Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in het Engels te bekijken.
Privétour

Krakau: privéwandeling met gids door de oude stad

Krakau: privéwandeling met gids door de oude stad

Activiteitenaanbieder: Poland Tour D.Racz M.Robak S.C.

Vanaf € 68 per persoon

Verken Krakau, een stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ontdek smalle straatjes en het grootste middeleeuwse plein van Europa. Leer meer over het grote erfgoed van de stad en ontmoet de Draak op de Wawel-heuvel.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Boek nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Duur 4 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels, Spaans, Italiaans, Frans, Duits, Russisch, Pools, Portugees
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Privégroep

Je belevenis

Highlights
 • Verken de middeleeuwse straten en architectuur van Krakau
 • Zie de Jagiellonische Universiteit, de oudste in Polen en in dit deel van Europa
 • Stop bij de graven van Poolse vorsten in het complex van Wawel Hill
 • Maak een selfie met Sukiennice - symbool van de stad, het oudste "commerciële centrum"
 • Bewonder de imposante Barbican van de oude stadsmuren
Volledige beschrijving
Ontmoet je gids bij de Florian's Gate en word uitgenodigd voor de volledig privé sightseeing met alle topattracties van de stad. Breng een halve dag door met het verkennen van een stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Begin je rondleiding met een wandeling door de oude stad. Luister naar verhalen over de architectuur, inwoners, lokale geschiedenis en attracties van Krakau. Loop langs Florianska, een van de beroemdste en meest voorbeeldige straten van Krakau, die rechtstreeks naar het hart van de stad leidt - de Grote Markt. Tegenwoordig verleidt het met een verscheidenheid aan winkels, restaurants en clubs, terwijl het eeuwen geleden de plechtige kroning en begrafenisstoeten van vorsten organiseerde. Bewonder het Grote Marktplein, de belangrijkste openbare ruimte in Krakau, het meest uitgestrekte marktplein van middeleeuws Europa, waar alles is verzameld dat het meest kenmerkend is voor de stad en met de meest onderscheidende kenmerken, de mooiste, de belangrijkste, de meest charmante, de meest… Stop bij het Collegium Maius en de Jagiellonische Universiteit, de oudste in Polen en in dit deel van Europa. Dompel jezelf onder in de cultuur van Krakau en bezoek de Wawel-heuvel, een oud machtscentrum: legendarisch - verbonden met Krak of Krakus, de mythische stichter van het bolwerk en zijn nakomelingen, en historisch: hertogelijk, prinselijk, kerkelijk en koninklijk. Sta versteld van het kasteel en de kathedraal met een klokkentoren en catacomben waar veel Poolse vorsten begraven liggen. Bekijk het zes meter hoge standbeeld van de Wawel-draak en stop bij de grot aan de oever van de Wisla waar de legendarische draak woonde, de lokale bevolking terroriseerde en offers eiste van vee, hoewel dit in een alternatieve versie van het verhaal maagden waren. Ga terug naar de oude stad en loop langs de middeleeuwse geplaveide straten naar de Mariakerk met een hoogaltaar van Veit Stoss (Wit Stwosz), een hoorngeroep en de met sterren bezaaide muurschilderingen van Jan Matejko die de gewelven bedekken. Bezoek Sukiennice - Lakenhal - vol kraampjes met typische Krakau-souvenirs. Bekijk de verdedigingsmuren en het Barbican-fort voordat je afscheid neemt van je gids om de stad op eigen gelegenheid te zien.
Inbegrepen
 • Gids
 • Tips en fooien
 • Ingangen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Je gids wacht op je met je naam bij de Florian's Gate op Florian Street. Wees alsjeblieft op tijd klaar.

Openen in Google Maps ⟶
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

5 /5

gebaseerd op 4 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • dienstverlening
  5/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Very knowledgable guide excellent English language pleasant person

2 oktober 2022

23 januari 2023

Notre guide pour la visite à pied de la visite a été très interessante, elle n'a pas ménagé son temps et les explications ont été très fournies. Elle n'a a montré des coins insolites et des points de vues superbes sur Cracovie. Un grand merci à ce guide très grand professionnel.

23 oktober 2022

Vertalen

Product ID: 421010