Kies data

Krakau Educatie

Krakau Educatie: Onze meest aanbevolen

Krakau: rondleiding van 1 dag Auschwitz-Birkenau & zoutmijn

1. Krakau: rondleiding van 1 dag Auschwitz-Birkenau & zoutmijn

Maak een rondreis vanuit Krakau met een bezoek aan de plechtige gedenkplaatsen van Auschwitz en Birkenau. De tocht gaat verder met een bezoek aan de zoutmijnen. Deze 11 uur durende tour begint met een ophaalservice vanaf je hotel in Krakau. In Auschwitz wacht een professionele gids je op om je rond te leiden en te vertellen over de geschiedenis van de herdenkingsplaatsen. Na een korte pauze breng je ook een bezoek aan Birkenau. Bezoek vervolgens de Wieliczka-zoutmijn na een lunchpauze van 1 uur. Je wordt begeleid door een lokale gids die je meer zal vertellen over de geschiedenis van de mijn. Je komt langs enkele ongelofelijke kamers, en krijgt originele sculpturen en de bewaard gebleven werkplaatsen van de mijnwerkers te zien. Na afloop van de tour keer je weer terug naar je hotel, waar je rond 20:00 uur aankomt.

Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau met pickup & lunch

2. Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau met pickup & lunch

Bezoek Auschwitz op een dagtocht vanuit Krakau. Kom meer te weten over de geschiedenis van de concentratiekampen van Auschwitz-Birkenau tijdens een rondleiding met een erkende historicus en gids. Auschwitz-Birkenau werd in 1940 gesticht door nazi-Duitsland en was het grootste concentratiekamp van de nazi's. Het werd de laatste rustplaats voor miljoenen mensen, voornamelijk joden en Polen, die in gaskamers werden vermoord. Ga door de beruchte poort met het opschrift 'Arbeit Macht Frei' om Auschwitz I binnen te gaan, waar de gids je zal rondleiden door het bewaard gebleven gebied en meer zal vertellen over de geschiedenis van deze plek.  Bezoek vervolgens het tweede kamp bij Birkenau, waar massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de beruchte 'Endlösung' voor het 'jodenprobleem' van de Nazi's.

Krakau: rondleiding door de Oskar Schindlerfabriek

3. Krakau: rondleiding door de Oskar Schindlerfabriek

Reis terug naar de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog en hoor het inspirerende verhaal van Oskar Schindler bij het museum van Oskar Schindlers fabriek. Het moderne museum is gewijd aan oorlogservaringen uit de 5-jarige bezetting van Polen door de nazi's. Steven Spielberg bracht het waargebeurde verhaal van de industrialist in 1993 aan het licht met de Oscarwinnende film 'Schindler's List'. Schindler redde tijdens de Holocaust de levens van meer dan 1.000 mensen. Het museum staat op de plek van het oorspronkelijke kantoor van de fabriek in de straat Lipowa. Leer over de oorlogsverhalen van individuele Krakauers, het lot van de Joden en het ondergrondse verzet tegen de nazi's. Zie archiefmateriaal en foto's uit de oorlog en duik de geschiedenis in met radio- en filmuitzendingen. Historische artefacten en dynamische multimediatentoonstellingen brengen je ervaring verder tot leven.

Vanuit Krakau: rondleiding met gids Wieliczka-zoutmijn

4. Vanuit Krakau: rondleiding met gids Wieliczka-zoutmijn

De Wieliczka-zoutmijn is een van de meest gekoesterde monumenten in de culturele geschiedenis van Polen. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen uit de hele wereld deze zoutmijn om de prachtige sculpturen en reliëfs te bewonderen. Deze unieke plek staat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, waardoor de mijn alleen maar geliefder is geworden bij toeristen. De mijnwerkers lieten in Wieliczka vele sculpturen en bas-reliëfs achter, gesneden uit het zout, waardoor ze hun werk nog vele jaren levend hebben gehouden.  Er zijn ongeveer 800 treden naar beneden in de mijn. Na 350 treden bevind je je op de eerste verdieping onder de grond. Na de tour brengt een lift je weer omhoog naar de uitgang.

Krakau: 1,5 uur durende rondleiding door de fabriek van Schindler

5. Krakau: 1,5 uur durende rondleiding door de fabriek van Schindler

Bezoek Schindler's Factory en verken het museum dat gewijd is aan het bewaren van de geschiedenis van deze ongelooflijke gebeurtenissen. Leer de historische context met uw deskundige gids om het verhaal van Oscar Schindler volledig te begrijpen. Bekijk een intiem portret van het leven van Schindler vanaf zijn vooroorlogse inspanningen tot zijn naoorlogse lot. Bezoek zijn oorspronkelijke kantoor en hoor de verhalen van de joodse overlevenden die hij heeft gered. Stap de oude emaillewerkfabriek binnen en leer de realiteit van het dagelijks leven in Krakau tijdens de nazi-bezetting kennen. Dompel jezelf onder in het verleden met reconstructies van het slagveld van 1939, de drukke straten van Krakau, openbare executieplaatsen, het treinstation en de Joodse gettomuur. Tijdens je wandeling van 1939 tot 1945 ontmoet je niet alleen Schindler, maar ook andere belangrijke figuren die in die periode in Krakau actief waren: Himmler, Pankiewicz, paus Johannes Paulus II, Amon Goeth en meer.

Krakau: rondleiding Schindlerfabriek met entreeticket

6. Krakau: rondleiding Schindlerfabriek met entreeticket

Bezoek een van de belangrijkste en populairste musea van Krakau. De voormalige emaillefabriek van Schindler, gelegen aan Lipowa 4, maakt deel uit van het Historisch Museum van Krakau. De titel van de hoofdtentoonstelling is 'Krakau tijdens de nazibezetting 1939-1945'.  Je bent van harte welkom om deel te nemen aan een rondleiding met een professionele Engelssprekende gids, die je alle aspecten van de tentoonstelling, inclusief het verhaal van Oskar Schindler, zal uitleggen. Breid je bezoek uit met een begeleide wandeling door Kazimierz (de oude Joodse wijk van Krakau), het echte getto van Krakau of de Wieliczka-zoutmijn.

Krakau: Kazimierz Joodse wijk privéwandeling

7. Krakau: Kazimierz Joodse wijk privéwandeling

De wijk Kazimierz in Krakau heeft een lange joodse geschiedenis. Vanaf de middeleeuwen woonden Joden in deze wijk. De herinnering aan deze rijke geschiedenis zijn prachtig bewaarde synagogen, gebedshuizen en kleine winkeltjes rondom Kazimierz. Je gids loopt met je mee rond de beroemde Szeroka-straat met Remu en de oude synagoge, oude stadsmuren, de originele fabriek van Schindler in het industriële district van de stad Zabłocie en de Podgorze waar Getto zich bevond tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Podgorze krijgt u de kans om Pankiewicz Eagle's Pharmacy en Plac Bohaterow Getta-plein te zien met een gedenkteken gemaakt van 68 stoelen.

Krakau: bustransfer Auschwitz-Birkenau, met tickets

8. Krakau: bustransfer Auschwitz-Birkenau, met tickets

Reis vanuit Krakau naar het dorp Oświęcim en bezoek het grootste nazi-concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog. Luister naar het vreselijke verhaal over de ruim 1,3 miljoen slachtoffers die in Auschwitz en Birkenau aan hun eind kwamen. Het eerste deel van de excursie is een bezoek van 2 uur aan het kamp Auschwitz I om de permanente tentoonstelling te zien in de barakken van de voormalige gevangenen. Daarna breng je een uur door in Auschwitz II Birkenau, het grootste van de meer dan 40 kampen en subkampen die deel uitmaakten van het Auschwitz-complex. Zie de overblijfselen van de crematoria, het laadplatform, de overgebleven barakken en het monument voor de laatste slachtoffers van het kamp.

Krakau: rondvaart over de rivier de Wisła

9. Krakau: rondvaart over de rivier de Wisła

Bewonder het koninklijk kasteel van Wawel en bekijk andere monumenten vanaf de rivier de Wisła, de historische waterweg van Krakau. Luister naar het audiocommentaar terwijl je achterover leunt en geniet van het comfort van een traditioneel en toch modern schip. Ga naar het open dek voor een panoramisch uitzicht op de bezienswaardigheden van Krakau. Zie de charme van de wijken van Krakau, zoals Saltwator en Kazimierz, en bekijk bezienswaardigheden als de Dębnicki-brug, de 'Kerk op de Rots' en het Manggha Museum voor Japanse kunst en technologie.

Krakau: dierentuin met hotelovername

10. Krakau: dierentuin met hotelovername

De dierentuin van Krakau, opgericht in 1929, is een van de meest populaire attracties in de stad. Gelegen in het pittoreske Wolski-bos, zie je een verscheidenheid aan dieren die voor uitsterven zijn gered. Ze worden nu goed verzorgd door omstandigheden te creëren die rekening houden met hun natuurlijke behoeften. Als je wordt opgehaald bij je hotel in Krakau, maak je van de gelegenheid gebruik om enkele van de beroemdste bewoners van de dierentuin te zien, waaronder de Rothschild-giraf, het dwergnijlpaard, de Amur-tijger en de Ruffed Lemur. De thuisbasis van een enorme diversiteit aan zoogdieren, reptielen en vogels, er is veel te zien en te interesseren voor alle leeftijden.

105 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 7

Veelgestelde vragen over Krakau

Welke topattracties zijn een must-see in Krakau?

De topattracties in Krakau zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Krakau?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Oświęcim

Andere activiteiten in Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 26.298 beoordelingen

Prachtig museum die het leven net voor de bezetting WO II en tijdens de bezetting weergeeft, net zoals de jodenvervolging. De ruimtes werden deskundig ingericht. Foto's, affiches en soms audiovisuele beelden dompelen je onder. Dit samen met de zeer deskundige gids vormt dit een "Must Do"- trip. Attentie: de rondleiding van 1,5 uur houdt een hoog tempo. Op het einde van de rondleiding kan men niet terug in het museum om een aantal items terug te bezichtigen, tenzij met een nieuw ticket.

In eerste instantie tickets besteld voor een verkeerde datum. Om 22:00 nog contact gehad met de klantenservice. Mijn tickets konden gelukkig nog verzet worden naar de volgende dag. Een busje stond klaar op afgesproken plek en tijd. Hierna een super indrukwekkende rondleiding gehad met een hele fijne gids, wie duidelijk alles kon vertellen en haar eigen ervaringen hierin mee nam. Echt een super fijne service gehad en echt een aanrader!

Voucher staat tas niet groter als a4 papier dit is onzin heb mensen zat met rugzakken gezien pick up is chaos maar je komt er de Engelse gids op locatie is goed tempo is hoog een indrukwekkende ervaring!

leuke gids! weet veel te vertellen. blijft heel de tijd boeiend.

Goed georganiseerd Tijdsduur was helemaal goed Hele fijne gids