Kies data
Krakau

Educatieve activiteiten

Krakau Educatieve activiteiten: Onze meest aanbevolen

Krakau: rondvaart over de Wisła

1. Krakau: rondvaart over de Wisła

Je begint je reis op de heuvel Wawel, dicht bij de  Grunwaldzki-brug. De tocht over de Wisła geeft je de gelegenheid nog meer van het oude centrum en andere mooie bezienswaardigheden van Krakau te zien. Tijdens de tocht zie je alle belangrijke bezienswaardigheden en heb je een mooie tijd dankzij de geweldige service. Je vaart naar de wijk Zwierzyniec, dat tussen de Wisła en de Rudawa ligt. Het is een van de groenste delen van Krakau. Salwator maakt deel uit van Krakau en bestaat onder andere uit een voormalig oud dorp genaamd Zwierzyniec, waar de Grafheuvel van Kościuszko is gelegen. Je ziet ook de Rudawa, een zijrivier van de Wisła en een van de drinkwaterbronnen voor de stad Krakau. Hierna vaar je door naar het Norbertijnenklooster, Dębniki, Zakrzówek en de Kerk "Op de Rots", een van de oudste sacrale monumenten in Krakau. Ga mee op een boottocht, zie alle belangrijke bezienswaardigheden en heb een geweldige dag in Krakau.

Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

2. Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

Ontdek Krakau in één dag tijdens een stadstour in een milieuvriendelijke elektrische buggy. Leer meer over de kleurrijke geschiedenis van de stad van je lokale gids terwijl je door de iconische buurten van de stad rijdt en langs de belangrijkste bezienswaardigheden komt. Bekijk het Wawel-kasteel, de Joodse wijken en het voormalige Joodse getto allemaal vanuit het comfort van jouw e-buggy. Maak een onvergetelijke reis in een milieuvriendelijke, elektrische buggy door de charmante straten van Krakau. Bezoek de drie meest historische wijken van de stad met gemak en comfort. Ga eerst naar de Oude Stad om het betoverende Koninklijk Kasteel van Wawel te zien dat boven de stad en de rivier de Vistula uittorent, het Barbican met zijn versterkte torentjes en muren, indrukwekkende kerken, en een aantal andere historische gebouwen. Vervolgens ga je naar de historische Joodse wijk van de stad met zijn adembenemende reeks christelijke kerken, joodse synagogen en de historische gebouwen van de voormalige stad Kazimierz. Bewonder de trendy winkels, bars en galeries die nu aan deze straten liggen. Tenslotte rijd je naar de overblijfselen van de muren van het voormalige Joodse getto en het centrale plein voordat je je tour eindigt bij het Schindler's Fabrieksmuseum. Hier kun je, als je voor de optie gekozen hebt, het museum in jouw eigen tempo bezoeken, zonder gids, met vooraf gekochte voorrangstickets. Na een uur in het museum wordt je opgehaald en teruggebracht naar het oorspronkelijke vertrekpunt van de rondleiding. Als alternatief word je, als je het museum niet bezoekt, onmiddellijk na het einde van de tour afgezet bij het oorspronkelijke vertrekpunt van de tour.

Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

3. Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

Sluit je aan bij een rondleiding over de koninklijke Wawelheuvel, een van de belangrijkste heuvels in Polen. Dit was de plek vanwaar de Poolse koningen en koninginnen het land regeerden. Je gids vertelt je alle geheimen over de royals en laat je de belangrijkste plekken van de Wawelheuvel zien.  Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids passeer je het duurste hotel van Krakau, waar onder meer Prins Charles en president Bush logeerden. Daarna stop je bij het huis van Jan Długosz, de legendarische Poolse historicus, vanwaar je een prachtig uitzicht over de heuvel hebt. Dan ga je door de poort de heuvel op en stop je bij het monument van Tadeusz Kościuszko, een van de belangrijkste Poolse helden. Loop langs de ingang naar de Wawelkathedraal. Ga verder in de richting van de crypte van de zilveren bellen, waar president Lech Kaczynski en zijn echtgenote begraven liggen. Vervolgens ga je naar het Oostenrijkse ziekenhuis, waar je een schitterend uitzicht over Krakau hebt. Je komt dan langs de toren van Sandomierz en gaat naar beneden door de Bernardyńskapoort, die naar de Drakengrot van de Wawel leidt. 

Krakau: 1,5 uur durende rondleiding door de fabriek van Schindler

4. Krakau: 1,5 uur durende rondleiding door de fabriek van Schindler

Bezoek Schindler's Factory en verken het museum dat gewijd is aan het bewaren van de geschiedenis van deze ongelooflijke gebeurtenissen. Leer de historische context met uw deskundige gids om het verhaal van Oscar Schindler volledig te begrijpen. Bekijk een intiem portret van het leven van Schindler vanaf zijn vooroorlogse inspanningen tot zijn naoorlogse lot. Bezoek zijn oorspronkelijke kantoor en hoor de verhalen van de joodse overlevenden die hij heeft gered. Stap de oude emaillewerkfabriek binnen en leer de realiteit van het dagelijks leven in Krakau tijdens de nazi-bezetting kennen. Dompel jezelf onder in het verleden met reconstructies van het slagveld van 1939, de drukke straten van Krakau, openbare executieplaatsen, het treinstation en de Joodse gettomuur. Tijdens je wandeling van 1939 tot 1945 ontmoet je niet alleen Schindler, maar ook andere belangrijke figuren die in die periode in Krakau actief waren: Himmler, Pankiewicz, paus Johannes Paulus II, Amon Goeth en meer.

Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

5. Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

Tijdens je griezelwandeling door Krakau leer je de duistere kant van de stad kennen. Luister naar de angstaanjagende legendes en bloedstollende anekdotes uit de stad, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Durf de duistere kant van Krakau te ontdekken tijdens een wandeltocht na zonsondergang. Zie de bezienswaardigheden niet overdag maar in het donker en bereid je voor op kippenvelmomenten. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad: de Florianspoort, St. John Street, de Mariabasiliek, de Lakenhal, de stadhuistoren, het Collegium Maius, het stadhuis, het Mariaplein, de Grote Markt, de Vistula-rivier en de draak. Leer de beste plekken in Krakau van een heel nieuwe kant kennen.

Krakau: Kazimierz Joodse wijk privéwandeling

6. Krakau: Kazimierz Joodse wijk privéwandeling

De wijk Kazimierz in Krakau heeft een lange joodse geschiedenis. Vanaf de middeleeuwen woonden Joden in deze wijk. De herinnering aan deze rijke geschiedenis zijn prachtig bewaarde synagogen, gebedshuizen en kleine winkeltjes rondom Kazimierz. Je gids loopt met je mee rond de beroemde Szeroka-straat met Remu en de oude synagoge, oude stadsmuren, de originele fabriek van Schindler in het industriële district van de stad Zabłocie en de Podgorze waar Getto zich bevond tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Podgorze krijgt u de kans om Pankiewicz Eagle's Pharmacy en Plac Bohaterow Getta-plein te zien met een gedenkteken gemaakt van 68 stoelen.

Krakau: sightseeingtour van 2 uur met elektrische auto's

7. Krakau: sightseeingtour van 2 uur met elektrische auto's

Je tour begint naast het Wawel-kasteel op een gemakkelijk te vinden ontmoetingspunt. Van daaruit begint u de belangrijkste delen van Krakau te bestrijken. Begin met het verkennen van de oude binnenstad, waaronder het kasteel van Wawel. Dit gebied bevat vele prachtige kerken, evenals het bisschoppelijk paleis, de Jagiellonische universiteit en vele andere historische gebouwen. Vervolgens verken je de Joodse wijken, die adembenemende christelijke kerken, oude Joodse synagogen en historische gebouwen uit de voormalige stad Kazimierz bevatten. Je ontdekt dan de overblijfselen van de Ghetto-muren en het hoofdplein, evenals de fabriek van Schindler. Na die 2 uur heb je wat tijd om in je eentje naar Schindler's Factory te gaan. Controleer de prijs van het ticket en of het museum deze dag open is en je chauffeur ongeveer 50 minuten kan wachten voordat hij je terugbrengt naar het stadscentrum.

Krakau: stad bij nacht, tour in elektrische auto van 1,5 uur

8. Krakau: stad bij nacht, tour in elektrische auto van 1,5 uur

Geniet van een sightseeing-tour door Krakau in een elektrische auto. Tijdens de tour word je begeleid door een Engelssprekende chauffeur in een comfortabele, verwarmde elektrische auto. Je wordt opgehaald bij het trefpunt en afgezet in het stadscentrum. Audiogidsen zijn beschikbaar in 8 verschillende talen; deze bieden je alle interessante feiten over de stad, en vertellen je vele vreemde verhalen, die je nergens anders hoort.

Van Krakow: Wadowice & Sanctuary of Divine Mercy Tour

9. Van Krakow: Wadowice & Sanctuary of Divine Mercy Tour

Start je tour met pick-up vanuit je hotel, hostel of appartement. Na een rit van 40 minuten arriveert u op het centrale plein van Wadowice. Voordat je het Museum van Johannes Paulus II bezoekt, zie je de voorkant van de parochiekerk van Karol Wojtyla, waar de kleine Karol werd gedoopt en de middelbare school die hij bezocht. Bezoek het museum voor ongeveer 90 minuten, voor een koffiepauze om de beroemde pauselijke crèmekoekjes te proeven die kremowka worden genoemd. Bij uw aankomst in Lagiewniki, begint u met het bezoeken van de Divine Mercy Sanctuary en het JP2-complex, samen met de kapel van het wonderbaarlijke schilderij van Milde Jezus. Tijdens je bezoek kun je rekenen op begeleiding en hulp van een van de nonnen die in het Divine Mercy Monastery zit. Voordat je terugkeert naar Krakau, lunch je in een van de lokale restaurants.

Krakau: dierentuin met hotelovername

10. Krakau: dierentuin met hotelovername

De dierentuin van Krakau, opgericht in 1929, is een van de meest populaire attracties in de stad. Gelegen in het pittoreske Wolski-bos, zie een verscheidenheid aan dieren die van uitsterven zijn gered. Ze worden nu goed verzorgd door omstandigheden te creëren die rekening houden met hun natuurlijke behoeften. Als je wordt opgehaald bij je hotel in Krakau, maak je van de gelegenheid gebruik om enkele van de beroemdste bewoners van de dierentuin te zien, waaronder de Rothschild-giraf, het pygmee-nijlpaard, de Amoer-tijger en de Ruffed Lemur. De thuisbasis van een enorme diversiteit aan zoogdieren, reptielen en vogels, er is veel te zien en interessant voor alle leeftijden.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
97 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 97

Veelgestelde vragen over Educatieve activiteiten in Krakau

Welke andere activiteiten dan Educatieve activiteiten zijn de moeite waard in Krakau?

Welke Educatieve activiteiten in Krakau nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 26.298 beoordelingen

Onze gids liet ons op een zeer interessante manier de Wawel-heuvel zien. We hadden die dag geen kaartjes voor de koninklijke kamers, maar een interessant verhaal bevredigde onze nieuwsgierigheid. Ik raad het ten zeerste aan!

Een geweldige gids, enorme kennis, cultuur, energie, ze sprak met passie over Wawel en je wilde er nog langer naar luisteren.

De tour begon op tijd en eindigde op tijd. We vonden het ontmoetingspunt gemakkelijk. Alles was geweldig

Uitstekend ... Een andere gids dan leerboekverveling en tegelijkertijd een persoon met veel kennis ...

Geweldige gids dame. Ze vertelde verhalen en legendes prachtig en was uiterst beleefd en hartelijk