Datums kiezen

Kourion

Kourion: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Van Paphos: rondleiding door Limassol met de rots van Aphrodite

1. Van Paphos: rondleiding door Limassol met de rots van Aphrodite

Uw eerste stop is het oude Griekse stadskoninkrijk Kourion dat dateert uit de 10e eeuw voor Christus. Je ziet de vele opgravingen waaronder het complex van Eustolios en bewondert het magnifieke amfitheater met zijn spectaculaire uitzichten over de baai van Episkopi. Ga verder met een stop bij Kolossi en het middeleeuwse kasteel, een voormalig bolwerk van de kruisvaarders, vrije tijd en optioneel bezoek aan het kasteel (toegangsprijzen niet inbegrepen in de prijs). Vanaf daar rijdt u naar Limassol en arriveert u in de oude stad, dicht bij het middeleeuwse kasteel, de jachthaven van Limassol en het marktgebied waar u vrije tijd heeft om te verkennen, winkelen en lunchen (niet inbegrepen). Op de terugweg stop je bij de Rots van Aphrodite waar, volgens de legende, de godin van liefde en schoonheid uit de golven werd geboren.

Van Paphos: Cyprus Through the Ages Tour met lunch en wijn

2. Van Paphos: Cyprus Through the Ages Tour met lunch en wijn

Het platteland van Cyprus ligt binnen handbereik tijdens deze fluitstoptour. Verken geologische formaties, archeologische vindplaatsen en karakteristieke dorpjes zoals Fini en Omodos. Proef de lokale smaken tijdens een lunch in een taverne en ga naar een wijnmakerij voor een proeverij. De ochtend begint met de eerste stop bij Petra tou Romiou voor foto's (alleen beschikbaar voor degenen die uit de stad Paphos en Aphrodite Hills Resort komen). De mythische geboorteplaats van Aphrodite is een geologische formatie van enorme rotsen langs een van de kustlijnen van het eiland. Ga verder naar Kourion, een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen op het eiland. Het is klassiek Grieks-Romeins, met een halvemaanvormige stoelen die uitkijken op zee. Kasteel Kolossi is de volgende halte. Dit kasteel uit het kruisvaarderstijdperk is omgeven door bloeiende planten en een mooie binnenplaats. Spring terug in de bus en ga naar Fini waar de lunch wordt geserveerd in een lokale taverne. Stop later bij het door bergen omringde dorp Omodos, waar u een begeleide wandeling door het dorp zult maken. Om je reis af te ronden, heb je de mogelijkheid om traditionele Cypriotische wijn te proeven in een lokale wijnmakerij voordat je terugkeert naar de resorts.

Vanuit Ayia Napa/Protaras/Larnaca: Dagtrip Paphos en Kourion

3. Vanuit Ayia Napa/Protaras/Larnaca: Dagtrip Paphos en Kourion

Bezoek eerst de archeologische vindplaats Kourion. Geniet van een rondleiding en ontdek de vele prachtige mozaïeken en het Grieks-Romeinse amfitheater met een adembenemend uitzicht over de baai. Ga verder naar Paphos en verken de haven van Paphos op eigen gelegenheid en stop voor de lunch in een van de vele plaatselijke restaurants. Als je wilt, ga dan naar het Kasteel van Paphos of breng een bezoek aan het Huis van Dionysos en bewonder de mozaïeken. Maak op de terugweg een stop bij de winkel Cyprus Delights in Yeroskipou om traditionele zoetigheden zoals Loukoumia te proeven. Ontdek tot slot de Rots van Aphrodite, genoemd naar de Griekse godin van de liefde en schoonheid, voordat je terugkeert naar het ophaalpunt.

Vanuit Paphos: Dagtocht naar Cyprus

4. Vanuit Paphos: Dagtocht naar Cyprus

Ervaar de charme en schoonheid van het platteland van Cyprus tijdens deze spannende rondreis. Onze reis begint met een bezoek aan Petra tou Romiou, ook wel bekend als de mythische geboorteplaats van Aphrodite. Maak de perfecte foto van deze intrigerende geologische formatie, waar gigantische rotsen een van de mooiste kustlijnen van het eiland ontmoeten. Dompel jezelf onder in het mystieke aura dat deze legendarische plek omringt. Vervolgens gaan we verder naar Kourion, een buitengewone archeologische vindplaats die je versteld zal doen staan. Deze klassieke Grieks-Romeinse site heeft een halvemaanvorm van zitplaatsen die uitkijken op de zee, wat een werkelijk schilderachtige omgeving creëert. Verken de overblijfselen van oude structuren en stel je het bruisende leven voor dat ooit op deze opmerkelijke plek floreerde. We vervolgen onze reis naar het betoverende Kolossi kasteel. Dit middeleeuwse fort is versierd met bloeiende planten en heeft een prachtige binnenplaats. Stap terug in de tijd als je het kasteelterrein verkent en je het leven voorstelt van degenen die hier ooit woonden. Onze volgende stop is het schilderachtige bergdorp Omodos, waar een wandeling met gids door het dorp op je wacht. Geniet van de charmante sfeer terwijl je door de smalle straatjes dwaalt en verborgen hoekjes ontdekt. Je krijgt vrije tijd om van een heerlijke lunch te genieten en je onder te dompelen in de plaatselijke cultuur. Voordat we terugkeren naar de resorts maken we een stop bij een lokale wijngaard, waar je de gelegenheid krijgt om traditionele Cypriotische wijn te proeven. Geniet van de smaken en aroma's van deze geliefde lokale drank en krijg inzicht in de wijntradities van Cyprus. Deze tour biedt een perfecte mix van geschiedenis, prachtige landschappen en authentieke Cypriotische ervaringen. Mis de kans niet om de landelijke juweeltjes van dit prachtige eiland te ontdekken en herinneringen voor het leven te creëren.

Kourion: Zelf begeleide archeologische wandeltocht

5. Kourion: Zelf begeleide archeologische wandeltocht

Begin met het downloaden van de Action Tour Guide-app, die zal functioneren als uw persoonlijke gids, audiotour en kaart. OPMERKING: Deze 0,2+ mijl lange tour behandelt de essentie van Kourion Cyprus in 1-2 uur. Ontdek de ruïnes van het oude Kourion tijdens deze zelfgeleide wandeling. Luister naar de geschiedenis van deze prachtige monumenten met behulp van een app, die ook een kaart, geanimeerde video's en reconstructies bevat om deze ruïnes tot leven te brengen. Begin met het downloaden van de Action Tour Guide-app die zal functioneren als uw persoonlijke gids, audiotour en kaart in één. Bekijk het Huis van Eustolios, waar ooit een van de meest prominente edellieden van de stad woonde. Leer meer over de oude geschiedenis van Kourion en de betekenis ervan vandaag. Bezoek dan het amfitheater, waar duizenden mensen samenkwamen voor toneelstukken en concerten. Bewonder de aquaducten van Kourion en de agora, het openbare plein waar ooit de bruisende markten bloeiden, en ga dan verder naar de openbare baden. Bekijk de mozaïeken in het Gladiatorhuis en het Huis van Achilles en leer meer over de onderwerpen in deze afbeeldingen. Zie ten slotte een van de vroegste christelijke basilieken ooit gebouwd. Terwijl je terugkeert naar het bezoekerscentrum, kom je nog meer ruïnes tegen en hoor je over de aardbeving die de bloeiende stad verwoestte.

Vanuit Paphos: Dagvullende tour in Kourion & Omodos in het Engels

6. Vanuit Paphos: Dagvullende tour in Kourion & Omodos in het Engels

Bereid je voor op een waar hoogtepunt in Kourion, als je het Romeinse amfitheater en de archeologische vindplaats in het Huis van Eustolios nadert. Zorg ervoor dat je de indrukwekkende mozaïeken bekijkt. De oude site van Kourion zal indruk op je maken met zijn prachtige amfitheater, en last but not least, geniet van een adembenemend uitzicht over de kustlijn. Het prachtige dorp Omodos wacht op je als volgende stop. Wandel door de smalle straatjes, ontspan in een van de vele cafés of gebruik de tijd om te winkelen. Geniet van een wijnproeverij in een wijnmakerij in de bergen. Verken Petra tou Romiou, de geboorteplaats van Aphrodite, de Godin van liefde en schoonheid.

Van Paphos: Voetstappen van Aphrodite in het Pools

7. Van Paphos: Voetstappen van Aphrodite in het Pools

Onderweg vanuit Paphos bezoeken we de Ayia Paraskevi kerk in Yeroskipou. Deze kerk wordt wereldwijd erkend als een zeer belangrijk voorbeeld van Byzantijnse architectuur. In Yeroskipou hebben we de gelegenheid om de lokale lekkernijen te proeven en te kopen. Daarna ontdekken we de archeologische overblijfselen van Kourion - dat in de oudheid een van de belangrijkste stadskoninkrijken van het eiland was - die tot de indrukwekkendste van het eiland behoren, en opgravingen hebben veel belangrijke vondsten aan het licht gebracht, die op de site kunnen worden bekeken. De tocht gaat verder naar het dorp Omodos waar we lunchen in een traditionele Cypriotische taverne. Daarna volgt een wijnproeverij in een traditioneel wijnhuis. Op de terugweg stoppen we bij de rots van Aphrodite - Petra tou Romiou, de legendarische geboorteplaats van de oude Griekse godin Aphrodite. Lunch is bij de prijs inbegrepen.

Van Ayia Napa/Protaras/Larnaca: Paphos & Kourion in het Pools

8. Van Ayia Napa/Protaras/Larnaca: Paphos & Kourion in het Pools

Onze eerste stop is Kourion, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op het eiland. Daar krijg je de kans om het oude Grieks-Romeinse theater te zien waar gladiatorenspelen werden gehouden. De volgende stop is Petra tou Romiou, de legendarische geboorteplaats van Aphrodite, de Griekse godin van schoonheid en liefde. Volgens de Griekse mythologie kwam Aphrodite uit de zee, in wit schuim dat haar van Kythera in Griekenland naar Cyprus bracht. Een oude legende vertelt dat iedereen die rond de rots zwemt eeuwige schoonheid krijgt! Er is tijd voor foto's voordat we verder gaan met onze excursie. Eenmaal in Pafos krijg je de kans om het Huis van Dionysos te bezoeken, dat beroemd is om zijn unieke mozaïeken. Je hebt ook vrije tijd om te ontspannen en te genieten van het gebied rond de haven van Pafos, een van de meest bezochte en mooiste toeristenplaatsen op het eiland. Aan het eind brengen we een bezoek aan de Tombs of The Kings, die op de Unesco-werelderfgoedlocatie staan. De monumentale ondergrondse tombes zijn uitgehouwen uit massief gesteente en dateren uit de Hellenistische en Romeinse periode.

13 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Andere activiteiten in Kourion

Wil je alle activiteiten in Kourion bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.