Kies data
Dingen om te doen

Korčula

Korčula: De beste dingen die je niet wil missen

Korcula: semi-onderzeeër tour

1. Korcula: semi-onderzeeër tour

Geniet van een avontuur op een halfafzinkbare boot, ondergedompeld in bijna 1,5 meter water in Korcula. Dit unieke schip biedt een aangename en veilige rondvaart en is ideaal voor volwassenen en kinderen van alle leeftijden. Het blijft te allen tijde boven zeeniveau, terwijl de romp, het onderwaterobservatorium, 1,5 meter (5 voet) onder het oppervlak ligt. Door uw eigen persoonlijke kijkvenster kunt u een overvloed aan zeeleven aanschouwen. Omdat u op elk moment de hut kunt verlaten en op het dek kunt lopen, kunt u ook bovenop de boot genieten van het spectaculaire uitzicht op de historische oude binnenstad van Korcula. De bemanning is zeer ervaren en vriendelijk. Ga mee op deze ongelooflijke reis in een semi-onderzeeër om de magische onderwaterwereld van dichterbij te bekijken. Een beter begrip krijgen van de betekenis van het zeemilieu.

Korčula gele taxi-catamaran: hop on, hop off

2. Korčula gele taxi-catamaran: hop on, hop off

De Yellow Taxi Catamaran en de Hop-On Hop-Off-service zijn een ideale manier om de archipel in Korčula te verkennen. Het ticket is de hele dag geldig en u kunt zo vaak als u wilt op- en afstappen op uw moderne en veilige catamaran. Deze tour duurt de hele dag en je kunt elk moment kiezen om je tour te starten in de stad Korčula (oostelijke haven). Met deze rondreis is je eerste stop het eiland Badija voordat je aankomt op het eiland Vrnik. Eindig je reis op het prachtige Stupe Island. Met uw ticket kunt u een combinatie van bestemmingen maken en de reisroute kiezen die het beste bij u past. Badija-eiland: Badija Island is het grootste eiland van de hele archipel en biedt veel mogelijkheden. Op het eiland vind je een klooster uit de 15e eeuw met een geïntegreerd museum. Als je van architectuur en cultuur houdt, zul je onder de indruk zijn. Voor degenen die graag zwemmen en snorkelen, kunt u de achterkant van het eiland verkennen, waar u uw eigen kleine baai of een strand kunt vinden. Als u graag wat actiever bent, kunt u gebruik maken van het pad dat het eiland omringt en een wandeling van 50 minuten of een duurloop van 25 minuten maken. Je kunt ook naar de top klimmen waar je de oude Sint-Catharinakerk kunt vinden, die nu een oude ruïne is. Tijdens het hoogseizoen is er ook één restaurant op het eiland actief. Vrnik-eiland: Terwijl je in Vrnik bent, kun je geweldige kleine stranden vinden en ook een prima restaurant genaamd 'Arts Club', dat lokale gerechten biedt en is gevestigd in een voormalig schoolgebouw. Naast het restaurant kun je ook de replica van het oude klaslokaal verkennen en een gids bestellen. Stupe en Moro Beach: Stupe Island en Moro Beach Restaurant kunnen gemakkelijk het hoogtepunt van uw hele vakantie worden. Stupe Island ligt in een verbazingwekkende blauwe lagune en biedt alles wat u nodig heeft voor een perfecte stranddag. Geniet van het uitstekende restaurant en een strandbar, huur een zonnebank of een SUP en stap gerust op de bekende waterschommel. Verken het onderwaterleven in de zee en snorkel rond het eiland en de nabijgelegen eilandjes.

Dagtrip schiereiland Peljesac en eiland Korcula vanuit Dubrovnik

3. Dagtrip schiereiland Peljesac en eiland Korcula vanuit Dubrovnik

Je sightseeing begint zodra je vertrekt vanuit Dubrovnik, wanneer je tour een korte pauze neemt op de Dubrovnik-brug voor een schilderachtig uitzicht over de stad. Je gaat dan verder langs de Adriatische kust en leert over verschillende bezienswaardigheden langs de route. Wanneer u Ston bereikt, kunt u genieten van sightseeing en vrije tijd. Ston staat bekend om zijn oude zoutvlakten en vanwege de op één na langste stadsmuren ter wereld (na de Chinese muren). Na vrije tijd sightseeing, gaat de tour verder richting Orebić. Onderweg zult u genieten van het panoramische landschap van de beroemde wijngaarden van het schiereiland Peljesac. Ontdek het prachtige landschap en oude nederzettingen terwijl u luistert naar commentaar op de wijnmakerijen van Peljesac en op de mosselkweek in het gebied. In Orebić stapt de tocht op de boot naar Korčula. Het eiland Korčula biedt een uniek contact met de prachtige natuur en een duizend jaar oude culturele traditie en geschiedenis. U krijgt de gelegenheid om het geboortehuis van Marco Polo, de kerk van St. Marco en vele andere monumenten te bezoeken. Keer per boot terug naar Orebić en ga verder naar Potomje. Bij aankomst in Potomje bezoekt u een van de beroemdste Kroatische wijnhuizen. Uw proeverij omvat beroemde wijnen, maar ook binnenlandse cognac en likeuren in het gezelschap van een expert van de wijnmakerij. De tour keert 's middags terug naar Dubrovnik.

Korčula & Pelješac: wijn- en cultuurervaring vanuit Dubrovnik

4. Korčula & Pelješac: wijn- en cultuurervaring vanuit Dubrovnik

Als het gaat om Kroatische wijnbereiding, zijn het prachtige schiereiland Pelješac en het prachtige eiland Korčula twee bestemmingen die u niet mag missen. Het schilderachtige schiereiland Pelješac strekt zich uit als een groene vinger in de Adriatische Zee. Pittoreske wijngaarden klampen zich vast aan rotsachtige hellingen bezaaid met de dikke mediterrane vegetatie. Een korte tocht met de veerboot brengt u naar een prachtig eiland met een rijke geschiedenis - het eiland Korčula. Een reis naar deze juweeltjes van de Kroatische kust zorgt voor een magische dag waarop u versteld zult staan van de natuurlijke schoonheid van de regio terwijl u de kans krijgt om te genieten van voortreffelijke lokale wijnen. Het schiereiland Pelješac verpersoonlijkt het beste van de Middellandse Zee: een spectaculaire kustlijn en een wild binnenland, verborgen baaien en stranden, wijngaarden, oesterbaaien, historische steden en dorpen, heerlijk eten en geweldige wijnen. Een korte veerboottocht brengt u naar het magische eiland Korčula en zijn sprookjesachtige ommuurde stad. De ommuurde stad, geboorteplaats van Marco Polo, werd voor het eerst genoemd in de 10e eeuw en elke ongerepte steen heeft zijn eigen bijzondere geschiedenis. Deze tour biedt twee spectaculaire bestemmingen op één dag, allemaal gecombineerd met uitzonderlijke keukens en heerlijke wijnen, wat zorgt voor een perfecte dagtrip vanuit Dubrovnik. En zoals het Kroatische gezegde luidt: "Een dag zonder wijn is als een dag zonder zonneschijn".

Korčula: wandeltocht cultuur en geschiedenis

5. Korčula: wandeltocht cultuur en geschiedenis

De oude binnenstad van Korčula, gebeeldhouwd uit lokale kalksteen, meestal in de 15e en 16e eeuw, is een harmonieus voorbeeld van het gotisch-renaissancistische geheel. Deze wandeltocht omarmt de hele oude stad, gaat naar de geheime hoeken en volgt beetje bij beetje de geschiedenis van de stad en wijst op de belangrijkste elementen van zijn ingenieuze stedelijke constructie. Beginnend bij de Landpoort leidt je gids je door smalle straatjes waar de was te drogen hangt, naar het centrale plein waar de San Marco-kathedraal wordt geperst. Terwijl je wandelt, zie je katten die al in aantal zijn groter dan de inwoners van de oude stad. Je leert over de strategische ligging van de stad en waar al dat kalksteen vandaan werd gehaald. U zult ontdekken dat Korčula deel uitmaakte van de Republiek Venetië en dat Marco Polo, een gevierd Venetiaan, in Korčula werd geboren. Je gelooft het misschien niet. Maar zodra je het verhaal van je gids hoort, verander je van gedachten. Ten slotte bezoekt u de Allerheiligenkerk die een 15e-eeuws veelluik bewaakt dat is geschilderd door de meest gerespecteerde Dalmatische kunstenaar van die tijd - Blaž Jurjev Trogiranin. Je gaat de zetel van All Saints' Brotherhood binnen waar Byzantijnse iconen te zien zijn, en je ziet ook de waskaarsen die broers in hun processies dragen. Tijdens deze wandeltocht door Korčula ontdekt u dat u hier zou moeten wonen.

Dagtocht naar het eiland Korcula vanuit Dubrovnik

6. Dagtocht naar het eiland Korcula vanuit Dubrovnik

Marco Polo heeft een enorm historisch erfgoed dat meer dan 25.000 mijl aflegt en generaties pioniers inspireert om onbekende landen te ontdekken. Andere ontdekkingsreizigers vóór hem hadden de geografie van de wereld veranderd - Marco Polo veranderde zijn geschiedenis. Interessant is dat veel bronnen suggereren dat Korčula de stad is waar hij rond 1254 werd geboren! Het eiland Korčula heeft ongetwijfeld een bevoorrechte positie tussen de Kroatische eilanden. Het staat vol met legendes, verhalen en monumenten - meer dan enig ander eiland in de Adriatische zee. Zodra we op het eiland zijn aangekomen, beginnen we onze dagtocht met het ontdekken van de pittoreske oude binnenstad van Korcula, de belangrijkste stad van het eiland. Het is een unieke ervaring om door de smalle straatjes, prachtige kerken en prachtige paleizen te wandelen, van wat wordt beschouwd als een van de best bewaarde middeleeuwse steden in de Middellandse Zee. Als beroemde steenhouwers, scheepsbouwers en zeevarenden hebben de inwoners van Korčula hun sporen over de hele wereld achtergelaten, maar ze hebben hun beste werken bewaard voor hun eigen stad. Na onze sightseeingtrip in het oude centrum van Korcula, heb je wat vrije tijd voor de lunch. Na de lunch mag je zwemmen in het kristalheldere water van de prachtige stranden van het eiland niet missen. Op de terugweg naar Dubrovnik maken we een stop in een van de bekende wijnkelders van het schiereiland Pelješac, om wat van de uitstekende lokale wijn te proeven.

Korčula: genezende natuurwandeling met honingproeverij

7. Korčula: genezende natuurwandeling met honingproeverij

Dit is een wandeling door een bos met een prachtig uitzicht over de oude stad. Je wordt meegenomen naar een oase van rust, je bedwelmt jezelf met zuurstof en je doet iets waar je gezondheid je dankbaar voor zal zijn. De wandeling is niet veeleisend en wordt geleid door een toeristische gids die een natuurliefhebber is. Eerst loop je langs de zee en laat je de stad achter je. Daarna loop je in de schaduw van pijnbomen en laat je het asfalt achter. En tot slot, je zult niet lopen - je zult gewoon op een steen zitten en kletsen, met het gezang van krekels op de achtergrond. In het bos, op een heuvel, wordt u verrast door de Forteca-toren, gebouwd aan het begin van de 19e eeuw door de Britten. Iets verderop ontdek je Naplov, een open plek die vroeger werd gebruikt voor het opvangen van regenwater. De beklimming van 101 treden naar St. Antony Hill, is omzoomd met cipressen en zal je belonen met een prachtig uitzicht over de archipel van Korčula. De kers, of liever de honing op de taart, ontmoet een lokale imker, waar je in een volle bijenkorf gluurt en hoort over de zoete curiositeiten van het leven van de bijen. Natuurlijk leer je hoe honing wordt gemaakt, wat propolis is en voor wie koninginnengelei wordt geproduceerd...

Van Dubrovnik: Korcula Island Tour met wijnproeverij

8. Van Dubrovnik: Korcula Island Tour met wijnproeverij

Korčula's tijdregistratie gaat terug tot de Neolithische periode. De legende zegt dat Korčula de thuisbasis was van de prachtige Griekse mythologische held Korkyra. Er wordt zelfs gezegd dat Korčula naar haar is vernoemd. Tegenwoordig presenteert Korčula een combinatie van prachtige natuur en indrukwekkende geschiedenis. Het staat bekend om de prachtige stranden en wordt zelfs “Kroatisch Santorini” genoemd. Korčula telt duizenden jaren cultuur, geschiedenis en traditie! Honderd jaar oude olijfbomen, wijngaarden, fruit- en groenteproducties verzekeren u dat u in Korčula goed en lokaal kunt eten. Herinneringen aan de grote Kroatische zanger Oliver Dragojević, geboren in Korčula, houden bij elke stap heerlijke Dalmatische muziek en sfeer vast. Hoogtepunten van de rondreis: Op de weg van Dubrovnik is de eerste stop Ston, waar u kunt genieten van een kopje koffie in de ochtend. In een uur vrije tijd in Ston kun je door de smalle straatjes lopen, de muren van Ston zien of een aantal van de lokale schelpdierkwekers ontmoeten. Terwijl we de zoutpannen passeren, gaan we verder naar Orebić, waar we het Pelješac-kanaal oversteken om het eiland te bereiken. Op de weg van Orebić naar Korčula kun je genieten van het uitzicht op surfers en kiters! Eenmaal op het eiland, doe je eerst een korte rondleiding door de stad, gevolgd door drie uur vrije tijd. In de vrije tijd kunt u genieten van de kleurrijke, charmante straatjes, een duik nemen in de kristalheldere zee of genieten van de lokale keuken. Op de terugweg maken we een stop in een van de Pelješac-wijnwinkels waar u uitstekende lokale wijnen kunt proberen. Je kunt wat souvenirs kopen, zelfs wijn, en tenslotte genieten van de prachtige rit door het wijngebied terug naar Dubrovnik.

Van Dubrovnik: rondleiding door Pelješac en Korčula

9. Van Dubrovnik: rondleiding door Pelješac en Korčula

Begin aan een rondleiding door de Kroatische kust naar Ston en Orebić. Geniet van een boottocht naar Korčula. Stop op het schiereiland Pelješac voor een wijnproeverij. Begin uw reis met een mooie rit langs de kust naar het schiereiland Pelješac. Stop voor een korte pauze in Ston, een plaats die bekend staat om zijn zoutziederij en de op een na langste stadsmuren ter wereld. Ga van Ston naar Orebić. Vaar vanuit Orebić naar Korčula. Omgeven door donkere dennenbossen, werd dit prachtige eiland door oude Griekse kolonisten Korkyra Melaina (Zwarte Korčula) genoemd. Bezoek de belangrijkste nederzetting, een prachtige middeleeuwse ommuurde stad. Geniet van vrije tijd om het prachtige eiland Korčula te verkennen. Naast alle prachtige uitzichten, zult u ook genieten van absoluut de beste wijnen van Kroatië. Op de terugweg naar Dubrovnik, stop bij het schiereiland Pelješac. Bezoek hier lokale wijnhuizen. Proef een selectie van de beste wijnen uit de regio. Geniet van het uitzicht op rotsachtige bergkammen en uitgestrekte valleien.

Korcula uit Dubrovnik inclusief wijnmakerijbezoek (privé)

10. Korcula uit Dubrovnik inclusief wijnmakerijbezoek (privé)

Een van de meest romantische eilandsteden in Kroatië, het eiland Korcula, is een van de topbestemmingen voor toeristen die over de Adriatische Zee varen. Volgens de legende werd het gesticht door de Trojaanse held Antenor en was het de thuisbasis van de Mesolithische en Neolithische volkeren die zich voor het eerst op dit eiland vestigden. Korcula, het meest bekend als de geboorteplaats van de reiziger Marco Polo in 1254, is nu het op een na meest bevolkte eiland aan de Adriatische Zee, vol historisch en cultureel erfgoed. Ston is de eerste stop na vertrek uit Dubrovnik. Met goed bewaarde stadsmuren die ooit de stad beschermden tijdens de middeleeuwen, is Ston een charmant stadje met een rijke geschiedenis. Een optioneel bezoek aan de oude zoutziederij voordat we verder gaan op het schiereiland Peljesac, zorgt voor een interessante stop tijdens de tour. Geniet onderweg van het prachtige groene landschap, de wijngaarden en de blauwe baaien voordat je in Orebic aankomt voor een boottocht naar het prachtige eiland Korcula. Bezoek eenmaal in de stad de kathedraal, het stadsmuseum en het huis van Marco Polo. Gevolgd is vrije tijd om door de oude stad en zijn overvloedige souvenirwinkels te wandelen en te lunchen in een taverne naar keuze met vele heerlijke Dalmatische specialiteiten. Na afscheid te hebben genomen van dit prachtige eiland, is er nog een laatste stop bij uw terugkeer, aangezien het schiereiland Peljesac bekend staat als een van de beroemdste Kroatische wijnregio's. Genieten van een buitengewone wijnproeverij is een heerlijke afsluiting van de reis terwijl u terugkeert naar Dubrovnik.

Topbezienswaardigheden in Korčula

Sitemap Korčula

Wil je alle activiteiten in Korčula ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Korčula

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 291 beoordelingen

Leuke dagtocht, goed georganiseerd! Had een grote bus met genoeg ruimte voor een goede 20 personen. Onderweg daarheen 1 uur stop in Ston, met tijd voor een kleine wandeling, een kopje koffie of het zoutziederijmuseum. Bijna 3 uur vrije tijd in Korcula, een heel leuk stadje! Bezoek op de terugweg een wijnmakerij in Potomje (Matusko), waarvan de wijnen ook internationaal erkend zijn. Tijdens de reis was er altijd interessante informatie over de omgeving, de mosselkweek en de wijnbouw. Helaas weinig informatie over Korcula en ook geen stadstour. Over het algemeen echter een aan te bevelen excursie!

Geweldige ervaring. Het eiland Korcula is prachtig. We maakten de eerste stop in Ston en we hadden tijd om een wandeling te maken en koffie te drinken, daarna lieten ze ons 3 uur vrij in Korcula, waar we konden genieten van hun baaien en eten. Ten slotte stoppen we bij een wijnmakerij om een heerlijke proeverij van regionale wijnen en gedistilleerde dranken te doen. Sterk aanbevolen.

Alles was héél goed geregeld, was een soort van privé-toer ( 6 personen ) waarbij onze chauffeur ook de gids was - sprak héél goed engels en duidelijke uitleg over alles - gezien de periode ( paasvakantie ) was er nog niet veel open in Korçula, dus best dit te bezoeken in de zomer...voor de rest is dit dus zeker ook een aanrader, want ook het dorpje Ston is absoluut de moeite waard!

neem contant geld mee want diverse restaurants accepteren geen creditcard zo goed als bij de wijnproeverij. Korkula is fantastisch evenals Ston. Met dank aan Davor voor een geweldige dag.

Andrew was erg aardig en vriendelijk voor ons. Hij wist ons vanaf het begin op ons gemak te stellen. Deze ervaring is echt gaaf. Ik raad het aan voor mensen die Korcula willen bezoeken.