Krakau
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Krakau

Bekijk alle tours en activiteiten in Krakau

De beste activiteiten in Krakau

Aan de oever van de Wisla ligt de culturele hoofdstad van Polen. Historische gebouwen en monumenten vormen de basis van deze indrukwekkende stad. Hier zijn de beste attracties en bezienswaardigheden!

Foto: Marcin Zieliński @Flickr (CC BY-SA 3.0)

Nationaal Museum Krakau

De hoofdvleugel van het Nationaal Museum toont ongeveer 780,000 kunstobjecten door je geschiedenis heen. De grote trekpleister is de nadruk op Poolse schilderkunst.

Wieliczka-zoutmijn

Tot 2007 was de 13de-eeuwse Wieliczka-zoutmijn nog in gebruik. De mijnwerkers brachten er zoveel tijd door, dat ze kapellen en beelden uit het zout houwden!

Wawelkathedraal

Boven de grond vond veel religieuze activiteit plaats in de Wawelkathedraal. In 1946 werd paus Johannes Paulus II er ingewijd.

Gebergte Bieszczady

Fervent wandelaars doen zichzelf een lol door een dagtrip te maken naar de prachtige Bieszczady-bergen.

Gebergte Tatra

De Tatra is hoger dan de Bieszczady, en je flink vermoeiende weg omhoog zal dan ook worden beloond met adembenemende uitzichten.

Grote Markt

Weinig tijd? Begin op de Grote Markt, waar je de lakenhal, de Raadhuistoren en het standbeeld van Adam Mickiewicz allemaal kunt aftikken.

Wawel

Kasteel Wawel was de zetel van de Middeleeuwse Poolse monarchie, maar de geschiedenis van het gebouw gaat nog verder terug. Het oudste onderdeel dateert uit 970!

Krakau: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen?

Krakau heeft veel te bieden, en de omgeving verleidt tot het maken van een paar dagtrips. Boek minstens 4 à 5 dagen om alles uit je trip te halen.

Waar slapen we?

Als je een paar dagen gaat, is een hotel in de Oude Stad het handigst, omdat je dan dichtbij de topattracties bent. Mensen die buiten de toeristenmassa's willen blijven, kunnen beter in Zwierzyniec logeren, waar het heerlijk groen is.

Hoeveel geld meenemen?

Krakau is niet duur. Zelfs als je de toeristische Oude Stad niet uit gaat, kun je eten en drinken voor zo'n €30 per dag. Reken hetzelfde bedrag voor tours en attracties (maar meer voor dagtrips).

Tips & informatie

 • Taal
  Pools
 • Valuta
  Poolse złoty (zł)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +48
 • De beste periode voor een bezoek
  De lente en de herfst zijn de beste reisperiodes, de temperaturen zijn mild en toeristische drukte minimaal!

Activiteiten in Krakau

De must-see bezienswaardigheden in Krakau

Sitemap Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Goed, mooi op tijd bij het ophalen en goed georganiseerd.

Prima, duidelijk waar je werd opgehaald en hoe laat, via een mailtje. Ze waren precies op tijd. De organisatie was goed, in de bus werd een film ove Auschwitz gedraaid. Na de film nog duidelijke uitleg over hoe de dag gaat verlopen betreffende de organisatie. Er was een min punt onze toegewezen gids bij Auschwitz was een wat oudere vrouw, een stug type. Ze sprak heel monotoon en slecht Engels. Onze groep was in tweeën opgedeeld, de andere groep had een veel betere gids. Een jongere vrouw die duidelijk Engels sprak en met emotie in haar stem, perfect. We zijn dus gelukkig zo brutaal geweest over te stappen naar deze groep. Je bent tenslotte maar een keer daar en dan wil ik wel duidelijke verstaanbare uitleg. Helaas weet ik geen namen van de gidsen. Door onze groepswissel, werd het voor ons een goede excursie.
Museum en kamp Auschwitz-Birkenau vanuit Krakau Beoordeeld door Marga, 14-10-2016

Zeer vlotte trip van de luchthaven naar het hotel.

De chauffeur stond ons op te wachten in de aankomsthal van het vliegveld met een naamkaartje. Hij heeft alle bagage in de minibus geladen voor ons en heeft onderweg alle vragen die wij hadden beantwoord. Een aanrader.

Zeer indrukwekkende en huiveringwekkende ervaring

Transfer heen en terug prima geregeld, chauffeur keurig op tijd. Eerst een rondleiding in Auschwitz I door een prima Engelssprekende gids. Daarna naar Birkenau waar dezelfde gids de rondleiding verzorgde. Deskundige toelichting en alles op een waardige, inlevende manier verzorgd.
Auschwitz-Birkenau museum dagtour vanuit Krakau Beoordeeld door Pieter, 02-10-2016

Openbaar vervoer en veel musea voor weinig geld.

Het openbaar vervoer plan op de bijbehorende map kan allen met vergrootglas gelezen worden. De lijnnummers van de tram en bus op diverse routes zijn niet actueel.
Krakau City Card Beoordeeld door Hans, 13-09-2016

Uitstekende opvang en rit naar het hotel.

Op het vliegveld stond de chauffeur klaar met een duidelijk naambord. Hij nam de koffers over en bracht ons keurig naar het hotel.
Krakau: Privé Transfer van Vliegveld Beoordeeld door Simone, 12-09-2016

Krakau
4.5
Gebaseerd op 942 beoordelingen van GetYourGuide-klanten