Krakau
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Krakau

Krakau: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Krakau

De beste activiteiten in Krakau

Aan de oever van de Wisla ligt de culturele hoofdstad van Polen. Historische gebouwen en monumenten vormen de basis van deze indrukwekkende stad. Hier zijn de beste attracties en bezienswaardigheden!

Nationaal Museum Krakau
Foto: Marcin Zieliński @Flickr (CC BY-SA 3.0)

Nationaal Museum Krakau

De hoofdvleugel van het Nationaal Museum toont ongeveer 780,000 kunstobjecten door je geschiedenis heen. De grote trekpleister is de nadruk op Poolse schilderkunst.

Wieliczka-zoutmijn

Wieliczka-zoutmijn

Tot 2007 was de 13de-eeuwse Wieliczka-zoutmijn nog in gebruik. De mijnwerkers brachten er zoveel tijd door, dat ze kapellen en beelden uit het zout houwden!

Wawelkathedraal

Wawelkathedraal

Boven de grond vond veel religieuze activiteit plaats in de Wawelkathedraal. In 1946 werd paus Johannes Paulus II er ingewijd.

Gebergte Bieszczady

Gebergte Bieszczady

Fervent wandelaars doen zichzelf een lol door een dagtrip te maken naar de prachtige Bieszczady-bergen.

Gebergte Tatra

Gebergte Tatra

De Tatra is hoger dan de Bieszczady, en je flink vermoeiende weg omhoog zal dan ook worden beloond met adembenemende uitzichten.

Grote Markt

Grote Markt

Weinig tijd? Begin op de Grote Markt, waar je de lakenhal, de Raadhuistoren en het standbeeld van Adam Mickiewicz allemaal kunt aftikken.

Wawel

Wawel

Kasteel Wawel was de zetel van de Middeleeuwse Poolse monarchie, maar de geschiedenis van het gebouw gaat nog verder terug. Het oudste onderdeel dateert uit 970!

Plan je bezoek aan Krakau

Hoe veel dagen?

Krakau heeft veel te bieden, en de omgeving verleidt tot het maken van een paar dagtrips. Boek minstens 4 à 5 dagen om alles uit je trip te halen.

Waar slapen we?

Als je een paar dagen gaat, is een hotel in de Oude Stad het handigst, omdat je dan dichtbij de topattracties bent. Mensen die buiten de toeristenmassa's willen blijven, kunnen beter in Zwierzyniec logeren, waar het heerlijk groen is.

Hoeveel geld meenemen?

Krakau is niet duur. Zelfs als je de toeristische Oude Stad niet uit gaat, kun je eten en drinken voor zo'n €30 per dag. Reken hetzelfde bedrag voor tours en attracties (maar meer voor dagtrips).

Goed om te weten

 • Taal
  Pools
 • Valuta
  Poolse złoty (zł)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +48
 • De beste periode voor een bezoek
  De lente en de herfst zijn de beste reisperiodes, de temperaturen zijn mild en toeristische drukte minimaal!

Activiteiten in Krakau

De must-see bezienswaardigheden in Krakau

Steden in Polen

Sitemap Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Zeer indrukwekkend, lees vooral de tekstbordjes! Niet te bevatten!

Het is geweldig om te zien dat het nog zo leeft onder de bevolking van wat voor land dan ook. Iedereen die hier is geweest krijgt een verhaal mee voor de latere generatie. Laten we nooit vergeten. het was alleen jammer dat onze Poolse gids heel slecht en snel Engels sprak en dat we daardoor, ondanks dat hij heel veel vertelde, weinig mee hebben gekregen van zijn uitleg. Wel fijn dus dat er overal tekstbordjes staan. En hij had voor ons gevoel een beetje haast en dat is juist iets wat je hier niet moet hebben.

Er zat veel vaart in het programma maar we hadden een hele goede gids

De organisatie heeft de dag van te voren geprobeerd de pick-up van 9 uur te verplaatsen naar 11.45 uur. Zijn we niet mee akkoord gegaan. Vervolgens werd het tussen 6.30-7 uur. Dat vonden we helemaal onacceptabel. Ons voorstel, tussen 9.30 -10.30 werd geaccepteerd. We zijn om 10.00 uur opgehaald. Verder was alles prima. Good vervoer en een goede gids

Vanuit Krakau: dagvullende rondleiding Auschwitz-Birkenau Beoordeeld door Anoniem, 10/08/2019

Erg interessant, we hebben veel gezien en gehoord over Krakau.

We kunnen dit iedereen aanraden. Je ziet in een paar uur de belangrijkste bezienswaardigen, uitgelegd en via headphone mogelijk in je eigen taal. We zatenl ekker warm en droog. We hadden een vrolijke, duidelijk sprekende Engelse gids, die veel vertelde over Krakau.

Rond leiding door gids Auschwitz - Birkenau was zeer goed

Op de terug weg naar Krakau zat de chauffeur van de tour bus te slapen en maken een botsing achterop een andere bus wij denken dat er niemand wat heeft opgelopen na 2 uur wachten kwam eindelijk de politie opdagen . Maar iedereen is op zijn plek terug gekomen

Zeer indrukwekkende en aangrijpend. Geen woorden voor dit bezoek

We vonden het een zeer indrukwekkende en aangrijpende excursie. De chauffeur was erg aardig en de gids zeer professioneel en kundig. Jammer genoeg werden we vijf uur later dan in eerste instantie was afgesproken opgehaald. Verder alles naar wens.

Auschwitz-Birkenau museum dagtour vanuit Krakau Beoordeeld door Anoniem, 09/23/2019