Krakau
Couleur locale & buurttours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Noorwegen: De beste dingen die je niet wil missen

 • Oslofjord: sightseeing-rondvaart van 2 uur

  1. Oslofjord: sightseeing-rondvaart van 2 uur

  Ontdek de prachtige fjorden van Oslo tijdens deze tour door een sprookjesachtig landschap. De spectaculaire waterwegen zijn de droom van iedere fotograaf en de levensader van de stad. Op deze boottocht van 2 uur krijg je de kans om de hoogtepunten van het geweldige landschap te zien vanaf de zee. De boot biedt een unieke blik op de fjorden, die helaas te weinig gezien worden in deze tijden van goedkope vliegreizen. Eenmaal aan boord van de comfortabele boot kun je een drankje kopen, voordat je gaat zitten om naar deze natuurlijke schoonheid te staren. De tocht gaat door smalle zee-engtes, diepe baaien en een doolhof van eilanden bezaaid met schilderachtige zomerhuizen. Deze tocht laat je op een eenvoudige manier kennismaken met de Noorse kust, precies zoals de Vikingen die ook hebben gezien in de dagen van hun grote ontdekkingstochten.

  Heel erg mooi om Oslo vanaf het water te zien. Heerlijk weer dus dat is altijd meegenomen. Je zit gezellig aan lange tafels en kunt wat te drinken bestellen. Kan ook met garnalen lunch. Hebben wij niet gedaan en vond dat ook niet de moeite waard.

 • Vanuit Tromsø: trip Noorderlicht met foto's inbegrepen

  2. Vanuit Tromsø: trip Noorderlicht met foto's inbegrepen

  Professionele gidsen en ervaren poollichtjagers begeleiden je op deze 7-uur durende tour door het plattenland buiten Tromsø. Jaag het magische poollicht na terwijl je de ijzige natuur verkent. Je wordt in de stad opgehaald en vertrekt dan naar een gebied vol bergen, fjords en valleien. De exacte route hangt af van de weersomstandigheden en de helderheid van de lucht. Sommige groepen gaan zo ver als de Finse of Zweedse grens, dus vergeet je paspoort niet mee te nemen! Snacks en warme dranken worden verzorgd. De gids zelf maakt ook foto's tijdens de tour en zal deze nadien met de groep delen.

  We had as a guide Petter, he seriously wqs really friendly and helping us to find the Northern lights. As well he was very social, talking to all of us and making some jokes as well. He knew as well a lot to tell besides the Northern light, like animals and history, what ever you were interested for. So yes, our night was pretty awesome. He took us to more then one place so we had the opportunity to have different backgrounds for our pictures.

 • Tromsø: Noorderlichttour met kleine groepen

  3. Tromsø: Noorderlichttour met kleine groepen

  Begin met het ophalen van je accommodatie in het stadscentrum of het ontmoetingspunt van de tour. Vanaf daar geeft uw gids u informatie over het weer, de activiteit van de lichten, uw kansen voor de avond en verwachtingen om de lichten die specifieke nacht te zien. Van daaruit wordt u naar een locatie gebracht die het meest geschikt is voor de avondomstandigheden. Groepen moeten soms diep Finland in reizen om een goede plek te vinden, dus vergeet niet je paspoort mee te nemen. Zodra je de door jou gekozen locatie hebt bereikt, zetten je gidsen een vreugdevuur op voordat ze je helpen met je camera, zodat je het noorderlicht het beste kunt vastleggen. Tijdens je tour serveren je gidsen je ook warme chocolademelk en snacks. Geniet later van een barbecue in picknickstijl, waarbij u geniet van traditionele Noorse fiskekake (visburgers), of worstjes met tortillabrood. Maak optimaal ...

 • Tromsø: bestuur zelf je husky-hondenslee door de sneeuw

  4. Tromsø: bestuur zelf je husky-hondenslee door de sneeuw

  10 minuten voor vertrektijd ontmoet je de chauffeur bij het trefpunt, het Scandic Ishavshotel, en het avontuur kan beginnen. Je stapt aan boord van de comfortabele minibus en geniet van een 35 minuten durende rit naar de kennel op het eiland Kvaløya. Wanneer je bij de kennel aankomt, wordt je naar de ruimte met de uitrustingen geleid, waar je alles ontvangt wat je tijdens de tour nodig hebt, zoals winterpakken, laarzen en lampen voor op je hoofd. Bezittingen die je niet nodig hebt, kun je in de kluisjes bewaren.  Eenmaal volledig uitgerust, zie je de kennel met 130 Alaska-huskies, die allemaal heel blij zullen zijn je te ontmoeten. Je krijgt een korte uitleg en demonstratie betreffende het besturen van een hondenslee en kunst alle vragen stellen die maar in je opkomen. Nadat iedereen voldoende instructies heeft ontvangen volg je je gids naar de plek waar je teams op je staan te wachten....

  Op het laatste moment besloten niet mee te gaan. Vond het doodeng. Klopte ook want er waren wel valpartijen. Ben ik te oud voor. Ben gezellig bij de honden gebleven die niet mee gingen.

 • Tromsø: walvissen spotten per hybride-elektrische Catamaran

  5. Tromsø: walvissen spotten per hybride-elektrische Catamaran

  Je vertrekt 's ochtends vanuit Tromsø en vaart naar de plek waar de walvissen op tijd zijn om te genieten van het daglicht dat van korte duur is. Onderweg zie je het adembenemende uitzicht op de bevroren landschappen in comfortabele, panoramische lounges en op meerdere niveaus. Er is een selectie van eten en drinken te koop aan boord. De boot maakt gebruik van een hybride motor om de foerageergebieden van de walvis te bereiken. Als je de walvissen benadert, schakelt de kapitein over naar een stille elektrische motor, waarmee je dichtbij kunt komen zonder ze te storen. Houd er rekening mee dat de duur van deze reis afhankelijk is van de locatie van de walvissen en dus kan variëren van 6 tot 8 uur. Er is geen garantie, maar de touroperator zal altijd zijn best doen om de walvissen te zien.

  mooie boot, ruimte genoeg binnen en ook buiten om te kijken naar de walvissen, terwijl de boot volgeboekt was. aardige medewerkers

 • Vanuit Tromsø: een 5 uur durende rondvaart langs fjorden

  6. Vanuit Tromsø: een 5 uur durende rondvaart langs fjorden

  Profiteer van de ophaalservice in het centrum van Tromsø en laat je naar de haven brengen. Stap daarna aan boord van een klassieke houten boot genaamd 'Fjord Queen'. Vaar over de Noordelijke IJszee langs de schitterende fjorden en zeestraten van de regio. Geniet onderweg van heerlijke vis, drankjes en versnaperingen. Kom tot rust in een warme cabine of gebruik de thermopakken om op het dek te blijven en het uitzicht te bewonderen. Zorg ervoor dat je je fototoestel steeds klaar hebt voor geweldige fotomomenten! Ontdek wat voor dieren er in de regio van Tromsø leven en kijk uit naar vogels zoals zeeadelaren, zeekoeten en eidereenden. Kom papegaaiduikers (in het seizoen), aalscholvers, zeehonden en otters tegen. Zie kleine pilootwalvissen en dolfijnen spelen in het water. Focus op de kustlijn om te zien of je rendieren kunt spotten en bewonder de diversiteit van de flora en fauna van Trom...

  It was so great to sail with Kenneth and Marlena! They know so much about the history, culture and nature of Tromsø and the North. The boat is very comfortable, the food and drinks are delicious and Marlena is a great hostess. Even though we have not seen as many animals as we might have wanted, the beautiful scenery definitely made up for it. Definitely recommend this trip!

 • Tromsø: 4x4 Small Group Northern Lights Photography Tour

  7. Tromsø: 4x4 Small Group Northern Lights Photography Tour

  Voorafgaand aan elke tour zullen uw ervaren gidsen weersvoorspellingen hebben geanalyseerd voor de beste kansen om het noorderlicht te zien. Met geen twee nachten hetzelfde, neemt het enthousiasme en de toewijding van uw gidsen nooit af. Rijd het prachtige afgelegen landschap in met een op maat gemaakte 4x4-tourbus. Meestal is dit een kortere rit naar de omliggende kusteilanden Tromsø, of indien nodig een langere rit naar Finland. Bij het bereiken van geschikte luchten ga je kamperen voor de avond. Sommige nachten is het noorderlicht zichtbaar onderweg naar locatie en kan het de hele avond duren. Andere nachten vereisen geduld en positiviteit om een zwakke gloed aan de horizon te zien. Hoewel de Aurora de meeste nachten verschijnt, kan geen enkele voorspelling voorspellen wat je gaat zien, en het draait allemaal om het nemen van risico's. Comfortabel blijven op een Arctische winteravo...

 • Tromsø: walvisspotten in magisch Skjervøy

  8. Tromsø: walvisspotten in magisch Skjervøy

  Zie indrukwekkende bultrugwalvissen en orka's zich voeden aan scholen haring tijdens hun migratie naar Skjervøy tussen november en januari. Geniet van een panoramische busrit van Tromsø naar Skjervøy, en spring dan in een rubberboot met harde bodem (RIB) voor een unieke en onvergetelijke ervaring voor een kleine groep van 4 tot 12 personen. Tref je gids lekker vroeg, om 06:00 uur, bij het Scandic Ishavshotel in Tromsø. Rijd vanaf hier voor 3,5 uur naar Skjervøy om je Engelssprekende gids te ontmoeten. Eenmaal in Skjervøy aangekomen ontvang je een warm drijfpak en stap je in de RIB. Dan ga je 2,5 uur lang op excursie, walvisspotten in het Kvaenangen Fjord. Bewonder de natuurlijke omgeving en houd een oogje in het zeil voor orka's, bultrugwalvissen en andere lokale wilde dieren. Na je excursie kun je je opfrissen met broodjes, thee en koffie. Daarna rijdt je terug naar Tromsø.

  We were very lucky to see a group orcas and humpbacks feeding together. There was a half grown-up humpback that kept breaching all the time. Amazing experience. Saw a lovely group of 20 humpbacks and a group orcas with calves. Once again amazing day! Only thing is that I missed the passion from the instructeur/guide. Not much of a talker. Same for the rest of their crew.

 • Vanuit Svolvaer: zeearendsafari naar de Trollfjorden

  9. Vanuit Svolvaer: zeearendsafari naar de Trollfjorden

  Aan de kade in Svolvaer gaat je zeearendsafari van start. Je reist per boot door de mooie straat van Raftsundet naar de Trollfjorden. Dit is een van de spectaculairste landschappen van Noorwegen. In een open boot kun je helemaal opgaan in de schitterende natuur. In Raftsundet vind je een grote populatie zeearenden. Kijk of je deze machtige dieren met de grootste vleugelwijdte ter wereld, tot wel 2,65 meter, kunt spotten.  Houd je camera in de aanslag en wees alert; als je geluk hebt, kun je ze zien cirkelen boven de boot.

  Het was rotslecht weer en toch was het een leuke ervaring. Je zien zeker atəşdən van dichtbij.

 • Tromsø: overnachting in Lavvo bij Fjords, Whales & Aurora

  10. Tromsø: overnachting in Lavvo bij Fjords, Whales & Aurora

  Orka's en bultruggen zijn van november tot januari in Skjervoy. De lokale provider haalt u om 6.00 uur op buiten Scandic Ishavshotel, brengt u naar Skjervoy, geeft u warme drijfpakken en neemt u mee op een unieke ervaring om walvissen te spotten op Rib-boten. Geniet van broodjes, thee en koffie en ga verder naar de Green Gold Villa in de Lyngen-Alpen. Hier krijg je een leuk en warm groepsdiner en een korte fotoworkshop. Ervaar het noorderlicht 's nachts en fotografeer het ongelooflijke fenomeen net buiten de Green Gold Villa. Accommodatie is op een van de zes prive-Crystal Lavvos. Geniet de volgende ochtend van het ontbijt voordat u om 11:00 uur terugkeert naar Tromso.

Sitemap Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.923 beoordelingen

De daglange reis naar Auschwitz was buitengewoon goed georganiseerd - vanaf het ophalen van ons hotel tot het afscheid van het treinstation van Warschau, het ontvangen van ons in Krakau en vervolgens de hele dag in Auschwitz met onze deskundige gids, tot onze reis terug en afzetten bij het hotel - alles was precies op tijd, en we hoefden ons nergens zorgen over te maken! Ga zo door met het fantastische werk!

Deze elektrische autotour was het zeker waard. Dit deden we aan het begin van onze reis naar Krakau. We zagen het getto, Kazimierz, het huis en de fabriek van Oscar Schindler, evenals het marktplein. We konden op een gegeven moment uit de auto stappen en de prachtige kerk van Corpus Christi binnengaan.

Een emotioneel bijzondere ervaring om het te beschrijven met de gebruikelijke bijvoeglijke naamwoorden, maar absoluut noodzakelijk. Excursie goed georganiseerd, zowel qua reizen als qua timing. Ik raad het iedereen aan

Zeer indrukwekkende tour en goed georganiseerd door het responsieve lokale reisbureau. Aanbeveling als je het niet erg vindt om vroeg op te staan :-)

Het was een leuke manier om de hoogtepunten van Krakau te zien.