Kies data

Koutoubia-moskee

Koutoubia-moskee: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Marrakesh: rondleiding van 3 uur, monumenten en soeks

1. Vanuit Marrakesh: rondleiding van 3 uur, monumenten en soeks

Geniet van een uitgebreide rondleiding door Marrakesh, verken de middeleeuwse straten, soeks en de medina van de 'Rode Stad' van Marokko, met paleizen en monumenten. Verken, na ophaalservice bij je hotel of riad, één van de oudste keizerlijke steden van Marokko, met bezienswaardigheden, zoals de Koutoubia, die tot de grootste en mooiste moskeeën van de westerse moslimwereld behoort. Bewonder de 221-meter lange minaret en meesterlijke architectuur die doet denken aan de Giralda van Sevilla. Ga verder naar een vredige omheining in de Kasbah om de Saaditombes te zien, die dateren uit de 16e eeuw van Sultan Ahmad al-Mansu. Bewonder de kleurrijke tegels, het Arabische schrift en het ingewikkelde houtsnijwerk, verborgen voor de wereld nadat ze waren verzegeld tot 1917. Breng vervolgens een uur door in het 19e-eeuwse Bahia-paleis, gebouwd in 7 jaar tijd door 1000 ambachtslieden uit Fez. Het was bedoeld als het beste voorbeeld van de Marokkaanse en islamitische architectuur in de wereld en vormt een lukrake verzameling van geheime appartementen gelegen aan binnenplaatsen, allemaal in het midden van enorme tuin.  Ga daarna naar Djemaa el Fna, het belangrijkste plein van Marrakesh, waar de markt is gevestigd. Door de medina zijn verschillende souks te ontdekken. Van zijdespinners en kruidenverkopers tot tapijten en kristallen. Elk steegje heeft zijn eigen identiteit en zijn eigen unieke verkooppunt.

Marrakesh: halve dag historische en culturele rondleiding

2. Marrakesh: halve dag historische en culturele rondleiding

Je privétrip van een halve dag door het bruisende Marrakesh begint nadat je je gids hebt ontmoet voor het Café de France, een iconisch monument op het belangrijkste plein van Marrakesh. In de loop van de dag ontdek je de majesteit en levendigheid van de medina van Marrakesh, beginnend met een uitstapje over het Jemaa el-Fnaa-plein naar de Koutobia-moskee. Kijk naar de enorme minaret van de moskee, de grootste in Marrakesh, terwijl je deskundige gids je meer vertelt over de geschiedenis van het prachtige gebouw. Daarna ga je naar de Saadian-graven, eeuwenlang verzegeld tot hun herontdekking in 1917. Bewonder de sierlijke gravures in een Hispano-Moorse stijl die de crypten van de 16-eeuwse koninklijke familie omlijsten. Ga daarna naar het al even sierlijke Bahia-paleis, een 19e-eeuwse koninklijke woning die bedoeld was als het mooiste paleis van zijn tijd. Je bezichtigt de prachtig geschilderde plafonds, prachtig verzorgde tuinen vol met fruitbomen en uitgebreide stucwerkpatronen die bijna elk oppervlak van het gebouw sieren. Om de rondleiding af te sluiten, dwaal je door de zoemende soeks, met hun brede scala aan lokale ambachten. Je gids toont je insider tips over de beste kraampjes. De rondleiding eindigt op het Jemaa el-Fnaa-plein, waar honderden locals elke dag samenkomen om te genieten van de vertellers, muzikanten, slangenbezweerders, acrobaten, jongleurs en artiesten van elke soort.

Marrakesh: stadstour op een EcoScooter

3. Marrakesh: stadstour op een EcoScooter

Geniet van een 1 of 2 uur durende tour op een EcoScooter met een lokale tourleider. Je kunt een vooraf bepaald privé-tourprogramma volgen en de belangrijkste plaatsen van Marrakech gaan ontdekken, of je bepaalt je eigen privé-route en bezoekt de bezienswaardigheden die jou het meest interesseren.  Je begint de tour bij het Sofitel Hotel Esplanade, vanwaar je naar de beroemde Koutoubia-moskee gaat en het Jamaa El Fna-plein, de soeks en de Medina (van Bab Ftouh naar Bab Laksour) bezoekt. Vervolgens ga je naar Gueliz, de moderne wijk van Marrakesh, waar je veel ambachtelijke winkels, chique winkels en exclusieve boetiekjes vindt. Ook maak je een korte stop in de Menara-tuinen, aangelegd in de 16e eeuw tijdens de Saadische dynastie. Omring jezelf met prachtige boomgaarden en olijfgaarden. Ten slotte eindig je de tour weer bij het Sofitel Hotel Esplanade.

Marrakesh: dagvullende privétour door de stad

4. Marrakesh: dagvullende privétour door de stad

Ontdek de oude stad van Marrakesh en zie tijdens deze tour de kronkelende straatjes, de beroemde markten en de Majorelletuin. Bezoek het beroemde Bahiapaleis, een schitterend versierd paleis vol betoverende ruimtes en uitbundige mozaïeken. Wandel door de Joodse Wijk, waar heel andere architectuur te vinden is dan in de rest van de medina, en ontdek de geweldig Saaditombes en de Ben Joesoefmadrassa, een oude Koranschool met mooie Arabisch-Andalusische architectuur. Bewonder het houtsnijwerk en bezoek de kleine studentenkamers, en zie vervolgens de Koutoubia-moskee, een symbool van Marrakesh en een oriëntatiepunt voor toeristen. Ga naar het wereldberoemde plein Djemaa el Fna en bekijk de ontelbare marktkraampjes met sinaasappelsap, de slangenbezweerders, de traditioneel rijk geklede waterverkopers en de hennavrouwen. Geniet van een verfrissende middagpauze op een van de terrassen met panoramisch uitzicht en bewonder het uitzicht over de kleurrijke menigte onder je. Ga daarna verder naar de ongelofelijke Majorelletuin en wandel op je gemak door deze oase van kalmte in het midden van de drukke nieuwe stad. Bezoek het Berbermuseum dat in de helderblauwe villa te vinden is, kom meer te weten over de geschiedenis en de tradities van het Berbervolk en zie hun mooie traditionele kleding. 

Marrakesh: rondleiding door de stad en de tuinen van een hele dag met hoogtepunten

5. Marrakesh: rondleiding door de stad en de tuinen van een hele dag met hoogtepunten

Breng een hele dag door met het bezoeken van de meest iconische bezienswaardigheden in Marrakesh. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, verken je een van de grootste en mooiste moskeeën van Marokko, Koutoubia. Vervolg de tour naar het Bahia-paleis en bewonder de prachtige tuinen vol met fruitbomen en zoetgeurende bloemen. Ga dan naar de vredige omheining in de Kasbah om de cederhouten koepels en marmeren zuilen van de Saaditombes te zien. Maak je vervolgens klaar om de beroemdste souks van Marokko te zien en de dagelijkse drukte van de stad te ervaren voordat je een bezoek brengt aan Djeemaa El Fna, de bruisende marktplaats van Marrakesh vol kooplieden uit de Souk-regio. > Nadat je de kleurrijke sfeer van de markt hebt opgesnoven, heb je vrije tijd om te lunchen en deel te nemen aan het tweede deel van de tour. Bezoek na je lunchpauze de Majorelletuinen, ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Geniet van deze oase van rust in de stad Marrakech en verken de prachtige tropische tuin met zijn fonteinen, zwembaden, bamboebossen, cactussen en nog veel meer. Ga vervolgens naar de Menara-tuinen, de beroemde zomerresidentie van sultan Abderrahmane, en staar vol ontzag naar de prachtige boomgaarden en olijfboomgaarden. Ontspan tijdens de rit terug naar uw hotel of riad aan het einde van uw tour.

Marrakesh: fietstour van 3 uur

6. Marrakesh: fietstour van 3 uur

In de medina van Marrakesh is het niet altijd gemakkelijk om je weg te vinden. Daarom is het beter om samen met een fietsgids de beste plekjes te verkennen, waardoor je het gevoel hebt dat de omgeving van jou is. Door gewoon door Marrakesh zelf te fietsen, voel je je als een sultan terwijl je de binnenkant van deze oude en keizerlijke stad ontdekt. Vooral fietsen langs de middeleeuwse stadsmuren van rode klei zal je bezoek aan Marrakesh een buitengewone ervaring maken. Tijdens je tour kom je langs verschillende monumenten en interessante gebouwen die wellicht de moeite waard zijn om diepgaand te verkennen als je je eerste verkenning van de stad hebt voltooid. Aan het einde van je ervaring keer je terug naar je vertrekpunt.

Marrakech: privérondleiding van 4 uur door de stad

7. Marrakech: privérondleiding van 4 uur door de stad

De tour begint met het ophalen van je accommodatie en gaat naar de betoverende en pittoreske Jardin Majorelle, een botanische tuin die vroeger eigendom was van Yves Saint Laurent. Wandel door de weelderige bomen en exotische planten van deze magische oase en bewonder het uitzicht op waterlelies en lotusbloemen die in de vijvers drijven. Vervolg de tour naar de Nieuwe Stad, die in de vroege jaren 1900 door Franse kolonisten werd gebouwd. Tegenwoordig is het een druk centrum van internationale merken en trendy cafés, evenals "de Champs Elysées van Marrakech". Bezoek later het prachtige Bahia-paleis om de fijne Moorse architectuur en prachtige keramische tegels te bewonderen. Vanaf hier wandel je door de Joodse wijk, waar je een beter begrip krijgt van de belangrijke rol van de Joodse cultuur en gemeenschap bij het ontwikkelen van de unieke identiteit van Marrakech. Kom aan bij de prachtige Moulay El Yazid-moskee en bekijk de Bab Agnaou, een van de 19 poorten van Marrakech en de hoofdingang van de koninklijke kasbah. Dwaal ten slotte door de fascinerende labyrinten van de meest levendige en kleurrijke openluchtmarkt van de stad. Dwaal door bazaars vol charme en karakter, kraampjes vol met mysterieuze drankjes, kleurrijke stapels kruiden, prachtige tapijten en nog veel meer. De combinatie van geluiden, bezienswaardigheden en geuren is genoeg om zelfs de meest geharde reizigers zich volledig gebiologeerd te laten voelen.

Marrakech: Medina Nightlife Walking Tour met proeverijen

8. Marrakech: Medina Nightlife Walking Tour met proeverijen

Sluit je aan bij een gecertificeerde gids en ervaar de overweldigende magie van het nachtleven van Medina tijdens deze wandeltocht. Verken het Jemaa el-Fnaa-plein en de markt en leer lokale tradities en gebruiken terwijl je de omringende geluiden en geuren in je opneemt. Proef Marokkaanse thee en andere speciale producten. Stap na zonsondergang in een levendige en kleurrijke souk (markt), vol met muzikanten, dansers en acrobaten. Ervaar een opwindende nachtelijke sfeer, omringd door het geschreeuw van klanten die ruilen voor kortingen en de geuren van exquise geuren. Koop souvenirs en bewonder de collectie kleurrijke stoffen, handgemaakte ambachten en unieke snuisterijen in de boetieks. Luister terwijl je wandelt terwijl je gids intrigerende informatie en anekdotes geeft over de geschiedenis, cultuur en tradities van de medina. Sluit je tour af door naar een pub op het dak te gaan voor de broodnodige drankjes. Nip aan traditionele Marokkaanse thee en proef olijven en gedroogd fruit (beide inbegrepen). Leun achterover en ontspan met de vrolijke geluiden van muzikanten op de achtergrond.

Marrakesh: privéwandeltocht van een halve dag

9. Marrakesh: privéwandeltocht van een halve dag

Ontdek de prachtige oude stad van Marrakesh en loop door de kronkelende straatjes en steegjes. Je bezoekt het Palais de Bahia, een rijk versierd paleis met betoverende vertrekken vol met mozaïek bedekte wanden, en wandelt door de architectonisch zeer interessante joodse wijk. Ontdek de Tombe van Saadi uit de tijd van Sultan Ahmed el Mansour. Bezoek de Ben Youssef-madrassa, een oude koranschool met prachtige Arabisch-Andalusische architectuur. Bewonder de houtsnedes en bekijk de slaapkamertjes van de scholieren.  Het icoon van Marrakech mag niet ontbreken: ook de Koutoubia-moskee staat op het programma. Tot slot bezoek je het wereldberoemde plein Djemaa el Fna, waar je omringd bent door kraampjes, slangenbezweerders, marktlui in traditionele kledij en vrouwen die henna zetten.

Marrakesh: privéwandeling door medina en soeks

10. Marrakesh: privéwandeling door medina en soeks

Ontmoet je privégids voor Café de France, op het centrale plein. Volg je gids naar de winkels die het beste bij je interesses passen. Ontdek de verborgen juweeltjes van de soeks en de kronkelende straatjes van de medina-wijk. Dwaal door lokale souks die groenten, fruit en gebak verkopen. Koop etnische Berber-sieraden, keramiek, kaftans, leren tassen, theepotten en lantaarns. Bezoek een ambachtelijk complex met een breed scala aan speciale goederen te koop, waaronder tapijten en vloerkleden van verschillende Berberstammen. Zie de ambachtslieden aan het werk en communiceer met hen om meer te weten te komen over hun knutseltechnieken. Bezoek een kruidkundige en leer over verschillende kruiden die worden gebruikt voor het koken en alternatieve geneeswijzen. Geniet ten slotte van het uitzicht op het dakterras en drink een kopje lokale thee met je gids.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Workshops en cursussen
26 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Koutoubia-moskee

Wil je alle activiteiten in Koutoubia-moskee ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koutoubia-moskee

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.966 beoordelingen

We hebben echt een super leuke ervaring beleefd met onze gids Kammal. Fietsen door de medina is toch heel anders als lopend. Absoluut de moeite waard om op deze manier de nieuwe en oude stad te verkennen.

Doe de fietstocht direct als je aankomt om zo de stad te leren ontdekken. Gidsen zijn heel vriendelijk en weten veel. Fietsen is niet heel erg in Marrakech, gewoon bij elkaar blijven en opletten.

Erg leuke en interessante tour door de stad. Voornamelijk het nieuwe gedeelte gezien, maar ook een deel door de oude medina gefietst. Echt een mooie activiteit om de stad te verkennen.

Hele leuke tocht, met zeer attente gids, zij heeft jaren in NL gewoond en geeft veel uitleg! Fietsen in de medina ook heel apart om te doen! Wij bevelen het van harte aan!

Leuke manier om een andere kant van Marrakech te leren kennen. Plaatsen waar je te voet niet zo makkelijk geraakt maar toch wel fijn zijn om eens te zien.