Kies data

Dingen om te doen Korčula

Korčula: De beste dingen die je niet wil missen

Dagtrip schiereiland Peljesac en eiland Korcula vanuit Dubrovnik

1. Dagtrip schiereiland Peljesac en eiland Korcula vanuit Dubrovnik

Je sightseeing begint zodra je vertrekt vanuit Dubrovnik, wanneer je tour een korte pauze neemt op de Dubrovnik-brug voor een schilderachtig uitzicht over de stad. Je gaat dan verder langs de Adriatische kust en leert over verschillende bezienswaardigheden langs de route. Wanneer u Ston bereikt, kunt u genieten van sightseeing en vrije tijd. Ston staat bekend om zijn oude zoutvlakten en vanwege de op één na langste stadsmuren ter wereld (na de Chinese muren). Na vrije tijd sightseeing, gaat de tour verder richting Orebić. Onderweg zult u genieten van het panoramische landschap van de beroemde wijngaarden van het schiereiland Peljesac. Ontdek het prachtige landschap en oude nederzettingen terwijl u luistert naar commentaar op de wijnmakerijen van Peljesac en op de mosselkweek in het gebied. In Orebić stapt de tocht op de boot naar Korčula. Het eiland Korčula biedt een uniek contact met de prachtige natuur en een duizend jaar oude culturele traditie en geschiedenis. U krijgt de gelegenheid om het geboortehuis van Marco Polo, de kerk van St. Marco en vele andere monumenten te bezoeken. Keer per boot terug naar Orebić en ga verder naar Potomje. Bij aankomst in Potomje bezoekt u een van de beroemdste Kroatische wijnhuizen. Uw proeverij omvat beroemde wijnen, maar ook binnenlandse cognac en likeuren in het gezelschap van een expert van de wijnmakerij. De tour keert 's middags terug naar Dubrovnik.

Vanuit Dubrovnik: Korčula ontdekken met bezoek wijnboerderij

2. Vanuit Dubrovnik: Korčula ontdekken met bezoek wijnboerderij

Je reis naar het eiland Korčula maakt een tussenstop in het stadje Ston, een van de best versterkte steden van Europa, beroemd om de mossel- en oesterkwekerijen. Na een aangename rit wacht je een even aangename verrassing: het schiereiland Pelješac, met z'n wijngaarden en adembenemende uitzicht over baaitjes en eilanden. Ga op ontdekking uit in de smalle straatjes, bewonder de unieke Venetiaanse bouwstijl van de Sint-Marcuskathedraal en de talloze goed bewaard gebleven paleizen. Sla ook de geboorteplek van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo niet over. Je besluit je reis met een bezoek aan een wijnboerderij, waar je lokale wijnen en brandy's proeft.

Korčula en Pelješac wijnproeverij - dagtocht vanuit Dubrovnik

3. Korčula en Pelješac wijnproeverij - dagtocht vanuit Dubrovnik

Marco Polo heeft een enorm historisch erfgoed dat meer dan 15000 mijl aflegt en generaties pioniers inspireert om de onbekende landen te ontdekken. Andere ontdekkingsreizigers vóór hem hadden de geografie van de wereld veranderd - Marco Polo veranderde zijn geschiedenis. Interessant is dat veel bronnen suggereren dat Korčula een stad is waar hij rond 1254 werd geboren! Het eiland Korčula heeft ongetwijfeld een bevoorrechte positie tussen de Kroatische eilanden. Het staat vol met legendes, verhalen en monumenten - meer dan enig ander eiland in de Adriatische zee. Zodra we op het eiland zijn aangekomen, beginnen we onze dagtocht met het ontdekken van de pittoreske oude binnenstad van Korčula, de belangrijkste stad van het eiland. Het is een unieke ervaring om door de smalle straatjes en tussen de prachtige kerken en prachtige paleizen te wandelen van wat wordt beschouwd als een van de best bewaarde middeleeuwse steden in de Middellandse Zee. Als beroemde steenhouwers, scheepsbouwers en zeevaarders hebben de mensen van Korčula hun sporen over de hele wereld achtergelaten, maar hun beste werken bewaard voor hun geboortestad. Na een sightseeingtour door het oude centrum van Korčula, heb je wat vrije tijd voor de lunch. Na de lunch mag je zwemmen in het kristalheldere water van de prachtige stranden van het eiland niet missen. Op de terugweg naar Dubrovnik maken we een stop in een van de bekende wijnkelders op het schiereiland Pelješac en proeven we enkele van de uitstekende lokale wijnen.

Korčula: wandeltocht cultuur en geschiedenis

4. Korčula: wandeltocht cultuur en geschiedenis

De oude binnenstad van Korčula, grotendeels in de 15e en 16e eeuw uit lokale kalksteen gehouwen, is een harmonieus voorbeeld van het gotisch-renaissancistische geheel. Deze wandeltocht omarmt de hele oude stad, gaat naar de geheime hoeken en volgt beetje bij beetje de geschiedenis van de stad en wijst op de belangrijkste elementen van de ingenieuze stedelijke constructie. Beginnend bij de Landpoort, leidt je gids je door smalle straatjes waar de was te drogen hangt, naar het centrale plein waar de St. Mark's Cathedral wordt geperst. Terwijl je wandelt, zie je katten die de inwoners van de oude stad al in aantal overtreffen. Je leert over de strategische ligging van de stad en waar al die kalksteen vandaan is gehaald. Je zult leren kennen dat Korčula deel uitmaakte van de Republiek Venetië en dat Marco Polo, een gevierde Venetiaan, in Korčula werd geboren. Je gelooft het misschien niet. Maar zodra je het verhaal van je gids hoort, verander je van gedachten. Ten slotte bezoekt u de Allerheiligenkerk, die een 15e-eeuws veelluik bewaakt, geschilderd door de meest gerespecteerde Dalmatische kunstenaar van die tijd - Blaž Jurjev Trogiranin. Je gaat de zetel van All Saints 'Brotherhood binnen waar Byzantijnse iconen te zien zijn, en je ziet ook de waskaarsen die broers in hun processies dragen. Tijdens deze Korčula-wandeltocht zul je ontdekken dat dit is waar je zou moeten wonen.

Lumbarda: kajaktocht bij zonsondergang

5. Lumbarda: kajaktocht bij zonsondergang

Een avond kajakken vanuit Tatinja Bay in Lumbarda. Nadat je je gids hebt ontmoet en een veiligheidsbriefing en trainingssessie van 20 minuten in de zee hebt gevolgd, begin je met de tour. Je bezoekt een eiland dat beroemd is om zijn steengroeven, en een ander eiland waar een prachtig klooster uit de 14e eeuw staat, compleet met prachtige wilde herten die rondzwerven. Daarna peddel je naar de mooiste zonsondergangplek in de omgeving om te genieten van de kalmerende rode zon die in zee valt. Terwijl u geniet van de zonsondergang, kunt u genieten van een geweldige zelfgemaakte witte wijn, GRK genaamd, die alleen in de Lumbarda-regio te vinden is, terwijl u geniet van zelfgemaakte sandwiches met canapés, compleet met kaas en gezouten ansjovis.

Korčula & Pelješac: wijn- en cultuurervaring vanuit Dubrovnik

6. Korčula & Pelješac: wijn- en cultuurervaring vanuit Dubrovnik

Als het gaat om het maken van Kroatische wijn, zijn het prachtige schiereiland Pelješac en het prachtige eiland Korčula twee bestemmingen die u niet mag missen. Het schilderachtige schiereiland Pelješac strekt zich als een groene vinger uit in de Adriatische Zee. Pittoreske wijngaarden klampen zich vast aan rotsachtige hellingen bezaaid met dichte mediterrane vegetatie. Een korte tocht met de veerboot brengt u naar een prachtig eiland met een rijke geschiedenis: het eiland Korčula. Een reis naar deze juwelen van de Kroatische kust zorgt voor een magische dag waarop u onder de indruk zult zijn van de natuurlijke schoonheid van de regio terwijl u de kans krijgt om te genieten van voortreffelijke lokale wijnen. Het schiereiland Pelješac vertegenwoordigt het beste van de Middellandse Zee - een spectaculaire kustlijn en een ruig binnenland, verborgen baaien en stranden, wijngaarden, oesterbaaien, historische steden en dorpen, heerlijk eten en geweldige wijnen. Een korte tocht met de veerboot brengt u naar het magische eiland Korčula en zijn sprookjesachtige ommuurde stad. De ommuurde stad, de geboorteplaats van Marco Polo, werd voor het eerst genoemd in de 10e eeuw en elke ongerepte steen heeft zijn eigen bijzondere geschiedenis. Deze tour biedt twee spectaculaire bestemmingen op één dag, allemaal gecombineerd met uitzonderlijke keukens en heerlijke wijnen, wat zorgt voor een perfecte dagtrip vanuit Dubrovnik. En zoals het Kroatische gezegde luidt: "Een dag zonder wijn is als een dag zonder zonneschijn".

Korčula: natuurwandeling met honingproeverij

7. Korčula: natuurwandeling met honingproeverij

Dit is een wandeling door een bos met prachtige uitzichten over de oude stad. Je wordt meegesleept naar een oase van rust, je bedwelmt jezelf met zuurstof en je doet iets waar je gezondheid je dankbaar voor zal zijn. De wandeling is niet veeleisend en wordt geleid door een toeristische gids die een natuurliefhebber is. Eerst loop je langs de zee en laat je de stad achter je. Daarna loop je in de schaduw van dennenbomen en laat je het asfalt achter je. En tot slot, je gaat niet lopen - je gaat gewoon op een steen zitten en kletsen, met het gezang van krekels op de achtergrond. In het bos, op een heuvel, word je verrast door de Forteca-toren, gebouwd in het begin van de 19e eeuw door de Britten. Iets verderop ontdek je Naplov, een open plek die vroeger werd gebruikt voor het opvangen van regenwater. De klim met 101 treden naar de St. Antony-heuvel, is omzoomd met cipressen en zal je belonen met een prachtig uitzicht over de archipel van Korčula. De kers, of beter gezegd de honing op de taart, is een ontmoeting met een plaatselijke imker, waar je in een volle bijenkorf gluurt en hoort over de zoete curiositeiten van het leven van de bijen. Natuurlijk leer je hoe honing wordt gemaakt, wat propolis is en voor wie koninginnengelei wordt gemaakt...

Korčula: wandeltocht op het schiereiland Pelješac met boottocht

8. Korčula: wandeltocht op het schiereiland Pelješac met boottocht

Het schiereiland Pelješac lijkt nauwelijks verbonden met het vasteland. Gelegen in het uiterste zuiden van Kroatië, omringd door eilanden en de zee, kan het gemakkelijk verward worden met een eiland. Of zelfs voor een bergketen die uit de zee oprijst. Deze wandeltocht begint met een boot - je steekt het kanaal over van Korčula naar Kučište, een klein dorpje op het schiereiland Pelješac dat je zal verrassen met zijn grote huizen. Aan het einde van het dorp begint u een steile trap te beklimmen tussen huizen en hun kleurrijke tuinen, en verderop komt u uit op de hoofdweg. Na een klein stukje asfalt – sorry, het kan niet anders – ga je verder op een smal pad dat gestaag stijgt door het dorre rotslandschap. Het pad leidt naar het gehucht Bilopolje en biedt een prachtig uitzicht over de stad Korčula. Vanaf hier volg je een brede onverharde weg om het Franciscaner klooster van Onze-Lieve-Vrouw van de Engelen te bereiken. Kijk je naar achteren – een ruige berg, kijk je naar voren – een betoverend mooie kustlijn, en kijk je nu naar beneden – dennenbossen en cipressen… – dan komt het allemaal samen in deze wandeltocht. De wandeling gaat verder in de richting van de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Carmen. Je passeert wijngaarden omsloten door droge stenen muren... en het laatste deel van deze wandeling omvat een vlotte afdaling naar Orebić, een stad van zeekapiteins. Daar neem je een openbare boot om terug te keren naar de stad Korčula.

Van Dubrovnik: rondleiding door Pelješac en Korčula

9. Van Dubrovnik: rondleiding door Pelješac en Korčula

Begin aan een rondleiding door de Kroatische kust naar Ston en Orebić. Geniet van een boottocht naar Korčula. Stop op het schiereiland Pelješac voor een wijnproeverij. Begin uw reis met een mooie rit langs de kust naar het schiereiland Pelješac. Stop voor een korte pauze in Ston, een plaats die bekend staat om zijn zoutziederij en de op een na langste stadsmuren ter wereld. Ga van Ston naar Orebić. Vaar vanuit Orebić naar Korčula. Omgeven door donkere dennenbossen, werd dit prachtige eiland door oude Griekse kolonisten Korkyra Melaina (Zwarte Korčula) genoemd. Bezoek de belangrijkste nederzetting, een prachtige middeleeuwse ommuurde stad. Geniet van vrije tijd om het prachtige eiland Korčula te verkennen. Naast alle prachtige uitzichten, zult u ook genieten van absoluut de beste wijnen van Kroatië. Op de terugweg naar Dubrovnik, stop bij het schiereiland Pelješac. Bezoek hier lokale wijnhuizen. Proef een selectie van de beste wijnen uit de regio. Geniet van het uitzicht op rotsachtige bergkammen en uitgestrekte valleien.

Korčula: kookles en lunch

10. Korčula: kookles en lunch

Dit is een culinaire tour bestaande uit een praktische kookles, een huiselijke lunch en veel plezier. Je leert hoe je een traditioneel type pasta kunt bereiden - de Žrnovo macaronis, meestal geserveerd met een rundvleessaus. We laten je zien hoe je het deeg maakt en hoe je de macaronis uitrolt, en dan… stroop je de mouwen op! Je hakt het deeg eerst in kleine stukjes en wikkelt ze vervolgens om een houten stok die een macaroni rolt. Het is niet zo eenvoudig als het klinkt, maar als je het probeert, zul je trots op jezelf zijn en niet kunnen stoppen met lachen. Na de kookles heb je je lunch, waarmee we bedoelen die je net hebt gekookt! En je wilt de tafel niet meer verlaten.

Beschikbare activiteiten

  • Privétours
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Workshops en cursussen
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Korčula

Wil je alle activiteiten in Korčula ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Korčula

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 310 beoordelingen

Leuke dagtocht, goed georganiseerd! Had een grote bus met genoeg ruimte voor een goede 20 personen. Onderweg daarheen 1 uur stop in Ston, met tijd voor een kleine wandeling, een kopje koffie of het zoutziederijmuseum. Bijna 3 uur vrije tijd in Korcula, een heel leuk stadje! Bezoek op de terugweg een wijnmakerij in Potomje (Matusko), waarvan de wijnen ook internationaal erkend zijn. Tijdens de reis was er altijd interessante informatie over de omgeving, de mosselkweek en de wijnbouw. Helaas weinig informatie over Korcula en ook geen stadstour. Over het algemeen echter een aan te bevelen excursie!

Geweldige ervaring. Het eiland Korcula is prachtig. We maakten de eerste stop in Ston en we hadden tijd om een wandeling te maken en koffie te drinken, daarna lieten ze ons 3 uur vrij in Korcula, waar we konden genieten van hun baaien en eten. Ten slotte stoppen we bij een wijnmakerij om een heerlijke proeverij van regionale wijnen en gedistilleerde dranken te doen. Sterk aanbevolen.

Alles was héél goed geregeld, was een soort van privé-toer ( 6 personen ) waarbij onze chauffeur ook de gids was - sprak héél goed engels en duidelijke uitleg over alles - gezien de periode ( paasvakantie ) was er nog niet veel open in Korçula, dus best dit te bezoeken in de zomer...voor de rest is dit dus zeker ook een aanrader, want ook het dorpje Ston is absoluut de moeite waard!

neem contant geld mee want diverse restaurants accepteren geen creditcard zo goed als bij de wijnproeverij. Korkula is fantastisch evenals Ston. Met dank aan Davor voor een geweldige dag.

Andrew was erg aardig en vriendelijk voor ons. Hij wist ons vanaf het begin op ons gemak te stellen. Deze ervaring is echt gaaf. Ik raad het aan voor mensen die Korcula willen bezoeken.