Dingen om te doen Koprivshtitsa

Koprivshtitsa: De beste dingen die je niet wil missen

Plovdiv en Koprivshtitsa-dagtour vanuit Sofia

1. Plovdiv en Koprivshtitsa-dagtour vanuit Sofia

Een rit van 2 uur van Sofia brengt u naar de stad Plovdiv, de op een na grootste stad van Bulgarije en een van de oudste steden. Binnen 2-3 uur wandelen door de stad, ontdekt u de geschiedenis en cultuur achter een 7000 jaar oude nederzetting, geschreven door de Romeinse, Byzantijnse, Ottomaanse en Bulgaarse beschavingen. U kunt genieten van sightseeing in de oude stad met zijn musea, historische monumenten, huizen uit de wedergeboorte, omzoomd met souvenirwinkels, geplaveide straatjes of onder de indruk raken van het rijke etnografisch museum en het oude Romeinse theater. Voel de sfeer van dit artistieke en handelscentrum en geniet van een lunch in de plaatselijke restaurants. De volgende stop op de terugweg is het charmante stadje Koprivshtitsa met zijn fascinerende geschiedenis en authentieke 19e-eeuwse architectuur. Breng de rest van de dag door in de vrije tijd van deze kleine en pittoreske stad in het centrum van Bulgarije, verspreid tussen de hellingen van het Sredna Gora-gebergte, dat een specifieke geest van rust en eeuwigheid uitstraalt. Ooit een toneel van gevechten voor de bevrijding van Bulgarije, nu is de stad veranderd in een museum over de opwekkingsperiode van Bulgarije. Hier kunt u de huizen van enkele van de meest vooraanstaande Bulgaren, schrijvers en rebellen bezoeken, de enorme collecties van etnografische schatten bewonderen, waaronder oude wapens, ingewikkelde nationale kostuums en prachtige sieraden.

Koprivshtitsa Geschiedenis en architectuur: van Plovdiv

2. Koprivshtitsa Geschiedenis en architectuur: van Plovdiv

Bezoek het charmante stadje Koprivshtitsa en ontdek de fascinerende geschiedenis en authentieke 19e-eeuwse Bulgaarse architectuur. Koprivshtitsa was een centrum van de heroïsche aprilopstand van 1876 en de plaats van het eerste schot tegen de Ottomaanse overheersing. De stad heeft nog steeds de sfeer van de 19e-eeuwse National Revival-periode en heeft meer dan 380 architecturale monumenten uit die tijd, waarvan de meeste zijn hersteld in hun oorspronkelijke uiterlijk. Verken de architectuur van de stad en bezoek een van de vele musea om de enorme collecties etnografische schatten te bewonderen, waaronder oude wapens, ingewikkelde nationale kostuums en prachtige sieraden. De mooie historische stad ligt bovenop het Sredna Gora-gebergte en kijkt uit over de prachtige Topolnitsa-rivier. Geniet van een ontspannen lunch aan de rustige wateren van de Topolnitsa-rivier in het centrum van Koprivshtitsa en geniet van het spectaculaire uitzicht op het omliggende Bulgaarse platteland voordat je terugkeert naar Plovdiv voor de nacht.

Van Sofia: dagtour door Plovdiv en Koprivshtitsa

3. Van Sofia: dagtour door Plovdiv en Koprivshtitsa

In de ochtend vertrek naar een van de meest populaire dorpen in Bulgarije, Koprivshtitsa. Eenmaal aangekomen zal de gids je rondleiden en je laten genieten van de turbulente geschiedenis van de Bulgaren uit de 19e eeuw. Bezoek de huizen van enkele van de meest prominente revolutionairen die vochten voor de vrijheid van Bulgarije. Koprivshtitsa One Day Tour vanuit Sofia is een reis terug naar de 19e eeuw. Het is een charmant dorp waar veel revolutionairen, dichters, schrijvers en geleerden zijn geboren. In de 18e en 19e eeuw werden de inwoners van Koprivshtitsa beroemd als goede veehouders en ambachtslieden. Ze produceerden dikke wollen stoffen en kleding en reisden door heel Europa en het Midden-Oosten. De welvarende stad was aantrekkelijk voor de gewelddadige Turkse troepen. Ze brandden en plunderden het dorp drie keer. Koprivshtitsa bereikte zijn hoogtepunt in de 19e eeuw. De lokale bevolking bouwde kerken en scholen, weelderige huizen en bruggen. Ze richtten ook een culturele club op, samen met een studentenvereniging. De inwoners van het dorp namen deel aan alle grootste incidenten van strijd voor nationale bevrijding. Op 20 april 1976 was hier het eerste geweerschot op de onderdrukker en riepen de revolutionairen de aprilopstand uit. Het maakte de weg vrij voor de bouw van het moderne Bulgarije. Ga verder naar Plovdiv. Na aankomst volgt een rondleiding door de oude stad. U zult het zeer goed bewaard gebleven Romeinse theater en het Romeinse stadion bewonderen. Loop door de geplaveide straten en voel de sfeer van dit prachtige deel van Plovdiv. Na de rondleiding rondhangen in de kunstbuurt Kapana. Het geeft je het gevoel dat je in een echte kunststad bent. Plovdiv Tour is een must-do-tour wanneer je Bulgarije bezoekt. "Oude en Eeuwige" Plovdiv is een van de meest aantrekkelijke steden in Bulgarije en de Balkan. De eerste fundamenten werden hier tussen 6-8000 jaar geleden gelegd, waardoor het ouder is dan Rome of zelfs Peking. Plovdiv is een geweldige combinatie van echte historische en archeologische schatten met de levendigheid van een moderne stad en een geweldig cultureel en nachtleven. De meest bezochte en bewonderde is de heuvelachtige oude stad, gebouwd op drie heuvels genaamd "tepeta". Het doolhof van geplaveide straatjes die door het gebied slingeren en de knuffelige heroplevingshuizen met hun kleurrijke gevels en sierlijke decoratie bevatten, maken indruk en nemen je mee terug in de tijd. Het moderne deel van het stadscentrum is gebouwd langs de belangrijkste voetgangersstraat die begint bij het Centrale Plein. Het loopt langs de moskee net naast de oude stad. Deze lange straat loopt langs allerlei monumenten, fonteinen, de ruïnes van het Romeinse stadion, winkels, restaurants en koffie tot aan de rivier de Maritsa. Heb wat vrije tijd voordat je terugkeert naar Sofia. Aankomst in Sofia in de vroege avond. Zet je af in je hotel.

Van Sofia: Koprivshtitsa en Panagyurishte Tour

4. Van Sofia: Koprivshtitsa en Panagyurishte Tour

Begin met het ophalen van je hotel in Sofia en reis naar de stad Koprivshtitsa. Bewonder de traditionele architectuur van Koprivshtica met een rondleiding. Luister naar het verhaal van de aprilopstand van 1876 tijdens de Bulgaarse strijd voor onafhankelijkheid van het Ottomaanse rijk. Bekijk alle beroemdste bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft. Ga vervolgens naar Panagyurishte, waar je een stad ziet rijk aan monumenten, musea en geschiedenis. De stad staat bekend als het centrale punt voor de Bulgaarse beweging voor onafhankelijkheid van het Ottomaanse rijk. Zie de beroemde Panagyurishte Golden Treasures, de historische musea en de traditionele architectuur voordat je terugkeert naar Sofia.

Vanuit Sofia: Koprivshtitsa-dagtrip met optionele lunch

5. Vanuit Sofia: Koprivshtitsa-dagtrip met optionele lunch

Je wordt opgehaald en naar het charmante stadje Koprivshtitsa gebracht, met zijn fascinerende geschiedenis en authentieke 19e-eeuwse architectuur. Breng de dag op uw gemak door in dit kleine en pittoreske stadje in het centrum van Bulgarije, tussen de rustige hellingen van de berg "Stara Planina". Ontdek in de huizen musea uit de nationale heroplevingstijd en ontdek kunstwerken, huishoudelijke weefsels en borduursels, klederdrachten en typisch Bulgaarse sieraden, evenals authentieke meubels van 150 jaar geleden. Leer meer over de dramatische Bulgaarse geschiedenis van je professionele gids en krijg de kans om de originele huizen van de helden van de opstand van april te bezoeken. Upgrade uw tour met een traditionele 3-gangen lunch inbegrepen in de prijs door de relevante optie te selecteren tijdens het boeken.

Dagtrip met Koprivshtitsa en Starosel met wijnproeverij

6. Dagtrip met Koprivshtitsa en Starosel met wijnproeverij

Vertrek om 9:00 uur vanuit je hotel en vertrek naar het charmante stadje Koprivshtitsa, bekend om zijn fascinerende geschiedenis en authentieke 19e-eeuwse architectuur. Stap binnen in de huismusea van de Nationale Opwekkingsperiode en ontdek kunstwerken, verfijnd lijstwerk, huisweefsels en borduurwerk, nationale kostuums, typisch Bulgaarse sieraden en authentieke meubels van 150 jaar geleden. Kom meer te weten over de dramatische Bulgaarse geschiedenis van je professionele gids en krijg de kans om de originele huizen van de helden van de april-opstand te bezoeken. Bezoek daarna het kleine dorp Starosel, beroemd om zijn rijke Thracische erfgoed en geweldige rode wijnen. Neem tenslotte de kans om enkele van de grote Bulgaarse rode wijnen te proberen in een traditionele lokale wijnmakerij.

Dagtrip naar Rila-klooster vanuit Borovets

7. Dagtrip naar Rila-klooster vanuit Borovets

Vertrek 's ochtends uit Borovets en ontspan tijdens de 2 uur durende rit naar het Rila-klooster in het Rila-gebergte. Verken het grootste en belangrijkste orthodoxe klooster in Bulgarije wanneer je daar aankomt. Bewonder de gewelfde balkons en ontdek unieke fresco's van een van de beroemdste schilders uit de Bulgaarse Nationale Opwekkingsperiode. Bekijk vergulde iconostases, geniet van een fantastisch uitzicht op de bergen en leer meer over de geschiedenis van het klooster. Neem de tijd om bij te tanken met een lunch in een van de lokale restaurants, waar u lokale specialiteiten kunt kopen, zoals "mekitsi", een traditioneel Bulgaars gerecht van gefrituurd deeg gemaakt met yoghurt.

Sitemap Koprivshtitsa

Wil je alle activiteiten in Koprivshtitsa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.