Dingen om te doen Kotor (gemeente)

Kotor (gemeente): De beste dingen die je niet wil missen

Van Dubrovnik: dagtrip naar Montenegro met cruise in de baai van Kotor

1. Van Dubrovnik: dagtrip naar Montenegro met cruise in de baai van Kotor

Steek de grens over naar Montenegro vanuit Dubrovnik en verken de schatten van de baai van Kotor tijdens een rondleiding van een hele dag. Bezoek de pittoreske stadjes Perast en Kotor en geniet van het adembenemende uitzicht op Our Lady of the Rocks tijdens een optionele cruise over de baai. Vertrek 's ochtends vanuit Dubrovnik in een voertuig met airconditioning en ga naar de grens tussen Kroatië en Montenegro. Stop bij de grens voor een koffiepauze voordat je doorgaat naar je eerste stop, Perast. Aankomst in de stad Perast en begin aan een korte rondleiding van 15 minuten gevolgd door 45 minuten vrije tijd. Bewonder de barokke architectuur en weelderige heuvels voordat u aan boord gaat van uw gereserveerde boot voor een schilderachtige cruise op de baai van Kotor (indien optie geselecteerd). Vaar naar het eiland Our Lady of the Rocks, een kunstmatig eiland in het hart van de baai. Stap uit voor een geleid bezoek aan het eiland en stap de idyllische kerk en het museum met blauwe koepel binnen. Ga vervolgens verder met uw boottocht naar Kotor en geniet van het uitzicht op de Montenegrijnse kustlijn met huizen met oranje daken en glooiende heuvels. Als u ervoor kiest om de cruise niet te maken, kunt u ontspannen tijdens een mooie busrit langs de kust naar het oude centrum van Kotor. Neem bij aankomst deel aan een rondleiding van 30 minuten als je wilt, of ontdek de stad in je eigen tempo. Volg je gids door de smalle straatjes van deze door UNESCO beschermde stad, gelegen aan de enige natuurlijke fjord in zijn soort. Geniet na de rondleiding van 2,5 uur vrije tijd om lokale winkels te snuffelen, traditionele gerechten te proberen of langs de 4,5 kilometer lange stadsmuren te wandelen. Aarzel niet om uw gids om aanbevelingen te vragen. Stap ten slotte nog een keer in de bus voor een comfortabele rit terug naar Dubrovnik.

Kotor: Onze Vrouwe van de Rotsen, Mamula en Blauwe Grot

2. Kotor: Onze Vrouwe van de Rotsen, Mamula en Blauwe Grot

Geniet van een 3 uur durende boottocht en bewonder de populairste bezienswaardigheden van Montenegro. De eerste halte is bij Onze Vrouwe van de Rotsen, een kerk op een kunstmatig eiland. Hoor het verhaal van de twee broers die een schilderij vonden van de Madonna en Kind op een rots in de zee. Ze zwoeren een kerk te bouwen op de plek waar het schilderij was gevonden. Vaar door de Straat van Verige en langs de Herceg Novi Rivera. Vaar de baai uit, voorbij het eiland Mamula dat tijdens de Tweede Wereldoorlog een gevangenis was, en langs het schiereiland Luštica naar de Blauwe Grot. Hier kun je een half uur in de grot zwemmen. Op de terugweg naar Kotor breng je ook een bezoek aan de grotten die het leger gebruikte voor het verstoppen van hun duikboten.

Vanuit Dubrovnik: dagtrip Montenegro

3. Vanuit Dubrovnik: dagtrip Montenegro

Vertrek vanuit Dubrovnik in de ochtend en neem een korte pauze om te genieten van de prachtige uitzicht over een oude stad, een UNESCO World Heritage bezienswaardigheid, voordat je weer verder rijdt door het bijzondere Zupa Dubrovačka en het gebied van Konavle. Nadat je de grens met Montenegro gepasseerd bent gaat de rit verder langs het pitoreske strand van Montenegro. Tijdens de rit langs de baai van Boka Kotorska, bezoek je het charmante stadje Perast. Ook is er de optie om het eiland Gospa od Škrpjela te bezoeken. Tijdens de rit zal onze tourgids je alles verklappen over Montenegro's belangrijkste culturele monumenten en de geschiedenis en legendes van het land. Bij aankomst in Kotor heb je vrije tijd om alles op je gemak te ontdekken. De stad Kotor is bekend om zijn zeevaartkunde, de bekende commerciële vloot en de imposante stadsmuren. Na deze halte ga je verder naar Budva. In Budva geniet je van meer bezienswaardigheden en heb je weer vrije tijd. Budva staat bekend om zijn oude stadscentrum en de prachtige, schone zandstranden. Het is een belangrijke touristische plek van Montenegro. Vanuit Budva vertrekken we weer naar Dubrovnik in de namiddag, inclusief een een rit met een pont langs de Boka Kotorska baai.

Montenegro: dagtocht Durmitor, Tara & Ostrogklooster

4. Montenegro: dagtocht Durmitor, Tara & Ostrogklooster

Na een korte rit vanaf je ontmoetingspunt krijg je de eerste fotomogelijkheid om het uitzicht op twee nabijgelegen beroemde eilanden, Onze Vrouwe van de Rotsen en Sint-Joris, vast te leggen. Na de eerste fotomogelijkheid ga je verder naar hoger gelegen delen van Montenegro voor je tweede fotomogelijkheid, waar je uitkijkt op de baai van Risan. De tocht gaat daarna verder naar Nikšić, de op een na grootste stad van Montenegro. Vlak voordat je Nikšić binnenkomt, krijg je een derde fotomogelijkheid bij een kunstmatig zoutmeer, Slano jezero. Na ongeveer 2 uur te midden van verbluffende natuurlandschappen is het tijd voor een welverdiende ontbijtpauze, waar je kunt genieten van heerlijk lokaal eten en drinken. Vanaf Nikšić reis je verder naar het Durmitorgebergte, waar spectaculaire bergtoppen hoog de lucht in steken. Onderweg kom je langs dichtbegroeide dennenbossen en kleurrijke loofbossen. De volgende halte is de Đurđevića-Tarabrug, de hoogste brug van Europa toen deze in 1940 werd gebouwd. Je hebt hier de mogelijkheid om de 365 meter lange brug over te steken, op 172 meter boven de bodem van de kloof. Grijp tijdens deze pauze van 30 minuten je kans om de langste tokkelbaan van Montenegro te proberen. Vanaf de Đurđevića-Tarabrug gaat de rondreis direct verder naar het indrukwekkende Zwarte Meer (Crno jezero), de geheime parel van het Nationaal Park Durmitor. Dit meer is een van de 18 gletsjermeren op meer dan 1.500 meter hoogte in het Durmitorgebergte. Samen worden ze de "ogen van de berg" genoemd. Om deze adembenemende omgeving helemaal in je op te nemen, krijg je een uur de tijd om over het 4 kilometer lange pad rond het meer te wandelen. Je volgende bestemming is Žabljak, het hoogstgelegen stadje van de Balkan, op 1.450 meter boven de zeespiegel. Niet alleen staat Noord-Montenegro bekend om haar prachtige natuur, maar ook als een geweldige locatie om traditioneel Montenegrijns eten te proberen, wat je tijdens je lunch kunt doen. Dan is het tijd om door te reizen naar de meest bezochte spirituele en mysterieuze plek in Montenegro, het Ostrogklooster. Vlak voor zonsondergang begin je aan de beklimming van de smalle en kronkelige weg, terwijl je een spectaculair uitzicht op het hooggelegen klooster hebt. Ostrog werd in 1667 gebouwd door de monnik Vasilije Ostroški, die er woonde en uiteindelijk ook stierf. Zijn relikwieën zijn bewaard gebleven en worden als wonderen beschouwd. Om ongeveer 18:00 uur is het tijd om na te genieten van alle indrukken die je hebt opgedaan en terug te keren naar je vertrouwde thuisbasis Kotor, waar je rond 20:30 uur aankomt.

Montenegro inclusief boottocht van Perast naar Kotor

5. Montenegro inclusief boottocht van Perast naar Kotor

Maak je geen zorgen over vervoer. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Dubrovnik en naar de grensovergang met Montenegro gereden. Hier wacht een boot op je, klaar om je naar Kotor te brengen. Vanaf het water heb je een mooi uitzicht op de Venetiaanse haven en de vestingmuren van de stad. Ook het uitzicht op de fjord is adembenemend. Je komt meteen meer te weten over het culturele erfgoed van de baai van Boka Kotorska. Er is tijd om de monumenten in de oude stad te bezichtigen. Daarna vaar je met de boot verder, ditmaal naar het stadje Perast. Je brengt een bezoek aan het kunstmatige eiland Gospa Od Škrpjela, waar een lunchpauze is ingelast. Strijk ergens neer in het mooie stadscentrum. Kuier door de straten op jacht naar barokke paleizen, orthodoxe monumenten en andere UNESCO-Werelderfgoedmonumenten. En doe dat alles in je eigen tempo. Bij de stenen verdedigingstorens, vooralsnog niet aangetast door het hedendaagse massatoerisme, moet je zeker even blijven staan. En volg daarna het voorbeeld van de Russische tsaren en Venetiaanse Prinsen die in vervlogen tijden door de baai van Kotor voeren. Met een bus of minibus met airconditioning reis je terug naar Perast. Je steekt de grens over en bent dan weer terug in Dubrovnik.

Montenegro: Kotor Bay Tour met boottocht vanuit Dubrovnik

6. Montenegro: Kotor Bay Tour met boottocht vanuit Dubrovnik

Bezoek de baai van Kotor in Montenegro, een van de meest schilderachtige en pittoreske plekken aan de Adriatische Zee. Het is ook de grootste baai aan de Adriatische Zee, vanwege het strategische belang in deze turbulente regio, is het onder heerschappij geweest van verschillende naties. Elk van hen heeft een stempel gedrukt dat vandaag de dag te zien is door een prachtige mix van architecturale invloeden. Romeinen, Turken, Venetianen, Oostenrijkers - elke natie heeft een stempel gedrukt op deze regio en zijn steden. Na je vertrek uit Dubrovnik en een mooie rit door de Konavle-vallei, ga je Montenegro binnen, waar je een korte stop maakt bij Verige om foto's te maken van het prachtige landschap net voordat je de baai van Kotor binnengaat. Vervolg uw rit langs de kust door Risan en Perast om Kotor te bereiken. Deze versterkte stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wordt vaak de best bewaarde en mooiste stad van Montenegro genoemd en staat bekend om zijn stadsmuren, een tentoonstelling van Venetiaans geïnspireerde architectuur, prachtige kerken en een rijke geschiedenis van maritieme handel en scheepvaart. Of het nu onafhankelijk was, of als onderdeel van het Byzantijnse rijk, het Servische koninkrijk of de Venetiaanse republiek, Perast is misschien wel een van de meest historisch intrigerende plaatsen in Boka Kotorska. Barokke, renaissancistische paleizen en smalle straatjes in Perast nemen je mee terug naar een tijd waarin de inwoners van de stad in luxe en rijkdom leefden. In Perast heb je de mogelijkheid om een boottocht te maken en het Our Lady of the Rocks-eiland te bezoeken. Volgens de legende vonden in 1452 twee broers de afbeelding van Maria op een rots in de zee. Dit leidde tot een wonderbaarlijke genezing van een van de broers. Sindsdien brengen de lokale bevolking stenen en zinkende schepen naast deze rots. Er werd een eiland gevormd en eerst werd een kapel gebouwd en vervolgens een kerk op zijn plaats. Sommigen noemen het de Kroatische Sixtijnse kapel vanwege de kunstwerken die de muren verrijken. Routebeschrijving: Vertrek vanuit Dubrovnik 8:00 AM - Aankomst aan de grens van Montenegro 8:45 uur - Foto/koffiepauze (ongeveer 20 minuten) 10:00 AM - Aankomst in Kotor, lokale rondleiding, vrije tijd (ongeveer 3 uur) 13:00 uur - Rijd van Kotor naar Perast 13:30 uur - Aankomst in Perast, boottransfer naar het eiland Our Lady of the Rocks, vrije tijd 15:30 uur - Vertrek vanuit Perast 18:00 uur - Geschatte terugkeer naar Dubrovnik

Kotor: boottocht oude stad van Perast en Gospa od Škrpjela

7. Kotor: boottocht oude stad van Perast en Gospa od Škrpjela

Gospa od Škrpjela is een van de grootste trekpleisters van Montenegro. Dit unieke kerkeiland ligt recht tegenover Perast, een stad op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Breng twee uur door op het water met weids uitzicht over de Baai van Kotor. Onderweg breng je een bezoek aan de kerk Gospa od Škrpjela en de oude stad van Perast. De boot is uitgerust met een tent, koelkast en reddingsgordels voor volwassenen en kinderen. Ontspannen doe je op het zonnedek met een gratis koud drankje.

Montenegro: dagtrip naar nationaal park Lovcen en meer

8. Montenegro: dagtrip naar nationaal park Lovcen en meer

Deze excursie begint in Kotor om ongeveer 09:00 uur en je kunt worden opgehaald in Budva, Tivat en Herceg Novi. Bewonder na een korte rit de oude weg die in 1879 door Oostenrijk-Hongarije werd gebouwd om Kotor met de oude koninklijke hoofdstad Cetinje te verbinden. De weg telt 25 bochten en er wordt op verschillende plaatsen een pauze gehouden zodat je foto's kunt maken en kunt genieten van de prachtige baai van Boka. Ontbijt in het dorp Njegusi, dat vooral bekend is als de geboorteplaats van de Petrović-dynastie, die Montenegro regeerde van 1696 tot 1918. Klim 461 treden omhoog om het mausoleum te bereiken. Het indrukwekkendste deel van het mausoleum is de kapel met zijn 6 zijden en het prachtige plafond dat is bedekt met meer dan 200.000 vergulde tegels die samen een fascinerende mozaïek creëren.  Geniet daarna van rondwandeling van 1 uur door Cetinje met een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het klooster van Cetinje, waar verschillende relieken worden bewaard, waaronder de overblijfselen van St. Pieter van Cetinje, splinters van het Ware Kruis, het Icône van Onze Lieve Vrouwe van Filérimos en nog veel meer. Ontdek musea, het koninklijke theater, historische buitenlandse ambassades en de kerk van Vlaska, die in 1450 werd gebouwd met een omheining die bestaat uit de lopen van geweren die van de vijand waren buitgemaakt. De volgende halte is Rijeka Crnojevića, een klein historisch dorpje in het centrum van Montenegro, gelegen aan de oude handelsroute door het land. Het is een bezoek waard vanwege het meer en de oude architectuur die stamt uit de tijd van de handelaren. Hier krijg je een lunchpauze en aarzel niet om de lokale vis te proberen. Neem hier een boottocht van 1 uur over de rivier. Bezoek daarna Sveti Stefan voordat je terugkeert naar Kotor.   Programma: Start vanuit Kotor met fotostops langs de haarspeldbochten 10:30 uur - Aankomst in het dorp Njegusi, pauze voor ontbijt 12:00 uur - Bezoek aan het mausoleum, Lovćen Nationaal Park 13:45 uur - Aankomst in Cetinje, rondwandeling 15:30 uur - Aankomst in Rijeka Crnojevića, lunchpauze 17:00 uur - Boottocht, zwemmen (afhankelijk van de temperatuur) 18:30 uur - Vertrek naar St. Stefan (via Cetinje), schilderachtige rit boven Budva 19:30 uur - Fotopauze St. Stefan 19:40 uur - Terugreis naar Kotor 20:30 uur - Einde in de oude stad van Kotor

Van Cavtat: Montenegro-dagtour en bootcruise in de baai van Kotor

9. Van Cavtat: Montenegro-dagtour en bootcruise in de baai van Kotor

Begin je tour met een gratis ophaalservice in de vroege ochtend (07:45-08:15) van je hotel of de dichtstbijzijnde locatie bij je accommodatie in Cavtat. Zodra iedereen is opgehaald, rijdt u met de BU naar de Kroatisch/Montenegrijnse grensovergang. Nadat de grenscontrole is voltooid, kunt u op eigen kosten genieten van een koffiepauze voordat u naar de haven gaat, waar u aan boord gaat van een boot om uw avontuur te beginnen. Je eerste stop is het charmante stadje Perast. Geniet hier van wat vrije tijd voor een wandeling door de schilderachtige mooie straatjes met barokke paleizen Daarna brengt de boot je eerst naar het kunstmatige eiland Our Lady of the Rocks om het prachtige monument in het hart van de baai te bezoeken. Van daaruit gaat u verder naar het oude centrum van Kotor, de belangrijkste Venetiaanse haven gebouwd aan deze kant van de Adriatische kust met indrukwekkende 4,5 kilometer lange stadsmuren, die sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Kotor ligt aan de enige natuurlijke fjord in zijn soort ter wereld en een bezoek aan deze stad gaat over meer dan mooie uitzichten, het gaat ook over het ervaren van het culturele erfgoed van de Boka Kotorska-baai. Wanneer je aankomt, heb je ongeveer 2,5 uur vrije tijd om de belangrijkste monumenten in de oude stad te zien, zoals de St.Triphun-kathedraal en het Maritiem Museum. Je hebt ook tijd om te lunchen en als je wilt, om de muren te bezoeken en authentieke souvenirs te kopen. Keer terug naar Cavtat vanuit Kotor met een bus met airconditioning. U wordt 's ochtends afgezet waar u bent opgehaald.

Kotor: privéboottocht naar de Blauwe Grot

10. Kotor: privéboottocht naar de Blauwe Grot

Verheug je op een boottocht door de baai van Kotor en geniet van een panoramisch uitzicht op de vissersdorpen, kerken en vele andere historische monumenten in de omgeving. Bezoek eerst een pittoresk eilandje midden in de baai van Boka, bekend als Gospa od Škrpjela (Onze Vrouwe van de Rotsen). Volgens de lokale legende is dit kunstmatige eiland gemaakt van stenen die vissers geleidelijk opgestapeld hebben op de rots, waar schipbreukelingen het heiligenbeeld Madonna met kind vonden. De kerk daar werd gebouwd ter ere van haar. In deze 15e-eeuwse kerk bevindt zich een marmeren altaar met een beeld van Gospa od Škrpjela, gemaakt door de beroemde schilder Lovro Dobric, en 68 indrukwekkende schilderijen van  Tripo Kokolja – waaronder de beroemde  "Dood van de Maagd". Je vervolgt je weg door Tivat Bay, waar je een exclusieve jachthaven voor megajachten ziet – Porto Montenegro. Dan vaar je naar de baai van Herceg Novi en bewonder je de Byzantijnse en oosterse bouwstijl van de gebouwen op het eiland Mamula. Bezoek een voormalige militaire basis voor onderzeeërs. Kijk dan uit naar het echte hoogtepunt van je tour: de Blauwe Grot, die alleen per boot kan worden bereikt. Hier kun je een verfrissende duik nemen in het kristalheldere water. De boot is uitgerust met zachte en comfortabele zitkussens en koele frisdranken.

Veelgestelde vragen over Kotor (gemeente)

Welke topattracties zijn een must-see in Kotor (gemeente)?

De topattracties in Kotor (gemeente) zijn:

Sitemap Kotor (gemeente)

Wil je alle activiteiten in Kotor (gemeente) ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kotor (gemeente)

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.384 beoordelingen

Uitstekende rondleiding! Ik ging bijna niet omdat ik andere recensies over lange wachttijden las. Ik heb een kleine groepsreis geboekt. We vertrokken om 6.45 uur in de ochtend en hadden maar één andere pick-up. We brachten in totaal een uur beide kanten op bij de grens. Mogelijk minder. We hadden een fantastische groep dus de tijd vloog snel. De gids was boeiend en zeer informatief. Pestar was een hoogtepunt, zeer mooie kust. Ook leuk om 3 stadjes te bezoeken als onderdeel van de tour. We waren op tijd terug in Dubrovnik en konden 's avonds andere dingen doen. Sterk aanbevelen!

Dit was zo'n gemakkelijke, efficiënte en vriendelijke tour. Gelegen direct naast ons Vikingschip in een klein park. Ik was nerveus om onafhankelijk te boeken, maar dit kon niet beter zijn geweest en ze gingen heel goed om met eventuele zorgen die we van tevoren hadden. Een saaie dag om te beginnen, dus we hadden zoveel geluk in de Blue Caves dat we zoveel ruimte hadden. Lady on the Rock was goed om te landen, de onderzeeërtunnel zo interessant en DOLPHIN speelde op de terugweg rond onze boot. Allemaal binnen onze 3 uur. Kan het niet sterk genoeg aanbevelen

Zeer mooie rondleiding! Ophalen in uw accommodatie, volledige dag in Montenegro. Timing in elke stop is goed genoeg om te bezoeken. Als je wilt eten, ben je misschien krap, maar toch alle kleine stadjes, gemakkelijk vrij snel te bezoeken. Het was zondag, dus de wachtrij aan de grens was prima, slechts 30 minuten. De gids weet veel, een groot pluspunt om een stukje geschiedenis te leren kennen.

Goodyear Tour waar u de Lady of the Rocks, de Blue Case en de onderzeeërtunnels kunt zien. Helaas stond het tij ons niet toe om in de Blauwe Grot te komen, maar onze gids probeerde het vele malen en reed zo dicht mogelijk naar de grot. We hadden toen de mogelijkheid om naast de grot te zwemmen waar het water ook erg blauw was.

1 uur in perast, 2 uur in koror en vervolgens 2 uur in budva. Inclusief veerboot over de baai van Koror, wat een uur reis bespaarde. Genoeg tijd om elke plaats te zien. Zeer aangenaam