Krakau
Kasteel- & paleistours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Krakau Kasteel- & paleistours: Onze meest aanbevolen

Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

1. Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

Sluit je aan bij een rondleiding over de koninklijke Wawelheuvel, een van de belangrijkste heuvels in Polen. Dit was de plek vanwaar de Poolse koningen en koninginnen het land regeerden. Je gids vertelt je alle geheimen over de royals en laat je de belangrijkste plekken van de Wawelheuvel zien.  Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids passeer je het duurste hotel van Krakau, waar onder meer Prins Charles en president Bush logeerden. Daarna stop je bij het huis van Jan Długosz, de legendarische Poolse historicus, vanwaar je een prachtig uitzicht over de heuvel hebt. Dan ga je door de poort de heuvel op en stop je bij het monument van Tadeusz Kościuszko, een van de belangrijkste Poolse helden. Loop langs de ingang naar de Wawelkathedraal. Ga verder in de richting van de crypte van de zilveren bellen, waar president Lech Kaczynski en zijn echtgenote begraven liggen. Vervolgens ga je naar het Oostenrijkse ziekenhuis, waar je een schitterend uitzicht over Krakau hebt. Je komt dan langs de toren van Sandomierz en gaat naar beneden door de Bernardyńskapoort, die naar de Drakengrot van de Wawel leidt. 

...
Krakau: audiogidstour Wawel-heuvel

2. Krakau: audiogidstour Wawel-heuvel

Nadat je je audiogids hebt opgehaald bij het plaatselijke toeristeninformatiecentrum, luister je naar het commentaar terwijl je door de Kanonicza-straat naar de Wawel-heuvel wandelt. Wawel is al sinds de 11e eeuw de residentie van de vorst en is ook de plaats waar de Poolse koningen werden gekroond en begraven.  Als je eenmaal bent aangekomen bij het Koninklijk Kasteel, hoor je over de rol van elk gebouw en de verhalen erachter. Je komt meer te weten over de geschiedenis van het Binnenhof, de Boogvormige Binnenplaats, de Schatkamer en de Wapenkamer. Rond de tour af bij de beroemde Drakengrot.

...
Krakau: privérondleiding per elektrische auto

3. Krakau: privérondleiding per elektrische auto

Na een kennismaking met je gids kan je stadsrondleiding door Krakau beginnen. Je rijdt in een elektrische auto met een audiogids in je eigen taal. Je bezoekt het historische centrum, het Wawelkasteel, de joodse wijk en de fabriek van Schindler. Deze tour duur 1,5 uur en geeft je uitleg over de geschiedenis van Krakau en de belangrijkste monumenten van de stad. Je kunt kiezen uit 27 talen. Een auto heeft plek voor maximaal 5 passagiers. Door het panoramische dak kun je de monumenten extra goed zien. Bij lekker weer rijd je rond in een open auto, maar als het regent kun je de doorzichtige gordijnen gebruiken om je omgeving nog steeds goed te kunnen zien.

...
Krakau: stadstour per elektrische golfkar

4. Krakau: stadstour per elektrische golfkar

Ontmoet je chauffeur-gids op het ontmoetingspunt in het centrum van de stad. Ontdek het beste van Krakau tijdens een 1,5 uur durende tour met een audiogids in 28 talen. Kom meer te weten over de monumenten en gebieden die je passeert en ontvang tal van aanbevelingen voor je verblijf in de stad. Bezoek eerst de oude binnenstad van Krakau met het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Reis langs de Koninklijke Route, de verdedigingsmuren en vestingwerken. Zie prachtige gebouwen zoals de Jagiellonian University, het Słowacki-theater en het adembenemende Wawel-kasteel. Verken de Joodse wijk van Kazimierz waar je prachtige synagogen, oude begraafplaatsen, sfeervolle straten en pleinen kunt zien. Bezoek de wijk Podgórze waar je een bezoek brengt aan het Ghetto Helden-plein, de Adelaar-apotheek en de overblijfselen van de voormalige gettomuren. Kom meer te weten over de tragische geschiedenis van de Joodse gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog, en zie de beroemde fabriek van Oskar Schindler, waar vele levens werden gered. Vervolgens word je afgezet bij het ontmoetingspunt of een andere locatie in het centrum van de stad.

...
Krakau: rondleiding door kasteel Wawel en kathedraal

5. Krakau: rondleiding door kasteel Wawel en kathedraal

Stap de geschiedenis in met een rondleiding door de voormalige residentie van Poolse koningen en een symbool van de staat, Wawel Castle. Ontdek het kasteel, dat in 1930 een museum werd, en een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels herbergt. Kijk binnen in de kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en de prachtige Italiaanse renaissanceschilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Verken de Wawel-collecties van oosterse kunst, een van de grootste en belangrijkste collecties tenten in Europa. Leer alles over hoe het kasteel ook een belangrijk centrum is voor het behoud van kunst. Het voelt alsof je terug in de tijd wandelt terwijl je de permanente tentoonstellingen ontdekt die ingericht waren zoals ze zouden zijn geweest tijdens de renaissance en de barok.

...
Krakau: wandeltocht door de oude stad

6. Krakau: wandeltocht door de oude stad

Ervaar de ultieme kennismaking met Krakau met een begeleide wandeling door de historische oude binnenstad. Begin je tour in het hart van de stad voor de Mariakerk. Je zult het gevoel hebben dat je terug in de tijd bent gestapt terwijl je door de middeleeuwse architectuur wandelt op de Grote Markt, het grootste plein van Europa. Je professionele gids neemt je mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau en informeert je over de dramatische geschiedenis. Ze zullen je ook voorzien van voorkennis over wat je moet bezoeken, zien en eten terwijl je in deze prachtige stad bent. Je eindigt je tour bij Wawel Castle, de indrukwekkende koninklijke residentie van Poolse koningen.

...
Krakau: Wawel Cathedral Rondleiding met toegangsbewijzen

7. Krakau: Wawel Cathedral Rondleiding met toegangsbewijzen

De tour begint op het ontmoetingspunt nabij Wawel Castle, waar je een warme groet van je gids ontvangt. Geniet van de gelegenheid om dit fascinerende kasteel van buitenaf te verkennen en bewonder enkele van de belangrijkste functies, zoals de verdedigingsmuren, de Wawel-draak, de binnenplaats van het kasteel en meer. Terwijl je ronddwaalt, luister je naar je gids en deel je intrigerende feiten over het kasteel, zijn geschiedenis en zijn vroegere bewoners. Ga vervolgens naar de Wawelkathedraal, die nog indrukwekkender is dan zijn imposante buitenkant, en wordt beschouwd als de Poolse Notre Dame. De kathedraal is een van de belangrijkste historische plaatsen in Polen en het belang ervan is nog steeds bewaard gebleven tot op de dag van vandaag. Breng wat tijd door met het verkennen van de kathedraal, leer over zijn ongelooflijke geschiedenis die 1000 jaar beslaat en luister naar je gids en deel verhalen over de gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden, inclusief de kroning van Poolse monarchen. Terwijl je ronddwaalt, kun je de verbluffende artistieke architectuur bewonderen die beïnvloed is door het gotische, renaissance-, barokke, classicistische en moderne tijdperk. Er is ook tijd om te leren over de vele grote Poolse mensen begraven in de kathedraal waaronder Poolse royalty's, nationale helden, heiligen, dichters en meer.

...
Krakau: E-Car City Tour

8. Krakau: E-Car City Tour

Ga op ontdekkingstocht door de hoofdstad van Polen in een milieuvriendelijke elektrische auto. Bezoek samen met een professionele, Engelstalige chauffeur in slechts 2 uur 3 van de meest iconische historische wijken van de stad. Profiteer van een audiogids die beschikbaar is in 8 talen om u te helpen de rijke geschiedenis van de stad te begrijpen. Nadat je je chauffeur hebt ontmoet, ga je naar de oude binnenstad. Bewonder de schoonheid van het Wawel-kasteel, evenals vele prachtige kerken en het bisschoppelijk paleis, de Jagiellonische Universiteit en vele andere historische gebouwen. Ga vervolgens naar de Joodse wijk. Bekijk hier een mix van adembenemende christelijke kerken, oude joodse synagogen en historische gebouwen. Sluit je tour af in het voormalige Joodse getto, waar je de overblijfselen van de Ghetto-muren en het hoofdplein kunt zien, evenals de iconische Oscar Schindler-fabriek.

...
Krakau: rivier-rondvaart van 1 uur

9. Krakau: rivier-rondvaart van 1 uur

Krakau biedt een reeks visuele hoogtepunten: van het Koninklijke Kasteel van Wawel tot de historische wijken  Zwierzyniec en Kazimierz; er is genoeg te zien in deze prachtige stad. De rondvaarten op de Wisla blijven een van de beste manieren om alles te ontdekken wat Krakau te bieden heeft. De rivier stroomt door het hart van Krakau, waar zich de markantste bezienswaardigheden in Polen bevinden. Je krijgt niet alleen de kans om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te zien, maar om jezelf volledig onder te dompelen in de geest van Krakau dankzij het comfortabele tempo van de tour. De reis begint aan de voet van het Wawel-kasteel. Vanaf daar drijft de boot langs de pittoreske boulevards, eerst in de richting van  Schwierzyniec langs het  klooster van de Norbertine Sisters, het huis van de paus Johannes Paulus II, en dan in de richting van Podgórze en Kazimierz. Je passeert bekende bezienswaardigheden zoals de Kerk op de Rots, het Mangha Museum, de Bernatka-loopbrug en Cricoteka. De rondvaart eindigt bij het Koninklijke Kasteel van Wawel.

...
Krakau: kasteel Wawel, kathedraal, zoutmijn en lunch

10. Krakau: kasteel Wawel, kathedraal, zoutmijn en lunch

Ontmoet je gids in Krakau en ga vervolgens op avontuur van een hele dag. Ga eerst naar het historische Wawel-kasteel en bewonder de indrukwekkende architectuur terwijl je leert over de vele royals die daar woonden. Dwaal door de kamers van het kasteel en ontdek de geheimen van de Poolse koningen en koninginnen die deze zalen sierden. Stop vervolgens bij de Wawel-kathedraal en geniet vervolgens van een traditionele Poolse lunch om de lokale keuken te proeven. Na de lunch reis je naar Wieliczka, een klein stadje met een oude zoutmijn die meer dan 700 jaar oud is. Reis 340 meter onder de grond om de mijn te bereiken en verken vervolgens de vele hallen en grotten. Terwijl je door deze door UNESCO beschermde locatie dwaalt, kun je je vergapen aan het fascinerende gebeeldhouwde interieur en meer te weten komen over het verleden van de zoutmijn. Aan het einde van de dag heb je drie van de beroemdste bezienswaardigheden van Polen bezocht en kennis gemaakt met de lokale geschiedenis, cultuur en manier van leven.

...

Sitemap Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.057 beoordelingen

Aangenaam bezoek, een beetje wandelen maar de tijd vliegt erg snel. De Franse gids was erg goed. Alleen de afspraak die was gepland om 11:35 uur werd verplaatst naar 12:25 we werden niet op de hoogte gebracht, denk ik vanwege mijn late bestelling de dag ervoor. De aangegeven afspraak wordt alleen gebruikt om zijn ticket op te halen dat eerder door een derde partij in uw plaats is gekocht, nadat hij u zal begeleiden waar u naartoe moet voor het begin van de rit.

We hebben de tour de dag ervoor geboekt. Samen met mijn vriend waren we de enige bedienden. Onze gids Eva was zeer goed geïnformeerd en vertelde de geschiedenis erg interessant. De tour omvat alleen een bezoek aan de heuvel, zonder de kerk of het kasteel zelf te betreden. Ik raad je echter aan om 1,5 uur vrije tijd aan deze tour te besteden

Het was een hele leuke ervaring en ideaal om in het begin van je vakantie te doen. Zo zie je in enkele uren tijd heel veel interessants van Krakau. En we hadden een hele leuke gids, haar naam is Paulina.

Wij zaten maar met z’n tweetjes in het verwarmde karretje. Heerlijk de toerist uitgehangen! Jack is een super gids met veel kennis. Aanrader!

Mega aanrader. Een echt genoeg reis door het prachtige Krakau. Een zeer goede vorm van sightseeing?