Krakau: rondleiding door de Joodse wijk

Krakau: rondleiding door de Joodse wijk

Vanaf $21,02 per persoon

Ervaar de voormalige Joodse wijk Kazimierz, tijdens onse "Schindler's List"-wandeling van een halve dag. Zie historische synagogen, overblijfselen van de getto en ontdek waarom Spielberg Kazimierz uitkoos als setting voor zijn Oscar-winnende film.

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 3 uur
Begintijd 10:00
Directe bevestiging
Tourgids
Engels

Belevenis

Highlights
 • Zie Kazimierz, de voormalige Joodse wijk met haar duistere geschiedenis
 • Bezoek de wijk die als setting diende voor Steven Spielbergs "Schindler's List"
 • Verken de overblijfselen van de getto uit de Tweede Wereldoorlog in Podgórze
Volledige beschrijving
Kazimierz was ooit een joodse wijk, waar voor de Tweede Wereldoorlog de joodse cultuur bloeide. Maar het gebied, samen met de naburige wijk Podgórze, werd door de Nazis verwoest. De meerderheid van de overgebleven joodse bevolking vluchtte na de oorlog. Echter, sinds het eind van de jaren '80 is het joodse erfgoed weer zichtbaar geworden, een ontwikkeling die ondersteund werd door Steven Spielbergs film "Schindler's List". Nu kun je de geschiedenis van deze interessante wijk ervaren en herkennen waarom Spielberg precies dit gebied koos als setting foor zijn Oscar-winnende film. Wandel door Kazimierz, steek je brug over naar Podgórze en zie Schindlers fabriek, alsook overblijfselen van de getto uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Onderweg zie je bezienswaardigheden, zoals de Nieuwe Begraafplaats, de plek waar prominente joodse inwoners van Krakau werden begraven in de 19e en 20e eeuw. Je bezoekt ook de Oude Synagoge, het oudste overgebleven voorbeeld van joodse architectuur in Polen. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en is nu de locatie van vele tentoonstellingen over het Poolse jodendom. Een ander hoogtepunt is de Izaaksynagoge. Terwijl de renovatie van dit historische gebouw nog in volle gang is, is het wellicht het interessantste en mooiste Joodse monument in Krakau.
Inbegrepen
 • 3 uur durende wandeling
 • Professionele, Engelssprekende gids
 • Vele interessante verhalen
  Voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19
  Geldende veiligheidsmaatregelen
  • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
  • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
  Vereisten voor deelnemers
  • Deelnemers moeten hun eigen mondkapjes meenemen en dragen

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Bereid je voor op je activiteit

  Trefpunt

  Naast de Sint-Adalbertkerk op de Grote Markt.

  Openen in Google Maps ⟶
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,8 / 5

  gebaseerd op 50 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4.6/5
  • prijs / kwaliteit
   4,7/5
  • dienstverlening
   4.7/5
  • organisatie
   4,5/5
  Sorteren op

  De joodse wijk bruist van het studentenleven, hier liggen de kroegjes en terrasjes. Tot voor de film Shindler's list was deze wijk vervallen en en onbelangrijk. Nu leeft het volop. Ga even buit de toeristische paadjes dan zie je het verval nog, dat geeft de extra charme; Er staan nog huizen die sinds de oorlog niet bewoond zijn omdat de eigenaars zijn gedeporteerd en er tot op vandaag niemand van de familie aanspraak maakt op die eigendom. Daar krijg je rillingen van als je dit beseft terwijl je voor zo een huis staat. Er wonen nu blijkbaar niet veel Joden meer in deze wijk, maar we hebben toch lekker gegeten in één van de joodse restaurants. We hebben hier gekozen voor een Nederlandstalige gids, dat was wel duurder, maar maakt het toch gemakkelijker voor iedereen om te volgen. Ze was wel erg afstandelijk, dat was niet zo aangenaam.

  Verder lezen

  4 oktober 2019

  Een van de beste tours die we hebben gedaan. Onze gids was ongelooflijk. Zeer deskundig en in staat om het onderwerp tot leven te brengen met relevante details. We hebben echt genoten van de verwijzingen naar Schindler's List en in staat zijn om te relateren aan de gebeurtenissen in de film en match filmen locaties was zeker een bonus met een tiener mee. Ik zou het ten zeerste aanbevelen.

  Verder lezen

  22 juli 2019

  Fantastische wandeltocht

  Onze wandeltocht door de Joodse wijk was briljant. Onze gastheer Jacques (excuses als ik de spelling verkeerd heb!) Was een inwoner van Krakau en had zoveel kennis. Zijn emotionele investering in de stad en zijn verhalen was ook duidelijk. Waarschijnlijk de beste activiteit die we het hele weekend hebben gedaan, gewoon omdat het zo persoonlijk was.

  Verder lezen

  29 januari 2019

  Georganiseerd door

  Product ID: 19475