste aan om een manier te vinden om Borja en Adrianna aan te vragen. Ze waren erg vriendelijke en fantastische gidsen! ! We hadden zo

Ik heb echt genoten van de tour als geheel, omdat hij zo informatief was en al onze vragen kon beantwoorden. Hij liep wel een beetje snel, wat ik leuk vond, maar daar hielden mijn ouders niet van. Ik had graag gezien dat hij goede plekken aanwees om foto's te maken, aangezien hij snel zou bewegen. Het nadeel was dat de rondleiding in het Spaans en Engels was, dus een deel van de tijd verveelden we ons evenals de anderen terwijl we luisterden. Over het algemeen was het een geweldige tour en de tapasplek was heerlijk! ! ! !

Zeer mooie en interessante rondleiding. Met dank aan Alfredo, onze gids, die ons fascineerde met een boeiende en duidelijke uiteenzetting; zeer voorbereid was hij in staat om ons zowel een artistieke als historische visie te geven van een van de mooiste locaties in Spanje. mogelijke stop voor een aperitief met tapas.

Geweldige site en geweldige gids?

Ik miste het feit dat voor een bezoek aan het Alhambra enkele weken van tevoren kaartjes moesten worden gekocht. Met nog minder dan een week te gaan, vond ik hier kaartjes en de ervaring was geweldig!

Een zeer deskundige en vriendelijke kerel, maakte een ervaring van 4 uur buitengewoon spannend. Ga zo door met het goede werk en we wensen je het allerbeste voor de toekomst. Bedankt