Kies data

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Brussel: hop-on hop-off bustour

1. Brussel: hop-on hop-off bustour

Verken Brussel met een flexibele één- of tweedaagse hop-on-hop-off bustour. Geniet van de flexibiliteit en vrijheid om in en uit te stappen wanneer je maar wilt. Bekijk bezienswaardigheden zoals het Charles Rogierplein, de Grote Markt en nog veel meer.  Kies een ticket voor 1 of 2 dagen dat bij jouw schema past en begin je sightseeingreis. Gebruik je ticket voor de blauwe en rode routes en stap uit waar je maar wilt. Bekijk de sites die jij wilt bezoeken en breng er op je gemak zoveel tijd door als je wilt. Kies een stoel in de open top voor een panoramisch uitzicht of in de overdekte cabine om warm te blijven. Luister naar het opgenomen commentaar over de hoogtepunten, leun achterover, ontspan en geniet van onbeperkt reizen gedurende 24 of 48 uur. Neem de blauwe busroute om de Saints-Michel-et-Gudule-kathedraal, het Belgisch Stripcentrum en de Botanische Tuin te zien. Deze route rijdt ook voorbij het Charles Rogierplein, de Basiliek van het Heilig Hart, de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken, het Koninklijk Kasteel van Laken en de Koninklijke Serres. Vergeet niet te stoppen en foto's te maken bij het Atomium, het Magritte Museum, het Sint-Katelijneplein, Manneken-Pis en de Grote Markt. Ontdek ook het opmerkelijke stadhuis en de grote herenhuizen in art-nouveaustijl, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Neem op de rode route en stop op het Koningsplein om het beste uitzichtpunt over Brussel, de Kunstberg, te bezoeken. Stap uit bij het Paleis voor Schone Kunsten, de Zavelwijk en het Europees Parlement, als je wilt. Op deze route zie je ook het Coudenbergpaleis, het Muziekinstrumentenmuseum, het Hortamuseum en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Brussel: verkenningsspel voor beroemde stadsbewoners

2. Brussel: verkenningsspel voor beroemde stadsbewoners

Het stadsspel begint bij Maison Du Roi. Het duurt tussen de 1 en 1,5 uur om te voltooien en je kunt ook in je eigen tempo verkennen: pauzeer het spel en hervat op elk moment vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken. Je eindigt bij de Marie Curie Sculpture. Terwijl je uitdagingen oplost, ontvouwt het verhaal zich en exacte aanwijzingen op je telefoon leiden je naar de volgende locatie. Zin in een leuke uitdaging? Na je boeking ontvang je een e-mail met instructies voor het downloaden en spelen van de game op je telefoon. Je kunt alleen spelen, in een grote groep of in meerdere kleinere groepen die tegen elkaar strijden en elkaar ontmoeten bij de laatste stop van het spel. We raden aan dat elke gebruiker een ticket koopt voor een optimale ervaring, hoewel meerdere mensen een telefoon kunnen delen.

Brussel: wandeltocht door de Sheroes

3. Brussel: wandeltocht door de Sheroes

Ontdek waarom België wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van vrouwen die in de geschiedenis zegevierden, ondanks alle ongemakken en obstakels die ze onderweg tegenkwamen. Brussel vertelt over de opmars van vrouwelijke hoofdrolspelers en hun rol in de ontwikkeling van het land. Ontmoet elkaar op een van de meest begeerde locaties in de Europese hoofdstad van de 12e tot de 18e eeuw: de Royal Court Quarter. Bewonder tijdens de wandeling de kracht van de koninginnen voor de massa's van de protestantse herderinnen en de bewakers van het Heilig Graf. Daal af richting het historische centrum vanaf de Kunstberg. Dit is een bevoorrechte plek in de stad voor fotografie en trekt ieders aandacht. Leer de relatie van vrouwelijke arbeiders met het beroemde beeldhouwwerk Expo 58 Atomium, een handtekening van Brussel. Ontdek de geschiedenis van het beeldje van een klein meisje, Jeanneke Pis, half verscholen in de beslotenheid van een klein steegje, dat in het volle zicht van nieuwsgierige blikken aan het plassen is. Ga naar het Théâtre La Monnaie, de thuisbasis van een explosie van revolutionaire opstanden in de 19e eeuw. Leer meer over de rol van vrouwen in conflicten zoals de Belgische onafhankelijkheid en de wereldoorlogen. Zie ten slotte Rue Neuve waar enkele meisjes uit de familie Karl Marx in ballingschap leefden.

Brussel: privé-gastronomische tour met proeverijen van eten en drinken

4. Brussel: privé-gastronomische tour met proeverijen van eten en drinken

Geniet van de culinaire hoogstandjes die de Belgische keuken beroemd hebben gemaakt, van decadente wafels tot hartige gerechten. Loop rond in Brussel met een deskundige gids en krijg een kijkje in de keuken, cultuur, architectuur en geschiedenis van de stad. Vang tijdens de rondleiding de geest van Brussel terwijl je gids je de meest indrukwekkende plekken in de oude stad laat zien, zoals het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, Manneken Pis, Place St. Gery, Place Ste. Catharina en het Koninklijk Paleis. Hoor over de legende van Belgische friet (frites) en de speciale manier om ze te bereiden. Beter nog, ontdek zelf waarom de saus die erbij wordt geserveerd, wordt beschouwd als een gastronomische specialiteit bij een van de proeverijen. Kom meer te weten over het verrassend hoge aantal verschillende bieren dat in België wordt geproduceerd en maak kans om er 2 te proeven. Ontdek ook de beste plekken om chocolade en de beroemde Belgische wafels te proberen.

Sitemap Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Wil je alle activiteiten in Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Gemiddelde beoordeling

3.7 / 5

gebaseerd op 141 beoordelingen

Om op een relatief snelle en redelijk betaalbare manier alles in 1 dag te zien is hop-on hop-off een hele goede optie. De kinderen kunnen in hun eigen moedertaal de historie van de stad weerkrijgen. Super!!!

Zeer aardige en behulpzame chauffeur. De routes leiden op een gevarieerde manier door de stad. Zo krijg je een indruk van hoe de mensen in Brussel leven.

Mooie stadstour en stops bij de belangrijkste attracties, interessant en leuk zonder moe te worden?

Besha is erg handig voor ons.Bus heeft veel nauwkeurigheid en kan worden berekend op de tyah.

Het zijn geweldige ervaringen geweest, allemaal op tijd zonder enig ongemak.