Belevingen in
Kop van Zuid

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kop van Zuid: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rotterdam: rondvaart over de Maas en toegangsticket Euromast

1. Rotterdam: rondvaart over de Maas en toegangsticket Euromast

Bewonder de beroemde attracties van Rotterdam vanaf het water aan boord van een 1 uur durende rondvaart over de Maas, inclusief live toelichting en een toegangsticket voor de populaire Euromast. Stap op de boot en kijk vooral omhoog terwijl je wegvaart, want zo'n uitzicht op de Euromast heb je vast nog niet eerder gehad! Passeer beroemde bezienswaardigheden zoals de SS Rotterdam, Kop van Zuid en Hotel New York. Vervolg de rivier en passeer het Witte Huis, de Willemsbrug, de stadshaven en andere indrukwekkende gebouwen die de skyline verfraaien. Luister naar de aanwezige gids die je interessante feiten over Rotterdam vertelt, en wat de architectuur van de stad nou zo speciaal maakt. Verken de open dekken die je de verkoelende rivierbries laten voelen, en bekijk de stad vanuit vele uitkijkpunten die perfecte fotomomenten bieden. Ervaar een ontspannend alternatief voor sightseeing in Rotterdam: dit is de perfecte manier om de stad zonder verkeerslawaai en opstoppingen te zien. Na de rondvaart krijg je je ticket voor een bezoek aan de Euromast. Baan je een weg naar boven in de glazen lift van de hoogste uitkijktoren van Nederland en geniet vanaf 185 meter hoogte van het adembenemende uitzicht.

...
Rotterdam: verkenningsspel van de historische stad

2. Rotterdam: verkenningsspel van de historische stad

Dompel jezelf onder in een stadsverkenningsspel en volg aanwijzingen op om verborgen geheimen en geweldige plekken in de stad Rotterdam te ontdekken. Loop over de opvallende bruggen van de stad en luister naar het verhaal van de vele Europeanen die via Rotterdam naar New York reisden. Speel het spel door elk puzzelstukje op je smartphone op te lossen, raad het antwoord om het verhaal van elke geheime plek te ontgrendelen. Ontwar het verleden en kom meer te weten over de snelle architectonische transformatie van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog. Verken de stad en krijg exacte aanwijzingen, zodat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Speel offline, want je hebt geen internetverbinding nodig om het spel te spelen. Geniet als groep van het spel en los de aanwijzingen samen op terwijl je loopt, of splits je op in kleinere teams en neem het tegen elkaar op. Ga in je eigen tempo, want er is geen tijdslimiet, het spel kan niettemin in 1,5 uur worden voltooid. Speel zonder gids, download gewoon de app, ga naar het startpunt en begin het avontuur.

...
Rotterdam: Groepsarchitectuur Wandeltocht onder leiding van architecten

3. Rotterdam: Groepsarchitectuur Wandeltocht onder leiding van architecten

De mogelijkheid om via de stad Rotterdam deel te nemen aan een 2,5 uur durende groepswandeling met je vrienden, collega's of familie. Je wordt begeleid door een lokale architect, die je kennis laat maken met de architectonische hoogtepunten en geschiedenis van Rotterdam. Vertrekkend vanuit het nieuw gebouwde centraal station, wordt u door stadspictogrammen geleid, zoals het modernistische winkelgebied van de Lijnbaan en het Timmerhuis, ontworpen door de wereldberoemde architecten van OMA. Je zult ook de Markthal tegenkomen, de meest unieke en luxe overdekte markt in Europa. Je gids leidt je door het dagelijkse leven en de geschiedenis van de stad, waar bijna elk gebouw en plein een verhaal heeft. Wandelend langs de Maas, kunt u getuige zijn van de high-end architectuurontwikkelingen op de zuidoever en het symbool van het moderne Rotterdam, de Erasmusbrug, zien. De groepsarchitectuur-wandeltour draait helemaal om de architectuur, kunst, geschiedenis en het stedelijke karakter van Rotterdam. De tour is exclusief, leerzaam en onderhoudend en uw gids staat open voor discussies en analyses, waarbij de route wordt aangepast aan de eisen van groepen.

...

Sitemap Kop van Zuid

Wil je alle activiteiten in Kop van Zuid ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kop van Zuid

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 215 beoordelingen

Ik vond de boottocht leuk. Je kunt het vanaf het water verkennen in plaats van goed, maar helaas zie je niets van de haven. De gids was erg vriendelijk en deed de aankondigingen tegelijkertijd in het Nederlands en Duits. Uiteindelijk was er helaas geen kaartje voor de uitkijktoren zoals beschreven, daar moest je de boekingsbevestiging per e-mail sturen om toegang te krijgen. De uitkijktoren was een geweldige ervaring en had een mooi uitzicht over Rotterdam.

Mooie rondvaart goede uitleg. Vriendelijke bemanning. Zeker voor herhaling vatbaar.Voor ons een heel eind rijden ongeveer 187 km,maar dat was het meer dan waard.En de Euromast een hele beleving,ook zeer aan te bevelen. Wat een fantastisch uitzicht.

Een leuk uitje! Zeker de combinatie met de riviercruise. Het restaurant op de Euromast was helaas niet toegankelijk. Daar hadden we niet op gerekend, maar het uitzicht door het mooie weer en de lift waren geweldig!

Was heel erg leuk, de boottocht erg leerzaam en gezellig. Helaas was euromast niet tot de top te bereiken ivm wind.

Leuke combinatie van eerst een rondvaart en daarna de euromast.