Kies data

Krakau Audiogidsen

Krakau Audiogidsen: Onze meest aanbevolen

Krakau: sightseeingtour van 2 uur met elektrische auto's

1. Krakau: sightseeingtour van 2 uur met elektrische auto's

Je tour begint naast het Wawel-kasteel op een gemakkelijk te vinden ontmoetingspunt. Van daaruit begint u de belangrijkste delen van Krakau te bestrijken. Begin met het verkennen van de oude binnenstad, waaronder het kasteel van Wawel. Dit gebied bevat vele prachtige kerken, evenals het bisschoppelijk paleis, de Jagiellonische universiteit en vele andere historische gebouwen. Vervolgens verken je de Joodse wijken, die adembenemende christelijke kerken, oude Joodse synagogen en historische gebouwen uit de voormalige stad Kazimierz bevatten. Je ontdekt dan de overblijfselen van de Ghetto-muren en het hoofdplein, evenals de fabriek van Schindler. Na die 2 uur heb je wat tijd om in je eentje naar Schindler's Factory te gaan. Controleer de prijs van het ticket en of het museum deze dag open is en je chauffeur ongeveer 50 minuten kan wachten voordat hij je terugbrengt naar het stadscentrum.

Krakau: audiogidstour Wawel-heuvel

2. Krakau: audiogidstour Wawel-heuvel

Nadat je je audiogids hebt opgehaald bij het plaatselijke toeristeninformatiecentrum, luister je naar het commentaar terwijl je door de Kanonicza-straat naar de Wawel-heuvel wandelt. Wawel is al sinds de 11e eeuw de residentie van de vorst en is ook de plaats waar de Poolse koningen werden gekroond en begraven.  Als je eenmaal bent aangekomen bij het Koninklijk Kasteel, hoor je over de rol van elk gebouw en de verhalen erachter. Je komt meer te weten over de geschiedenis van het Binnenhof, de Boogvormige Binnenplaats, de Schatkamer en de Wapenkamer. Rond de tour af bij de beroemde Drakengrot.

Krakau: rondvaart over de rivier de Wisla

3. Krakau: rondvaart over de rivier de Wisla

Verken Krakau vanaf de rivier de Wisla - de koningin van de Poolse rivieren - tijdens een rondvaart. Vaar langs bezienswaardigheden zoals de Kościuszko-heuvel, het Wawel-kasteel, de kerk op de rots en het klooster van de Norbertaanse zusters terwijl je luistert naar de legendes van de stad die de gids vertelt. Het verwarmde dek en de comfortabele leren banken zorgen ervoor dat je je ook op koude dagen lekker thuis voelt op de boot. Op warmere dagen ben je welkom op het observatiedek waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht terwijl je buiten bent. Luister naar de verhalen over de geschiedenis van Krakau via het moderne overhead-geluidssysteem van de boot in het Pools en Engels. Geniet van alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad, zoals de Skałka-kerk, het koninklijke Wawel-kasteel, het voormalige Huis van Paus Johannes Paulus II, het Norbertijnenklooster, de Kościuszko-heuvel, Cricoteka en De 6 Bruggen.

Vanuit Krakau: vervoer en toegang Auschwitz-Birkenau

4. Vanuit Krakau: vervoer en toegang Auschwitz-Birkenau

Verlaat Krakau voor een dag om het Auschwitz-Birkenau Museum en Memorial te bezoeken. Geniet van het gemak van een vooraf gereserveerd toegangskaartje en maak gebruik van vervoer vanuit Krakau. Verken de historische monumenten Auschwitz en Birkenau op eigen gelegenheid en voel de zwaarte van de tragische gebeurtenissen die op deze locaties hebben plaatsgevonden. Begin de dagtocht vanaf het trefpunt in het centrum van Krakau en reis per voertuig met airconditioning naar de stad Oświęcim. Haal de reisgids op (beschikbaar in jouw taal) en ontvang alle belangrijke informatie over het bezoek. Bezoek in het museum de talrijke permanente tentoonstellingen die de verschrikkingen van dit kamp weergeven. Bekijk de overblijfselen van gevangenenbarakken en de beruchte gaskamers. Sluit je tour af en ontspan tijdens de rit terug naar Krakau, terwijl je onderweg verschillende bezienswaardigheden passeert.

Krakau: stadstour per elektrische golfkar

5. Krakau: stadstour per elektrische golfkar

Ontmoet je chauffeur-gids op het ontmoetingspunt in het centrum van de stad. Ontdek het beste van Krakau tijdens een 1,5 uur durende tour met een audiogids in 28 talen. Kom meer te weten over de monumenten en gebieden die je passeert en ontvang tal van aanbevelingen voor je verblijf in de stad. Bezoek eerst de oude binnenstad van Krakau met het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Reis langs de Koninklijke Route, de verdedigingsmuren en vestingwerken. Zie prachtige gebouwen zoals de Jagiellonian University, het Słowacki-theater en het adembenemende Wawel-kasteel. Verken de Joodse wijk van Kazimierz waar je prachtige synagogen, oude begraafplaatsen, sfeervolle straten en pleinen kunt zien. Bezoek de wijk Podgórze waar je een bezoek brengt aan het Ghetto Helden-plein, de Adelaar-apotheek en de overblijfselen van de voormalige gettomuren. Kom meer te weten over de tragische geschiedenis van de Joodse gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog, en zie de beroemde fabriek van Oskar Schindler, waar vele levens werden gered. Vervolgens word je afgezet bij het ontmoetingspunt of een andere locatie in het centrum van de stad.

Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

6. Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

Ontdek Krakau in één dag tijdens een stadstour in een milieuvriendelijke elektrische buggy. Leer meer over de kleurrijke geschiedenis van de stad van je lokale gids terwijl je door de iconische buurten van de stad rijdt en langs de belangrijkste bezienswaardigheden komt. Bekijk het Wawel-kasteel, de Joodse wijken en het voormalige Joodse getto allemaal vanuit het comfort van jouw e-buggy. Maak een onvergetelijke reis in een milieuvriendelijke, elektrische buggy door de charmante straten van Krakau. Bezoek de drie meest historische wijken van de stad met gemak en comfort. Ga eerst naar de Oude Stad om het betoverende Koninklijk Kasteel van Wawel te zien dat boven de stad en de rivier de Vistula uittorent, het Barbican met zijn versterkte torentjes en muren, indrukwekkende kerken, en een aantal andere historische gebouwen. Vervolgens ga je naar de historische Joodse wijk van de stad met zijn adembenemende reeks christelijke kerken, joodse synagogen en de historische gebouwen van de voormalige stad Kazimierz. Bewonder de trendy winkels, bars en galeries die nu aan deze straten liggen. Tenslotte rijd je naar de overblijfselen van de muren van het voormalige Joodse getto en het centrale plein voordat je je tour eindigt bij het Schindler's Fabrieksmuseum. Hier kun je, als je voor de optie gekozen hebt, het museum in jouw eigen tempo bezoeken, zonder gids, met vooraf gekochte voorrangstickets. Na een uur in het museum wordt je opgehaald en teruggebracht naar het oorspronkelijke vertrekpunt van de rondleiding. Als alternatief word je, als je het museum niet bezoekt, onmiddellijk na het einde van de tour afgezet bij het oorspronkelijke vertrekpunt van de tour.

Krakau: avondcruise op de rivier de Vistula van 1 uur

7. Krakau: avondcruise op de rivier de Vistula van 1 uur

Nadat u uw ticket bij de kiosk heeft geregistreerd, ontmoet u uw bemanning met wie u reist tijdens uw cruise over de Vistula-rivier. De koninklijke stad Krakau staat vol met interessante en vermakelijke plaatsen, waarvan je er veel door deze ervaring heen komt. Vaar langs pittoreske landschappen, waaronder het Wawel-kasteel, de Dębnicki-brug, het klooster van de Norbertan Sisters, de kruising waar de Rudawa-rivier uitmondt in de Wisla, het Dębniki-district en het John Paul II Family Home. Je komt later het Manggha Museum voor Japanse Kunst en Technologie tegen, verschillende andere bruggen, het Cricoteka Museum, de Kazimierz-wijk en de Church on the Rock. Deze cruise is de perfecte manier om te ontspannen en wat uit te rusten, vergezeld van het geluid van de golven die tegen de zijkant van de boot opduiken. Aan het einde van uw ervaring keert uw boot u terug naar de startlocatie van uw tour.

Krakau: privétour met elektrische auto in 3 districten

8. Krakau: privétour met elektrische auto in 3 districten

De oude binnenstad van Krakau is de historische en centrale wijk van Krakau en is een van de beroemdste oude wijken van Polen. De wijk beschikt over het centraal gelegen Rynek Główny (hoofdplein), het grootste middeleeuwse stadsplein van elke Europese stad. Er is een aantal historische bezienswaardigheden in de buurt, zoals de Mariakerk (Kościół Mariacki), de kerk van St. Wojciech (St. Adalbert) en de kerk van St. Barbara, evenals andere nationale schatten. In het midden van het plein en omringd door kamienice (rijtjeshuizen) en adellijke woningen, staat de renaissance lakenhal Sukiennice. Kazimierz is het district ten zuiden van de oude stad en was meer dan 500 jaar het centrum van het joodse leven in Krakau voordat het tijdens de Tweede Wereldoorlog systematisch werd verwoest. Het werd herontdekt in de jaren negentig dankzij de val van het regime en de wereldwijde bekendheid die werd verkregen door de lens van Steven Spielberg. Dit zorgde ervoor dat Kazimierz weer opknapte en het is vandaag de dag de meest opwindende wijk van Krakau. Het is een bruisende, Boheemse wijk vol met historische bezienswaardigheden, sfeervolle cafés en kunstgalerijen. Als gevolg hiervan is de wijk een belangrijke toeristische trekpleister en bedevaartsoord voor joden geworden, wat heeft geleid tot de terugkeer van de hedendaagse joodse cultuur in het gebied. Podgórze was de plaats van de grootste menselijke tragedie van de stad. De nazi's zagen de natuurlijke ligging tussen de rivier en de kliffen van Krzemionki als de ideale plek om een gevangenisdistrict te stichten, en in maart 1941 werd de Joodse bevolking van Krakau naar het centrum van Podgórze gemarcheerd en ommuurd in wat bekend werd als de Krakau Getto. Twee jaar later geliquideerd, werd de meerderheid van de bewoners van het getto binnen vermoord, terwijl anderen de dood ontmoetten in het nabijgelegen concentratiekamp Płaszów of in de gaskamers van Auschwitz en Bełżec.

Krakau: rondvaart over de rivier de Wisła

9. Krakau: rondvaart over de rivier de Wisła

Bewonder het koninklijk kasteel van Wawel en bekijk andere monumenten vanaf de rivier de Wisła, de historische waterweg van Krakau. Luister naar het audiocommentaar terwijl je achterover leunt en geniet van het comfort van een traditioneel en toch modern schip. Ga naar het open dek voor een panoramisch uitzicht op de bezienswaardigheden van Krakau. Zie de charme van de wijken van Krakau, zoals Saltwator en Kazimierz, en bekijk bezienswaardigheden als de Dębnicki-brug, de 'Kerk op de Rots' en het Manggha Museum voor Japanse kunst en technologie.

Krakau: Poolse bergen van Zakopane met hotelovername

10. Krakau: Poolse bergen van Zakopane met hotelovername

Ontsnap aan de stad en breng een dag door met het verkennen van het Poolse platteland in het comfort van een privévoertuig. Bekijk traditionele houten huizen, bekijk het Tatra-gebergte vanaf de top van de Gubałówka-heuvel en proef traditionele gerookte schapenmelkkaas. Begin je tour met een pick-up vanaf een locatie naar keuze in Krakau. Spring aan boord van een voertuig met airconditioning en ga naar een van de meest pittoreske locaties in Polen, Zakopane en het Tatra-gebergte. Eenmaal in Zakopane gaat u rechtstreeks naar de Krupówki-straat in het centrum van de stad. Verken de vele boetieks, restaurants en curiosawinkels in deze autovrije straat. Aan het einde van de Krupówkistraat vind je je volgende stop op de tour, het station voor de kabelbaan van de Gubałówka-heuvel. Spring op een van de kabelbanen en geniet van een fantastisch uitzicht op Zakopane en de omliggende bergen terwijl je de Gubałówka-heuvel beklimt. Eenmaal boven kunt u genieten van het adembenemende uitzicht op het Poolse Tatra-gebergte. Maak optimaal gebruik van deze fantastische locatie en geniet van een glaasje glühwein of een verfrissend drankje terwijl u geniet van het uitzicht. Bezoek de Jaszczurówka-kapel, een houten gebouw aan de rand van Zakopane, en zie Wielka Krokiew, de grootste en beroemdste skischans van Polen. De laatste stop van je tour is het dorp Chochołów. Bewonder de ongewone bouwstijl van de beroemde houten huizen en bekijk de Bacówkach, de traditionele huizen waar Oscypek of gerookte kaas wordt geproduceerd. Leer hoe deze lokale specialiteit wordt gemaakt en proef verschillende soorten om de verschillende smaken te ontdekken die door het rookniveau worden gecreëerd.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
  • Transfers
123 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 8

Veelgestelde vragen over Krakau

Welke topattracties zijn een must-see in Krakau?

De topattracties in Krakau zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Krakau?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Oświęcim

Overzicht activiteiten in Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 8.143 beoordelingen

Hoewel deze tour niet restitueerbaar was, was het reisbureau genereus genoeg om de datum van onze tour te wijzigen. Mijn meisje werd opgenomen in het ziekenhuis op de dag van onze oorspronkelijke date. Ik belde het bedrijf en legde uit wat er was gebeurd en ze stemden er onmiddellijk mee in om de datum te wijzigen. Ik waardeer het echt. De gids was echt goed geïnformeerd en ze deelde veel inzichten met ons. Mijn meisjes en ik hebben echt genoten van deze tour.

Als je Auschwitz bezoekt, boek dan zeker bij Paul, we hadden een geweldige ervaring met hem. Op weg naar de site gaf hij veel informatie en inzicht over de geschiedenis van elke locatie voordat hij daar aankwam. Toen we aankwamen, nam hij ons mee naar elke ingang en legde uit waar we heen moesten en wat de belangrijkste plekken waren om te bezoeken. Geweldige communicatie gedurende de dag en zou absoluut een bezoek aan hem boeken in de toekomst.

Zeer vriendelijke en kundige gids. Vertelt en weet heel erg veel over Auschwitz, Krakau en Polen. Houdt zich aan de afspraken en communiceert goed. Komt keurig op tijd.

Very well organised! The meeting point was easy to find. The time schedule was good.

Interessante verhalen en de gids was erg vriendelijk en enthousiast!