Krakau
Fietstours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Krakau Fietstours: Onze meest aanbevolen

Krakau: 3.5 uur durende fietstocht

1. Krakau: 3.5 uur durende fietstocht

Bewonder tijdens een sportieve fietstocht de historische bezienswaardigheden van Krakau. Er zijn 25 haltes, dus er zijn voldoende mogelijkheden om al het moois vast te leggen met je camera. Je bekijkt de voormalige getto's uit de Tweede Wereldoorlog, de Joodse wijk, de stadsmuren, kasteel van Wawel, Jagiellonia University en locaties van de film "Schindler's List." Er is ook een langere pauze van 30 minuten om even op adem te komen, iets te drinken en nieuwe mensen te ontmoeten. Je groep wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Voor de best mogelijke ervaring zijn de groepen klein. Uiteraard krijgen alle deelnemers van de excursie een "safe cyclist" verzekeringspakket.

Krakau: fietstocht door de oude stad, Kazimierz en de getto

2. Krakau: fietstocht door de oude stad, Kazimierz en de getto

Het mooie aan deze tour is dat je niet alleen vele interessante plekken ontdekt, maar dat je ook door prachtige parken, langs de kabbelende Wisła en door de kleurrijke straten van Kazimierz fietst. Ondanks dat de tour uitgebreid is, is de fietstocht niet te vermoeiend en daardoor geschikt voor iedereen. Je pauzeert regelmatig voor historische uitleg en fotomomenten. De fietstocht duurt ongeveer 4 tot 4,5 uur, inclusief een lunchpauze van 45 minuten in een traditioneel Pools restaurant, waar je alles kunt bestellen, van pirogies tot Żurek, een zure tarwesoep. De fietstocht vindt elke dag plaats  en begint bij het standbeeld van Adam Mickiewicz standbeeld op de Grote Markt. 

Krakau: fietstocht van 2 uur in de avond

3. Krakau: fietstocht van 2 uur in de avond

Deze avondfietstocht is een 2 uur durende oriëntatie van de oude binnenstad en de rivierboulevards van de Vistula met een prachtig panorama van het Wawel-kasteel. De deskundige lokale gids neemt je mee langs de belangrijkste hoogtepunten van de koninklijke route - door de oude binnenstad van Krakau. Verken de oude binnenstad van de stad met de oudste gebouwen van de Jagiellonische Universiteit. Rijd in het prachtige Planty-park en ontdek overblijfselen van middeleeuwse vestingwerken van Krakau. Luister naar de legendarische hoorn-oproep van de St.Mary-kerk en volg het pad van de legendes van de stad. Luister naar het goede advies van lokale aanbevelingen en vermijd de toeristenvallen. Op de beste, meest comfortabele fietsen, met leuke en geestige gidsen en een ritje door de stad, begin je de avond en verkenning van Krakau op de beste manier.

Van Krakau: Extreme Off-Road Quad-fietstocht

4. Van Krakau: Extreme Off-Road Quad-fietstocht

Maak een reis naar de cursus van Krakau naar een pittoreske regio op 30 minuten van Krakau. Veel plezier tijdens het rijden door verschillende terreinen en het overwinnen van de sporen ongeacht of er regen, hagel of zonneschijn is. Na een korte veiligheidsinstructie, laat je los door de off-road bos- en veldtrajecten. Let niet op de modder en het vuil dat in alle richtingen zal vliegen - dit is geen activiteit voor diegenen die zich zorgen maken over een beetje vies worden. Test je vaardigheden op tracks die zijn ontworpen voor verschillende vaardigheidsniveaus. Het maakt niet uit welke baan je kiest, adrenaline-pompen plezier is gegarandeerd tijdens deze extreme quad tour door de ongerepte Poolse wildernis. Als de dag voorbij is, kunt u achterover leunen en genieten van een lekker koud lokaal biertje om tot rust te komen.

Krakau: ontdek de oude stad met een groepsfietstocht

5. Krakau: ontdek de oude stad met een groepsfietstocht

Overbrug afstanden die onmogelijk te lopen zijn met een groepsfietstocht van twee uur door de oude stad. Bezoek 4 kerken en bekijk de levendige marktpleinen en winkelgebieden in de oude binnenstad. Rijd langs de koninklijke route en geniet van het uitzicht op het Wawel-kasteel. Ga naar de Vistula-dijk en de beroemde Wawel-drakengrot. Ontdek de bekende en verborgen pareltjes. Geniet van de echte sfeer en veel straatkunst met hulp van je gids. Vind plekken die alleen per fiets te bereiken zijn.

Krakau: privéfietstocht van 3 uur met een lokale historicus

6. Krakau: privéfietstocht van 3 uur met een lokale historicus

Een fietstocht is een geweldige kans voor iedereen, jong en oud, die Koninklijk Krakau op een actieve manier wil leren kennen. De route leidt door de belangrijkste monumenten van de oude stad, de pittoreske Vistula-boulevards en de Joodse Kazimierz (het omvat ook het getto van Krakau en de Schindlerfabriek). Deze fietstocht is een geweldige keuze voor diegenen die de stad op twee wielen willen verkennen en de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau en Kazimierz willen ontdekken. Je gids is een geschiedenisleraar en promovendus, die al vele jaren gefascineerd is door geschiedenis, met name de geschiedenis van het christendom en Israël. Hij is van Poolse afkomst en heeft veel gereisd, omdat hij veel tijd heeft doorgebracht in de landen van zowel Zweden als Israël, maar hij is blij dat hij Polen zijn thuis mag noemen. Uw begeleide fietstocht door Krakau omvat bezienswaardigheden als de oude stad, de emailfabriek van Oskar Schindler, de Grote Markt, de Mariakerk, de Sint-Adalbertkerk, de stadhuistoren, de Lakenhal, het Planty-park, de middeleeuwse stadsmuren, de Wawel-heuvel , het Ghetto Heroes Square en de Joodse wijk.

Krakau: meertalige e-biketour

7. Krakau: meertalige e-biketour

Profiteer van comfortabele en gebruiksvriendelijke e-bikes. Rijd door de stad en haar belangrijke bezienswaardigheden, terwijl je commentaar hoort in jouw taal naar keuze. Volg een tour door Krakau met een innovatieve en informatieve meertalige audiogids in 28 talen. Geniet van het fietsen door belangrijke gebieden zoals de oude stad, Kazimierz en het voormalige Joodse getto. Ontdek de belangrijkste plekken van de stad, met in totaal 34 over de hele route. Haal het meeste uit jouw Krakau-ervaring terwijl je door de straten rijdt en luistert naar commentaar opgesteld door professionele stadsgidsen.

Krakau: kleine groepstour van 3 uur op e-bike

8. Krakau: kleine groepstour van 3 uur op e-bike

De rustige straten van Krakau zijn perfect voor fietsen. Dankzij moderne e-bikes cruise je moeiteloos door de hoogtepunten van de oude stad, de Joodse wijk en het gettogebied. Dankzij de elektrische motor kunt u sneller en met minder moeite bewegen. Voor meer comfort zullen de groepen worden beperkt tot 15 personen, wat zorgt voor betere luistermogelijkheden. Tijdens deze tour zie je het echte Krakau in een notendop. Alle drie de belangrijkste districten - de oude stad, de Joodse wijk en het gettogebied van WO II - worden gepresenteerd tijdens een ontspannen rit. Ga door parken, fietspaden en rustige straten. Je zit niet op een Tour de Pologne - de route is gemakkelijk, vlak en geschikt voor alle leeftijden. Halverwege de tour is er ook een korte pauze voor verfrissingen. Je ziet het belangrijkste marktplein, de Jagiellonische universiteitswijk, overblijfselen van de stadsversterkingen, het lommerrijke plantentuinpark en de enge Wawel Castle-draak. Via de boulevards van de rivier de Vistula bereikt u de voormalige Joodse wijk met zijn rustige markten, synagogen en oude straten. Ontdek ten slotte de trieste Holocaust-geschiedenis in het voormalige Joodse getto uit de Tweede Wereldoorlog en bekijk het gebouw van de voormalige fabriek van Oscar Schindler. Rondleidingen worden verzorgd door een lokale, goed opgeleide Engelssprekende gids die je ook de beste lokale plekken laat zien.

Krakau: fietstocht door het communisme

9. Krakau: fietstocht door het communisme

Ervaar de eenvoudige geneugten van fietsen langs de luie rivier de Vistula en door de kleurrijke straten van Krakau tijdens een informatieve fietstocht met een communismethema. Ondanks dat het uitgebreid is, is de tour niet te inspannend en geschikt voor alle fitnessniveaus. Begin bij de winkel van de touroperator in het centrum van Krakau en pak een fiets en alle benodigde uitrusting. Rijd in noordoostelijke richting over een gloednieuw fietspad richting de wijk Nowa Huta, wat letterlijk 'de nieuwe molen' betekent vanwege zijn geschiedenis als staalfabriek tijdens het communistische tijdperk. Maak je eerste grote stop op de oude vliegbasis die Nowa Huta van Krakau scheidde. Vanaf daar rijd je langs de landingsbaan en ga je Nowa Huta binnen vanaf de noordkant. Bezoek de kerk van Our Lord's Ark, in de vorm van een boot die hielp de opstand van Polen tegen het communistische bewind te trotseren. Ga naar binnen en bewonder de religieuze kunst vermengd met overblijfselen van het socialisme. Vanaf daar baan je je een weg door het doolhof van straten bezaaid met communistische woningbouwprojecten voordat je langs een meer rijdt langs het recreatiecentrum van Nowa Huta. Bewonder het intuïtieve stedenbouwkundige ontwerp van het gebied dat Nowa Huta tot een ideaal voorbeeld van de proletariaatstad maakte. Na een paar minuten arriveert u bij de staalfabriek van Lenin, die leidde tot de oprichting van Nowa Huta, de stad die werd gebouwd om zijn arbeiders te huisvesten. Stop voor de lunch in een traditionele melkbar die nog steeds draait sinds de tijd van Joseph Stalin. Hierna rijdt u over het Ronald Reagan-plein en keert u terug naar het startpunt via het fietspad langs de rivier.

Krakau: landelijke fietstocht naar de Tyniec-abdij

10. Krakau: landelijke fietstocht naar de Tyniec-abdij

Deze landtour neemt je mee langs de rivier de Vistula naar Tyniec; een klein stadje 12 kilometer ten westen van Krakau, beroemd om zijn 11e-eeuwse benedictijnenabdij. De abdij speelde een cruciale militaire rol in het christelijke herstel van Polen en de wederopbouw van het land. Je tour begint langs de rivier de Vistula, over een glad fietspad dat je door het pittoreske platteland van Zuid-Polen leidt. Je gaat door eeuwenoude bossen, ziet afbrokkelende forten en fietst langs enkele van de meren die Krakau omringen. Bij aankomst in Tyniec krijg je de kans om het oude terrein te verkennen, te genieten van een hapje, foto's te maken van het landschap en de cadeauwinkel te bezoeken (die vol is met producten die zijn bereid door lokale monniken). De essentie van de tour is een ontspannen, schilderachtige rit door het land, in plaats van het stop-startkarakter van een stadstour. Je legt in totaal 25 kilometer (15,5 mijl) af tijdens een rit van bijna 4,5 uur, vertrek in de middag en terugkomst in de avond. Een rugzak is aan te raden, omdat je hiermee voedsel, water en geschenken terug van de abdij kunt vervoeren.

Sitemap Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 464 beoordelingen

Top fietstocht met super aardige en informatieve gids. Zeker aan aanrader als je meer wenst te weten over de geschiedenis van de stad en om alle leuke pleine en barretjes te leren kennen.

We had a great tour with Jarek. The bikes were perfect and we enjoyed Jarek's knowledge and the beautiful history of Krakow. Highly recommended to book through this organization!

Genoten van de fietstocht met een leuke gids Adrian die veel weet van stad en geschiedenis. Spreekt goed Nederlands. Een aanrader, mooi op tijd

Hele leuke tour met een fantastische gids (Mike). De fietsen zijn zoals te verwachten, maar ze hebben ook elektrische

Great guide , friendly & funny (Shout out to Klaudia ) she knows a lot !