Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in het Engels te bekijken.
Rondleiding

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel met toegangskaarten

Activiteitenaanbieder: AT Cracow

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel met toegangskaarten

Activiteitenaanbieder: AT Cracow
Snel uitverkocht

Vanaf € 11,81 per persoon

Snel uitverkocht

Verken Wawel Castle tijdens deze rondleiding zonder wachtrij. Bekijk de fantastische tentoonstellingen, ontdek het kasteelinterieur en leer meer over de rijke koninklijke geschiedenis van Polen.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Duur 50 minuten - 3.5 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Tourgids
Engels, Pools, Duits, Frans, Italiaans, Spaans
Privégroep mogelijk

Belevenis

Highlights
 • Verken de tentoonstellingen van het Wawel-kasteel met een erkende gids
 • Leer meer over hoe de Poolse koningen eeuwen geleden leefden
 • Sla de wachtrij over en haal het meeste uit uw tijd op Wawel Castle
Volledige beschrijving
Kasteel Wawel was tot 1795 de residentie van de koninklijke familie van Polen. Het is een bron van grote Poolse trots en staat als een van de meest spectaculaire gebouwen op de top van de Wawel-heuvel. Tijdens uw rondleiding door het kasteel krijgt u de kans om getuige te zijn van de grootsheid van het verleden van Polen terwijl u door de prachtige zalen van het kasteel loopt. Momenteel herbergt het kasteel ook een museum met prachtige kunstvoorwerpen die bewaard zijn gebleven uit de historische tijd toen koningen en koninginnen het land regeerden. Tijdens uw rondleiding kunt u ook een bezoek brengen aan de koninklijke privé-appartementen die zijn versierd met prachtige wandtapijten, schilderijen en kroonluchters. Het kasteel dient als een vooraanstaand kunstmuseum en bevat ook een sectie Oosterse kunst met de grootste collectie Ottomaanse tenten op het Europese continent. Dit 14e-eeuwse kasteel, gebouwd door koning Casimir II de Grote, was op de top van zijn weelde in de 16e eeuw toen koning Sigismund de Oude opdracht gaf om het kasteel uit te breiden en te bouwen tot hoe het er nu uitziet. Als je eenmaal in het kasteel bent, word je meegenomen naar het tijdperk van koningen en koninginnen terwijl je gids informatie deelt over de koninklijke familie die ooit in het kasteel woonde en de mythen rond deze prachtige plek. U kunt ook de Wawel-tentoonstelling zien, die voorwerpen toont die tijdens archeologische opgravingen in de regio zijn ontdekt. Het bevat ook schaalmodellen van gebouwen en andere architecturale elementen. Kasteel Wawel wordt erkend als Unesco-werelderfgoed en staat bekend om zijn enorme culturele en historische betekenis in Polen.
Inbegrepen
 • Professionele gelicentieerde gids
 • Entreekaarten
 • Tickets voor de kathedraal
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Wacht aan het einde van Kanonicza Street. Het is een lange geplaveide straat. Plaats waar de kasseien de asfaltstraat bereiken.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • De vergadertijd voor groepsrondleidingen kan enigszins worden gewijzigd - tot 30 minuten aan beide kanten. De vergadertijd voor privérondleidingen is bij benadering; het kan worden gewijzigd op basis van beschikbaarheid in de gekozen taal. In beide gevallen ontvang je uiterlijk een dag voor de tour bericht
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,5 /5

gebaseerd op 42 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,8/5
 • prijs / kwaliteit
  4,5/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

We kozen voor een rondleiding van 1 uur vanwege de kinderen. De gids vertelde een heel interessant verhaal, maar er was geen beschrijving van wat we precies zouden gaan bezoeken. Deze informatie is ons vóór de tour zelf verstrekt. Uiteindelijk bezochten we de ondergrondse van Wawel, oftewel de Verloren Wawel. Na een ijspauze van 1 uur kochten we extra kaartjes voor de afdeling.

Verder lezen

21 juli 2022

Geweldige gids! Heel veel leuke en interessante achtergrondinformatie.

8 mei 2022

Een geweldige reis, de gids vertelde een heel interessant verhaal. Goede organisatie. Het is heel goed dat we de rij hebben kunnen overslaan omdat het erg lang was.

30 april 2022

Product ID: 414337